Jump to content

Android telefons - aizstājējs Nokia N79?


midix
 Share

Recommended Posts

Biju jau uzmetis acis uz Samsung Galaxy Ace, bet pamanīju: "video ar ātrumu 15 kadri sekundē".

 

Vai tiešām nesanāks atrast cienīgu Android aizvietojumu manam vecajam Nokia N79?

N79 ir 5MP kamera ar LED zibspuldzi, autofokusu, video ieraksts 640x480 mpeg4 30 kadri sekundē (ideāli noderēja mājas ballītēs :mrgreen: ) un tas man izmaksāja 89Ls (kā LMT mazcenas variants tajos laikos, kad "mazcenas" vēl tiešām bija jūtami lētāk nekā pilnā cena).

 

Izskatās, ka lai dabūtu līdzīgas kvalitātes video uz Androida, jārēķinās ar high-end telefonu ar lielu ekrānu, bet es gribu nelielu labu Androidu visiem dzīves gadījumiem ... vai tāds Android telefons vispār eksistē?

Link to comment
Share on other sites

kellerman

man ir tieši tāds pats telefons nu jau 3 gadus un es vēl joprojām ne par ko nesūdzos, un negribu viņu ne pret ko mainīt!

touchscreens visiem dzīves gadījumiem?? diez vai!

N79 starp citu ir laba kamera salīdzinoši ar tiem visiem jaunajiem HTC Desire utt pārējiem telefoniem...

Kad es pirkšu jaunu tālruni, kas droši vien nebūs tik drīz, tad jaunu Nokiju AR POGĀM, tālruņi ar pogām ir un vienmēr būs!

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Atļaušos iebilst, ka biedra Kelleraman slavētās Nokias pašlaik nāk ārā ar nožēlojamām 8Mpx BEZ AF kamerām, ar kurām pat dzerstiņu nav iespējams pienācīgi safotografēt. Tā ka Nokias kā kamerfoņu laiki pagaidām ir no nogrimuši aizmirstībā.

 

Par tēmu runājot - teju jebkurš normāls Androīds no HTC, Samsung un SE pašlaik nāk ar 5-12MPx kameru ar AF, un lielākā daļa ir aprīkota ar 720p un pat 1080p ieraksta iespēju vismaz ar 25 kadriem, tā ka vispār nesaprotu jautājuma būtību.

Link to comment
Share on other sites

jebkurš normāls Androīds

 

normāliem Andriem ekrāni ir diezgan par lielu, lai nēsātu mazā kabatā (gribu ērti lietot nevis zīmēties), un pie tam līdz ar ekrānu jūtami aug arī cena.

 

Pēc cenas un izmēriem varbūt kaut cik pieņemams būtu tas Samsung Ace, bet 15 kadru video to jūtami sabojā. Man videokameras kā tādas nav, spontānai pafilmēšanai pietika ar N79, bet ar 15fps tas pasākums paliek daudz smieklīgāks. Tā ka 5Mpx vēl nenozīmē, ka no tās ir liela jēga...

 

Pagaidām izskatās, ka būs vien pāris gadus jāpadzīvo ar N79, kamēr arī lētie mazie Andri tiks pie normālām kamerām...

Link to comment
Share on other sites

Artanis

Vispār, kā liecina pētījumi saistībā ar tālruņu tirgus tendencēm, pašlaik tālruņu tirgus ir paviesojies mazo tālruņu popularitātes laukā, un atkal tiecas pretī lielizmēru aparātiem (kā par to liecina prakstiski visu ražotāju jaunākie aparāti), tā ka lai kā to nepatiktu daudziem atzīt, bet fiziskā klaviere un mazie izmēri pašlaik nav modē, un attiecīgi arī modeļu skaits krasi jo krasi sarūk.

 

Un tas ka liels ekrāns ir zīmēšanās, ir galīgi garām apgalvojums. Kopš man ir tālrunis ar 3 collu ekrānu, es vispār nespēju saprast, kā ikdienā var lietot aparātu ar pastmarkas lieluma ekrānu - internets, ziņas, epasti, par bilžu atrādīšanu/video šad tad pat nerunājot. Tā ka kopsavilkumā es ieteiktu piekrāt labāk naudiņu paņemt sakarīgu aparātu.

