Jump to content

Troksna limenis


Dodo
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

Esmu parvacies uz jaunu dzivokli un kaimini mani jau sak terorizet. Respektivi tiklidz ka sadzird kaut mazliet troksni ta nak un lamajas. Maja ir mura eka un nav pat nekada bloku kur pirdienu cauri dzird. Neiet runa par nakti. Es eksperimenta pec paklausijos muziku tik klusi ka mana dzivokli virtuve knapi dzird un sie jau bija klat. Pamatojuma nekada kapec viniem trauce, ne mazi berni nekas. Es nezinu vini jut vai ka kad es klausos muziku ,jo neticu ka vini var sadzirdet sava dzivokli. Citus kaiminus vini terorize sadi pat. Tatad jautajums, cik decibeli ir pielaujami dzivojamas telpas? parskatiju likumi.lv un isti nesapratu. Varbut kads var izskaidrot. Varbut kadam lidziga pieredze.

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Nofilmē to visu procesu, ieliec netā un aizsūti arī uz tautas balsi, bez tabu :) Redzēs, cik šiem kaimiņiem patiks publicitāte un blamāža pa visu Latviju :)

 

Policija pret šādiem ir bezspēcīga.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Gan jau kaimiņiem būs vien taisnība :sarkasms: Ja man kaimiņu dzīvoklī spēlētu stuku-buku, tic-tic troksni (par mūziku to nosaukt nez vai var) un ja vēl ar nenormāliem basiem(tas jau tagad skaitās skaņas etelons), tad es arī celtu bujanu.Skaidrs, ka blakus istabā muziku nedzird, jo nav pareizi sabalansēta skaņa un dzird tikai basus. Apakšējās frekvences jau visvairāk lien cauri sienām un visvairak kaitina kaimiņus.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Sūti ratā! Līdz 23:00 un laikam no 7:00 vari kaut spridzināt savā īpašumā. Nu OK, spridzināt nedrīksti, bet bļurkšķi taisīt gan.

 

Ir gan arī otrs aspekts - skaņa ir kā ūdens, tā iespiežas visur kur vien var. Tā ka varbūt arī kaimiņiem traucē. Bet tas nav iemesls, lai dienas vidū nāktu lamāties.

 

P.S. šis nav pirmais topiks par tēmu. Pameklē tepat forumā, būs daži asprātīgi risinājumi.

Link to comment
Share on other sites

Vecajās mājās mēdz būt tādas ventilācijas šahtas, pa kurām pat čukstus starp stāviem dzird. Nav tas variants? Dzīvoju vienu laiku Staļina mājā un bija tieši tas pats - kaimiņi nāca lamāties par katru troksnīti. Reiz nokāpu pie viņiem un izrādījās, ka caur ventilācijas šahtu mana mūzika skan tādā pat skaļumā, kā manā istabā.

Link to comment
Share on other sites

Mans "storijs".

Man šī problēma jau n-tos gadus. Kaimiņiene vienkārši "kreizī" (vīrs un meitas, ok)! Es vienkārši ignorēju zvanus pie durvīm vakarā. Tad viņa atstāj visādas lapiņas ar sūdzībām, ka mēs vakaros skaļi uzvedamies, klaudzinām skaļi durvis, dauzāmies, pēc 23:00 lietojam vannu (skaļu ūdeni vannā laižam). Viņa sūdzēšoties namu pārvaldē, utt. Kādu laiciņu ignorējam, tad uz gadu klusums. Vēlāk pat sveicināties sākam. Tad atkal vecā dziesma, tad atkal pieklust, utt.

Pēc ilga pārtraukuma, šogad janvārī, atkal sāka terorizēt, pēc 23:00 zvani pie durvīm, sišana pa sienām. Skaņas izolācija 467. sēr. nav tā labākā, bet ir dienas, kad ar sīkajiem pēc treniņa atgriežamies 22:00, tad līdz oficiālajam klusumam paliek 1 st. Pa to laiku vajag paspēt kaut ko ēst uzmeikot, pārbaudīt mājas darbus, aizsūtīt sīkos mazgāties, nolikt gulēt. Protams, ka tas nav iespējams. Es vienu vakaru neizturēju. Sēžu pilnīgā klusumā pie kompja, plkst. 24:00, manējie visi guļ. Izslēdzu kompi, aizgāju uz tualeti, un iztīrīt zobus. ZVANS PIE DURVĪM!!! Sadusmojos, atvēru, sāka gruzīt, ka skaļi mazgājos, dauzu durvis, klabinos utt. Izkliedzāmies. Ko vairs naktī pačurāt nevarēs? Paķēru telefonu, sāku filmēt, pateicu, ka tā esat jūs, kas traucē nevis es. Teicās, ka sauks policiju, sūdzēsies namu pārvaldē, nu sauciet, jo es arī izsaukšu. Tā nu mēs izbļaustījāmies pie video ieraksta, piebildu, ka turpmāk runāšu tikai tad, kad mūsu saruna tiks ierakstīta.

