Jump to content

Kompānija


Cyrus
 Share

Recommended Posts

Es ceru, ka man kāds ieviesīs mazliet skaidrību. Pieņemsim, es taisītu mājaslapu dizainus. Man būtu atvērta mājaslapa, kurā cilvēks varētu veikt pasūtījumus. Teiksim šajā organizācijā ir viens galvenais un 5 cilvēki, kas dara to reālo darbu. Vai šādai mazai organizācijai vajadzētu skaitīties legālai, ja vēlētos iegūt nopietnus klientus? Nu es domāju, vai šai organizācijai būtu jābūt kaut kur reģistrētai? Un ja tā, tad kur to var izdarīt? Runa laikam galvenokārt iet arī par nosaukumu. Teiksim ja man būtu nosaukums "Asdfg", un nolūkam, lai nevienai citai organizācijai tāds nebūtu, kur man būtu tas jāreģistrē, un cik tas viss prieks maksā?

Link to comment
Share on other sites

Pārāk liels bulšits sarakstīts lai kaut ko saprastu, bet enivej, nodibini siju un audzē kaut mārutkus uz palodzes rīgas centrā un slauc no biezajiem piķi.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Tava uzņēmuma nosaukums visiem ir pilnīgi pie pakaļas, tāpat kā visādi sertifikāti un diplomi ar kuruiem nokārta siena. Tu vari nodibināt uzņēmu ar kādu nosaukumu gribi un vienlaicīgi tiltus būvet, interneta lapas taisīt un tējiņas audzēt. Ja vinnē konkursu, tad tik piesaisti attiecīgus specialistus. Vot kad vinnēsi konkursu, tad gan vajadzēs reģistrētu uzņēmumu un nodokļu maksātāja statusu, a nosaukums ir po**. Vārdu sakot, mūsu valstī ir tikai viena iestāde no kuras jābaidās un tas ir ieņēmumu dienests. Ja esi samaksājis nodokļus par tiem pieciem cilvēkiem, kuri darbojas Tavā uzņēmumā, tad nav problēmu, bet ja nodarbināsi tos "bez papīriem", tad gan ieņēmumu dienasts izdrazīs.Internetā Tu vari likt jebkadu reklāmu un zīmēt kādu vien gribi mājaslapu, kamēr neesi nevienu santīmu saņēmis, tikmer ieņēmumu dienests neaiztiks. Tiklīdz nopelnīsi kaut 5Ls, tā momentāli jābūt reģistrētam un par tiem jāatskaitās.

Link to comment
Share on other sites

CITĀTS

 

Lapas es protams nedizainēšu, bet kā sanāk? Piemēram, ja kādam uzņēmumam vajag to lapu (bet tādam nopietnākam), viņiem jau nav obligāti tā jāpērk arī no kāda cita oficiāla uzņēmuma, vai ne? Pēc idejas arī to visu var tā kā nokārtot neoficiāli. Piemēram, ja lapa maksātu 200 LS (tikai skaitlis :D), tad viņi to varētu samaksāt vienam cilvēkam tāpat, bez nekādiem papīriem, un tālāk šis cilvēks to naudu sadalītu pārējiem pieciem. Uz mazām summām kā 200 Ls tas taču darbojas, ne? Ceru, ka saprati to, ko es te nomurgoju. :D Vienkārši es galīgi neizprotu to sistēmu. :D

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Vot kat viens no tiem pieciem darbiniekiem nostučīs ieņēmumu dienestā, ka naudu saņēmis uz ķepas, tad Tev attiecīgs nodokļu inspektors sniegs "maksas pakalpojumu" un Tu ātri "izpratīsi sistāmu" :sarkasms: Labāk nolīgsti kārtīgu grāmatvedi ja no tām lietam neko nesaproti.

Protams, ka var strādāt bez nodokļiem un arī izpildīt pasūtījumus bez papīriem, bet tad tiešām tās lietas jāizprot labāk.Viena lieta, kad pats darbojies nelegāli, bet tiklīdz ir darbinieki, tā ei nu tam ieslaidro, ka labak paņemt visu naudu un kad atlaiž no darba, neiet pēc bezdarbnieku pabalsta. Cilvēki vienkārši ir stulbi un to izdara. Tad arī sākas ziepes darba devējam.

Link to comment
Share on other sites

Vēl būs problēmas ar nopietnāku pasūtījumu ieguvi . Es ,Jānis vai Pēteris savu lapeli labprāt pasūtīsim samaksājot no kabatas , ka tik lētāk . Taču ja pasūtījums ir liels un vēl no nopietnākas kompānijas , kur tad viņi raus to naudu , ko Tev samaksāt ? Darbinieki sametīsies projektam ? Jo ja maksāts tiks no firmas līdzekļiem , tad atskaitēs viņiem uzreiz parādīsies iztrūkums , jo nav pretī papītra - kam un par ko tā nauda pārskaitīta .

Link to comment
Share on other sites

CITĀTS

 

Tieši par šo lietu es arī aizdomājos, tāpēc šito postu izveidoju. Paldies par atbildi! :) Bet vai var izdarīt šādu hohmu, ka ja man ir šie pieci cilvēki, kuri reāli strādā pie manis, bet uzņēmums nav nodibināts. Viņi teiksim katrs izdara 20% darba, un samaksu saņem pēc padarītā. Es piesakos kā pašnodarbinātais (pēc naudas saņemšanas viņiem atsevišķi samaksāju). Vai pie lielāka pasūtījuma (ko veic tātad šī firma, kurai vajag mājas lapu), firmas uzskaitē var uzrādīties, ka viņi šo lapeli ir nopirkuši no viena cilvēka (manis), kurš tā kā skaitītos pašnodarbinātais?

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pirmkārt jau ir savas spējas jāpierāda. Kamēr 3x gadā dabon 200Ls par kaut kādu haltūru, neviens Vilks pakaļ negaudos. Tikko būs nopietnāki darbi, tā uzņēmumi ne labprāt maksā ķepā kešu. Izņēmums ir spēļu elles, tas tā starp mums; tāda sajūta, ka šiem tikai kreisais piķis tiek grozīts. Un tas ne tikai LV.

 

Savukārt ja ir doma mēnesī nogrozīt normālu summu, tad tāpat tas jādara oficiāli un tāpat tev vajadzēs gr-vedības pakalpojumus. Parasti šādi pakalpojumu sniedzēji spēj arī konsultēt par uzņēmuma reģistrācijām un citām izpriecām.

 

Necitē pēdējo postu!

Link to comment
Share on other sites

Teiksim ja man būtu nosaukums "Asdfg", un nolūkam, lai nevienai citai organizācijai tāds nebūtu, kur man būtu tas jāreģistrē, un cik tas viss prieks maksā?

 

Dziļi teorētiski likumā noteikts, ka, reģistrējot da vienalga kādu uzņēmējdarbības formu, nosaukums jaunreģistrējamam uzņēmumam nedrīkst būt vienāds ar vai līdzīgs jau uzņēmumu reģistrā reģistrētajam uzņēmumam. Tai pašā laikā es zinu izņēmumu no šī noteikuma, divas SIA ar identisku nosaukumu. Par uzņēmuma reģistrācijas izcenojumiem griezies pie Uzņēmumu reģistra.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...