Link to comment
Share on other sites

Sky_High

Kaut kas nav pareizi. Lieli tačskrīni jau tieši tam ir domāti, lai to būtu ērti lietot, nevis, lai zīmētos, un vai tavām biksēm tiešām ir mazākas kabatas nekā citām? Nokia N79 lietotāja perspektīva šajā gadījumā neder principā, bet, ja vēlies labu videokameru, tad Galaxy Ace ir mērķēts mazliet par zemu.

Labots - Sky_High
Link to comment
Share on other sites

Drīzāk problēma ir, ka man mazas plaukstas un arī sanāk pārsvarā braukt sabiedriskajā transportā (auto nav un nebūs), negribas uzkrītošus devaisus lietot visu acu priekšā ņemot vērā, ka dzīvoju reģionā, kurš skaitās visnabadzīgākais; var aiz kāda stūra dabūt pa galvu un šķirties no aparāta :rolleyes: Vēl viens iemesls pagaidīt, kamēr lielie aparāti būs uz katra stūra un vizuāli nebūs lielas atšķirības starp lētākiem un dārgākiem telefoniem - visi atgādinās aifonu :yahoo:

 

Vēl jautājums, kā Androīdiem ir ar fontu izmēriem, vai ir iespējams uzlikt jūtami lielāku tekstu arī tur, kur nekāds zoom nedarbojas? Redze man no dzimšanas ir pašvaka un uz N79 lietoju programmu FontRouter, ar ko varu nomainīt sistēmas fontu lielumu, cerams, ka uz Android arī var kaut ko tādu panākt, tad gan būtu labs ieguvums no lielā ekrāna, jo patīk telefonā lasīt grāmatas, gaidot autobusu.

Link to comment
Share on other sites

Crasher

Man gan liekas, ka izmērs zem vai ar 3.7 collām nemaz nav par lielu. Nesen paņemts Desire un saki, ko gribi, bet izmērs par lielu jau nu neliekas. Man liekas tev vajag izvēlēties, ko īsti gribi. Ja vēlies telefonu zvanīšanai, tad ņem pogainu nokiu, ja gribi izbaudīt visas pasaules iespējas sīkā agregātā - navigācija, internets, geimi laika kavēšanai, tūkstots un vienu programmu katram dzīves gadījumam, tad ņem ko advancētu telefonu ar normāla izmēra ekrānu.

Link to comment
Share on other sites

Man ar N79. Kamera tiešām laba, ar autofokusu. Bet procītis pie N79 fīčām prsītos vienu pakāpi niknāks un aiz tās ekrāna plastmasas man krājas putekļi. Nēsāju maciņā. Bet mans jautājums ir, vai kāds ir atkodis, lai OVI maps navigāciju varētu lietot bez maksas. Internetā man neizdevās atrast tam risinājumu. Varētu jau tos 9euro samaksāt, bet licence tikai uz gadu un humpeļi ar E52 navigāciju lieto bez maksas. Sorry par oftopic.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Nezinu kā ir n79, bet manai nokai caur ovi suit ielādē lv karti un lito kamēr slikti paliek, vsp nokia atšķiras no citiem ar to ka navigācija ir par brīvu legāli :good:

Link to comment
Share on other sites

Izliecies

leets androiids nav telefons, bet daargs androiids eed straavu vairaak nekaa fermi. tochna vajag androiidu?

Link to comment
Share on other sites

pamato ar ko androīds būs labāks guvums par tagadējo?

Ovi kartes saliek Google maps vienos vārtos - attēlo lauku ceļus, sēž uz MicroSD - nets nav vajadzīgs

Link to comment
Share on other sites

parādi nokia screenshotu ar tām krutajām kartēm visus lauku ceļus

 

 

tās kas ir šeit tik pat labas ir uz iGo http://maps.ovi.com/

Link to comment
Share on other sites

normāliem Andriem ekrāni ir diezgan par lielu, lai nēsātu mazā kabatā (gribu ērti lietot nevis zīmēties)

Jā protams, Androīdus pērk, lai zīmētos...

