Jump to content

TV uztvērtējs priekš automašīnas


donis7
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

ir doma mašīnā uzstādīt TV-uztvērēju (dvb-t). Mašīnā jau ir DVD-pleijeris JVC KW-AVX800 ar a/v ieeju, līdz ar to ekrāns, pie kā pieslēgt TV uztvērēju būs. Esmu atradusi šādu aparātu: http://www.ss.lv/msg...ther/hchbk.html un šīs antenas: http://cgi.ebay.co.u...c#ht_4567wt_905

 

Varbūt kādam jau ir kāda pieredze ar šāda veida uztvērējiem - vai tie kaut ko LV ķer un vai braucot - arī bilde saskatāma? Varbūt varat ieteikt kaut ko citu!? Paldies!

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

(labots)

\loti šaubos ka braucošā varēsi normāli skatīties.

Bet budzets un iekārtas sola, ka viss būs okey. ta ka ja nopērc padalies atpakal.

Labots - gix
Link to comment
Share on other sites

TV signāls ir stipri jūtīgāks nekā radio signāls ;) stipri šaubos vai braukājot pa pilsētām, bilde nezudīs un nečarkstēs ... DVD playeris un miers mājā :)

Link to comment
Share on other sites

MaskaV
(labots)

Vispār braukt un skatīties TV ir diezgan pašnāvniecisks pasākums.Pardon par iejaukšanos.

Labots - MaskaV
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

donis7
(labots)

Es jau gan neesmu viena mašīnā... bet, labprāt, uz Dinamo jauno sezonu ieliktu - vismaz var rezultātam pasekot līdzi un tam, kā attīstās notikumi laukumā :D Šodien aizvedu uz darbnīcu, lai paskatās pašu maģi - JVC KW-AVX800, jo viņš šausmīgi sūdīgi uztver radio stacijas - tiklīdz 30km ārpus Rīgas - tver tikai SWH un ļoti sūdīgi pie tam, arī pašā Rīgā netver visas stacijas. Tur gan neko neatrada - izmēģināja visādas antenas likt u.t.t. - nekas nemainījās (ķipa pašam maģim sūdīgs radio uztvērējs). Bet pie reizes pajautāju par tiem TV tuneriem, man pastāstīja, ka lielās firmas kā Alpine, Pioneer - neražojot digitālās TV tunerus, kas atbalsta MPEG4 (agrāk esot ražojuši MPEG-2, bet MPEG-4 neesot rūpnīcās tāda līnija), līdz ar to vienīgie esot tie ķīniešu varianti - http://www.mzx.lv/pr...oducts_id=29102 - bet nekādas atsauksmes par tiem neesot dzirdētas!!!

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

MaskaV
(labots)

Ar tiem ķīnīzeriem,tāpat kā ar bitēm,nekad neko nevar zināt.Loterija.Tāpēc kaut ko ieteikt būtu pagrūti.Ja tie izplatītāji vismaz ir no pārbaudītām firmām,tad,ja kas,vismaz naudu varētu dabūt atpakaļ.

 

Tas tjunerītis linkā jau būtu diezgan labs,bet bez Conax,tikai brīvie kanāli.Un par 4 kanāliem izdot pāri par 100Ls nebūtu gan prāta darbs.

