Jump to content

Auto magnetolas izvēle


4life
 Share

Recommended Posts

Sveiki, esmu sācis domāt par auto magnetolas iegādi, jo ir apnikuši visi šie štrunti, ko bāž piepīpējamā, lai varētu klausīties savu mūziku. Neesmu lietpratējs šajā jomā un vēlētos jūsu ieteikumus. Esmu noskatījis šādu aparātu http://www.aux.lv/product_info.php?cPath=38&products_id=3262&osCsid=36bcb43a7a3b5709cd9f71ad527b1e89&language= . Ko sakiet par šādu izvēli? Manas prasības ir usb ports, aux un iespēja pieslēgt pastiprinātāju. Esmu paklausījies lētā gala maģus ar usb un man nepatika sausā skaņa. Nesen iekāpu auto, kur stāvēja pionieris, šķiet, ka nebija lētais gals, un sapratu, ka gribu tādu pašu efektu. Varbūt jums būs kādi ieteikumi cenu kategorijā līdz 100 ls. Paldies!

Link to comment
Share on other sites

es pērkot maģi skatījos uz to lai ir line in / out + sub out. MP3 un usb man nevajadzēja. Kaut MP3 lasa. Tālāk - ergonomika, man bes;i pioneer lētie un vidējie modeļi ar +- volume pogām nevis rullējamo. + tās mikroskopiskās pogas un poke ekrānu krāsas. Man patīk pavecāki blaupunkt modeļi. Pats izmantoju tādu, kam var displeja apgaismojumu pieregulēt 1000 toņos. Jebkurā salonā iederēsies. Citādi - zaļa padsvetka un zils vai sarkans maģis. Pastriprinātāji +- visiem maģiem vienādi - uz to var neiespringt. Tad vēl var skatīties uz papildus ekstrām - savietojas ar iebūvēto displeju vai vadību uz stūres, handsfree ut.t. Ja grib uz skaņas kvalitāti spiets visādi iebūvētie DSP un eq noderēs. Man galvenai sir ergonomika, izskats + lai displejs nav vienā rindā - bet ir ar pixeljiem - citādi brovset mp3 folderus ir sviests.

 

Tavam noskatītajam pio - man patīk apaļais volume kloķis, nepatīk 1 rindas displejs + sarkanā krāsa. Kādā audi vai hondā derēs, kam sarkanā podsvetka.

Link to comment
Share on other sites

Manā gadījumā ir vw passat b5. Izskats man īpaši neinteresē, galvenais, lai laba skaņas kvalitāte un, kā jau teicu, usb, aux.

Link to comment
Share on other sites

ups, paskatījos, tam pio multi color led, tad ok, var mainīt krāsas. Tas labi. ekrāns gan pamaz un ar vienu rindu + mazas atmiņu pdziņas. Bet tā izskatās ok par to cenu.

Laba skaņas kvalitāte ar H klases pastūžiem mašīnās ir stiepts jēdziens. Tad jāmaina skaļruņi ut.t..pastūži jāliek.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Ir pilnīgi bezjēdzīgi pirkt radio ar CD atskaņotāju. Tas ir tikai laika jautajums, kad CD nosprāgs. Kaut esmu MP3 formata nīdejs, tad uzskatu, ka autiņā MP3 no fleškas ir īstā vieta. Atmiņas kartei nav kustīgu daļu un līdz ar to rāčiņā nav kam dilt. Dzīties autiņa pēc CD skaņas kvalitates nav jēgas.

Link to comment
Share on other sites

Šķiet, ka visiem maģiem ar usb un aux ir arī cd. Man vairāk interesē, vai šim aparātam varētu būt laba skaņas kvalitāte.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Ar iesaku Pioneer, ja vari atrast savām dizainiskajām vēlmēm atbilstošu, tad ņem to. Cik nācies dzirdēt Soņi, JVC entry līmeņa aparātus, tur Pionērim ir priekšrocības gan ergonomikā gan skaņas kvalitātē. Kaut jāatzīst, ka arī Pio sāk grēkot ar to dizainu, stipri uz poke velk gan entry līmens, gan arī dārgākie modeļi. Alpine normāla pa sotaku nesanāk. A visus tos Aitkenson, AEG, Supra un citus taivaņ pakaļdarinājuma mēslus iesaku aizmirst uzreiz!

