Jump to content

Lietotu CD atskaņotāju tests


Recommended Posts

  • Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    10

  • Didzis

    13

  • Tornis

    10

  • kaspich

    13

Top Posters In This Topic

Posted Images

Negribi komplektam notestēt SONY CDP-497, CDP-797 un CDP-X222ES? Kā arī PHILIPS CDR-870 ar slaveno TDA-kāds-nu-tur-tas-numurs DACu? Vairāk nekā interesanta šobrīd nav uz vietas..Bija man arī CDP-597 un XE700, kā arī CDP-997, bet vairs nav :)

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

(labots)

par sony man viss skaidrs :D Philipsu gan varētu :D padomāšu.TDA1541A un kāds vēl tur bija indekss atlasītajām - kronis vai kas :D

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

un nu ES sērija jau nebūtu laikam šajā kategorijā :D tiem ar laikam bija tie TDA 2 gab vai kā. neatceros. ES ir štelle, jā - 2 trafi, vara radiatoriņi, viss kā nākas.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Būtu tiešām interesanti Tavējos salīdzināt ar Philips, jo no manas pieredzes Philips kā skaņas un video tehnikas ražotājs ir galīgi garām.

Par virtuves un sadzīves tehniku no Philips varu teikt tikai to labāko.

Link to comment
Share on other sites

nu nez, man liekas, ka CD aparātā nevar neko salaist greizi :D Philips jau dorei zdraudzējās ar sony, marantz un citiem - tapa spdif un citi kopprodukti.. tāpat tie DAC čipi ir philips....nu izejā opampi kaut kādi...nav jau tur ko sabojāt ...

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Tad man, laikam, bijusi saskare tikai ar sākuma līmeņa tehniku.

Katrā ziņā šajā līmenī Philips zaudē citiem.

Jā, atsevišķas sastāvdaļas varbūt ir labas, bet tāds iespaids, ka gatavu produktu nemāk uztaisīt.

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

Philipsam ļoti labu CD aparatūru taisīt nevajadzēja, jo bija Marantz akcijas un konkurēt pašam ar sevi nav labi.

CDR870 TDA1541 iekša nav, pēdējais kam tāds bija laikam ir CD960. Par tā skanējumu kritiski izteicās dēļ izmantotā digitālā filtra SAA7220.

Kā labākais no Philips tiek uzskatīts DAC7 čipsets. Pats tādu dzirdēju tikai vienreiz (Marantz CD14) un tas bija sen - neko vairāk kā par fundamentālu basu neatceros. Par pārējo frekvenču diapazonu toreiz sajēgas nebija. :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Philips savulaik ražoja vairāk kā labus CD atskaņotājus. Kā nekā paši pie CD standarta radīšanas, kopā ar Sony stāvējuši. Kaut vai šie divi aparāti - 1 un 2 vēl šodien kotējas ļoti augstu. Bet par CD transportiem Tornim taisnība, Philips transporti stāvēja un stāv baisi daudzos high-end atskaņotājos. Bet vairāk par tiem un šodienas Philips CD transportu ražojumiem var palūkoties šiten te.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
spainiss2

Nolēmu notīrīt putekļus no savas tehnikas un pie reizes arī nofočēju. Lietošanā ir Pioneer PD-S502 cd pleijers,pirkts 10 gadus atpakaļ latgalītē:yes4:post-85994-0-23133600-1303651154_thumb.jpgLieta tāda . ka šis brīnums mūziku spēlē vislabāk par visiem verķiem ,kas ir mājās. Ne DVDpleijers ne i radio nemaz nerunājot par ps-3 , nespēj nospēlēt CD disku , kā parasts cd pleijers!!! Lietoju hi end vadus :Dpost-85994-0-48116100-1303650197_thumb.jpg ,nez.izskatās labāk ,zelta kā nekā:D :D .Pleijeris ir īpašs,jo disks ir jāliek ar kājām gaisā ,draivs ir šūplādē iekšā post-85994-0-36506400-1303650455_thumb.jpg. Pults nav, bet apmācāmā atrod šito modeli.Digitalās izejas nav bet tas , man liekas, ir nevajadzīgi.Diskus rakstītos spēlē,ielādē arī ātri.Ir display of funkcija. Bet pats galvenais ,kad ieliek vienu un to pašu disku dvd pleijerā,tad tikai saprotu,kāpēc cd pleijeri vēl tirgojās veikalos un vēl tos ražo.Mūzika atdzīvojās, vismaz manā salikumā.Bildes,sorry pa kvalitāti.

