Jump to content

Core i5-2300 vs Core i5-2400 vs Core i5-2500


bimbambols
 Share

Recommended Posts

Vēlos pirkt jaunu datoru un kā procesoru domāju izvēlēties vienu no šiem, cenas ziņā starpība starp viņiem nav baigākā( par pamatu ņemu dateks.lv cenas) - 15ls starp 2300 un 2500, tāpēc, protams, uzreiz pirmā doma ir ka jāņem 2500 ja jau nemaz tik daudz nav jāpiemaksā.

Vai ir kādi citi apsvērumi kāpēc izvēlēties kādu no šiem trim?

Link to comment
Share on other sites

gudolfs

Ja gribi klokot(lasi:gribi 5ghz kvadu) , tad jāņem 2x00K, citus klokot nav iespējams!

Link to comment
Share on other sites

bimbambols

nav velmes klokot. Dators vispār paredzēts standarta lietošanai - filmas, paretam spēles, maza datubāze uz datora(PostgreSQL)

Link to comment
Share on other sites

gudolfs

nu skaties... šajā gadījumā pāris lati vairāk un 30% jaudas pieaugums, kas var noderēt nākotnē.

Sandy bridge var virstaktēt tikai palielinot reizinātāju, K sērijas procesoriem attiecīgi reizinātājs ir atvērts.

 

Starp šiem atšķirība ir daži simti MHz un liekas, ka lētākajam ir nedaudz švakāks iebūvētais gpu, bet es sīkāk neesmu neko pats pētījis, jo šobrīd nav aktuāli.

Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Klokošana uz 5Ghz stipri nesaīsinās CPU dzīves ilgumu?

 

Tu vispar zini kadu CPU, kursh ir nomiris no klokoshanas? :)

Tu plano njemt H serijas matesplati? Labak njem 2500K. Bus dargak, bet velak bus vieglak pardot kadam, kuram bus ne K serija.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

bimbambols

Par klokošanu - es godīgi sakot esu stipri iepalicis datorpasaulē takā tas varbūt tiešām nav aktuāls jautājums nemaz :)

 

Par mātesplati - plāns bija par Asus P8P67 LE B3, lielas gudrības man arī nav šajā jautājumā, bet takā uz nekādu superkompi nepretendēju tad liekas ka baigi ieberzties nevar? Plānotais budžets ir bik virs 400ls, takā - vienmēr var atrast kautko mazliet labāku, bet beigās tas var izvērsties uz 100ls pieaugumu cenas ziņā kopumā, no kā es tomēr gribētu izvairīties.

 

Par CPU - ok tad jau laikam nav ko žēlot pāris latus, jāņemt 2500K

Link to comment
Share on other sites

andrisri

iepostē pārējos izvēlētos sistēmas parametrus, tad arī varēs pateikt, vai vajag :D

t.i. - protams 2.8 GHz CPU vietā būtu vērts ieteikt ņemt 3.3 GHz piemaksājot tos 15 Ls, bet ne tad, ja citā galā taisies tos ietaupīt paņemot kaut kādu Asrock dēli, 1 GB RAM vai tml.

 

par K nepiekrītu kaut no pārdošanas viedokļa - skaidrs ka tas CPU ir ņemts ekstrēmai dzenāšanai un tas viņa darba mūžu jau nu nepaildzina, sevišķi ja nav ticis pietiekami labi dzesēts, es šito no rokas pirktu tikai stipri lētāk par bez K :devil:

Labots - andrisri
Link to comment
Share on other sites

bimbambols
andrisri

šito drausmīgo barošanas bloku gan neņem, labāk kādu labu 500W, nekā izcili sūdīgu 700W ...

pie tam šitam konfigam jau 400W būtu ar lielu rezervi ..

par pārējo labāk nekomentēšu - nejaukšu galvu :D

Link to comment
Share on other sites

bimbambols

nu jā man jau likās ka barošanas bloks kautkāds aizdomīgi jaudīgais ņemot vērā ka nekā īpaša man tur nav... Pameklēšu labākus variantus tad..