Link to comment
Share on other sites

Nezinu kā ir n79, bet manai nokai caur ovi suit ielādē lv karti un lito kamēr slikti paliek, vsp nokia atšķiras no citiem ar to ka navigācija ir par brīvu legāli :good:

OVI kartes par brīvu var ielādēt visos Noki Symbiāņos. Bet navigācija par brīvu ir tikai pēdējo divu gadu nokia modeļiem, kuriem var uzlādēt atbilstošo Nokia maps versiju. N79 nav tai skaitā. Navigācijas licence jāpērk, tāpēc interesējos, vai kāds šo navigācijas lietu ir atrisisnājis

Link to comment
Share on other sites

Savam iepriekšējajam N82 biju atrisinājis, navigācija bija bez maksas.

Kaut kur uz kompja mētājas tā instalācija.

Link to comment
Share on other sites

Ja vēlies telefonu zvanīšanai, tad ņem pogainu nokiu, ja gribi izbaudīt visas pasaules iespējas sīkā agregātā (..) tad ņem ko advancētu telefonu ar normāla izmēra ekrānu.

 

Kāreiz zvanīšanai man laikam vajag vismazāk, ļoti reti un īsi sanāk zvanīt, vairāk interesē tāds "lai knaps, bet viss vienā" - foto, videokamera, grāmatu lasītājs, radio, mūzika, internets. Un tā kā esmu programmētājs, nagi niez kaut kad uzprogrammēt kaut ko priekš Andra. Tikai cerams, ka viņus nevar pārāk viegli nokaut ar paštaisītām gļukainām programmām? :D

 

Kaut kāda HTC apskatā lasīju, ka radio esot pašvaks, tas gan nav labi, autobusā braucot bieži klausos.

Tas, ka bateriju ātri izēd, nav īpaši problēma, pietiks, ja iztur dienu-divas normāli lietojot.

 

Par zīmēšanos - krizdaba blogā Samsung ACE apskatā kāreiz viens koments par to:

Nesen iegādājos šo telefonu un nenožēloju, jo šis telefons ir ļoti labs, ir daži savi mīnusi, bet pazīmēties var!
:grin: Daži pat prot pazīmēties ar vidēja līmeņa mobilo.

 

Principā skaidrs - pagaidīšu mazliet, kad veikalos stabili ienāks Galaxy II, tad vajadzētu kaut cik nokristies cenām uz citiem telefoniem, un tad varēs padomāt starp HTC Desire vai Galaxy S.

Link to comment
Share on other sites

androidu aktīvi lietojot(gps, muzika, klipi, nets) ir diedzgan grūti izvilkt dienu bez uzlādes, kur nu vēl divas, es atkārtošos aktīvi lietojot, nevis 3x paskatīties pulksteni :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Navigācijas licence jāpērk, tāpēc interesējos, vai kāds šo navigācijas lietu ir atrisisnājis

Gabals nokritīs, ja nopirksi licenci? Vai tomēr zagšana ietilpst Tavā dzīvesveidā?

Link to comment
Share on other sites

Un mūsu mīlestība nebeigsies nekad...

 

Kapēc tas, kas ir pa velti E52, priekš N79 ir zagšana?

Labi, šis mans jautājums ir nekorekts.

 

Labāk iesaki man, algoritmu guru, ko man darīt, palikt pie LMT vienādais 7, vai doties pie Bites 3,5?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nu jau Galaxy S 2 ir stabili ienācis LV veikalos. Tā kā būtu laiks pirkt veco Galaxy S :mrgreen:

 

Sākumā skatījos uz HTC Desire, pēc visiem parametriem būtu OK, bet kameras ieraksta kvalitāte ir ne īpaši jēdzīga, salīdzinot ar Galaxy S.

 

Skatos, ka no dažu mobilo operatoru piedāvājumiem Galaxy S pamazām sāk pazust, bet vidējā cena ir nokritusi līdz ciešamiem ~250Ls.