post-85994-0-01497100-1303651227_thumb.jpg

post-85994-0-09325600-1303651284_thumb.jpg

Labots - spainiss2
Link to comment
Share on other sites

Spainiss2, nekautrējies par pieklājīgu vadu lietošanu: "Lietoju hi end vadus ,nez.izskatās labāk ,zelta kā nekā "- tad jau būs jākautrējas ,ka lieto normālu vai labu motoreļļu savā autiņā (kādēļ jātērējas, ja var pa lēto kādu sūdu ieliet:) autiņš taču velkas uz priekšu, ātrums uz mūsu autostrādēm 90 km/h, bendžai arī nav nozīmes )

 

"Mūzika atdzīvojās, vismaz manā salikumā"- kas to būtu domājis:)!, ja nevar nomērīt tad nevar atdzīvoties, faršu gaļā nepārvētīsi! Vot vecs rrr atskaņotāju+ vef pastūzi+ s90 un nobružātu plati- tā gan ir dzīvā mūzika!

tas tā joks...:)

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Godīgi tie vadi lielu lomu nespēlē,esu spraudis santīmu vērtus rca, atšķirības nejutu. Grūti jau uzraksīt testu,ja nav ar ko salīdzināt,cepuri nost osscar,lūk tas ir tests. Atšķirību labi varētu just, ja akustiku nomainītu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Godīgi tie vadi lielu lomu nespēlē,esu spraudis santīmu vērtus rca, atšķirības nejutu.

Nē, tu nesaproti - ir divu vaidi - lētie mēsli no Maximas un bezskābekļa pa 50 Ls.

Lētie skan pēc sūda un burtiski smako pēc maitas, kad tiek lietoti, bet tie normālie pa 50 Ls gan skan ļoti superīgi un telpā parādās viegls Chanel No 5 aromāts.

 

Tā, kā tavs apgalvojums par to, ka ar vadiem pa santīmu skaņa ir tāda pati, kā Hi-End vadiem ir absolūti aplams un pret jebkādu loģiku.

Tas, ka lētie skan labi ir placebo efekts. Samierinies ar to.

Labots - Krishius
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Vakar vajadzēja nedārgu hdmi vadu,ieeju technoland,pārdevējs uzreiz klāt,saku vajag hdmi šis jaa esot, tagad akcija kāreiz pa 9 ls tikai,es šim a ko tik dārgs,šis arī uzreiz sāk trīt ka tur tjipa apzeltīts vai vēl kaut kas,es šim a kāds tam sakars ar digitālo signālu,šis uzreiz par standartiem,es atkal šim vai ir vismaz 1.3 ,šis pastās-nav,beigās atzina ka tomēr par dārgu viņiem tas vads,aizbraucu uz citu veici un paņēmu 1.3 pa 5 ls.

P.S. apskats tiešām patīkams,kā jau viss kam oscars ķerās klāt,es pats tagad biku aizrāvies ar dts koncertierakstiem un SACD konversijām,pagaidām patīk labāk par parastu stereo skaņu,pat resīveri speciāli iegādāju jaunu priekš šīs štelles,tik datora nevēlēšanās atskaņot normāli visus šos formātus biku nomoka,labi ka pērkot lcd dāvanā bija BD player,tagad ir vismaz pielietojums :)