Viens no glītākajiem, tajā pat laikā neitrālākajiem dizainiem Pionierim ir šis un šim līdzīgie modeļi, bet nu jau vairs tādus neražo...

prodayu_magnitolu_pioneer_deh_p5700mp_20312859_1_F.jpg

 

A ja tev gribās iegūt max labu skaņu par to naudu, tad iesaku paņemt tādu vienkāršu 70Ls Pionieri (pievērs uzmanību RCA izejām/to skaitam) un pielikt klāt šamam normāla ražotāja pastiprinātāju - skaņas kvalitātē iegūsi viennozīmīgi attiecībā pret to, ko spēj izdot pat 150 Ls vērti maģi ar savām mikrenēm...

 

 

P.S. Neizprotu tos, kas ignorē USB mašīnā - nekāda čakara ar disku mainīšanu, saskrāpēšanos, tālāk attiecīgi raustīšanos, lielāks mūzikas apjoms ielādējams vienā nesējā + paliek arī ierastie diski gadījumam ja sagribas paklausīties ko no vecākiem jau diskos ieceptajiem materiāliem.

Labots - kabinets
Link to comment
Share on other sites

nu man par cik, gari gabali nav jābrauc - pietiek ar radio, vai ja kur dodos - iemetu pāris CD līdzi. Man lauž vēl papildus vilkt mp3, jo no tiem kā no sugas esmu atbrīvojies. Nē ja baigi klausās ierakstus - tad protams USB ir pariezā izvēle - tik man besī maģi kuriem uz front panel 3.5mm jack vai usb caurums. ja zem vāciņa - tad ok. Vispār man pietiktu ar štata maģi, tik to nomainīju jo tas bija kasetnieks...

 

lietoju šādu - ergonomika un displejs pa pirmo. blaupunkt%20mp46%20bahama.jpg

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nu USB puļķis, kas torčī no priekšas paneļa ir tikai laika jautājums, kad šamo nolauzīs un tad loterija vai sačakarēs tikai to, vai paraus līdzi arī maģa ligzdu. Kam vēl bērni pa mašīnu tusē, tur vispār...

Tapēc vislabākais risinājums ir USB ligzda maģim pakaļā un pagarinājums uz bardačoku, kurā guļ kāds 8gb (vai cik nu kuram maģs atbalsta) puļķis.

Link to comment
Share on other sites

Galvenais nepirkt Kenwood magnetolas...ergonomikas sūdīguma kalngals (draudzene nesen nopirka). Skanēt jau skan normāli, tikai aparāta navigācija, displejs ir reti draņķīgs.

 

Pats kādu laiku lietoju Pioneer DEH-P4100SD un esmu ļoti apmierināts. Ļoti ērti braukāt pa mapēm un dziesmām, turklāt ieliekot paneli atskaņo no tā paša avota (CD/AUX/USB/SD), kas pēdējais tika lietots.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Es atkal lietoju deh-4200sd modeli, tas pats vien ir, kas augstāk pieminētais tik dizains savādāks.. patika, ka komplektā bija iekļauta jau 2gb sd karte :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Tieši tamdēļ tika speciāli no jebaja nopirkts minitūrs USB flesh, kuru ne nolauzt, ne sabojāt un kopā ar paneli var iebāzt maciņā.

buffalo-rmum-series-smallest-micro-usb-drive.jpg

Nu USB puļķis, kas torčī no priekšas paneļa ir tikai laika jautājums, kad šamo nolauzīs un tad loterija vai sačakarēs tikai to, vai paraus līdzi arī maģa ligzdu.

 

SD kartes protams ir ideālākais variants, bet šo aparātu cenas sākās no 90Ls un izvēle ļoti minimāla.

Link to comment
Share on other sites

nē nu USB puļķis kurš torčī no priekšas ir skats pa rubuli, tā teikt jāsaka salona dekors :rofl:

bet tā mp3 tiek sadzīti CD diskos, kas tiek grozīti Hondas oriģinālā playerī ;) protams ļoti labs mp3 ir grūti atšķirams no CD kvalitātes, bet tā klausos arī CD diskus (kvalitātes dēļ) tuctuc tautai to nesaprast ;)

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nu nesāks jau te atkal šitos mp3 karus, OK?

Bet man tik jautājiens visiem tiem mašīnā mp3 noliedzējiem - kāda tad jums ir tā pārējā sistēma uz kādas viss tiek klausīts? 300Ls Alpine maģis, 2 Audison pastūži, DLS komponentes priekšā pakaļā, ka jūs varat pateikt to lielo atšķirību starp CD (flac uz 30mb) un normālu 320kbps mp3 (~12mb)? VAi varbūt kāds spēj uz autiņā iebūvētās sistēmas (kas nav papildaprīkojuma Bose vai sazin kas) te saklausīt ka orķestrim tur otrā plānā trompetei nav pietiekami dzidrs skanējums...? :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

uz ala 4x50W maģa un ar standarta audio sistēmu ģeld mp3. man vienkārši maz palicis mp2 - esmu uz flac pārmeties.

