Jump to content

Vinila atskaņotājs


nezinīc
 Share

Recommended Posts

(labots)

otrajās durvīs pa kreisi neko neatradu!

Iesakiet,ar ko sākt pārbaudi?Vāku atskrūvēju,ko tālāk?

Labots - sanga
Link to comment
Share on other sites

Vispirms vēlams sameklēt servisa manuāli, kur jābūt arī elektriskai shēmai. Populārākajiem atskaņotājiem tie ir pieejami iekš vinylengine.com Tālāk ņem testeri un pārbaudi vai pienāk barošana utt.

Link to comment
Share on other sites

Didzis

Tieši tā, testeri rokā un mēri. Kad rodas konkrēti jautājumi, tad jautā un saņemsi atbildes. Citādāk, te gaišreģu nav un ar to nepietiek, ka vāku atskrūvēji.

Link to comment
Share on other sites

Long John
(labots)

Cilvēks bez priekšzināšanām ietiepīgi grib "raut savus zobus" pats.... :yahoo:

 

Ja prasi padomu, sākumā derētu norādīt "pacienta" modeli. 

 

Parastajiem lētā gala atskaņotājiem ar gumijas siksniņas piedziņu no motorīša  nekāda dižā shēma nav vajadzīga- ja tīkla vads ir vesels un pa to pienāk strāva, tālākā ieslēgšanās vairumam aparātu notiek ar mikroslēdža palīdzību. 

Uz tonarma ass ir regulējama svira (vai kāds primitīvs mehānisms) , kas, pagriežot tonarmu plates virzienā, nospiež (vai atlaiž) mikroslēdža "podziņu" un padod spriegumu uz motoriņu (vai tā vadības shēmu).

Gadās, ka šo diezgan vājo mikroslēdžu kontakti ar laiku apdeg un vairs nepilda savu funkciju. Tātad slēdzis jāmaina.

Otrs variants- nereti lietotājs, kuram spēka vairāk, nekā prāta- pārāk enerģiski pagriežot tonarmu- minēto sviru nobīda no pareizā stāvokļa, vai arī ar laiku atskrūvējas stiprinājuma skrūvītes- rezultātā  svira vairs nenospiež slēdzi vajadzīgajā brīdī. 

To visu var pārbaudīt ar parastu testeri, mērot, vai aparātam vajadzīgajā momentā pienāk spriegums uz motoriņu.

 

Piemēram- viens no variantiem (Sharp RP-30). Vidū redzama tonarma ass ar mehānisma svirām , pa kreisi no tās- sarkans slēdzis ar tīkla vadiem. Uz tonarma ass apakšdaļā redzama svira ar melnu uzgali- ar skrūvīti var regulēt vajadzīgo ieslēgšanas/ izslēgšanas brīdi.

Izpildījuma varianti var atšķirties, bet  princips apmēram vienāds visiem. 

 

      Sleedzis.jpg

 

Ja tas nav saprotams, vai arī aparāts ir sarežģītāks- tomēr iesaku "iet pie daktera"... :yahoo:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Milzīgs paldies pagaidām!

Tev taisnība,gribu pats sev izraut zobus,ko padarīsi!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Nedaudz off topic, Man nav daudz, bet ir.  Kā ir pareizi glabāt skaņuplates? Iepriekš visiem pateicos par sakarīgiem padomiem!

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies, to nemshu veeraa!

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Kā ir pareizi glabāt skaņuplates?

 

tumsha, sausa vieta, kur nav strauju temperaturas svarstibu, nekada gadijuma radiatoru tuvuma, beninos, garazas utt. plates jaglaba vertikali, lai tas nesaskaras viena ar otru, katru plati velams ievietot polietilena kabata, velams koka kaste, vai kada cita materiala, kas neuzkraj statisko elektribu

Labots - Müller
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Long John

Ir lērums dažādu plauktiņu un turētāju vinilplašu ērtākai (pārskatamākai) uzglabāšanai.

   http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2060353.m570.l1311.R6.TR11.TRC1.A0.H0.Xschallplatt.TRS0&_nkw=schallplattenst%C3%A4nder&_sacat=0

 

Man plates nav tik daudz- "pamatsastāvs"  glabājas vertikāli parastā 70 cm platā, atbilstoša dziļuma grāmatplauktā.