Labots - zynoj
Link to comment
Share on other sites

Nu paldies, paldies. Vadus es izmantoju kaut kādus profi gold, bet ne jau tāpēc ka baigi labii skan, bet gan tāpēc ka ir smukāki par lētajiem - un vēl - paši prastākie, kur ekrāna pinuma vietā viena dzīsla - fons garantēts pie lielākiem attālumiem un tīkla vadu tuvuma. :D pirku ebaja, liekas ap 6ls +-. 0.5m gari. pamatā tādus tik izmantoju. Ir viens arī garāks - 1m . laikam. http://cgi.ebay.co.uk/Twin-RCA-Phono-Leads-Audio-24k-Gold-PROFIGOLD-0-5m-RCA-/360316753698?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item53e48d5722

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Krishius, es gan esmu IDIOTS un lietoju Ecosse Conductor, Supra IFF-1 (EFF-1) un Supra Quattro 4.0 vadus. Un man prātā nav nācis iepazīties ar plašo skanējumu neietekmējošo piedāvājumu.

Kamēr man bija līdzīgs HK, kā testā, lietoju QED Qnex 2.

Un, spainiss2, Ecosse man riebjas kā izskatās, jo ir rozā.

Osscar, ar nepacietību gaidām klausīšanās iepaidus.

Labots - DSTr
Link to comment
Share on other sites

DSTr, nu Tu sarakstīji gan visādas vadu markas :sarkasms: Es tikai zinu Neutrik RCA štekerus par 0,5Ls gaalā un profesionalu audiokabeli arī par 0.5Ls metrā. Salodēju to visu kopā un iznāk perfekti HI-END vadi :sarkasms: Mērot audioaparatūru vispār izmantoju 50 omu krievu koaksialos kabeļus ar CP50 štekeriem galā un esmu pilnīgi parliecinats, ka tie ir noteikti labākai par visiem tiem Ecosse Conductor un Supra IFF-1 vai kā viņus tur sauc.

Tagat par lietu. Būtu neslikti vienoties par kopēju merīšanas metodiku. Ko tad teiksim CD atskaņotālam mēram? Pēc manas saprašanas 0.005% vai 0,006% kropļojumu ir dziļi pie kājas. Nu teticu, ka kāds var dzirdet atķķirību :sarkasms: Manuprat svarīgāk būtu merīt intermodulacijas kropļojumus. Tāpat nebūtu slikti uz oscilogrāfa paskatīties kā atskaņotājs tiek galā r dažādas formas signāliem. Gan jau var vēl ko izdomat. Nu nebūs tā, ka ar ausi dzird mūzikā atšķirību, bet mēraparāti nekādu atšķirību neuzrāda.

Link to comment
Share on other sites

Es tikai zinu Neutrik RCA štekerus par 0,5Ls gaalā un profesionalu audiokabeli arī par 0.5Ls metrā.

 

kur tādus oriģinālos neutrik var nopirkt ? paņemšu kādu kilo

 

p.s tev jau arī ne mazāk oriģinālas kabeļu markas - "profesionālais" audiokabelis un "krievu" koaksiālais :sarkasms:

p.p.s. DSTr droši vien būs domājis Supra EFF-1, ļoti neslikts balansētais kabelis par savu cenu starp citu (tiesa gan tikai ja pērk no ruļļa, nevis jau gatavus)

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Tie nav rozā bet sarkani, QED ražojums.

Link to comment
Share on other sites

atnāks mans LCR mērītājs - samērīšu dažu vadu parametrus. Bet principā, mani pārsteidz, ka dažiem vadiem nav lodēti kontakti - bet gan pieskrūvēti - kā TV antenu spraudņiem. Ir daži ala dārgie vadi no argusa liekas, pa 2 vai 3 Ls gabalā - izjaucami - tur iekšā ekrāns ok, pa visu apli, tikai gan ekrāns gan vidējais vads - apsūbējuši melni , toties vads pielodēts...IMH0 - starpbloku vadus - ņemam pēc iespējas īsākus un lai ekrāns normāls + kontakts stabils (lodēts ? mani tie skrūvējamie nepārliecina). Pārējais gaumes un maka jautājums.