 

Man patīk integrācija, re kā BP izskatās bembī,mašina nje maja, ja tolko abjavu razmestil. :D

 

BP.BHM.MP46_fs.jpg

 

pioneer man liekas par kosmisku priekš paveca auto - a jaunajos ja parasti integrētā sistēma...neko izraut ārā nekā...atmirst pamazām tie auto maģi kā suga.

Link to comment
Share on other sites

Esmu ļoti apmierināts ar Sony lētā gala CD atskaņotāju CDX-GT222. Lasa mp3 CD un ir arī Aux ieeja, kuru gan esmu izmantojis pāris reižu - ikdienā sacepu mp3 uz ripuļiem un turu bardačokā. Izejas 4x45W tumbām + subim. Cik zinu, tad ļoti līdzīgs modelis dabūnams arī ar USB ieeju.

 

Pats gan nepirku - nāca līdzi no iepriekšējās mašīnas iepriekšējās saimnieces. Maksā diezgan demokrātiski - ap 50 Ls.

Skaļums regulējas ar griežamo ripu, nevis spaidāmpogām.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Ir man Kabineta pieminētais DEH-4700MP. Labu labais aparāts. Nepazīst disku raustīšanu (Lauku ceļi diendienā).

Iepriekš bija JVC KD-G351, tiesa gan, bija USB, kas ir laba fīča. Aux in arī bija. Abas šīs fīčas priekšpusē, kas šo magnetolu padarija īpaši pokemonisku. Diski raustijās.

Skaņa? Skaņa bija diezgan spalga. Griežot skaļuma pogu 2/3, basi pazuda. Pastūzis bija GM-5300T, uz subu. Šim JVC nebija line out, man atlika vien slēgt Ampu caur Speaker izejām. Skaņa bija traģiska. Neko noregulēt vai kā.

Tagad ar Pioneer cita aršana. Skaņa patīkami dzidra, tajā pašā laikā basi un vidus ļoti labi dzirdami, izcelti. Line out divi pāri. šim aparātam, kā vairums Pioneer, var pievienot čeindžeru, TV, USB, Bluetooth, Sat un ko tik vēl ne, tiesa, par USB kastīti jāmaksā aptuveni 60Ls. Esmu ļoti apmierināts ar šo magnetolu. Domāju, autora izvēlētajai magnetolai arī nav ne vainas, ja netraucē USB priekšpusē un vienīgā krāsa - sarkana.

Link to comment
Share on other sites

Autoram vajadzētu saprast, ka ar tikai cita maģa iegādi, visticamāk, nekas netiks atrisināts. Ar to tik viss varētu sākties.

Tam izvēlētajam Pioneer ir tikai viena lineārā izeja, kas nozīmē to, ka būs mazāk iespēju kaut ko pieregulēt no maģa, no vadītāja vietas. kaut vai sākumā, lai sadzītu subja līmeni ar priekšas akustiku, vajadzēs paskraidīt šurpu turpu, no vadītāja vietas, visticamāk, uz bagāžnieku, tad vēl filtrus pieregulēt.

ja vēl sistēmas īpasņieks ir tāds, kuru nepamierina fiksēts līmenis starp subi un priekšu, bet vajag visu laiku kruķīt subja līemeni, tad divi pāri lineārās izejas ir obligātas.

Uz kaut kādu līnijas ieeju priekšā, šķiet, var neiespringt, it sevišķi, ja ir USB ieeja.

Link to comment
Share on other sites

Osīt, pēc sūda vienalga viņš tur izskatās, integrētais kudi labāk.

 

26.jpg

 

tīri salīdzināšanai

 

_MG_0058-1.jpg

 

:black eye:

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tā kā vinilu mašīnā nepaklausīsies un man auto mainās ik pa gadam, tad klausos, ko nu tur ražotājs ir ielicis. Pa šo laiku ir ļoti pierasts, ka vadība no stūres ir iespējam, bez tās pagrūti. Domāju, ka vidējās klases produkti visi ir apmierinošas kvalitātes, tad jau drīzāk pēc dizaina jāskatās , ražo jamos ka tik ne vienā rūpnīcā visus ;-)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu nezinu... baigi sasprings uz maģi, ja stāv kaut kādas nokautas 10+ gadus vecas tumbas, kuras pa aukstumiem un mitrumiem durvīs kratītas un dauzītas. Visādi nekontakti, nopuvušas vai pārsistas izolācijas. Murgi kas tais autiņos notiek. Es sāktu ar kritisku aci novērtēt tumbeles, jo tiešām ja ražotājs nav visās vietās salicis info par Bose, tad jau skaidrs, ka 5 gadu laikā oriģinālās tumbas ir praktiski beigtas.

