Jump to content

Turot refresh vairākas minūtes tiek uzkārts forums


wonderland
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Līdz manis nonāca informācija, ka paturot "F5" dažas minūtes tiek uzkārts forums.

Šajā gadījumā forums ir phpbb 3.0, es meklēju, gan phpbb mājas lapā, gan internetā, bet nekur neko neatradu par šādu problēmu.

 

Vai tā var būt ?

Link to comment
Share on other sites

apache nav korekti konfigurēts, ja kaut kas tāds notiek.

pilnīgi nav sakara ar to, kāds CMS. Sakars ir ar to, vai apache atbrīvo savus resursus vai arī taisa visu laiku jaunas instances. tas pats par mysql. Ir ļoti jāpacenšas, lai tā sakonfigurētu serveri. Testam tādu konfigurāciju var mēģināt sataisīt, bet nu realitātē tā nenotiek. UN, ja arī notiek ar kādu viltīgo apača-php apvienojumu, tad to var labot konfigurācijā. Nevis pašam CMSam meklēt pačus. Ja arī atradīsi CMSam "kaut kādu stability patch", tad tikai "virs 40 pieprasījumiem minūtē - rādam logu 'bots are not welcome' ".

 

Vēl, protams, ļaunais HaKeRiS taisa pieprasījumus, kā rezultātā rakstās logfaili. un kad pieraksta pilnu HāDēDē, tad serveris apjūk un sakaras. Lūk, tā var hakot serverus!!!111viensviens!! Nežēlīgi pildot ciet cietņus!!!111viensviens!!

 

Ja kāds liek mīnusus - lūdzu pastāstiet sīkāk, man tiešām interesē, kā tad ir patiesībā. Visu laiku esmu dzīvojis pārliecībā, ka gan Apache, gan MySQL var smuki saoptimizēt konkrētām slodzēm, lai tie spētu apkalpot noteiktus pieprasījumus un novērstu bremzes pie lielām noslodzēm, piem MaxThreadsPerChild, norādīt taimautus pieprasījumiem un tā. Vai pateicu kaut ko nepareizi?

Labots - usver
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

wonderland

Paldies par izsmeļošo informāciju !

 

Man jau likās, ka nevarētu būt saistīts ar CMS.

 

Bet pieņemsim, ka ļaunais haxorz taisa tos pieprasījumus, vai par to novēršanu būtu jādomā servera īpašniekam vai man ?

Link to comment
Share on other sites

servera.

klients, kuram tikai lapiņa uzlikta, vispār neko daudz nevar ietekmēt.

Tikai minētajā variantā die() var pildīt, bet nu apacis jau sataisīs instances uz katru pieprasījumu un tikai pēc tam pamanīs, ka nekas nav jāpilda. Bet resursi jau ir rezervēti.

Link to comment
Share on other sites

To sauc par "stresa testu", un priekš tā pat eksistē dažādi rīki, kurus web izstrādātāji/testētāji bieži izmanto testējot savas lapas. Fakts ir tāds, ka pie gana lielas slodzes dajebkurš vislabāk nokonfigurētais serveris atslēgies. Tāpēc pareizas servera konfigurēšanas ietvaros ietilpst noskaidrot paredzamo slodzi, iegādāties atbilstošus dzelžus, un sakonfigurēt tos tā, lai tie šo slodzi izturētu.

 

Normālos apstākļos lapas apmeklētāju skaits pieaug pakāpeniski, un gana laicīgi var pamanīt, ka serveris sāk "nevilkt", un veikt attiecīgus uzlabojumus. Taču reizēm arī gadās izņēmumi. Piemēram, ja Tava necilā lapiņa kaut kāpēc izceļas un tiek pieminēta milzīgā ziņu portālā, var gadīties, ka pēkšņi visi šī portāla lasītāji metas to apmeklēt, un Tavs serverītis, protams, to neiztur. Tāpat arī, ja būsi izpelnījies uzmanību no sliktiem cilvēkiem, var arī gadīties, ka kāds mērķtiecīgi mēģina Tavu serveri pārslogot. Tiesa, to parasti ir grūti izdarīt, un šāda operācija sliktajam cilvēkam maksās prāvu naudas summu, tāpēc Tev vajadzēs īpaši pacensties. (Maksās daudz, jo vajadzēs noīrēt botnetu - pret uzbrukumiem no viena vai dažiem datoriem ir viegli aizsargāties pareizi konfigurējot serveri)

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

wonderland

Vilx, paldies, ka paskaidroji vēl detalizētāk !

 

Manā gadījumā serveris, gan nav mans, hostēju vienā latviešu firmā.

Link to comment
Share on other sites

Es ieteiktu par to neuztraukties. Ar F5 sasniegt jebkcik nopietnu slodzi ir nereāli. Bet vari jau pamēģināt. :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...