Labots - MaskaV
Link to comment
Share on other sites

Cerēt , ka 30km attālumā no TV raidītāja izdosies ar to mazo puļķa antenu uztvert digitālo TV, ir vienkārši naivi. Kamēr pa logu varēs tedzēt TV torni, varbūt arī, stāvošā mašīnā, izdosies dabūt bildi, bet, piemēram, Ogrē jau nu točna nerādīs. Radioviļņu izplatīšanās likumus jau digitālā TV nav atcēlusi :sarkasms: 30km attaluma no torņa jau jāuzstāda kārtīga yagi tipa antena uz mājas jumta, bet uz autiņa tak tādu "grābekli" neliks :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Man cilvēks meklēja risinājumu priekš pārvietojamā sat komplekta tām piekabju mājelēm.Ir visādas antenas,arī priekš DVB-T,kas pozicionējas no satelīta automātiski,tikai visa tā parikte maksā tūkstošus.Braucot ari varot sekot līdzi uzdotajām koordinātēm,pie vajadzības pašas paceļas un nolaižas.Ir jau daudz kas,tikai vajag skanošo.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Jāaa, pēdējais ieteiktais būs padārgi! Interesants ir Boldrika variants, tikai nez kā tas uztvērējs darbojas kustībā!? Tā ķiniešu štelle it kā rādot arī kustībā (labi, viņi varbūt tā vienkārši raksta). Didzi - tā mazā antena ir normāla it kā - man bija pie laptopa dvb-t pieslēgta - nu, 45km no Rīgas uztvēra normāli, bet, protams, ka kustībā neuztvēra neko! Es gan domāju, ka tas vairāk tāpēc, ka dvb-t tuneris laptopam nav nekāds uber krutais! Za to Statoilā arī Eurosport varēja dabūt (bez maksas) :D Jā, un tas, ka tajā ķīniešu verķī nav Conax - tas ir baigākais mīnuss!

 

Vāciešiem bija labi uztvērēji, kas e-bay, taču, cik saprotu - tei ir priekš MPEG-2 un arī apraides kvalitāte viņiem noteikti daudz labāka - t.i. spēcīgāks signāls! Te video, kā uztver braucošā auto:

Labots - donis7
Link to comment
Share on other sites

Mazais puļķītis skaidrs, ka darbosies teiksim Ogrē devītajā stavā, bet mašīnas ta pa gaisu nelido un antena atrodas labi ja 1,5m virs zemes :sarkasms: . Decimetru viļņi sķēršļus neapliec un principā tik zemu nav uztverami, ja neredz torni. Par uztveršanu kustība vispār var aizmirst. Tās muļķības tikai bija DTV reklāmā. Lai bildi uztvertu kustība, rodas vairak kļūdu signalā un tās vajag kompensēt, bet tad vienā TV kanāla nevar sabāzt desmit programas. Programu skaitu Lattelekoms tak dēļ dažiem aurto TV skatītājiem neies samazinat :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

I negudro daudz,ņem Fleksi un miers.Jo ilgāk gudro,jo sūnaināk beigās iznāk,pēc sviestmaizes principa.Piedevām Fleksi pasit padusē un nes mājās un skaties bez problēmām.Ja arī kas nepatiks,tad izmantot vienmēr varēs.Kustībā lai darbotos,it sevišķi pilsētā,vajag baigi kruto antenu,un arī nav garantijas,kā jau zēni rakstīja,fizikas likumus neviens vēl nav atcēlis.Nu nepārdzīvo par to uztveršanu kustībā.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Uz hokeja sezonu nav vērtīgāk paņemt kādu LMT datu plānu, piemēram, Internets telefonā 3, kuram jau ir klāt mobilā TV, kas rāda LTV1, LTV7, LNT, TV5, LMK, LZK, Pirmo Baltijas kanālu, Pirmo Baltijas Mūzikas kanālu un RenTV-Baltija par tiem 3Ls bez papildu izdevumiem? Cik testēts Rīgā un pierīgā ar 3G pārklājumu braucot auto netika raustījies. Tagad mobilajiem tel. ir pietiekami lieli displeji.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Autors runāja par Dinamo un to gan pa LTV7 drillēja.

Link to comment
Share on other sites

Es ar mazo puļķanteni leišos, netālu no Latvijas robežas, autītī ķēru. Protams, kustībā ļoooti nestabili. Ja gribētu skatīties, būtu jāatrod kāda uztveršanai veiksmīga vieta un jāapstājās. Tas gan bija vēl MPEG2 laikos. Tā mana USB puļķa jūtība šķiet ir vēl švakāka, kā manam Stāram.

Link to comment
Share on other sites

Vai Jums zināms kāds, kurš FlexBox T202 varētu uztaisīt barošanu no piepīpētāja!?

Link to comment
Share on other sites

Nopērc pārveidotaju no 12V uz 220V par latiem divdesmit un viss darbosies. Nez vai kāds meistars čakarēsies par tadu naudu lai Flexi parbūvetu.