Bet nu jā par to konfigu - negribās tērēt jau to naudu tik daudz uz lietām kuras es tāpat pilnvērtīgi nespēšu izmantot, ne es esu baigais geimeris ne strādāju ar datorgrafiku vai ko tādu kas baigi patērētu datora resursus +/- vēlme ir nopirkt kompi uz pāris gadiem, ar kuru šobrīd var tīri normāli operēt...

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Tad ņem i3, 500w firmīgu barokli ar augstu effektivitāti, ssd un terabaitīgu cietni.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Jā, tikai bez 250 gts. Nafig tev vajag atsevišķu video karti, ja spēles nespēlēsi, un, ja pērc karti, tad pērc mūsdienīgu, nevis 2 gadus vecu.

SSD tu jutīsi daudz vairāk nekā videokarti. Un uz ssd jāliek tikai bieži lietojamais softs un OS. Swapfails jāliek uz terabaitīgā cietņa.

http://www.dateks.lv...EPQ0NjcDFWwthYA

Un, ja tomēr gribēsies pa reizei uzspēlēt ko vairāk par sims'iem un WoW, tad jāpaņem http://www.dateks.lv/cenas/25/51299_microstar_geforce_gtx460_1gb_gddr5_cyclone_oc.php

Labots - nevertell
Link to comment
Share on other sites

bimbambols
(labots)

1. Cik saprotu tad ja spēlēju kkādas pusprastās spēles, vai arī nespēlēju tās ar augstām grafikas prasībām, tad iebūvētā videokarte to pavilks, bet ja radīsies velme uzspēlē ko spēcīgāku tad vienmēr varu piepirkt klāt videokarti vai ne?

2. Par swapfile:

a. Viņš jau tiek izveidots automātiski kad uzinstalēju windows?

b. Kāpēc uz HDD nevis SDD. Ja jau tā būtu ātrāk?

c. Ja man ir 4GB RAMs un neko baigi negeimoju - vai tad man tas swapfile vispār ir vajadzīgs reāli? ar 4GB rama nepietiks?

 

 

BTW liels paldies par rekomendēto salikumu, izskatās pēc price protams daudz patīkamāk

Labots - bimbambols
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

nav velmes klokot. Dators vispār paredzēts standarta lietošanai - filmas, paretam spēles, maza datubāze uz datora(PostgreSQL)

Dzīves realitāte ir tāda, ka šīm prasībām atliektiem galiem pietiek ar šādu komplektu un atlikušo naudu var ieguldīt labā un/vai lielā monitorā vai kādā citā lietderīgākā mantā, kuras potenciālu vismaz REĀLI IZMANTOSI. Tikai tam komplektam ir viena problēma - krāns nesanāk tik garš, cik ar absolūti nevajadzīgi jaudīgu procesoru...

 

P.S. Tāpat arī ar SSD priekš parastā lietotāja - absolūti nevajadzīga lieta. Ieguvums ir tikai 10-20 sekundes OS ielādei un viena sekunde ofisa programmu, browsera u.c. pirmajai atvēršanai.

 

 

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

bimbambols
(labots)

Es saprotu ka tas komplekts ir labāks nekā man faktiski vajag tagad, bet :

1. Datorus nemainu bieži takā gribu nopirkt tādu kas gadus 3-4 kalpos bez problēmām ar minimāliem ieguldījumiem

2. Vēlos pirkt tādu kuru pēc tam nepieciešamības gadījumā varu vēl uzlabot tā lai nav atkal jāmaina viss

3. Galu galā tīri psiholoģiski ir tomēr baudījums, ka lietas uz kompja notiek notiek ātrāk un bez frīzošanas, kaut vai tas ir tīri pāris sekundes dēļ tā SSD vai procesora, kas praktiski varbūt neizšķir tik daudz, bet emocionālais gandarījums tomēr arī ir no svara. + nauda jau nav baigā problēma šajā sakarā, ir vienkārši kaut kādi limiti kur pats vēlos iekļauties.

 

+ par to SSD - domāju šitas man varētu noderēt, jo lietoju mazu datubāzi paralēli veicot vēl dažādas darbības citās programmās, un tas viss galu galā mazliet bremzē kad slēgājās pa logiem vai kautko vēl dara, tāpēc takā ceru, ka tieši šajā jautājumā tas SSD varētu palīdzēt.

