Jump to content

5.1 nestrādā caur hdmi


bijatch
 Share

Recommended Posts

Kādu laiku jau geimoju ar šādu sistēmu. 5.1 skaņas sistēma pieslēgta pie pārveidotāja, un no pārveidotāja optiskais vads tiek pieslēgts pie TV. Un pie tv caur HDMI kabeli tiek klāt slēgts xbox360 (spēlēm) un laptops (filmām). Tātad 5.1 surround skaņa kad tiek darbināts xbox strādā tieši kā vajag, taču kad tiek pieslēgts hdmi vads no laptopa, tad vairāk 5.1 surround skaņas nav, jo laptopam nevar norādīt, ka vajag outputot 5.1 skaņu, bet rāda, ka max channels ir 2. Tas nav pārāk forši, jo gribētu surround skaņu izbaudīt arī skatoties filmas. Tātad kā ieskaidrot laptopam, ka vajag raidīt 5.1 skaņu caur to kabeli?

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Tev ir laptopam 5.1 skaņas karte ? A mošk viņa nav saslēgta kopā ar videokarti ? A varbūt, bet tam tu laikam neticēsi, ir ļoti grūti zīlēt biezumos, ja nav zināms laptopa modelis ?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

CITĀTS

 

Laptopam nav 5.1 skaņas karte, bet tīri teorētiski, ar attiecīgajiem draiveriem nevajadzētu būt problēmām laptopam raidīt 5.1 skaņu, varbūt arī tā varētu būt draivera vaina (izmantoju Realtek HD audio manager, kurā ir iespēja izvēlēties tikai stereo output)

Laptops ir emachines (jeb acer) E732g

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Man ir tāda aizdoma, ka iestatījumi jāgroza ir pie video kartes draiveriem, jo HDMI izeja ir taču izeja no video kartes. Ņem vien un pēti to, ja neko nevar atrast, tad marš uz ražotāja mājas lapu un meklē ražotāja draiverus video kartei.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

neticu , ka laptopam, kuram ir hdmi, pie playback devices nevar norādīt Digital Output Device (HDMI). tālākais jau atkarīgs no tā ko tu skaties un ar ko.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kāpēc ne? 5.1 var arī nebūt aktivizēts (drīzāk aktīvs ir downmix uz 2.0) un to neredz pie skaņas iestatījumiem.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

nu pag, ja ar draiveriem viss kārtībā, pie playback devices hdmi jābūt. (nevar nebūt. ja nav, tad kā tu teici, meklē driverus.) uzliekam kā default, un uz priekšu. man vismaz visi parādās - optika, hdmi un lapša skaļruņi.

tālak jautājums vai videoplayeris atbalsta. man gan hddvd , gan splash pro piedāvā spdif un hdmi.gan 2.0 gan 5.1, gan7.1 . strādā visos veidos.

Labots - jarajara
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Problema varetu but tada, ka ac3filtrs downmixo uz 2 kanlu skanu un talak jau to gruzh ieksh digitala porta. Jakonfigure ac3filts.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Audio pie playback devaisiem var izvēlēties ati hdmi output, bet tur viņš man piedāvā konfigurēt tikai kā stereo, un rāda ka max supported channels - 2

Link to comment
Share on other sites

jarajara

ta liec mieru kompim. kur tu to hdmi esi iespraudis? tv. čakarē tv, pārveidotāju???, vai kas tev tur. kompis vienkārši neredz tavu 5.1 sistēmu. dari , lai redz. varu iepriecināt, tu neesi vienīgais tāds.

pagoglē pass through hdmi to optical output.

nav tev lapsim optika? šāda piemeram - http://www.beresford.me/PP/32E5mm_TOSLINK_adapter.html

ja ir , pamēģini pa taisno.

Link to comment
Share on other sites

Jā, pamanīju, ka kompis to 5.1 sistēmu neredz. Un kā jau iepriekš rakstīju, 5.1 sistēma pieslēgta ir caur optisko vadu pie tv, un hdmi vads ir no laptopa arī pie tv. Ja laptopam būtu 5.1 skaņas karte, vai viņš atbalstītu optiku, tad uzreiz būtu licis skaņu pa taisno, bet tas ir baigais vadu mudžeklis tad.

Link to comment
Share on other sites

Augstāk jau bija rakstīts, ka modelis ir emachines e732g

 

iegooglējot tieši to, ko tu ieteici, izlasīju, ka visdrīz tā ir tv vaina, ka viņš nevar būt tas, kas ir pa vidu starp hdmi un optisko izeju, labākais variants laikam tomēr būtu slēgt to audio pa taisno, bet tomēr esmu apjucis, jo xbox strādā pēc tieši tādas pašas sistēmas un tur 5.1 iet tieši kā vajag. (xbox ir pieslēgts pie tv tieši tā kā laptops, ar hdmi vadu, un skaņa tajā pašā laikā ir pieslēgta pa taisno pie tv)

Link to comment
Share on other sites

jarajara

ups nepamanīju.

vēl kas. tv pie optical out uzliec pass trough. gan jau ir. palasi tv manuāli. es neesmu pie tv, bet cik atceros , manam bija ieteikts kompi pievienot noteiktai hdmi ligdzai. neatceros. 3 vai 4. pamēģini.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

pie optical out ir uzlikts tas kas vajadzīgs - multichannel ( Outputs audio to the

home theater) jo otrs ir [PCM]: Converts non-PCM audio

type to PCM format un pcm ir standarta stereo skaņa

 

(pamēģināju arī otrā hdmi iespraust, nekas nemainās)

Labots - bijatch
Link to comment
Share on other sites

(labots)

xboxam ir 1.2 , laptopam nav norādīts ne grāmatiņā, ne arī atrast var googlē, bet es pieņemu, ka vajadzētu būt vismaz 1.3 versijai

 

Kas vēl ir interesanti. Strādā pat ne tikai stereo, bet ar visu to salikto sistēmu centra tumba strādā tieši kā vajag, uzliekot tādu speciālo pārbaudi ar vienu audio failu, strādā abas priekšējās un centrs, abas aizmugurējās nedod to skaņu, kuru būtu jādod

 

 

Edit. Visu sataisīju! kaut ko pamēģināju ac3filterā, bet nezinu vai tas ko deva, bet taisot to surround pārbaudi izmantojot vienu audio failu (no katras tumbas vajadzētu skanēt tās nosaukumam) paskatījos vlc playerā pie audio device, uzliku 5.1, bet nekas nemainījas, taču tad pamanīju kaut kādu nosaukumu a/52 through SPDIF, pamēģināju, un viss aizgāja kā vajag, vienīgi katru reizi tagad tam vlc playerim jāsaka būs, lai izmanto ārējo devaisu, kurš ir optika, tātad to varēs tikai @ vlc izmantot, bet žēl tomēr, ka visai sistēmai nevarēja iebarot, ka vajag to devaisu izmantot.

Labots - bijatch
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...