Jump to content

CD-ROM kā no PC neatkarīgs Audio CD players.


Guest
 Share

Recommended Posts

Mētājas man te viens CD lasītājs ar play pogu. Sadomāju ka varētu savā istabā uztaisīt CD-playeri, tā lai audio CD varētu klausīties nerūcinot datoru, tb lai pa nakti varētu atstāt skanot. Visvairāk mani interesē tā elektroniskā puse, kāda stipruma, kāda veidā utt, utjp. strāvu pievadīt?220 taču neder?

Cik W skaņu CD-ROM dod ārā?

Link to comment
Share on other sites

Reaali neko daudz jau vins nedod laukaaaa' date=' vajadzees pastuuzi. Jaabaro ar 12v[/quote']

 

Ok, pastuuzis man ir.

Kaa lai paarveidoju to kas naak no rozetes (220v) uz tiem 12v?

Mosh kaada cita datora barokli var pielikt? :/

Negribas kko nosvilinaat..

Un tam CD-ROM elektriibai ir 4 stekeri, nah taa? :/

Link to comment
Share on other sites

Parasti uz CD-ROM ir rakstīts, gan spriegums, gan strāva kāda tam ir vajadzīga. Man te ir viens CD-ROM uz kura rakstīts:

DC 5V – 1.0A /12V – 1.2A. Latviski tas nozīmē: līdzspriegums 5V ar strāvu 1A un līdzspriegums 12V ar strāvu 1.2A.

Lai to varētu darbināt bez kompja tam būs vajadzīgi tie abi spriegumi ar spēju tos izdot laukā pie tām strāvām. Visvienkāršāk tos spriegumus ir dabūt laukā no veca AT barošanas bloka, bet var arī taisīt pats, pēc klasiskās barošanas bloka shēmas ar transformatoru + taisngriezi + stabilizatoru uz KPEH (transformatoru labāk ar diviem sekundāriem izvadiem - katram spriegumam savu). Varētu gan būt problēma, ja šo CD-ROM vēl ir doma izmanto arī kā datu lasītāju ar barošanu ko kopmja, uztaisīt to var bet tad būs vajadzīgas nelielas zināšanas elektrotehnikā (elektronikā).

No CD-ROM skaņu var dabūt ārā no austiņu izejas un no lineārās izejas (to kuru dažreiz slēdz pie skaņas kartes), vēl mēdz būt arī Digital Out, bet es nezinu kur to var pieslēgt. Gan pie austiņu, gan pie lineārās izejas var pieslēgt tumbiņas, mūzikas centru, arī austiņas. Tumbiņām labāk gan izmantot lineāro izeju.

Link to comment
Share on other sites

nopeerc pa leetu naudu kaadu 150W barokli un darbini... taads kau kur zem 5ls ir... paarveidotaajs maksaas daargaak

Link to comment
Share on other sites

Guest deniss

pec manaam domaam masiiaa ir taapat, 12 v un viss, tik arii vajadzzeetu pastuuzi drosi vien...

Link to comment
Share on other sites

Mašīnā +12V uz dzelteno vadu, (–) uz jebkuru melno (kompja standarta barošanas vads). 5V taisām no 12V ar KPEH stabilizatoru (marku neatceros). +5V no KPEH uz sarkano vadu. Lai labāk dzesējas KPEH var pieskrūvēt pie CD-ROM korpusa. Skanas izeja vai no austiņām, vai nu lineārā (pēdējais labāk). Tikai, ja auto magnetolai nebūs ieejas ligzdas, tad labā uzreiz to domu atmest – vienkāršāk būs nopirkt jaunu magnetolu ar CD atskaņotāju.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, taa, lai cdrom izmantotu neatkariigi no kompja - pats svariigaakais ir tas, lai siidim buutu virsuu poga, kas domaata muuzikas cd atskanosanai un dziesmu paarsleegsanai, respektiivi uz siiza jaabuut divaam pogaam - ja ir, tad tas noziimee, ka cdromam ir ieksaa sisteema muuzikas cd nolasiisanai neatkariigi no kompja.

Man taads siidis liekas diezgan eerts, straadaa, antishoks arii saadiem siiziem ir, nu ja brauc pa baigajaam bedreem, tad sad tad paartruukst, bet visaa visumaa loti eerta sisteema prieks autinjiem, tad nu taa, ir vajadziigs kompja barosanas bloks, labaak no kaada veca kompja, jo jaunie sleedzas reizee ar kompi un tad tur gruuti izpiipeet kaa vinju iesleegt, bet vecie iet taapat. Vienkaarsi piesleedz pie barosanas siidi - un aiziet! skanja naak laukaa pa austinju caurumu, skanju vins dod aaraa diezgan jaudiigu - kaa redzeeji bass taadam siidim labs, tikai man tas savienojums siidim ar pastuuzi cakareejaas (leetie stepseliisi:))

 

autinjaa taadaa gadiijumaa ir vajadziigi 220v lai vareetu lietot kompja barosanas bloku, man ir paarveidotaajs no 12 uz 220 voltiem, no tiem man darbojaas siidis, pastuuzis un skanjas filtri, pastiprinaataajs ir stipri paarbuuveets vecais labais 101.

 

Kaa autinjaa dabuut 220v?