 

Bija ģimenē kādreiz Sharan ar 11 vai 12 tumbām, lūk tas skanēja OK. Jebkura mašīna ir murgs skaņas izplatībai, līdz ar to jo vairāk tumbu, jo veiksmīgāk var visu saregulēt. Nesaku, ka vajag visu ar tumbām piekrāmēt, bet nokautas tumbas+ supermaģis skanēs daudz sliktāk nekā kvalitatīvas tumbas+ lētā gala maģis.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Gestapič, podā visus oriģinālos, šitas ruļivajet, ja negribas pokemoniskos taiwaņizeru zūdraba mēslus, bet labu skaņu un stock dizainu, nezaudējot modernās tehnoloģihas...

Soore par paladziņiem... :rolleyes:

P7060699.jpg

P5230599.jpg

Link to comment
Share on other sites

OMG! Cik debiili izskataas stuure labajaa pusee!

 

 

Kas ir? emigranti aizstaav UK?

Labots - Verneris no Rīgas
  • Patīk 2
  • Slikti! 4
Link to comment
Share on other sites

Nu ok, šitas tiešām ir piemeklēts atbilstošs un neuzbāzīgs, bet tādu var redzēt vienam no 100 finalinduvidualedišan šķuneriem :crazy:

Vēl varētu piekasīties, ka neapgaismots panelis tomēr lec drusku acis, bet tas nu tā.

 

p.s. ja autiņš Tavs - omg, brauc tak dzīvot uz valsti, kur stūre ir normālā pusē! :grin:

p.p.s. Verneris, a Tu vispār muti pieturi, vakarā par šito parunāsim :devil:

Labots - Gestapo
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nez, es ar neiespringstu uz muziku autiņā - ja no rīta var dzirdēt Ufo+Freda vāvuļošanu un Zanderu vakarā, tad man ar to pietiek. Kādu ražotājs ielicis tādu klausos. Ok, ja garāks gabals braucams, tad iemetu kādu CD līdzi. Lai es tērētu naudu pastūzim un subim autiņā - nu i nafig.

Vienīgi ir labas atmiņas par Pioneer, kurš savulaik tika iegādāts un vissliktākās par Blaupunkt, kurš bija iepriekšējā autiņā - tam pat pa šoseju braucot pārleca CD treki, pa bruģi vispār varēja aizmirst par CD.

Link to comment
Share on other sites

Bet ja taa padomaa... lielakaa pasaules dalja tak brauka ar stuuri labaja pusee. Sanaak, ka mees taadi kaut kaaadi neriktiigi :(

 

 

P.s. Gestapo! Tu straadaa labaak!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

A nu ka oriģinālu maģu cienītāji klājiet vaļā, kādas kasetes izmantojiet un pamatojiet, cik tās ir krutas :jester: Protams, ka sudrabots maģis mellā dizainā neiederās, bet tas nenozīmē, ka jādzīvo akmens laikmetā.

Link to comment
Share on other sites

Tiko iedomājos pa stūri labajā pusē - a reāli nav baigi neērti ātrumus pārslēgt ar kreiso roku. Pie pārējā jau +- var ātri pierast.

 

Sev arī pamazām meklēju jaunu audio iekš Vectra C - tagad esošais Radio+Kasete+4CD mainītājs tā reāli ir baigi mūsdienās nepraktisks. Gribās ko ar USB un mp3 atbalstu.

 

No 2DIN formāta magnetolām gan pamaz izvēļu - dzeltenajam salona apgaismojumam arī grūti ko pieskaņot...

 

Pagaidām acīs iekritis šitais aparāts: http://www.aux.lv/product_info.php?cPath=38&products_id=2377&osCsid=6fdc3de2b9ea9eabba963b7deffa1367&language=

Link to comment
Share on other sites

A nu ka oriģinālu maģu cienītāji klājiet vaļā, kādas kasetes izmantojiet un pamatojiet, cik tās ir krutas :jester: Protams, ka sudrabots maģis mellā dizainā neiederās, bet tas nenozīmē, ka jādzīvo akmens laikmetā.

hvz, nav nevienas kasetes, tojest ir, bet nezinu kurā skapī noglabātas. cd changers zato ir un var disku muķīt uz nebēdu.

