Jump to content

Austrumi Linux


cash^
 Share

Recommended Posts

Sagribējās pabakstīt Austrumi Linux, bet neceļās vilkties pēc matricas. Vai var iebūtoties no fleškas/ārējā cietā? Cik pašķirstīju google, tad bootojamu flešku var uztaisīt caur pašu Austrumi Linux, bet no sākuma man vajag Austrumus palaist.

Labots - cash^
Link to comment
Share on other sites

unebootin provēju jau vakar, bez rezultātiem (kļūdas ziņojumu no galvas neatceros). Pagaidīšu kamēr beigsies ārējā HDD format's, tad pamēģināšu raiviic linku.

 

Ar raiviic pergu rezultāts tāds pats. Beigās uzraksta "Austrumi Linux not found". Būs vien jācepj diskā.

Labots - cash^
Link to comment
Share on other sites

Sagribējās pabakstīt Austrumi Linux{...}

Prieksh bakstiishanas njem VirtualBox bet Austrumi ir diska veerti. Tikai neaizmirsti rakstiit kaa multisession jo tad vareesi uz taa diska veel sho to uzlikt jo pashi Austrumi aiznjem maz vietas.

Link to comment
Share on other sites

nach austrumi ?

bubuntu live cd ir normāli jūzojams no fleša un miers :-)

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Ja taisa uz Ubuntu CD vai no Ubuntu darbastacijas, tad var iegūt USB, kas ļauj saglabāt savus datus. Ar Remastersys var uztaisīt savu Ubuntu live CD.

Link to comment
Share on other sites

Ipeklofijs

kādam ir izdevies uzinstalēt Linux uz USB flash atmiņas?

 

Savulaik biju kkādu debiāni uzlaidis flešam. vienkārši uzinstalēju kā uz cietņa. Neatceros vairs, kā biju nokonfigojis grubu un visu pārējo... Sen tas bija. Par bargu naudu biju nopircis baigi sīko flešku 8gb, kuru sekmīgi pazaudēju ar visu debiānu.

Vispār viena bēda bija gan - sistēma mēdza sasalt. vienkārši nofrīzot totāli. Neatgriezeniski. Reboot. Izdomāju, ka tas tāpēc, ka flešs par lēnu. Respektīvi - jāmeklē kkāds high-speed flešs, lai sistēma nesajūk prātā. Bet pieredze rāda, ka vispār uz fleša uzinstalēt var, lietot var, un no HDD instalācijas nekā neatšķiras.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man ir bijusi interese to darīt, taču saprašanas par maz. Cik es saprotu, tad visus tmp failus un citus mainīgos datus vajag likt uz operatīvās atmiņas.

Visvienkāršākais ir ar Remastersys izveidot savas sistēmas kopiju uz CD iso. Pēc tam ar starta diska veidotāju pārnesam iso uz USB. Es gan taisīju speciālu instalāciju uz cita HDD ar tikai tām programmām, kas man nepieciešamas uz USB. Gparted, testdisk-datu atjaunošanai u.t.t.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Savā laikā uzliku FC8 (Fedora Core) uz ārējā USB cietā diska. Principā tas pats, kas flash pēc visām idejām.

 

Internetā kaut kādas atrastās instrukcijas lietoju, pēc nelielas čakarēšanās viss sanāca. Bet jā, tas bija pasen un initrd fails tika "pašrocīgi" taisīts, iekļaujot vajadzīgos kodola moduļus priekš USB atbasta. Nez, varbūt kodols arī tika kompilēts. Un strādāja daudz maz ciešami. Kaut gan rūpīgus testus nebiju veicis.

 

It kā problēmām nevajadzētu būt ar tādu pasākumu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Sveiki. Pacelšu mironi. Sagribējās palietot pēc seniem laikiem Linux. :D Kā viņam pareizi bija jādala tās diska daļas (swap, ext, reiserfs)? Un kā Austrumi vispār instalējas? Cik saprotu iebūtojies pašā vidē un izvēlies instalēt.

Link to comment
Share on other sites

Nu Austrumus jau var smuki darbināt no CD vai fleškas, kurus pēc startēšanās var arī izņemt. Neesmu pat mēģinājis instalēt, bet šķiet, tur bija tāda opcija. Pietiks ar swap (ap 500MB) un vienu ext vai reiserfs (gaumes lieta, pašam ext3) - nu ja Austrumiem, ar pāris GB pietiks, priekš Mint man 10GB (puse tukši).

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Opcija ir, bet čota neiebraucu nafig neinstalējas. Gribas palietot OSi dzimtajā latgaļu mēlē. :D

Link to comment
Share on other sites

Vispirms sagatavo partīcijas, kaut vai ar gparted, pēc tam instalē, tas iebūvētais tūlis austrumiem tāds varen kleins padevies.

Link to comment
Share on other sites

Nu vispirms sagatavo attiecīgu tukšu (unallocated space) vietu (ja uz HDD ir vēl kas) un izveido 2 partīcijas un attiecīgi formatē. Nezinu kā Austrumiem, bet "lielajām" distrām (Suse, Ubuntu, Mint u.t.t.) tas izdarāms arī instalācijas laikā - ja nav nekas tāds darīts - uzmanīgi izlasi, pirms spied Next vai OK :D.

Link to comment
Share on other sites

Esmu uzinstalējis ļinuhu uz fleškas. Ir kautkādas dīvainas nestabilitātes un dīvainā kārtā Ļinuh-mint būtojas lēnāk no svaigā installa nekā no liveCD.

 

Mints uzsēdās uz 8gb fleša.

Link to comment
Share on other sites

Ipeklofijs

Kitai, pilns nets ar infu par to visu. Bet uz ātro es teiktu: partīciju sistēma (austrumi jau laikam dikti mazi, bet, nu, ja vēl ko instalēsi klāt (visticamāk), tad uztaisi par pāris GB (vai cik tev vajag) lielāku to sistēmas partīciju), swap, teiksim, 2x lielāku par RAM (lai var hibernēt normāli) un home (ko parasti atstāju visu, kas paliek pāri, ja neko citu vairs nevajag). Atsevišķais home ļaus nepapirst datus, ja pārliksi sistēmu.

Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Ar SARDU Shardana Antivirus Rescue Disk Utility var saveidot bootojamu flešu, kā arī var salikt dažnedažādus OS instalus. Patīk austrumu tieksme tusēties iekš operatīvās. Ja uznāk sliņķis klientam taisīt HDD imagi, tad izlīdzos ar austrumos iebūvēto mc, brutālai failu pārnesei uz backup storage vietiņu dziļi zem galda. Pie reizes ar austrumiem sifeļus no skolēnu flešiem intensīvi ravēju laukā. Izmantot flešu kā HDD tikai linukši atļauj, vinduļi uzreizi pasūtīja mani mācīties.

Tātad - iekš vinduļa sadabūjam Bootable USB creator tūli, kāds nu sirsniņai vairāk tīk, novelkam vēlamo būtojamo imidžu un vadamies pēc readme.txt, youtube tutoriāļa vai tantes googles stāstītā. Priekā!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...