Jump to content

Cik reāli ir aizklapēt pirātisko medu?


Lameriz
 Share

Recommended Posts

Teiksim tagad japērk visas aparatūras un visi izdevumi pa simtiem ls, bet kāda ir iespējamība, ka pēc piemeram pusgada vai gada tas viss varētu nobrukt un palikt ar pliku kasti!?

 

Vai tad visi Viasati un Ntv ar to necīnas? :pooh_honey:

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Jo vairāk runās, reklamēs un plātīsies, jo ātrāk aizvērs...

Link to comment
Share on other sites

Aphopis

Ļoti reāla tikai nav zināms cik ilgi aizsardzība nostrādās. Parasti neilgi!

Link to comment
Share on other sites

jacobs

 Medu ar 10 gadu garantiju vēlamies?Tā jau ir augstākā mēra nekaunība. :sarkasms:

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirkss

Šajā pasaulē tikai viena lieta ir ar 100% garantiju - kā dzīve tajā kaut kad reiz beigsies...

Visam pārējam 100% garantijas nav.

 

Medus ir samērā maza apjoma parādība un reāli neviens operators pat nezin cik vispār viņiem zaudējumu no tā ir.

Cīnās ar to parasti, pārejot uz advancētākām kodēšanas sistēmām utt...

Bet tā kā tas operatoram izmaksā ne mazas naudiņas + jāmaina visi tjuneri un kartes legālajiem abonentiem, vairums operatoru īsti ar to nekaro.

Viens no veidiem ir pāreja uz HD apraidi, kura dod "legālu" iespēju operatoram nomainīt klientam tjuneri par samaksu.

 

Reāli šis pasākums pastāvēs vēl ilgi domāju. Vienmēr kaut ko izdomās.

Plus, atšķirībā no torrentizācijas internetā, viņš ir n-pakāpes mazāk izplatīts.

Link to comment
Share on other sites

Vēl jau ir iespēja arī interneta pakalpojumu sniedzējiem to pasākumu ierobežot, nesen runāju ar čomaku, kas strādā LTC, viņš smējās, ka mierīgi pie vēlēšanās varētu tādus kā mani pačakarēt vakaros laiku pa laikam ierobežojot pieeju noteiktiem resursiem ... Viņiem pat sava interese tajā visā ir - viņu TV. Protams, viņi saprot, šī iemesla dēļ var zaudēt klientus, tādēļ pagaidām neko nedara ... pagaidām...

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Kas ir "medus". Kreisā TV internettelevīzija? Satelīts?

Beefs

  • Patīk 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Didzis
(labots)

Skatos SAT TV 22 gadus un esmu piedzīvojis gan Telekluba, gan Filmneta, gan citu kodēšanas sistēmu atlaušanu. Vārdu sakor, vēl nav radīta tāda kodēšanas sitēma, kuru neatlauztu vai neapietu un visdrīzak tāda arī nebūs. Tam ir vienkaršs izskaidrojums, jo pakalpjums ir pārāk dārgs un ļoti daudz cilvēku nav gatavi maksāt lielas naudas par TV. Savukārt SAT operatoriem nav izdevīgi ieguldīt milzu naudu unikālā aparatūrā un kodēšanas sistēmas.Nav jau arī jēga galīgi nožņaugt medu, jo tagad tomer no vienas kartes ienāk nauda, bet ja medus netecēs, tad nebūs nekādas naudas. Lielākā daļa medus sūkatāju nevar, vai nevēlas maksat lielu mēnešmaksu un vienalga nekad nemaksas oficiālo abonentmaksu. Problēma atrisinātos pati no sevis, ja tiktu abonentmaksa samazināta. Apmēram kā tas ir ar Lattelekomu. Ja oficiāla abonentmaksa ir 3,5Ls, tad nevien neņemās ar lattelekoma šārēšanu. Lattelekomam vispār nevar būt nekādas pretenzijas. Ja Lattekekoms ierobežos kādas adreses, tad pastāv citi interneta provaideri un medus jau tek arī caur mobilo telefonu. Tā kā Lattelekom nav ieintereseti klientus zaudet, tad nez vai kas tiks mainīts.Mūsu ir pietiekoši daudz, bet SAT operātors tikai viens un vienmēr atradīsies kāds talantīgs cilvēks, kurš izdomās, kā apčakarēt SAT operātoru. Visdrīzāk SAT apraide paliks lētāka, parādīsies konkurenti un cenas kritīsies. Tad gan ar medu var būt cauri, jo tas vienkārši neatmaksāsies. Lai kā arī attīstīsies notikum, mēs, kā SAT skatītāji, tikai iegūsim. Atceraties, kādas bija LMT cenas, kad tas bija vienīgais mobilā telefona operators. Ja Viasatam būtu konkurents, tad tas kantoris vai nu noietu pa burbuli, vai arī būtu spiests uzlabot servisu un nomest cenu.

