Jump to content

Cilvēku dati


valinton
 Share

Recommended Posts

Sveicināti.

 

Prātā lidinās doma , ja piemēram ir 10-20k datubāze ar cilvēku rekvizītiem - Vārdi/uzvārdi/epasts/pers.kods/adresse.

Vai kādam uzņēmumam vai citai iestādei šāda informācija būtu interesanta , un vai es kā persona kam šāda datubāze ir varu no viņas gūt kādu materiālu labumu? (konkrētāk kādām iestādēm).

 

 

 

 

 

 

  • Slikti! 5
Link to comment
Share on other sites

Nepārprotiet mani , es nēesmu pats ieinteresēts tirzdniecībā , es tikai aizdomājos par to , jo piemēram bieži vien notiek akcijas un citas mind fuck lietas dažādos veikalos kur iepērkamies , un vai kāds būtu ieinteresēts iegūt manu informāciju šādā veidā?

Link to comment
Share on other sites

Dzīvs piemērs:

 

Rīgas domē ir noteikts, ka reizi 4 gados ir jāmaina/jāpārbauda ūdens skaitītāji.

Tuvojas noteiktais laiks - pēkšņi pastkastītē sāk sabirt lapiņas ar ūdensskaitītāju firmu reklāmām. 2 nedēļas pēc noteiktā termiņa vēl te viena firma atsūtīja vēstuli konvertā ar pastmarku.

 

No kurienes gan privātfirmām tāda informācija? Prasta informācijas noplūde.

Kur privātfirmām motivācija iegūt tādu informāciju? Klientu pieplūdums. No 100 laicīgi nosūtītām vēstulēm/iemestām reklāmām vismaz 20 cilvēki par mazpadsmit latiem izmantos pakalpojumus. Jo konkurē viņi savā starpā. Es pasūtīju nafik piedāvājumus un izvēlējos firmu, par ko labas atsauksmes deva radinieki.

 

Pēc analoģijas var piedāvāt noteiktus pakalpojumus. Ja ir arī faktiskās adreses/gali provaideros, tad to varētu pieprasīt parādu piedzinēji utml tauta.

 

Kad Latvijā attīstīsies psihotrono ieroču veidošana ar nanoviļņu pielāgošanu katram individuāli :sarkasms: , tad būs jēga no tādas informācijas masveidā. Pašlaik viss notiek uz momentālo izdevīgumu. Kāds meklē noietu pakalpojumam - dati noder. Savādāk tiem plika papīra vērtība.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Šeit var iepazīties ar visu firmu un privātpersonu sarakstu, kuras ir reģistrējušās „Datu valsts inspekcijā” ar tiesībām veido savas privātpersonu datu bāzes. Ja firma (privātpersona) tur nav reģistrējusies, tad viņai nav tiesības ievākt personu datu informāciju, bet tie, kuri ir reģistrējusies ir jāievēro likums par „Personas datu aizsardzību”. Par šī likuma pārkāpumu draud atbilstošs sods. Tas nozīmē, ka par personas datu nopludināšanu var tikt sodīta gan vainīgā persona, gan datu bāzes turētājs.

Hmm, dīvaini, bet tajā sarakstā nav ne „Rimi”, ne „K-Rauta”, ne „Kurši, un citi veikali. Tā, ka principā viņiem nav tiesību ievākt personas datus (pat ja cilvēki to dara brīvprātīgi) un izdot personālās atlaižu kartes.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...