Link to comment
Share on other sites

Jā sorry, EFF, rīta agrumā nemāku rakstīt īsti pareizi.

Spainiss2, iesaku neaizrauties ar egocentrismu, es par savu Ecossi, nevis Tavām bildēm.

Labots - DSTr
Link to comment
Share on other sites

RCA Neutrik tai pašā Argusa jau vien pērku. Interneta piedāvājumā gan patreiz nemanu Man gan tur kautkāda atlaide visu laiku pienākās, jo iepērkos priekš vairākām firmām. Tumbu vadiem man ir tikai viens parametrs- vada resnums, bet starpbloku vadus taisu no simetriskā audiokabeļa. Uz izgatavotajfirmu īpaši neskatos. Nekad jau nevar zināt, ko tirgotajs būs iepircis, bet darbs tak tapēc nevar apstāties :sarkasms: . Es vienkārši tos vadus testeju uz čuju :sarkasms: Man pietiek palocīt kabeli, lai pateiktu, pīsies tas vai nepīsies. Bišku attīrot galu uzreiz redzams, kas lācītim vēderā, kāda zeķe, kādas centrālās dzīslas, kādi diegi pa vidu, kas par izolāciju. Cilvēki, kuri kādreiz, padomju laikos, ir mocījušies ar krievu kabeļiem, mani sapratīs :sarkasms: Nav jau man problēmu pašam priekš sevis salodet vadus gan no krievu armijas sudrabotiem ekranētiem kabeļiem, gan no ftoroplasta sudrabotiem kabeļiem, gan pat ar auduma izolāciju. Paspārnē uz nagliņām visvisādākākas kabeļu buhtas karājās, tikai kāda jēga. Ja man kāds varēs instrumentāli pierādīt, ka teiksim 1m ftoroplasta kabelis ar sudrabotu zeķi un centrālo dzīslu "skan labāk" par parastu simetrisko audipkabeli, tad es viņam pilnīgi parvelti uzlodēšu vadus no manos krājumos esošā kabeļa :sarkasms:

Ja par tēmu, tad tiešām es varu salodēt dažadus kabeļus, tikai kā tiem uztaisīt testu? Par testiem "uz ausi" labāk nepieminiet. Tas viss nav nopietni un ir tīrais placebo efekts :fool: Instrumentāli ar mēraparatiem es protu nomērīt vada kapacitāti un pretestību, bet skaņu nomerīt neprotu :sarkasms: Ja ir kādas idejas, tad esmu gatavs uztaisit labratorijas darbu.

p.s.

Kamēr rakstīju, vesala kaudze ar komentāriem. Tātad kabeļus es mazāk par iepakojuma buhtu nekad nepērku, citādāk sanāk baigi dārgi, bet par Neutrik orģinalitāti gan nepateikšu. Argusā apgalvo, ka orģinālie :sarkasms: un es jau neskatos uz firmu, bet uz izpildījumu. Man pofig, kas ražojis,ja manta laba. Atkal jāsaka, tie kuri krievu laikos izmantoja VEFā ražotos XLR un džeka štekerus, zin ka sir laba manta :sarkasms:

Nu jā un gatavus vadus es nepērku principā

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Tikai tāda maza ciniska piezīme - nez kāpēc tie maitas skaņu režisori tomēr uz ausi miksē mūziku, nevis pēc aparātu rādītājiem. Un kāpēc dažs pēc tehniskajiem datiem un mērījumiem izcils aparāts skan, kā aizaugusi pēcpuse??? Kas nez tur ir tā, jo mērījumi taču ideāli??? Vispār prātā nāk vecā anekdote, ka skaņotāji visu klausās maksimālā skaļumā, kļūst kurli, un tāpēc klausās vēl skaļāk un kļūst vēl kurlāki. :on_the_quiet2: Bet nu tas tā, liriska atkāpe. Ar tehniķiem strīdēties principā ir bezjēga, jo viņi nevis muzonu klusās, bet ciparus vēro. Un tad sev iestāsta, ka skan tak super. Tāpat kā profesionāli mūziķi lasot nošu tekstu jau dzird mūziku sev galvā. Bet kā tas skan realitātē, to viņi nezina. :on_the_quiet2:

Link to comment
Share on other sites

Paga, nevajag jaukt divas lietas. Skaņu studija vai koncerts , kur taisa ierakstu, ir viena lieta, bet klausīšanas mājās jau gatavu ierakstu, pavisam kas cits. Mēs jau runājam par otro. Tad nu sanāk, ka uzliekot nez kādus tur vadus mājā skanēs mūzika labāk kā skaņu režisoram studijā uz profesionāliem monitoriem, vai koncertā?

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Labi, nejauksim lietas, bet tomēr mērījumu guru varētu man atbildēt - kāpēc tehnika ar perfektiem parametriem (bet pamatā tikai tāda tika ražot pēdējos 25 - 30 gadus) skan tik draņķīgi??? Kas tur pie vainas??? Viss taču ideāli pēc parametriem. Un sorry, bet ja tā godīgi, tā kā skan dažs koncerts piemēram arēnā "Rīga", Dies pas šito mājās dzirdēt. Kas tur pie vains, skaņotājs kurls, dzelži slikti, vai vienkārši "skaņas guru" haltūrē??? Kā tad tur ir???

Link to comment
Share on other sites

DSTr, "skanēs labāk" man gruti noformulēt. Es audiofīlu leksikā par "dzidriem vidiem", "mīkstu basu", "skatuves plašumu" , "mikrodinamiku" neorientējos. Man ir tikai divi varianti- vai nu skan labi, vai neskan :sarkasms: .

Link to comment
Share on other sites

RCA Neutrik tai pašā Argusa jau vien pērku. Interneta piedāvājumā gan patreiz nemanu Man gan tur kautkāda atlaide visu laiku pienākās, jo iepērkos priekš vairākām firmām. Tumbu vadiem man ir tikai viens parametrs- vada resnums, bet starpbloku vadus taisu no simetriskā audiokabeļa. Uz izgatavotajfirmu īpaši neskatos.

 

žēl gan, cerēju ka tiešām kāda zelta ādere atklāsies, tajā pašā argusā diezgan regulāri iepērkoties neutrikus pat tuvu tādiem cipariem neesmu redzējis, parasti tur cenas viņiem 1,5-2 reizes augstākas, kā kaut vai tai pašā tavā skaņā, kur lētie melnie neutrik rca maksāja laikam 1,20 gabalā

kaut kad kādus gadus 3-4 atpakaļ biju iepircis argusā 3 dažādus skandu vadus tīri eksperimentiem, jāsaka godīgi, ka skanēja viņi stipri draņķīgāk par lētāko klotz vai oehlbach, kas man mētājās saimniecībā, un nemaksāja dārgāk, bet nu tiesa gan es neklausījos ar mēraparātiem bet ar ausīm :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl skaņu režisors sen jau vairs nav kvalitātes etalons, dievs vien zina kādu dranķa aparatūru viņi tur izmanto. Kā savādāk lai izskaidro, ka bieži dziedātājs ir knapi sadzirdams cauri ģitāras zāģim vai citiem instrumentiem, par vārdu saprašanu nemaz nerunājot. Kāpēc tad viņi paši to studijā nedzird? Ko vainot? Profesionālo aparatūru vai profesionālās ausis. Par koncertiem visādās hallēs labāk vispār paklusēt. Vienīgi uz tīri akustiskiem tiem piemērotā zālē ir vērts iet, ja runa ir skanējuma kvalitāti.