Labots - Didzis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kamēr maksas TV (ne tikai SAT TV) kodēšana balstīsies uz ‘veco, labo’ CSA, tikmēr „medus” tikai plauks uz zels. Uz doto brīdi SAT TV operatoru rīcībā nav nekādu iespēju ar to cīnīties, ja neskaita mazproduktīvo „stropa” turētāju sūdzēšanu tiesā. Bet „stropu” turētāji jau arī nav muļķi un izvieto „stropus” nerezidentu valstīs, uz kurām konkrētais SAT TV operators oficiāli neraida.

Un arī kodēšanas sistēmu izstrādāju rīcībā nav efektīvu līdzekļu kā cīnīties ar šāri. Var mēģināt palielināt CW atslēgu nomaiņas ātrumu, var ierobežot to, cik bieži SAT uztvērējs drīkst pieprasīt kartei dešifrēšanas atslēgu, bet tas var vienīgi samazināt vienas kartes maksimālo klientu skaitu, bet pilnībā izskauts šāri ar to nevar. Visu kodēšanas sistēmu vajā vieta ir CSA, bet lai to aizstātu ar ko citu, ir jānomaina gan visas kartes, gan visi SAT uztvērēji, kas ir ļoti dārgs un riskants pasākums. Riskants - gan tāpēc, ka nav nekādas garantijas, ka jaunajā kodēšanas sistēma netiks atrastas vājās vietas, gan tāpēc, ka tā var pazaudēt daudz klientu, ja uztvērēju nomaiņa būs jāveic klientam pašam par savu naudu.

Link to comment
Share on other sites

"Provaidera melnā kase" - nu tas jau ir smieklīgi.

Ar medus kārotājiem provaideri tomēr mēģina cīnīties, piemērs tam ir SkyItalia. Lai gan man šķiet, ka medus kārotāju vairāk būs tādās trūcīgās valstīs kā Latvija un Krievija un itāļiem par to nebūtu jāuztraucas.

Personīgi es gaidu, ka pienāks laiki, kad sattv atkarīgie iemācīsies zagt medu, piemēram, ar kautkādiem proxy risinājumiem, vai dalīties ar medu bez atlīdzības.

  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

Vispār iesaku šādas tēmas rādīt/ļaut postēt lietotājiem, kam ir kā minumums 50 postu. Domāju ka adminiem to nenāktos īpaši grūti izveidot.

  • Patīk 4
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Katru reizi kad ir jaiegulda lielāka nauda kādā tehnikā mēs apsveram tā lietderību, arī es to dariju pirms kāda laika, un nu jau nomainīta 2X tehnika visam. Viss turpinās, mainās, bet turpinās. Sat tv ir labākais kas priekš tv šobrīd pieejams.

 

Boldrika paranoiskā sazvērestības teorija - esi salasijies fantastikas grāmatas? Nekas tāds nenotiek, jo mums ir tik daudz kanālu, ka reklāmas vispar neskatamies! un visu dienu tik skrullejam visu listi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Personīgi es gaidu, ka pienāks laiki, kad sattv atkarīgie iemācīsies zagt medu, piemēram, ar kautkādiem proxy risinājumiem, vai dalīties ar medu bez atlīdzības.