Nosacīti sadalītas pēc žanriem, "grupas" atdalītas ar "grāmatzīmēm" - ~5x32 cm plastikāta plāksnītēm ar  uzlīmētu info tekstu galā, kas rēgojas ārā no plašu strīpas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

katru plati velams ievietot polietilena kabata, velams koka kaste, vai kada cita materiala, kas neuzkraj statisko elektribu

 

Jo? Kā plastmasas kaste atšķirībā no koka "uzkrās" un "nodos" platei statisko caur papīra aploksni?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Labvakar!

 

Mans sīkais sāk interesēties par vinilu in atstiepis mājās

elektron radiotehnika 301M - stereo

 

It kā skan, bet vajag konsultāciju.

 

Varu nopirkt kaut ko labāku saprāktīgās robežās (150)

Link to comment
Share on other sites

Cipars 301 jau visu izsaka. Tas ir trešās klases atskaņotājs. Labā ziņa, atskaņotājam ir magnētiskā galviņa un plates tas vismaz nebojā. Cita nekā laba tur nav. Sākumā jau lai drillē, bet īstu skaņuplašu skanējumu no tās grabažas principā nevar dabūt. Varbūt apniks un nav jēga ko labāku pirkt. No krievulaikos ražotajiem jāskataš uz nultās klases aparātiem ķipa Elektronika 012 vai ko līdzīgu. Tie aparāti ir kārtīgu rietumu firmu kopijas un, kad saved kārtībā, darbojas tīri labi.. Rīgaā labus atskaņotājus neražoja un uz REMR produktiem labāk neskatīties, kaut dažiem arī skaitijās augstākā klase. Es jau nu labāk skatītos uz kārtīgu rietumu firmas verķi. Long John gan jau tepat forumā varēs Tev palīdzēt.

Link to comment
Share on other sites

Varu nopirkt kaut ko labāku saprāktīgās robežās (150)

WEGA JPS-352P (Sony ražojums) - pilns automāts, SME headshell. Pilnā darba kārtībā. 99EUR

post-57831-0-07779900-1473060263_thumb.jpg

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nekāds dižais pastiprinātājs jau nav, bet skanēt skan. Radiotehnika labus pastiprinātājus netaisīja.

Link to comment
Share on other sites

Dižais vai nē, bet cilvēkam, iegādājoties citu atskaņotāju, papildus jāpērk pastiprinātājs! Lūk šo es gribēju, tā teikt, aiznest līdz adresātam.

Link to comment
Share on other sites

Mūsdienās jēga klausīties skaņuplates ir tikai uz augstas klases aparatūras. Tikai tad var sajust analogaš skaņas patieso skanējumu. Klausīties muzičku uz trešās klases aparāta, tas tāpat kā klausīties MP3. Pastiprinātājs stipri viduvējs, disku piedzen parasts asinhronais motors, tātad būs vibrācija un pamatīga rūkoņa, kaut disks negriežas. Pats disks no bleķa un ļoti viegls, tātad neizbēgama detonācija, u.t.t. Vārdu sakot. šāds atskaņotājs bija tipisks vidusmēra aparāts cilvēkiem, kuriem nav augstas prasības pēc skaņas kvalitātes. Nu apmēram kā tagad MP3 atskaņotājs. Skaņuplates ''sāk skanēt'' uz daudz augstākas klases aparātiem.

Link to comment
Share on other sites

Didzi - no ko Tu dzesē muti - vai tad nesaproti, ka mūsdienās vinils ir kruta, un absolūtākajam vairumam new-school pēkšņo vinila tīkotāju patiesībā ir pofig, uz ko to klausās? Nu vienkārši cilvēkiem viss tas process ar [apšaubāmas kvalitātes un izcelsmes] plašu pucēšanu un likšanu uz deka jau vien uzreiz psiholoģiski uzlabo skanējumu n-tās reizes. Tad jau, zinies, pofig, ka siksna izslīd, motors fonē, un skaļuma pocis krakšķ un ik pa laikam viens vai otrs kanāls pazūd.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Tieši man kā nezinātājam bija jautājums par sākuma komplektu (301M). ja ko varat citu piedāvāt / ieteikt, tad interesē arī lai  var ieslēgt / saslēgt - vajag  vai nevajag pastiprinātāju.

 

P.S. Vinils ir mana bērnība 1970 - 1980 gadi :)

Labots - gitis
Link to comment
Share on other sites

Skatoties cik nopietna interese par vinilu...