Runājot par vadiem ir mazliet smieklīgi un skumji lasīt šos bezrezultāta strīdus, kur cilvēki krīt galējībās un sacenšas asprātībā. Piemēram, starp tīra vara un apsudrabota vara skandu vadiem ir salīdzinoši labi sadzirdama atškirība. Ja cilvēks to nedzird, tad viņam arī vajadzētu izmantot iespeju paklusēt pirms apgalvot, ka ir atšķirība starp augsta bitreita mp3 un cd skanējumu.

Link to comment
Share on other sites

Un kā tad ir, kad "neskan", kad THD ir virs 0,1 %, vai demping faktors zem 150 ? Vai arī Amplitūdas-Frekvences raksturlīkne turās 3dB robežās ? Un kā arēnā Rīga noteikt, ka "skan" vai "neskan", nav tak mēraprātu. Un kā diez "skan" tajās studijās ?

Labots - DSTr
Link to comment
Share on other sites

DSTr, "skanēs labāk" man gruti noformulēt. Es audiofīlu leksikā par "dzidriem vidiem", "mīkstu basu", "skatuves plašumu" , "mikrodinamiku" neorientējos. Man ir tikai divi varianti- vai nu skan labi, vai neskan :sarkasms: .

 

Nodefinē "skan labi"

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks, par skanējumu koncertos un īpaši "sportazālēs" es Tev pilnīgi piekrītu. Nu nav mums koncertzāles un visdrīzak arī nebūs, jo jabūvē tak "gaismaspils" un pofig, ka to nevienam, datoru laikmetā, nevajadzēs . Pats esmu strādājis koncerta laikā ar austiņām galvā, lai dzirdi nepazaudētu Ogres estradē. Tai koncerta uzstājas veca blice un točna radās iespaids, ka skaņu režisors dzirdi galīgi sabeidzis. Vispār jau par koncertiem es nejūtos speciālists, jo ne uz vienu koncertu biļetes neesmu pircis. Man jau vairāk sanāk koncertos strādāt, nevis fīlingu ķert ka parastam skatītājam :sarkasms: .

Ja par moderno audiotehniku, tad Grūti pateikt. Lielākoties jau ražotāji, sadzīves tehnikai, tikai saraksta tos ideālos cipariņus, bet patiesibā nekas neatbilst istenibai. Kaut vai akustika, kura spej atskaņot 20Hz-20kH. Kā es ieraugu tadu parametru, tā smiekli nāk. Tak krievu 11GD28 skaļrunis arī atskaņo 20Hz, bet pie kāda vājinājuma salīdzinājumā ar 1000Hz. Patreiz jau notiek drizak skaņu tehnika sdegradācija, nevis progress. Ražotāji domā, kā tik uzražot lētāk un smukāk. Piemēram, modē tagad tievas garas tumbas, bet man nevien neiestāstīs, ka basus var atdot skaļrunis kuram nav riktīgs diametrs.Tautai jau pofig- smuks dizains istabā un ja vēl uzrakstīts, ka skan 20Hz-20kHz, tad vispār apčurājas no laimes :sarkasms: . Tapēc jau, kaut te pieminētie, vecie CD skan lbāk par visādām mājas kīnozālēm un DVD atskaņotājiem no rimčika.Bet tu pameģini kādam jaunietim iestāstīt, ka nafig nevajag apkārties ar piecām tumbām un sēdēt vēl uz suba, kurš krāniņu krata- nosauks par konservatīvu veci.

 

ediots, a Tu man parādi to atškirību teikim 3m garam 4 kvadratu vara vadam un tik pat garam apsudrabotam vadam. Es Tev gan varešu atrast audio failu, kurā MP3 formātā ir pazudis flautas īpatnejais šņāciens.