 

Nu jā, ir tāda cilvēku kategorija kas grib visu "na haļavu" un principa pēc nav gatavi maksāt ne santīma par servisu, tajā pašā laikā iegrūžot mega$$ dzelžos... nu OK, varētu to saukt par sportu, bet nu īsti neizprotu viņus...

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Šī jautājuma autors, laikam taisās ieguldīt šajā pasākumā baigos tūkstošus, ka uztraucas, vai tas atmaksāsies :D . Tajās pašās krievu/ ukraiņu i-neta lapās "medus" tiek atklāti piedāvāts un nevienu neuztrauc vai tas ir likumīgi. Visi atceramies, ka pirms kāda laika Itāļu Sky pakete nebija pieejama, bet pagāja laiciņš un skatamies tālāk. Tā pat krievu HTB+/Trikolor arī mēģināja ar to cīnīties, un kas? Skatamies joprojām. Dažs labs "medus" serveris iet vēl tālāk, caur saviem "kanāliem" iegūst attiecīgā provaidera kartes, kas domātas tikai priekš kabeļkompānijām( nevis fiziskām personām, Vācu Kabeļkiosk pakete, piemēram).

Ja tā padomā, ja nebūtu tas pats "medus", mēs te LV vispār nevarētu skatīties ne tikai Krievijas sat operatoru pakešu kanālus, bet arī vācu, franču, britu, utt, jo legāli viņiem neatmaksājas ienākt Baltijas tirgū, dēļ mazā iedzīvotāju skaita.

Starp citu krievu tv operatoru paketes piedāvā arī "legāli" mūsu valstī. Tie, kas pa šo lietu interesējas, zina, pa ko es runāju.

P.s. Jūs domājat, ka mūsu Viasat nezin, ka viņus skatās "neoficiāli"? :spiteful:

P.P.s. Ja runājam pa "skābekļa piegriešanu" no interneta provaideru puses, tad būtu jāsāk runāt, pa P2p tīklu piegriešanu. Un nemēģiniet man te stāstīt, ka p2p var izmantot arī legālā satura meklēšanai, gribētu redzēt to daļu %.

Labots - base7
Link to comment
Share on other sites

MaskaV

Skaidrs,ka provaideriem,un te taisni var runāt par mūsu reģionā izplatītajiem +++,šara ir labs papildus ar nodokļiem neapliekams ienākumu avots.Palasiet krievvalodīgos avotus.Un ienākumi,rakstāmi ar daudziem cipariem,ir stabili.Parasti visādu izmaiņu dēļ cieš oficiālie klienti,turpretī lielie medus kantori jau pēc pāris stundām rukā,it kā nekas nebūtu noticis.Ja,piemēram tie paši +++ gribētu ko stipri mainīt,tas būtu diezgan pagrūti.Priekš Baltkrievijas,Ukrainas,Baltijas rokas par īsām.Un pašā Krievijā,kur ar internetu ir tā kā ir,tā problēma ir aktuāla vairāk lielajās pilsētās.Bet pilsētās ir liela konkurence,tāpēc atkal tā tecināšana ir labs pasākums,lai garantētu sev ienākumus,kas varētu pāriet konkurentu kabatās.

Runāt par šā pasākuma aizklapēšanu tuvākajā laikā ir ne visai nopietni,vismaz,kamēr tas ir izdevīgi visām ieinteresētajām pusēm.Visvairāk jau operatori baidās par algoritmu uzlaušanu,par variantiem,kad var skatīties visi,kam nav slinkums,šī brīža svaigākais piemērs austrieši.

Link to comment
Share on other sites

P2P netiks nogriezts. Tas tak ir šausmīgs mārketinga ierocis. Kam vajadzētu 100 Mbps optiku lai apskatītos Apollo vai TVNet ziņas, vai pasērfotu Draugos vai Feisbukā? :D

OK, noteikti ir mazs procents, kas neko vairāk par to (vēl izņemot Youtubi) neizmanto, bet nu optika jau pat pati par sevi reklamē, ka filmu tagad iespējams lejupielādēt tik un tik minūtēs vai pat sekundēs, dziesmu tik un tik un tā tālāk...