Parasti vajag atskaņotāju, fonokorektoru un pastiprinātāju.fonokorektors var būt iekš atskaņotāja, integrēts pastiprinātājā vai atsevišķa iekārta. 301m tas viss ir apvienots vienā kastē...domājams gadi daudz tam verķim un apkopi prasītos..zinot cik tur veco elektrolītisko kondensatoru tajā prastajā pastūzī iekšā...nu un protams galvas/adatas un mehānikas stāvoklis jāpārbauda...gumija noveco..smēres izkalst...u.t.t. jaunas vai labas nenolietotas plates es uz šāda neliktu...

Un primitīvu plašu/adatas kopšanas/tīrīšanas komplektu vajag.

Link to comment
Share on other sites

Skatoties cik nopietna interese par vinilu...

 

Man pašam arī interesēt sāk,

bet puisim  17 gadu vecumā (ar muzikas skolas izglītību) arī parādās par šo interese;

Tāpēc no manas puses jautājumi:

1) cik  vērts ieguldīt šādā pasākumā, lai cilvēks saprastu vai viņam to vajag? 

2) jau par esošo atstiepto 301m viņš saka, ka skaņa patīkot labāk par mp3.

3) es neesmu ieciklējies uz 301m..., bet gaidu reālus ieteikumus.

Labots - gitis
Link to comment
Share on other sites

Ja tai radiotehnikai uzliek jaunu adatu, tad plates nebojās, bet pārejās problēmas paliks. Principā J.Reinis taisnība, lielākajai daļai jaunatnes pofig skaņā. Ja ar Iphone vairs nevar būt krutais džeks ciemā, tad ar skaņuplašu atskaņotāju gan un pofig ka tas ir mēsls un skan daudz sliktāk par Iphone.

Gitis, es jau iepriekš teicu, sākuma komplekts varētu būt kāda Elektronika no pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem. Tomēr kārtīgas firmas kopija. No RRR un REMR ražojumiem es neko neieteiktu.

Ja juaunietis nejūt, kā rūc piedziņas motors, kā gaudo diska gultnis un cik nevienmērīgi griežas diska, tad neko labāku pirkt nevajag. Mani, 17 gadu vecumāi, pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, neapmierināja Akords001 skaņa, bet toreiz nekā labāka krieviem vēl nebija.Viss atkarīgs no jaunieša prasībām pret skaņu.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Jautājums kāda tehnika ir mājās ...tad var domāt par atsevišķu vinila verķi ...

Normāls lietots galds ar direct drive (bez siksnas) ap 100eur..nu jauna. Budžeta galva ar adatu apm.25eur. Importa verķiem korektors nav iebūvets .vajag tad lai būtu pastiprinātājā iebūvēts būtu jeb atsevišķi jāpērk.tā īsumā.

Vēl adatas piespiedēj spēks pareizi jāieregulē.un pareizie apgriezieni jāpārbauda.

Link to comment
Share on other sites

Pusgadu pagaidi un redzēsi, ir interese vai nē, ir vērts ieguldīt naudu vai nav. Man pašam ir bijušas dažādas "pāris nedēļu aizraušanās", gan ar lentēm, gan ar kasetēm un ko tik vēl ne (nedaudz vecāks kā tavs dēls esmu), vinils ir vienīgais, pie ko esmu no tā visa pieturējies un būtībā vienīgais no fiziskajiem datu nesējiem, kas man vēl ir un no kā netaisos atbrīvoties (ok, vēl plauktā CD/DVD kolekcija stāv no laikiem, kad tas bija aktuāli, bet, visticamāk, tas bez žēlastības viss nonāks miskastē kad būs nepieciešamība izšķirot, ko vajag un ko nē).

 

Neviens no RRR atskaņotājiem nav labs, vienīgais ko viņi kaut cik mācēja uzražot ciešamu bija akustiskās sistēmas (ar uzsvaru uz kaut cik ciešamu), bet, kā jau teicu, nevajag neko sasteigt un nopirkt to, kas izrādīsies nevajadzīgs.

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pabiju vinila tirdziņā šodien Jersikas ielā:

Rezultātā iepirku trīs mint plates - varbūt pa dārgu, bet nu ja aiziets - jāpērk:

 

2 Marillion albumus: real to reel un fugazi

 un wishbone ash-  Argus

 

Pārdēvēju vidū bija gan Mielavs, gan Ozols. daži pārdevēji jau bij tīri silti no konjaciņa ..

Publika raibu raibā - gan pircējos gan pārdevējos!