Link to comment
Share on other sites

Pēc manas dziļākās pārliecības Windows Media Center ir galīgs s...s,tāpat kā tie dzimtie softi,ar retiem izņēmumiem.Labāk tomēr uzlikt tipa DVBViever,DVBDream vai ko citu,vajag pamēģināt vairākas un tad jau izvēlēties vairāk piemēroto.Man ir vecs Asus puļķis,tad to saprast ir spējīgas tikai dažas progas. Daudzas nesaprot,kā var būt mpeg4 uz USB puļķa un krīt grūtsirdībā.

Link to comment
Share on other sites

FlexBoxT202 HDCX pult.lv pa 40Ls Starp citu,Tavs links arī nav tas sliktākais variants,tjuneri tie paši,12 Ls pa virsu par starta paku un priekšapmaksas karti ir labs variants,tāpat vajadzēs,ja gribēsi kodētos skatīties.Priekšapmaksas karte arī laba lieta,samaksā kaut ar mobiļņika palīdzību.Negribi skatīties,nemaksā,gribi,pārsūti naudu un pieslēgs.

Labots - MaskaV
Link to comment
Share on other sites

Nu vot gribat jūs par visām varēm pārmaksāt :sarkasms: Flexbox izplata Yota un tā bāzē šo aparātu tirgo par 35Ls. Tur ie arī varianti ar visu karti, bet es nekad par karteēm neesmu interesējis. Man vina čupiņa vēl stāv no Lattelakoma akcijas laikiem

Link to comment
Share on other sites

Nu labi,tikai kā lai to zina,jābrauc pašam uz turieni un tad jau tas ne vienmēr ir tas labākais variants.Šodien ir,rīt nav.Un nav teikts,ka tas ko vajag,būs dabūjams.Par tām kartēm,kur teikts,ka tagad viņas var aktivizēt.

Link to comment
Share on other sites

Yotā Flexbox ir vienmēr. Es jau teicu, ka visiem šiem aparātiem Latvijas tirgū "kājas aug" no Yotas. Nē, nu ja lieki 10Ls mūsdienās, tad jau interneta veikals piegādās mājās. Vot šito rdzinieku psiholoģiju es nekad nesapratīšu. Man no Lielvārdes nav nekādu problēmu aizbraukt līd jebkurai Rīgas bodei, bet rīgdziniekam pāris tramvaja pieturas nobraukt jau tālu :sarkasms: .

Link to comment
Share on other sites

nezinu kā tam flexbox, bet Lattelekoma brīnumam ir 12V barošana, t.i. ir ārējais baroklis no 220V uz 12V. Neesmu skatījies sīkāk, bet droši vien jau arī līdzstrāva - tieši kā auto. Es nesaku, ka tagad tas brīnums jāņem, bet iespējams ka tam flexbox arī tik praktiski štekeri vajag un kaut kur pievienoties caur kādu drošinātāju.

Link to comment
Share on other sites

Didzis,nu par tiem attālumiem un tramvaja pieturām var brīnīties daudz un dikti.Es lai brauktu no Torņakalna uz šmerli,otru pilsētas galu bez baigi spiedošas nepieciešamības,ja visu var nokārtot vienkāršāk.Labākajā gadījumā stunda turp,stunda atpakaļ ,laiciņš tur ,kopā stundas 3 sanāks un 2 Ls ceļam.

Runājot pa tēmu,var pārveidotāju paskatīties šajā bodē.Var teikt pašā pilsētas centrā un vairāk mazāk normālu cenu.

Link to comment
Share on other sites

nezinu kā tam flexbox, bet Lattelekoma brīnumam ir 12V barošana, t.i. ir ārējais baroklis no 220V uz 12V. Neesmu skatījies sīkāk, bet droši vien jau arī līdzstrāva - tieši kā auto...

Man domāt, ka visiem viņiem tur nav vairāk par vienu vienīgu 12V līdzspriegumu. Jāpamēra, jāuzmet KPEH un aidā dzīvē. Vismaz es virzītos šajā virzienā, uz savu atbildību, protams.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...