Link to comment
Share on other sites

Pirkss
(labots)

Ar medus kārotājiem provaideri tomēr mēģina cīnīties, piemērs tam ir SkyItalia. Lai gan man šķiet, ka medus kārotāju vairāk būs tādās trūcīgās valstīs kā Latvija un Krievija un itāļiem par to nebūtu jāuztraucas.

Sāksim ar to, ka SkyItalia vispār nav paredzēta mums.

Tā ir tikai Itālijai, starp citu - tas ir vēl viens iemesls, kāpēc programmas tiek aizšifrētas - lai citu valstu skatītāju tās nedabūtu, jo operatoram ir apraides tiesības tikai uz attiecīgo valsti, nevis uz visiem kaimiņiem.

Bet satelīta transponderi nevar notēmēt tikai uz attiecīgo valsti, pa tās robežām, neaizķerot kaimiņus. Nav iespējams.

Tikai tiem, kuri uz salas - UK un IRL gan tā sanāk.

Domāju, ka ar tehnikas attīstību šaurais stars tiks izmantots aizvien biežāk. Lai tas apraides "pleķis" uz zemes kaut cik atbilstu apkalpojamās valsts aprisēm.

 

Nav nemaz tik grūti ieviest ļoooti smagi šārējamas sistēmas. Piemēram: apprasam karti 10x 1 sekundē, nevis 1x 10 sekundēs. Kodi katru reizi mainās protams.

Pamēģiniet šitādu nošārēt...

 

Par P2P runājot - AT&T ASV, Kanāda - tur jau ir ieviesti trafika limiti "megakačokiem".

Ja 2% klientu operatoram rada 20% trafika, tad agri vai vēlu kaut kas tiks darīts lietas labā.

Pie tam, nu jau eksistē pietiekami daudz trafika reāllaika analīzes instrumentu. Torrentu nogriešana ir tikai darīšanas jautājums.

Cita lieta, ka to nedara jo negrib zaudēt klientus. Taču, manis minētie 2% ("es tikai 300GB dienā novelku, kā visi") rada operatoram galvassāpes.

Un ja torrentisti traucēs biznesa trafikam, viņi tiks apšķērēti bez žēlastības.

 

gix - pēc sevis spried? Es skatos tikai atsevišķus kanālus, nevis lēkāju no viena uz otru 1x 10sek.

Ak nu jā, man nav sports dabūt pēc iespējas vairāk kanālus, mani interesē konkrēti kanāli un pārējais pie kājas.

Ja es varētu dabūt visu ko gribu no viena satelīta, man būtu tikai viena LNB pie šķīvja.

 

LTC ir tieši savienojumi ar vairākām valstīm, ieskaitot Krieviju.

LTC tak arī noslēdza to līgumu ar Googli, izvietojot pie sevis 8 Google caching serverus.

Tāpēc arī Youtube video skatīšanās dragā ar pilnu klapi. Uz Youtube video augšupielādēm gan tas (tikai patreiz?) neattiecas.

 

LTC šārētājus ķerstīt būtu ne visai nopietni, kaut vai tāpēc, ka izmanto dažādus portus un bez tam - kas LTC no tā?

Viņi tak satTV pakalpojumus nepiedāvā.

Lūk ja kāds atrastu veidus, kā dalīties ar viņu IPTV, tad gan LTC iespringtu nevāji.

 

Arī likumdošanā mums šādas lietas nav īsti nodefinētas. Var iedot bietē medus devējam, ka nodokļus nemaksā vai par kaut ko taml, bet lietotājam - max aparatūru var atņemt. Un arī tikai pa Viasata tēmu.

Pārējie tak šeit nemaz oficiāli nav un īsti pat uzbraukt nevar. Viņiem nav juridiskās bāzes.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Lameriz
(labots)

Šī jautājuma autors, laikam taisās ieguldīt šajā pasākumā baigos tūkstošus, ka uztraucas, vai tas atmaksāsies :D

 

mani vairāk interesēja kā to norubīt, lai man vairāk klienti būtu :spiteful:

Labots - Lameriz
Link to comment
Share on other sites

Teiksim tagad japērk visas aparatūras un visi izdevumi pa simtiem ls, bet kāda ir iespējamība, ka pēc piemeram pusgada vai gada tas viss varētu nobrukt un palikt ar pliku kasti!?