 

 

Bet kā jau teicu - cilvēki jau daudzas lietas nepērk tikai tāpēc lai viņiem praktiski būtu proporcionāls ieguldījums iztērētajai naudai, emocionālais ieguvums arī ir ļoti svarīgs

Labots - bimbambols
Link to comment
Share on other sites

Ikdienas lietotājam pilnīgi pofig, kur swap stāv, var pat nezināt kas tas ir. Un SSD arī ir overkill. Aprakstītajam izmantošanas scenārijam totāli lieks. Lādēsies windulis 10 sek. ātrāk so what? Geimos 20% ātrāk līmeņi lādēsies, so what? Pa tām 5-10 sekundēm tāpat pačurāt neaiziesi...

 

Paņem Inspektora kombo un ja pēc 3 mēnešiem redzi, ka nevelk, tad uztaisi upgrade (pieliec ārējo VGA, ieliec niknāku proci) un tāpat ar visu upgrade no tava 400Ls budžeta vēl viskijam paliks pāri.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Nu jā, ir tas atlons lētāks, bet salīdzinot viņu nevar ar smilšu tiltu. AMD jāņem tad, ja tas ir geimeru kompis ar knapu budžetu.

Ja lietosi datubāzes, tad paņem droši vēl atmiņu un turi datubāzi, ja protams pietiek vietas, uz ssd. Uz ssd nedrīkst likt swap'u tāpēc, ka ssd ir ierobežots ciklu skaits, bet swapfailā tiek praktiski visu laiku rakstīts iekšā.

Un, ja jau viņš ņem ar 3-4 gadu rezervi, tad jau labāk lai paņem uzreiz smilšu tiltu un ssd.

 

Iebūvētā videokarte ir pietiekama prastajām spēlēm. http://www.notebookcheck.net/Review-Intel-HD-Graphics-3000-graphics-solution.43710.0.html Tas pats gpu.

Link to comment
Share on other sites

andrisri

Atnāca vesels bariņš un sajauca autoram galvu :D

Nu kurš pērk SSD diskus, priekš šādiem nosacīti budžeta kompjiem, ja tas disks maksā vēl vismaz tikpat, cik 1/4 no ši kompja un jāliek tas būs papildus, ne jau esošā vietā u.t.t.

Nu šitā mēs drīz nonāksim pie 1K Ls, protams par labāku kompi, bet ne jau tas bija topika autoram prātā.

Link to comment
Share on other sites

Kāda starpība pēc 3 gadiem izmest varēs abas sistēmas. Tikai AMD gadījumā būsi ietaupījis 50-100Ls jau šodien.

90% ka neko tādu negriež majās apstākļos uz db, lai vajadzētu SSD. Ja tas būtu akūti, tad diskusija būtu par db servera iegādi nevis general PC.

 

Nejau visiem vaig lielus papagaiļus iekš Vantage, 3DMark utt, Reālos pielietojumos ikdienā pat 20% atšķirību nemanīsi, praktiski tik būs ieguvums, jo varēs iemalkot venu malku alus vairāk stundā.

Link to comment
Share on other sites

bimbambols

Nu akūti tas protams nav, db nav liela(neesu gan skatījies cik viņa aizņem, bet notiekti nav liela), bet nu DB+2 programmas kas to db lieto uz pašreizējā kompja brīžiem rada situāciju ka 1min nav iespējams izdarīt neko. Bet nu pašreizējais dators ir vecs semprons pirkts ļoti sen, tāpēc kā atskaites punkts protams nevar būt.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Socket AM3 un DDR3 pilnīgi mierīgi būs normāli lietojami 3-4 gadus uz priekšu. No otras puses, nav vairs 90-tie gadi, kad pirka "lai var uzlabot". Šodien tieši pāris gadus vecam datoram prātīgākā uzlabošana ir mainīt CPU, pamatplati un RAM visus reizē uz nākošo paaudzi.