Link to comment
Share on other sites

Tiko iedomājos pa stūri labajā pusē - a reāli nav baigi neērti ātrumus pārslēgt ar kreiso roku. Pie pārējā jau +- var ātri pierast.

 

 

 

pierod aatri vienigais ieraduma peec durvja rokturi meklee nepareizaja puse un pirmajos paaris krustojumos, kad izdari pagriezienu, ir jaapiedomaa pa kuru celja pusi jabrauc :D

 

 

 

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Autoram vajadzētu saprast, ka ar tikai cita maģa iegādi, visticamāk, nekas netiks atrisināts. Ar to tik viss varētu sākties.

Tam izvēlētajam Pioneer ir tikai viena lineārā izeja, kas nozīmē to, ka būs mazāk iespēju kaut ko pieregulēt no maģa, no vadītāja vietas. kaut vai sākumā, lai sadzītu subja līmeni ar priekšas akustiku, vajadzēs paskraidīt šurpu turpu, no vadītāja vietas, visticamāk, uz bagāžnieku, tad vēl filtrus pieregulēt.

ja vēl sistēmas īpasņieks ir tāds, kuru nepamierina fiksēts līmenis starp subi un priekšu, bet vajag visu laiku kruķīt subja līemeni, tad divi pāri lineārās izejas ir obligātas.

Uz kaut kādu līnijas ieeju priekšā, šķiet, var neiespringt, it sevišķi, ja ir USB ieeja.

tev ir kāds konkrēts ieteikums šajā cenu kategorijā?

Link to comment
Share on other sites

Ronalds789

šajā cenu kategorijā vari paskatīties ss.lv kādu pioneer vai alpine galvu ar iebūveto procesoru, tavi ieguvi būs vismaz 13 joslu ekvalaizers un iespēja pieregulēt laika aiztures. Līdz 100ls jaunu maģi ar normālamam regulēšanas iespējām nopirkt gandrīz nereāli. Ā un runājot par skaņu, neaizmirsti arī par kvalitātīvu akustiku, ja vēlies normālu špīleri, pretējā gadījumā nav ko iespringt, ņem kas vairāk patīk!

Link to comment
Share on other sites

Tikai 13 joslu evlaiazers ... kaut kā baigi maz, vo 100 joslas būtu super, varētu nedēļu pavadīt autiņā regulējoties... :sarkasms::sarkasms::sarkasms:

Ja nopietni, tad netzīstu visādus skaņas uzlabotājus/sačakarētājus un bezjēdzīgus regulatorus kā sugu.

Link to comment
Share on other sites

Mājas apstākļos varētu piekrist par ekvalaizeriem. Bet mašīnā, gribu redzēt, kā tu varētu uztaisīt kvalitatīvu sistēmu, bez labām regulācijas iespējām. Ja to nofilmētu, droši varētu publicēt zem nosaukuma hardcore german prono. Protams, tas nav nereāli, bet skaidrs, ka ļoti grūti. Krutajās sistēmās, kas nāk no rūpnīcas arī pa nopietno lieto DSP. Galvenais jau, prast lietot to visu.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Verneris no Rīgas

Ej takš tu, trollis sranijs, pa gaisu, ar savu emigrantu aizstāvēšanu. BMW ar stūri nepareizajā pusē bija tikai kā uzskates piemērs, jo nav nemaz ar tik vienkārši sameklēt to Becker iekš kāda no pareizās puses autiņiem.

 

Man jau ar domāt, ka nevajag jaukt te mājas stereo supertieši superlīdzeno direct režīmu, ar mašīnas salona audio padarīšanām, kur bez regulācijas bieži vien kaut ko klausāmu iegūt ir diezgan nereāli. Ja mājās noliek 2 tumbas 3 metri vienu no otras un palaiž savu supertīro signālu uz pastūzi, tad vāģiem saloni ir ļoti dažādi, tāpat skaļruņu izvietojums miljons veidos, tad nu secina paši... Tad jau Alpine ar savām laika aizturēm pēc mūsu audiofīļu uzskatiem ir uzskatāms par mēslu beidzamo...

Link to comment
Share on other sites

Verneris no Rīgas

Ej takš tu, trollis sranijs, pa gaisu, ar savu emigrantu aizstāvēšanu. BMW ar stūri nepareizajā pusē bija tikai kā uzskates piemērs, jo nav nemaz ar tik vienkārši sameklēt to Becker iekš kāda no pareizās puses autiņiem.

 

 

Es vienkārši paudu savu viedokli. Par emigrantiem pierakstiju, jo saaka man te miinusus likt.

Labots - Verneris no Rīgas
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...