Link to comment
Share on other sites

Varētu tā būt...bet nu tauta pirka..pa lēto bija tikai ddr un dienvidslāvu grupas

Link to comment
Share on other sites

Man arī sanāca neliels "pārsteigums" attiecībā uz cenām. Izvilku no vienas kastes vienu plati, kurai bija uz stūrīša ar smukiem cipariem uzrakstīts 11.99. Devu vīriņam 12 eur un par atbildi šis uz mani neapmierināts skatījās ar lielām acīm un jautāja, kas te tā par sīceni esot. Izrādās- tā plate maksājot 20eur, bet tā cenas birka jau sen neatbilstot patiesībai.. :D Nu, samaksāju, protams, viņam par to plati tos viņa kārotos 20, bet nu.. sanāca teju vai tā, ka esmu vainīgs par to, ka tas ķēms ir par slinku, lai pasekotu tam, kas ir salīmēts uz tām viņa platēm.

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

20 eiriki par lietotu plati? Tas bija kaut kāds mega retums? Mani visvairāk sasmīdināja viens tirgonis, kurš par novazātu un vienā malā ar nodzeltējušu skoču nolīmētu konvertu Ienāc Ausīs indie izlasi gribēja 25.

Link to comment
Share on other sites

Man arī izlikās, ka 20eur tas nu gan nav vairs lēti, bet nu, tā kā biju izdomājis, ka tā plate jāņem, tad arī paņēmu. Cik rets tas ieraksts- hvz- viens no agrīnajiem U2 ierakstiem, kad jamie vēl bija zaļi, nenobrieduši, bet tajā pat laikā emocionāli un ļoti patiesi- saucās "October". Man vidusskolas laikā, tā bija, tajā laikā, viena no mīļākajām kasetēm, tāpēc uzsita tādu sentimentu un izdomāju, ka jāpaņem. Tas mans tirgonis bija kaut kāds krievs, kuram tas andeles galds bija tālākajā istabā pretim Balvim un Druvim pie pretējās, teju vai visas sienas.

Link to comment
Share on other sites

Es pie viņa ar ko gribēju paķert..bet nebija.teicās ka bodē eosot...jams arī veco audio tehniku tirgo.vizītkarti iedeva.

Link to comment
Share on other sites

interesents

Labsvakars!

Lai gan nebiju noskaņots nekm pirkt, iegādājos:

1. Džetro Tallu - Dzīvojot pagātnē - skan labi:-)

2. Durvis - divu plašu koncertnieks - skan labi:-)

3. Jello- Stella - skan labi :-)

un no foruma vacbiedra - Džo Zavinula ripu - arī skan labi,

pirmās trīs Overprised, bet par 1 - 2 EUR par plati,

par tehniku - nu nebij tur nekā tāda, kas piesaistītu aci:-)

Link to comment
Share on other sites

Es gam tās tumbas ar 60 gadu skaļruniem nemanīju..bet baigi arī nemeklēju.. biju īsu brīdi cik laiks ļāva.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es gam tās tumbas ar 60 gadu skaļruniem nemanīju..bet baigi arī nemeklēju.. biju īsu brīdi cik laiks ļāva.

Tu domā tās Viļa tumbas ar pārīti 6gd-2, 5gd-1 videniekiem un Lomo 1A-20 taurēm? Tās bija otrajā stāvā. Tika piedarbinātas tikai ap diviem pēcpusdienā.  Biju uzkāpis tās nedaudz apčolēt.. 

Link to comment
Share on other sites

interesents

Ta manā skatījumā tie lielie kluči, kur signāla pamatavots bija 160 Torensa atskaņotājs ar to dīvaino komplektu neskanēja ņe figa:-) 

Link to comment
Share on other sites

Es ap 2 kāreiz tur ganījos.augšā neuzkāpu...nepiefiksēju .jā tās pašas laikam arī bija tās Viļa tumbas.

Link to comment
Share on other sites

interesents

Ziniet, kas man vislabāk patika. . . ?  B67 Študers, kas bija nollikts pa labi no ieejas, ar kaut kādu interesantu kontroles skaļruni un pašveidotu indikatoru, bet kamēr es biju tur, tā arī iedarbināts netika. 

Link to comment
Share on other sites

Ja pareizi sapratu, to Študeru bija plānots darbināt pulksten 4, kad spēlēja tas džeza trio. Es gan to priekšnesumu nesagaidīju..

Link to comment
Share on other sites

interesents

Tukšs:-)

Labots - interesents
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...