 

Kā domājat - ir jēga pagaidīt vēl zemāku cenu jeb arī vecais Galaxy S ir tik populārs, ka drīz viņš pazudīs vispār no plauktiem (un tad būs jāgaida, kad cena kritīs uz SGS2 :mrgreen: ) ?

Link to comment
Share on other sites

Kameru atsevišķi man nevajag (man pat fotoaparāta nav :mrgreen: ). Mums ģimenē gadās tusiņi, kuros reizēm pēkšņi sākas jautrība. Kamēr skriešu pēc kameras, moments būs garām. Bet visu pēc kārtas filmēt ar kameru nav jēgas - reizēm gadās jautrība, reizēm negadās. Vecais N79 ir pierādījis, ka ideāli noder, pēc tam daudzi prasa apskatīties video, un daži vēl samiksē kādu parodiju pa virsu :grin: Ar apgaismojumu tādās situācijās gadās visādi, tāpēc HTC testos redzamie video lagi slikti apgaismotā vidē ir galīgi slikts variants.

 

http://www.gsmarena.com/vidcmp.php3?idType=2&idPhone1=3115&idPhone2=3776&idPhone3=3788

 

Patiesībā telefons man mazāk vajadzīgs runāšanai (man pietiek ar LMT tarifu Vienādais 2), vairāk tieši kā all-in-one, katru dienu autobusā uz darbu braucot radio, e-grāmatas, mūzika + drīzumā plānoju Android soft development (kad beigsies aktīvie projekti).

Link to comment
Share on other sites

N8 neder, obligāti vajag Android, lai var reāli arī izmēģināt paša saprogrammēto (nevis tikai uz emulatora datorā). Tā ka uz doto brīdi Samsung Galaxy S 1 izskatās piemērotākais all-in-one, tikai jautājums, vai var vēl bišķi pagaidīt, cerot, ka paliks lētāks, jeb arī šis drīz var pazust pavisam...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
psihiatrs

Nezinu kā ir ar videokameru, bet fotokamera Galaxy S 1 ir diezgan pavāja, pārējais tajā aparātā viss ir kruti. Nu jā, vienīgi bača gandrīz katru dienu jālādē, bet tā jau ir daudziem Android monstriem.

Link to comment
Share on other sites

Paņem vislētāko digiziepi par 30Ls veikalā un būs tev gan kamera, gan videokamera ar kuru, ņemot vērā simbiāna bremzi(izbaudīta uz N95 un E51), pie fotografēšanās tiksi ātrāk nekā ar N79, ja turēsi kabatā.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Par N79: bremze neliela viņā ir, nu kā jau vecs symbians. Par tām jaunajām 8mpix nokijām, jā, tā full focus tehnoloģija nekam neder, tekstu salasāmi ar tādu nofočēt, cik saprotu, ir grūti. Vienīgais labums no tādas kameras ir tas, ka nav tās neatslēdzamās focus assist light, kas tumšākos apstākļos neļauj diskrēti nofočēt telefonam ar auto fokusu. Par N79 Ovi kartēm - kartes lieliskas, navigāciju var lietot nemaksājot ļoti vienkārši, iesaku paskatīties ipmart-forum.com vai kādā citā līdzīgā forumā, tiesa ne pilnīgi legāli.

+ viņš joprojām ir vērtīgs tālrunis, pirms 3 gadiem, tikko parādījas LV veikalos, nopirku pa 181 LS, precīzi vēl atceros, tagad cena salīdzini.lv ir 168 LS jaunam tādam aparātam. 3 GADI pagājuši!!!

Vienubrīd skatījos uz Nokia E6, likās pieņemami, bet, protams, dārgi un kā LMT "pārmaksas" mobilo negribas, bet, kad sapratu, ka kamera ir EDoF, tā vienkārši atmetu ar roku un dzīvoju laimīgs ar to pašu veco nokiju. Pirms kāda pusgada nomainīju visu korpusu, pajaucos patīriju viņu un tā tagad tīri neko :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...