 

Hmm, ir vairaakas iepeejas, es piemeeram nopirku paarveidotaaju, veikalaa maksaa 18ls, tam ir 150W

ir arii jaudiigaaki - 200, 300, 500, un pat 1500w

Pilniigi pietiek ar kaadiem 100Watiem

veel var izmantot kompju UPSa aparaatu, tam ieksaa ir mazinjs 12v akiitis, bet tas jaamet aaraa un jaasleedz pie masiinas akja - tad taadam ir ~420W - vairaak nekaa pilniigi pietiekami, taads man tikko bija, diemzeel kautkas sabojaajaas, bet UPS aparaats der, meeginaaju - mocja mazais 12v akumulators velk gan kompi, gan pastuuzi vienlaiciigi, hmm, zeel ka sabojaajaas

Link to comment
Share on other sites

autinjaa taadaa gadiijumaa ir vajadziigi 220v lai vareetu lietot kompja barosanas bloku' date=' man ir paarveidotaajs no 12 uz 220 voltiem, no tiem man darbojaas siidis, pastuuzis un skanjas filtri, pastiprinaataajs ir stipri paarbuuveets vecais labais 101.

 

Kaa autinjaa dabuut 220v?

[/quote']

 

Kāpēc no Rīgas braukt uz Venstpili caur Valku? Labāk palasi, ko augstāk biedris Firza ir uzrakstījis, nevis būvē te LEGO bumbu patversmes.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc no Rīgas braukt uz Venstpili caur Valku? Labāk palasi' date=' ko augstāk biedris Firza ir uzrakstījis, nevis būvē te LEGO bumbu patversmes.[/quote']

Es jau arī taisījos kaut ko riebīgu par to uzrakstīt, bet izlasījis līdz beigām sapratu, ja gribas pieslēgt kompja CD-ROM + vecu padomju laika pastiprinātāju + radiotehnikas tumbas, tad tas laikam ir visvienkāršākais veids kā to izdarīt. Pārtaisīt veco pastiprinātāju, lai to varētu barot no auto 12V (ja vēl tam ir divpolāra barošana) nebūs pārāk vienkārši un lēti.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz

Tev mašīnā iebūvēts RRR U-101? Jā, entuziasms rullē! :) Bet točna mašīnā tie 220 nav vajadzīgi.

 

Runājot par tām izejām - cik nu vispār parastam CDROM'am var būt labs D/A konvertors. Domāju, nebūs labāks kā kādam Sony Walkmanim. CDROM jau vismaz mūsdienās, domāju, neviens nopietni neklausās caur austiņām mūziku. Tas, ka viņam vispār ir tā audtiņu izeja ir saglabājies standarts no vecajiem laikiem, kad, pieņemu, `pērkot kompi bija tā, ka nu ir arī CD mašīna! Kruta, vai ne? Tagad tač Windows opcijās var nofīrēt, ka Audio signāls (digitālā domēnā, protams) pārvietojas pa IDE vadu un tad D/A process notiek skaņu kartē.

 

Katrā ziņā labāka tam CD-ROM'am būs lineārā out, jo austiņu pastipinātāji viņiem, cimk esmu redzējis ir nekvalitatīvi.

 

Tas ko tu stāstīji par basiem - nu basņa. CDROM'am, vai da jebkurai citais CD atskaņojošai ierīcei kā tādai nav nekādu basu, ne augšu, ne vidu, ne kā tur vēl! Viņai teorētiski jādod ārā ir lineārs signāls (praktiski tas atkarājas no D/A kvalitātes) un tad tos basus un xbasus tālāk var atstāt pastūža, tumbu, akustikas ziņā.

Link to comment
Share on other sites

Mētājas man te viens CD lasītājs ar play pogu. Sadomāju ka varētu savā istabā uztaisīt CD-playeri' date=' tā lai audio CD varētu klausīties nerūcinot datoru, tb lai pa nakti varētu atstāt skanot. Visvairāk mani interesē tā elektroniskā puse, kāda stipruma, kāda veidā utt, utjp. strāvu pievadīt?220 taču neder?

Cik W skaņu CD-ROM dod ārā?[/quote']

Vai vieglāk nav nopirkt kādu CD playeri par Ls20?

Link to comment
Share on other sites

Guest Hugo

Vot šito es jau sen biju gribējis izfunktierēt, nu tik jāmēģina! Ir CDroms, ir PSU, ir garāžā veicais lenšu maģis ar S90, tikai mazliet auksts tur patlaban. Viena lieta nav skaidra: kas tur vēl par štekeri CDromam pakaļā ar 6 puļķiem, tāds pats kā tas kur jamperi master/slave/csel liek? Kam tas domāts? Uz vāka visi štepseļi paskaidroti, a šamais nē.

Link to comment
Share on other sites

Guest Raicap

Es vienk aizgaaju uz kautkaadu patpoljno elektroprechu remontu un uzprasiiju ka man tieshi vajag lai es cd rom vareetu piesleegt bez kompa un vinjs man tas dzeks pa 2 Ls uztaisiija kaarbinju no kuras naaca araa uz rozeti vads un uz cs romu un viss nekaadu probzu.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hugo

Ko4inkas stilam jauni piekritēji :lol: !

Es vienk aizgaaju uz kautkaadu patpoljno elektroprechu remontu un uzprasiiju ka man tieshi vajag lai es cd rom vareetu piesleegt bez kompa un vinjs man tas dzeks pa 2 Ls uztaisiija kaarbinju no kuras naaca araa uz rozeti vads un uz cs romu un viss nekaadu probzu.
:lol:
Link to comment
Share on other sites

Tjipa usjo, ponjatno.

Maajaas taadu sisteemu uzchiniiju

tb siidis manaa istabaa tagad speelee audio CD

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...