Jump to content

Neiet monitors, videokartes defekts?


straikz
 Share

Recommended Posts

Tādad lieta sekojoša, kompim negriezās barokļa ventilators, čoms iedeva citu barokli, saslēdzu visu kā nākas + noņēmu mātenei ventilatoru izpūtu no putekļiem, uzliku atpakaļ, slēdzu kompi iekšā viss itkā darbojas tikai monitors neiet. Visulaiku monitoram mirgo lampiņa un sākumā parādijās ka nav videosignāls. Ko izdariju nepareizi un kas ir par vainu? Nosvila videokarte (integrētā) ?

 

PS. pieslēdzot atpakaļ veco barokli kas itkā darbojas bet manuāli bija jāiegriež ventilators, tāpat monitors neiet!

 

Paldies jau iepriekš!

Labots - straikz
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Ja problēma ir tikai ventilatorā, tad to var par nepilnu latu nopirkt jebkurā datorveikalā. Visticamākais, ka standarta 8cm fans vajadzīgs. Paskaties pieslēguma shēmu no vecā barokļa :D Nav tur nekas sarežģīts.

 

Attiecībā uz video - neesamību problēma var būt dziļāka. Ja ir iespējams - nomēri jaudas baroklim, varbūt tas ir beigts un cepinās tev visas detaļas nost. Uzraksti precīzāk, pēc kādām darbībām sāka nerādīt to bildi. Kāda tieši bija problēmas iesākuma fāze un kāda bija tavu darbību secība pēc tā.

Link to comment
Share on other sites

Guest biivers

Autor, datorethnikā nav tāda jēdziena itkā iet. Vainas var būt visādas. Sāc ar to, ka apskaties vai tiešām visus vadus esi saspraudis uz mātesplates un pārliecinies vēlreiz, vai esi normāli uzlicis atpakaļ CPU dzesi, ar jaunu termopastu protams - ja jau reiz noņēmi nost. Vēl, ja kastei vai uz plates ir pīkstulis - izņem ārā RAM, ja pīkst, tad plate mazliet dzīva un ir cerības kaut ko darīt lietas labā. Ja klusē, tad vis ticamāk, vai nu vecais baroklis, vai arī pats ar līkām rokām būsi kaut ko plaeti nokāvis.

 

 

 

 

Tiesa gan, lai nesačakarētu kaut ko vēl vairāk - pasauc palīgā kādu, kurš saprot ko dara. Citādi, vietējie meistari nearko vairāk, kā ar protu protu neiceļas...

Labots - biivers
Link to comment
Share on other sites

vispār par kādiem dzelžiem iet runa, ja nemāki pateikt, tad jāsauc meistars.

 

PS. pagaidām izskatās pēc m/b, varbūt reset CMOS, "...а может быть корова..."? varbūt abi barokļi metami???

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Pašam ir laptops, stacionārais ir vecais ko tagad draudzene izmanto Sims3 spēlēšanai. Problēma sākās kad vecais baroklis sāka iet pa pieskari, pats nesāka griezties, vajadzēja ar kautko viņu iekustināt lai aizietu. Tad spēlējot simu viņai tas kompis sāka pīkstēt, cik noprotu dēļ pārkaršanas, tapēc arī nolēmu to barokli samainīt. Izslēdzu PC, nomainiju, vadus visus kārtīgi saspraudu, vienīgais ieraudziju ka mātesplatei tas ventilators pilns ar putekļiem, noņēmu viņu un izpūtu. Tad iztkā visu saliku atpakaļ. Ieslēdzu PC ventilatori griežas, pēc skaņas itkā kompis iet, HDD visi ieslēdzas, CDROM var atvērt, bet monitora rādas ka nav videosignāls.

 

1. Interesē ja kautkas ir nosvilis tad tā ir barokļa vaina vai pats ko izdariju netā kā vajadzēja?

2. Kā es varu zināt vai vajag jaunu māteni vai pietiks ar videokarti?

Labots - straikz
Link to comment
Share on other sites

Ja reiz pirms izjaukšanas bija pīkstieni, bet tagad nav - vai nu ko neesi saspraudis, vai "veiksmīgi" nokāvis MB. Kad CPU kūlera dzesi izjauci un tīrīji, visu pareizi saliki atpakaļ, termopastu nomainīji? Bet par statisko elektrību, protams, nepadomāji :devil:.

Bojātas videokartes gadījumā būtu pīkstieni, tā kā tur vaina nav. Bojātas MB vai barokļa gadījumā gan klusums.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Pīkstiens viņai esot bjis jau kādus 2 mēnešus, pie lielas slodzes sāk karst un tad sāk pīkstēt.

Kur tā termopasta jāliek? Un kas ar to stastisko elektrību?

Link to comment
Share on other sites

Iespējams, neesi pareizi uzlicis atpakaļ procesora dzesi. Zem tā "ventilātora mātesplatei" ir procesors, starp kuru un radiātoru arī jāliek tā termopasta. Taču, ja nezini, ne to kas tā ir ne to kā tā pareizi jāliek, ne to kas ir statiskā elektrība, tad palūdz kādam citam to izdarīt. Mācīties ir laba lieta, taču būs labāk, ja kāds Tev to parādīs reālajā dzīvē, nevis forumā mēģinās izskaidrot.