DSTr, arēnā Rīga pietiek pamerīt kaut telpas reverberācijas laiku, lai uzreiz būtu skaidrs, ka tur visā zalē labu skaņu nevar dabūt principā. Ja par kropļojumu procentu, tad tas nav pats svarīgakais skaņas rādītājs. Lampu pastiprinātājs var skanēt patīkami arī ar lielākiem kropļiem par 0,1%, lai gan es tos lampinieka kropļojumus tomēr dzirdu un galīgi nesaku, ka tikai lampu pastiprinātāji ir skaņas kvlitātes rādītājs.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Parādīt nevarēšu, jo nekādu mēraparātu man nav un, faktiski, kā lietotāju tie arī maz interesē. Nav runa par "labāk" vai "sliktāk", tā ir gaumes lieta, tembrāli skanējums mazliet atšķiras. Tas ir tieši tāpat kā ar flautu, ja zini, uz ko klausīties, tad noķersi atšķirības. Citiem tās ir būtiskas, citiem vienaldzīgas. Audio jau nav tikai mēraparātūra, tur ietekmei ir gan patikšanai, gan mūzikas psihiskai uztverei, gan ieprieksējai pieredzei. Tak nevar iedot cilvēkam divus klavierierakstus un paprasīt, kurš no tiem skan pareizāk, ja viņš nekad kavieres nav dzirdējis reālos apstākļos. Viņs varēs tikai varēs pateikt kurš labāk patīk. Kā lai novērtē sintezatoru skanējuma pareizumu? Ja noteikšana būtu tikai mēraparātiem, droši vien visi mazliet aizsmakušo balsu īpašnieki pie mikrafona simt gadu nebūtu pielaisti.

Kaut vai piemēram jaunais Audiolab CD 8200CDQ aparāts, tur ir kādi četri lietotāja pārslēdzami digitālie filtri, lai pieskaņotos individuālajām vēlmēm. Pats autors arī atzīst, ka viņam labāk patīk ne tas pēc mērījumiem ideālākais. Manuprāt nostādīt mēraparātus pāri visam ir pārāk vienkāršota pieeja.

 

labs piemērs cik subjektīva un manipulējama dažkārt ir cilvēka skaņas uztvere shepard tone , vai arī var ierakstīt googlē shepard tone. Izrādās, ka Batman moča skaņa pēdējā filmā arī veidota izmantojot šo pašu panēmienu.

 

Un kā lai ar mēraparātiem izmēra kapēc mūzika vēlā vakarā skan krietni labāk nekā dienas vidū?

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

par Arēnu Rīga... +1 Didzim par reverberācijas laiku, jo paskatoties uz milzīgo griestu velvi... ;( jā, ok... viena gala siena ir noklāta ar kkādu tur akustisko vati, bet maz jau tas ko dod...

lai gan labu skaņu, cik nu labu tur var dabūt, ir nācies dzirdēt... līdz šim etalons varētu būt Rammstein koncis... tā bija jūtama kvalitātes atšķirība...

nezinu vai tur pie vainas bija ūberjaudīgā sistēma, kas tika darbināta uz nepilnu jaudu, vai vācu skaņu inženieri, kas necenšas visu sabeigt... man domāt, ka abi kopā... :drinks:

citos koncertos arēnā (sanāk bieži tur būt) nav biji ne tuvu tik labi, it sevišķi, ja liek vietējie, kam galvenais ir parādīt, cik skaļi viņi var uzgriezt, lai piedod man maestro... :meeting:

Link to comment
Share on other sites

arēnā parsti vissliktākā skaņa ir bijusi, kad ar mazām tumbām centās izspiest max skaļumu. tad vienīgais, kuram labi skanēja, bija skaņu vecis pie pults ar austiņām.:) tas tak ir absurds, nosēdēt koncertu ar austiņām un nedzirdēt, kas zālē darās!

toties, kad uzstājās grupas ar savu atvesto tehniku un tumbu bija vairāk nekā pa vienai šķēlei katrā pusē, skaņa bija pat ciešama.

vispār, ir nenormāi tizli, ka cilvēki samaksā pa Ls 30 par koncerta biļetēm, bet organizators visu sačakarē ietaupot uz pāris nenoīrētām tumbām. tas, mauprāt, būtībā ir patērētāja tiesību pārkāpums, kā arī necieņa pret publiku un mākslinieku, kura darbu uz skatuves sabojā slikta skaņu tehnika.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...