 

Vai tad visi Viasati un Ntv ar to necīnas? :pooh_honey:

 

Man ir divi jautājumi:

( uzreiz piebildīšu ka man nav Sat TV un arī kabelis ir tikai tāpēc ka ģimene gribēja , tāpēc mani patiešām izbrīnīja jautājums )

1. Ja aparatūras iegādē jāiegulda simtiem lati - cik daudz legālu kanālu par to var skatīties ?

2. Kāpēc vispār jāiegulda tik daudz naudas lai skatītos bildītes ja visu vajadzīgo var savilkt pa torrentiem ?

Link to comment
Share on other sites

Ja jau to nevar "norubīt" ne krievi, ne vācieši, ne briti(nemaz nerunājot par citu valstu provaideriem), domā tev tas izdosies? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

jacobs

Man ir divi jautājumi:

( uzreiz piebildīšu ka man nav Sat TV un arī kabelis ir tikai tāpēc ka ģimene gribēja , tāpēc mani patiešām izbrīnīja jautājums )

1. Ja aparatūras iegādē jāiegulda simtiem lati - cik daudz legālu kanālu par to var skatīties ?

2. Kāpēc vispār jāiegulda tik daudz naudas lai skatītos bildītes ja visu vajadzīgo var savilkt pa torrentiem ?

 

Latviski nenāk prātā trāpīga atbilde, bet krieviski skan:Ну и ты сказал, как лужу пёрнул. :)

 

 

Zini, mēs taču kā nekā, vismaz daļa, te esam sattv amatieri.

 

 

Link to comment
Share on other sites

ticket2

Man ir divi jautājumi:

( uzreiz piebildīšu ka man nav Sat TV un arī kabelis ir tikai tāpēc ka ģimene gribēja , tāpēc mani patiešām izbrīnīja jautājums )

1. Ja aparatūras iegādē jāiegulda simtiem lati - cik daudz legālu kanālu par to var skatīties ?

2. Kāpēc vispār jāiegulda tik daudz naudas lai skatītos bildītes ja visu vajadzīgo var savilkt pa torrentiem ?

 

 

 

 

Ja pa mercedesu ir jāmaksā n-tie tūkstoši, tad nafig viņā vēl dārgais benzīns jālej :dribble::sarkasms: Visur jau var aizbraukt ar satiksmes autobusu. :acute::offtopic:

Link to comment
Share on other sites

Tāpēc, ka mēs gribam redzēt TIEšraidi. Live ir atbilde kāpēc nekad torrenti nepārspēs tv.

Link to comment
Share on other sites

mafijs

2. Kāpēc vispār jāiegulda tik daudz naudas lai skatītos bildītes ja visu vajadzīgo var savilkt pa torrentiem ?

 

Pavisam vienkārša atbilde - piemēram teikšu, ka Panorāmas torentos nav :)

Link to comment
Share on other sites

Pirkss
(labots)

zeds:

1. Tik cik atļauj esošo šķīvju un galvu skaits - simtos un tūkstošos

2. Cik zinu, torrentos var savilkt filmas, nevis visus raidījumus un šovus utt... atkarībā no tā, ko grib skatīties

 

Daļai tas ir tāds sports - dabūt pēc iespējas vairāk kanālus :pardon:

 

Rezumējot es teiktu, ka aizklapēt ir praktiski neiespējami.

 

Tāpat agrāk vai vēlāk GoogleTV visu pārējo aprīs.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

MaskaV

zeds:

Nez vai Tu torentos novilksi tiešraidi hokejā,1.formulu,futbolu HD formātā.Un saprotams,tas ir sports.Un tie latiņi,ko cilvēki iegulda saprāta robežās,saprotams,fiksi atmaksājas.Tauta zin,par ko ir runa.

Link to comment
Share on other sites

malacis

Vispār iesaku šādas tēmas rādīt/ļaut postēt lietotājiem, kam ir kā minumums 50 postu. Domāju ka adminiem to nenāktos īpaši grūti izveidot.