Link to comment
Share on other sites

Termopasta ir nopērkama, piemēram, stacijas Origo datorveikalā "666" un uzklājama PLĀNĀ kārtiņā, vislabāk ar pirkstu :good: To ko tu nosauci par "mātesplates ventilatoru" īstenībā ir procesora kūleris (CPU cooler), jeb procesora dzesēklis (sastāv no radiatora un ventilatora). Tā coolera ventilators arī ir jāpievieno pie mātesplates spraudņa, kurš saucās - CPU_FAN. Bet izskatās, ka tev VGA vaina,- nav iebāzta līdz galam vai nav kontakta>>> ar dzēšgumiju jānoberž... varbūt VGA vads nav labi pievienots, vai bojāts...

cpu_fan.png

RAM tīrīšana ar dzēšgumiju

121610_0638_2.jpg

dzešgumija

VGA tīrīšana ar dzēšgumiju:

2.JPG

http://mirsovetov.ru/a/hi-tech/computers/faultiness-computer.html

tīrot m/b obligāti jāizņem CMOS baterija:

cmos_battery1.jpg

Labots - Tubus
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Atliek tikai piekrist UN1 par speca meklēšanu, bet baidos, ka jau par vēlu. Ja gar detaļām grābstījies bez sevis "nonullēšanas" (kaut vai ar otru roku turoties pie korpusa), vai tīrīji, piemēram ar putekļusūcēju pieskaroties detaļām uz MB - visticamāk MB izmetama.

Vēl jau varbūt CPU problēmas - ja izjauci kūleri, gan jau CPU arī tika izņemts. Termopastas nomaiņa tad bija obligāts pasākums (notīrot veco no kūlera pamatnes un CPU un uzliekot jaunu ļoti plānā kārtiņā), bet arī visu saliekot neuzmanīgi atpakaļ, var rasties problēmas.

Tubus Nav gadījies redzēt MB ar pīkstuli, kura nepareizi ieliktas VGA gadījumā nelamātos. Tā kā šī pirms jaukšnas pīkstējusi, tātad pīkstulis ir. Lieku uz MB.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

stulbs minējums, bet vai procesors ir pareizi ielikts atpakaļ?! Ja nav CPU, tad nekas arī nepīkst :D

Link to comment
Share on other sites

Cik sapratu no pirmā posta, tad viņam integrētā videokarte.... Vislabāk būtu, ja tomēr vadus nepareizi saspraudis, cerīgi, ja tikai procesors nepareizi ielikts (ja kājiņas nav nolocītas, protams), slikti, ja mātes plati nosvilinājis.

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Nav jau cilvēks papūlējies pierakstīt datora speceni (vai procesors vispār ar nolokāmām kājiņām :D ), vai pasarg dievs - nopublicēt sava gara darba fotogrāfijas( lai varētu pateikt, ko nolaidis greizi). Grib, lai zīlējam un simulējam visus iespējamos scenārijus :aggressive:

 

Ja būtu pilnvērtīga info, tad varētu arī konstruktīvi kaut ko ieteikt. Ja info tik skopa, tad cilvēkam laikam nemaz tik ļoti aktuāls nav risinājums.

Labots - The_Saint
Link to comment
Share on other sites

Piedodiet, bet jūs pie datora tuvojaties tik maigi, kā pie dāmas pupiem pirmajā reizē :)

 

tīrot m/b obligāti jāizņem CMOS baterija:

 

Zobus arī tīram ar pirktiem? (to draņķi ar pirkstiem grāpstīt negribas)

 

uzklājama PLĀNĀ kārtiņā, vislabāk ar pirkstu

 

Dzīvniekus arī spīdzināt mums patīk ::::

ja pīkst, tad plate mazliet dzīva

 

 

SelfRespect strādā, bet izteikties nemāk.

Taču, ja nezini, ne to kas tā ir ne to kā tā pareizi jāliek, ne to kas ir statiskā elektrība, tad palūdz kādam citam to izdarīt.
Labots - D.D.D
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

IMHO bez miroņa (nu ok, mazliet dzīvā) fotogrāfijām vēl ilgi domāsim, kas un kāpēc.

Link to comment
Share on other sites

man ir arii pilniigi veselam PC bijis taa, ka nav video signaala, bet iznemot/ieliekot paris reizes vga atkal viss kartiibaa, bija kkaads radeons 9600XT vai kkas, jau gadus daudzus atpakalj, isti gan neatceros, ko veel dariju lietas labaa, mosh Ramus mainiju vietam vai ko taadu, hvz (parak daudz kas ar to datoru bija noticis, lai tgd atcereetos pie kuriem sudiem ko dariju) bet beigas taa pat viss aizgaja, un nebija nekas nobeigts, ne jamaina... pie tam, man skiet, ka cilveeks nav nekadu CPU radiatoru nemaz nemis nost, tikai ventilatoru noskruuveejis, izsuucis un atlicis atpakalj... cerams...

 

krc pacakaree veel to PC, pamegini visu ko vien vari samainiit ar kada drauga PC detaljam utt, lai zinatu, kas tur ir par vainu, un patiesibaa, nav tik viegli neko tam datoram taa nokaut, kaa nu te visi stasta, vismaz pec pieredzes...

 

un jaa, ieposto kas Teu tam datoram vederaa vispar...

Link to comment
Share on other sites

Rīt ielikšu bildes. Lai viss stāsts būtu skaidrāks :D

 

Vispar paldies par informāciju negaidiju ka tik daudz palīgu būs...

Labots - straikz
Link to comment
Share on other sites

vienmēr laipni, ka nav ko darīt pat suns savu ,, khmm,.. laiza :shok:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...