 

Gan jau autors nopirks savu i5, sainstalēs, patestēs kā atverās viņa superīgais FailFox un nodomās: "Tomēr labi, ka paņēmu i5 - re kā viss ātri strādā!" Tikai viņš tā arī paliks nezinot, ka ar to lēto Athlon tas viss strādā tieši tik pat ātri. Tīri aptuveni skaitļi programmu palaišanai, lai saprastu par ko maksā ar SSD:

Pirmā palaišana: HDD - 2 s; SSD - 1 s.

Atkārtota palaišana: HDD - 0,4 s; SSD - 0,2 s;

 

Un tagad jau te gudriniekiem kā jājamzirdziņš panesās dižā "datu bāze". Da ar tādām mājas datu bāzēm tak var palaist kaut PostgreSQL, MS SQL un MySQL reizē, plus vēl IIS, Apache un FullHD filmu skatīties, un pat tad to visu pavilks vienkodola Sempron LE-140.

 

db nav liela(neesu gan skatījies cik viņa aizņem, bet notiekti nav liela), bet nu DB+2 programmas kas to db lieto uz pašreizējā kompja brīžiem rada situāciju ka 1min nav iespējams izdarīt neko.

Pastāsti par to vairāk, bet izklausās, ka tur kaut kas (vai pat viss :D) ir SMAGI līks.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

bimbambols

nu ko tur stāstīt, sūdīgs kompis :) postgresql db, un progras kas izmanto to db - liek iekšā un atspoguļo datus. ja veic vairākas darbības paralēli tad iefrīzo

Link to comment
Share on other sites

 

Galīgi greizs tas komplekts :crazy:

Kāda jēga ņemt p67, ja neņem k proci ar atvērto reizinātāju?? Naudu nav, kur likt??

Videokarte... ak mans dievs :bad: šādam komplektam ko mazjaudīgāku par gtx460 vsp kauns likt.

 

 

Dzīves realitāte ir tāda, ka šīm prasībām atliektiem galiem pietiek ar šādu komplektu un atlikušo naudu var ieguldīt labā un/vai lielā monitorā vai kādā citā lietderīgākā mantā, kuras potenciālu vismaz REĀLI IZMANTOSI. Tikai tam komplektam ir viena problēma - krāns nesanāk tik garš, cik ar absolūti nevajadzīgi jaudīgu procesoru...

 

P.S. Tāpat arī ar SSD priekš parastā lietotāja - absolūti nevajadzīga lieta. Ieguvums ir tikai 10-20 sekundes OS ielādei un viena sekunde ofisa programmu, browsera u.c. pirmajai atvēršanai.

 

Nu, kur prāts tik vecu cpu ieteikt?? :fool: Vot i3 2100 + h61 būtu cita aršana ;)

Ja grib normālu ātrdarbību, sistēmai jābūt sabalansētai, nevis cpu+mb kruta viss pārējais kaka, vai otrādi.

Nav jēgas vispār skatīties uz tādām lietām, ko es pēc gada varēšu apgreidot, bet jāņem ir šo brīdi labākais price/perfomance.

Link to comment
Share on other sites

bimbambols
(labots)

nu ok bet tad šis nevertell grozs ir ok - http://www.dateks.lv...EPQ0NjcDFWwthYA ?

 

Protams saprotu ka šajā gadījumā sanāk ka procis un viss ir sptipri labāks par videokartes iespējām, bet to tad var piepirkt klāt ja ir vēlme

Labots - bimbambols
Link to comment
Share on other sites

Ko tu īsti vēlies no tā datora? Spēles? Cik ir tavs budžets?

Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Iemetisu ari savu artavu.

1) DVD perc arejo (USB). Tas vispar ir pagatnes atrauga un bus patikami to iznemt no atvilknes, kad radisies tada nepieciesamiba.

2) Barosanas bloks 350W bus loti ok. Ir in win 350w bloks par 21Ls ar 80plus.

3) Ja njemt P plati, tad njem ari K procesoru. No otras puses - vari njemt H plati un nemaz nepirkt videokarti. Tas pat liekas pratigi, jo kada jega no P plates, ja nevar izmantot iebuveto GPU.

4) Nepazelo naudu uz tadu datora korpusu, kuru velesies izmantot ari pec 3-4 gadiem (savadak sanak katreiz pazaudet ~20Ls uz jauns korpus, jauns barosanas bloks, kaut esoshie ir labi).