Pagaidām klusums, pat kāpņu telpā neskatās virsū. Redzēsim cik ilgi.

Pārs gadus atpakaļ, zem viņas ievācās (nopirka) jauna ģimene. Viņi teica, ka pasūtījuši vienreiz tik tālu, ka pat šodien nav dzirdēta.

Link to comment
Share on other sites

secinajums, pasutit tik talu ka nenak atpakal... Paldies par ieteikumiem. Es tik domaju vai nav likuma ierakstits cik decibeli ir pielaujam un tad lai nak un nomera cik isti ir.

Link to comment
Share on other sites

to ZaksKusto Par to spridzināsānu cauru dienu, nav gluži taisnība. No 07.00 lIdz 23.00 vari trokšņot, ja tas netraucē apkārtējos un disenes rīkot dzīvoklī arī pa dienu nevar. Tas no likuma viedokļa. Kaimiņi jau parasti ir iecietīgi un piecieš, ja tev ir remonts vai tamlīdzīgi. Tikai cilvēka kultūras līmenis nosaka, kādu troksni un kad uzskata par pieļaujamu taisīt. Vai var sākt urbt sienas 7.00 no rīta un pabeigt gāzt starpsienas 23.00. Vai arī klusi, klusi sist bungas cauru dienu. Bet tā kā ar individuālo kultūras līmeni un, jo sevišķi daudzstāvu mājās, kulturālu attieksmi pret apkārtējiem mūsdienās ir pašvaki, tad vien jālūdz Dievs, lai netrāpās mudacīgi melomāni un citādi poh...ti kaimiņos.

Tas ir cilēka viedoklis, kurš ir izbaudījis dzērājus kaimoņos, labs cilvēku augšstāva, kurš mājās staigāja sabo(tās ir koka tupeles) un diennakts kafijušku kaimiņmājas pagrabā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

secinajums, pasutit tik talu ka nenak atpakal... Paldies par ieteikumiem. Es tik domaju vai nav likuma ierakstits cik decibeli ir pielaujam un tad lai nak un nomera cik isti ir.

Ja normālā skaļumā (atbilstoši naktij), muzonu klausies, teorētiski jā.

Par tiem decibeliem. Vienreiz biju kaut ko uzracis, cik atceros, skaļāk par parastu sarunāšanos, naktī uzvesties nedrīkst!

Link to comment
Share on other sites

Sūti ratā! Līdz 23:00 un laikam no 7:00 vari kaut spridzināt savā īpašumā.

 

Muļķības.

Šobrīd nedrīkst trokšņot arī pa dienu.

Ja policija atbrauc un konstatē faktu, tad attiecīgi brīdinājums, vai sods.

Ja nekonstatē faktu, jāsavāc 2 sūdzības no 2 dažādiem dzīvokļiem, lai tevi vispār sodītu.

Ja cepās tikai viens dzīvoklis un pārējiem ir poherons, reāli sodīt nevar.

 

Autor - apjautājies, ko pārējie dzīvokļi par to domā, un vai šiem traucē tava mūzika, ja nē, tad klausies uz patikšanu.

Labots - Exiic
Link to comment
Share on other sites

Jā, tas tā ir, ja tu taisi lielo remontu. Durvis saremontēt, pārs rozetes jaunas uzlikt, saskaņot nevajadzēs.

 

Autor - apjautājies, ko pārējie dzīvokļi par to domā, un vai šiem traucē tava mūzika, ja nē, tad klausies uz patikšanu.

 

Cik atceros, savas problēmas sakarā, tiku lasījis. Lai vai kā, ja pēc 23:00 kaimiņam traucē tavi trokšņi, (ja tie nav mājas kvalitātes trokšņi, piem, vannā atgriezi krānu, pa stāviem dzirdama udens sistēmas šņākšana, tur piesieties nevar), bet ja skaļi tek ūdens vannā, kaimiņš paļūdz klusāk, tu ignorē, viņs ir tiesīgs izsaukt policiju. Sodu protams neuzliks, bet palūgs rīkoties klusāk, vai sarunāt ar kaimiņu.

 

Jā vēl, skaņas mērījumus veic tikai tad, ja blakus atrodās kāds klubs, vēl kaut kas, un mērijumu veic pieprasītāja telpās. Starp kaimiņiem mērījumus neveiks.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...