Es arī piekrītu, ka tēmas par zagšanu - medus tecināšana, windows laizīšana vai vienkārši zaptesburku aizņemšanās no kaimiņa šķūnīša būtu jārāda tikai lietpratējiem.

Link to comment
Share on other sites

eMDiiPii
(labots)

 

Par P2P runājot - AT&T ASV, Kanāda - tur jau ir ieviesti trafika limiti "megakačokiem".

Ja 2% klientu operatoram rada 20% trafika, tad agri vai vēlu kaut kas tiks darīts lietas labā.

Pie tam, nu jau eksistē pietiekami daudz trafika reāllaika analīzes instrumentu. Torrentu nogriešana ir tikai darīšanas jautājums.

Cita lieta, ka to nedara jo negrib zaudēt klientus. Taču, manis minētie 2% ("es tikai 300GB dienā novelku, kā visi") rada operatoram galvassāpes.

Un ja torrentisti traucēs biznesa trafikam, viņi tiks apšķērēti bez žēlastības.

ne par medus tēmu, bet tu reāli maldies par to, ka tikai kačoki aizsit neta trafiku.

 

tagad pasaulē rullē filmu strīminga servisi (aļa Netflix)- samaksāji pāris $, skaties filmu. Nekādi MPAA, nekādi copyright pārkāpumi. Tīri skatoties offisu traffika atskaites, kur torrentus nekačā, var var smuki redzēt kad "pusdienas pārtraukumā" kad visi ieslēdz jūtube smuki neta ātrumi aiziet uz priekšu.

ISP vienkārši grib daļu no strīminga servisu peļņas un/vai direct peering ar strīming servisiem. Un torrentists "apklusīs" tad, kad jamam atsūtīs "brīdinājumu", tad strīming servisu lietotājus ISP nevar aizgriezt netaisot trafika limitus.

 

otrs par trafika limitiem - pasaulē tā ir normāla prakse kolokācijā un ir atnākusi līdz end-useriem aiz tā, ka ir matemātiski neizdevīgi kvalitatīvu netu teiksim 5 mbit/s, as lai nodrošinātu 5 mbit/s, ISP ir jāiepērk ~1.6 mbit/s no upstream provaideriem home jūzera gadījumā, bet biznesam - 10 mbit/s :). Pasakot, ka nodrošina kvalitatīvu netu teiksim līdz 300 Gbit / mēnesī, var manipulēt ar savu trubu kā gribās :)

 

un šādi servisi nogriežas relatīvi vienkārši - izķeram šāres devējus un aizsūtam cease and desist vēstuli :)

Labots - eMDiiPii
Link to comment
Share on other sites

Es arī piekrītu, ka tēmas par zagšanu - medus tecināšana, windows laizīšana vai vienkārši zaptesburku aizņemšanās no kaimiņa šķūnīša būtu jārāda tikai lietpratējiem.

 

Tie zaptesburku aizņemšanās lietpratēji ir gan baigie snobi.

  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

MaskaV

cease and desist vēstule-a kas tas par nezvēru vai zvēru,apstāstiet lūdzu vecam tjūneru mocītājam,bez piecām minūtēm pensioņerkai.Nekādi nevaru ierubīties.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
andreits

P2P netiks nogriezts. Tas tak ir šausmīgs mārketinga ierocis. Kam vajadzētu 100 Mbps optiku lai apskatītos Apollo vai TVNet ziņas, vai pasērfotu Draugos vai Feisbukā? :D

OK, noteikti ir mazs procents, kas neko vairāk par to (vēl izņemot Youtubi) neizmanto, bet nu optika jau pat pati par sevi reklamē, ka filmu tagad iespējams lejupielādēt tik un tik minūtēs vai pat sekundēs, dziesmu tik un tik un tā tālāk...

 

 

es toč internātu izmantoju tikai medum un ziņām :) īsti tāpēc arī neredzu jēgu visiem šitiem kosmiskajiem ātrumiem, 3 Mbit/s tak ir pietiekami. Labāk ejat sportot nevis velkat savas filmas :on_the_quiet2: Nu tas offtopikam

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...