5) SSD diski sodien ir nereali nestabila padarisana. Ja perk SSD, obligati japerk ari HDD uz kura regulari taisa backup. Suds par tiem 100 000 write. Problema ir kontrolieros, kuri vienkarshi noklajas un disku ne bios atpazist ne ka un ari info pazudusi. (un es to saku no pieredzes) +Intel ir ok, bet maksa loti saliti.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

bimbambols

Budžets domāju up to 450ls, mērķis - kā jau rakstīju iepriekš, standart ko dara visi + maza DB un ar to saistītās programmas, + spēles, bet takā neesu baigi atkarīgs tad man nav nekādas augstās prasības pēc grafikas kvalitātes, nu no sērijas vēlētos GTA jauno uzspēlēt lai neraustās un ir daudzmaz ok.

Link to comment
Share on other sites

Nu tad nah tev to ssd? Uzliksi win7 + GTA4 un pilns tas disks :mrgreen: Paliec pie tā 1tb i vsjo. Par ietaupīto naudu Paņem gtx460. Vismaz varēsi normāli spēles palaist, kā saka apetīte rodas ēdot. Nebūs forši, ja nopirksi kompi par 450ls, bet neviena mūsdienīga spēle uz viņa neies :grin:

Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Nu es rit staigashu pakalj savam komplektam. Es komplekteju bez grafiskas kartes. Teres mazak elektribas, bus klusaks. Speleju CS. To tochna pavilks ta iebuveta. Vinai testos ir 300 punkti. Tas ir tikai 10x sliktak par krutakajm kartem trigu. Manuprat, vajadzetu tiri labi pietikt prieksh spelem ari ar sandybridge iebuveto karti.

 

Speles jau var instalet uz cita diska. Var, teiksim, Program Files uzmapot uz cieta diska (HDD). SSD ir netikai atraks un tere mazak elektribas, bet ari klusaks.

 

Beefs

Labots - 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Izliecies

Takš te katrs savu maļ :D

 

Vieglāk būs tev pašam palasīt apskatus un citu info un izlemt, ko īsti vajag. Citādi redzi, iesaka pilnīgi diametriāli pretējas lietas. Ja nevari atrast kādu konkrētu info, jautā - gan jau kāds zinās ;)

Link to comment
Share on other sites

Beef: Kāda tad jēga no tā ssd, ja program files mapo uz cita diska un rezultāts sanāk sliktāks nekā visu turot uz viena :D Kāds tur vēl elektribas patēriņš, to starpību jau nu točna nekādi nejutīsi uz kopējās kastes fona. Par klusumu varu teikt tieši to pašu, ko iepriekšējā teikumā

Link to comment
Share on other sites

bimbambols

Hmm nu ok to SSD jau var arī nopirkt vēlāk nav jau baigā problēma + tad sanāks pa 60ls lētāk un 310ls jau ir maza cena, un ja vaidzēs tad var pielikt klāt to ko vaig

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Ja spēlēsi GTA 4, tad neņem ssd, paņem labāk gtx 460/6850. Priekš GTA IV gan vajag visus 4 kodolus, značit jāņem i5. Vai amd analogs, ja gribi, lai sanāk lētāk. GTA ir debils konsoļu ports, kuram vajag labus dzelžus, lai tas būtu spēlējams.

Ar amd būs lētāk, bet sūkā tie vecie athloni un phenomi salīdzinājumā ar smilšu tiltu. Par to, vai atšķirību jutīsi, fig tev kāds pateiks. Es gan domāju, ja budžetā iekļaujās, tad kapēc taupīties ?

http://www.Komplektāciju detaļu uzskaitījumam ar vai bez cenām jābūt pašā tēmā - aizliegtas saites uz internetveikalu groziem=q1ZKL8qvKlayqlYyNTA2MQYxirMTM0uAQoa1OkomJqampuiCxhZGhoYYKi0tMFWaGpmbmmAIGhqbm2EKGlpiajcwMDZHFaytBQA%3D

 

6850 var būt ātrāka, 460 var būt klusāka. Ātrums/klusums ir atkarīgs no attiecīgās kartes. Klokojot abas kartes ir praktiski vienādas.

Labots - nevertell
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...