Jump to content

Digitālās fotokameras izvēle


LVArturs
 Share

Recommended Posts

Taisos pirkt digitālo fotokameru. Nekādas dižās pieredzes kamerās man nav, bet ir vēlme iegūt pieredzi. Tātad, ko es gribu no kameras un ko es ar to darīšu:

  • Labas kvalitātes attēlus;
  • Kameru es cenšos atrast ar iespējami vairāk funkcijām, t.i., iespējami sarežģītāku, ne vienkāršāku, jo gribu kautko iemācīties nevis 'knipsēt uz auto';
  • Budžets ~ 180ls;
  • Fotogrāfēšana pārsvarā notiks ārpus telpām. Mērķis pagaidām ir vienkārši aizraušanās ar fotomākslu, cenšos iegūt pēc iespējas skatāmāku bildi (pieprotu arī attēlu rediģēšanu).

Lasīju aprakstus, viedokļus un tad nu atlasīju tādu mazu sarakstiņu ar kamerām, kuras ietilpst manā budžetā un šķita daudz maz normālas pēc lasītā un skatītā:


  •  
  • Sony H55
  • Sony DSC-HX5
  • Panasonic Lumix TZ10
  • Canon PowerShot SX200 IS.
  • Canon PowerShot SX210 IS

Kura no šīm kamerām (vai varbūt ir labāki varianti par manis atlasītajiem?) būs labākā skatoties pēc attēlu kvalitātes un funkcijām pret cenu?

 

Labojums: Ja nevar viennozīmīgi atbildēt, kura ir labāka, tad vismaz pasakiet, kuru noteikti nevajadzētu ņemt?

Labots - LVArturs
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izvēlies, kādu no šīm.

 

Sony H55

Sony DSC-HX5

Panasonic Lumix TZ10

Canon PowerShot SX210 IS

 

 

Visas labas. Būtiskākā atšķirība manuprāt ir krāsu gamma bildēm. Sony vēss, panasonics brūngans, canon reāls, vibrants. Man labāk patīk canons, bet tā ir gaumes lieta. Paskaties http://www.photographyblog.com/ samplus.

Link to comment
Share on other sites

No savas pieredzes varu ieteikt Sony H55. Manuprāt sanāk pat ļoti zolīdas bildes.

Vienmēr vazāju līdzi spogulim .. Nav vēl nekad pievīlis.

 

+ kompakts

+ liels un kvalitatīvs zooms

+ platleņķis

+ laba bača, tur ap 370 bildēm ( max kvalitātē un rezolūcijā )

+ Sakarīgs flash priekš iekštelpām

+ diezgan ātrs

+ iAUTO režīms ļoti OK

+ labs makro

 

- nav RAW

- nevar regulēt diafragmas atvērumu un slēdža ātrumu

Labots - Wheeler
Link to comment
Share on other sites

Sarakstā jāmet klāt šīs divas kameras:

  • Casio EX-FH100
  • Samsung WB2000
  • Nikon Coolpix S8100

 

, un Fujifilmu ņemu ārā - papētīju kārtīgāk un Fujifilm F70EXR ir vissliktākās bildes no visām pārējām kamerām. Varu secināt, ka nu vairs vispār nesaprotu, ko ņemt :D.

Labots - LVArturs
Link to comment
Share on other sites

AdatuGalva

Vai šajā gadījumā labākā izvēle nebūtu lietota spogulene?

Kas tā LV par modi, ja fotografēt, tad OBLIGĀTI spoguleni?!

Visi tādi profiņi, ka tik turies!

+nopirks spoguleni - uzreiz krutās bildes būs, vai ne?

  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

Nav iekšā pētīt visus Tevis pieminētos modeļus , varu tikai piekrist par balto balansu iekš sony - manuprāt arī galīgi garām .

Bet prasībām , ko Tu pieminējis nevajag pēc iespējas vairāk funkcijas . Tev jāmeklē modelis ar

iespēju manuāli iestatīt diafragmu , ekspzīcijas ilgumu un ISO ( respektīvi manuālie setingi). Ja vēl ir tāda fīča kā ekspozīcijas un diafragmas prioritāre , tad pavisam labi .Vēlams lai var pievienot ārējo zibspuldzi .(ļoti vēlams ) Jo tieši ar šiem lielumiem fotogrāfi strādā . Bet visi vakara, peizāžas , portreta režīmi utt .utjp daudzie krutie funkcionālie navaroti , ir cilvēkiem , kuri nevēlas fotografēt paši , bet cer ka paparāts to izdarīs labāk viņa vietā . Neizdara

Link to comment
Share on other sites

Par tam trim kameram, neiesaku, varbut vienigi nikon s8100. Bet var pievienot izvelei canon sx130, ja vien nebaida palielaks izmers, kas reizem ir plus. Un cena ar bus viszemakaa.

Link to comment
Share on other sites

... Tev jāmeklē modelis ar iespēju manuāli iestatīt diafragmu , ekspzīcijas ilgumu un ISO ( respektīvi manuālie setingi)...

 

Paldies, tagad vismaz zinu uz ko koncentrēties vairāk. Vienīgais, ka ekspozīcijas ilgumu un ISO laikam var iestātīt manuāli visām šīm kamerām. Vai man būtu jēga meklēt kameru ar manuālo fokusu?

Link to comment
Share on other sites

Kas tā LV par modi, ja fotografēt, tad OBLIGĀTI spoguleni?!

Visi tādi profiņi, ka tik turies!

+nopirks spoguleni - uzreiz krutās bildes būs, vai ne?

 

Krutās bildes protams nebūs, bet es kā spogulenes lietotājs varu droši teikt, ka uz ziepi vairāk pat skatīties negribas, ja neskaita izmērus un svaru (nu OK, vēl cenu), tad pat pati lētākā spogulene iekabina jebkuram ziepim vienos vārtos lietošanas ērtuma, universāluma un bilžu kvalitātes ziņā.

Link to comment
Share on other sites

Vai man būtu jēga meklēt kameru ar manuālo fokusu?

Tas visvairāk noderēs uz makro un uz portretiem . Vēl , ja gribi piedomāt par portretiem, būtu nepieciešams lai kaut vai platajā galā būtu iespēja iestādīt diafragmu uz F2,8 . ņemot vērā kompaktnieka matricu un optiku arī tas būs pamaz portretam , bet nu vismaz radīsies apjēga , kā fotogrāfijā izmantot assuma dziļuma neesamību , mākslinieciskās ieceres sasniegšanai . Kaut gan .... ja tiktiešām un no sirds vēlies urbties visā šājā iekšā , laikam piekritīšu , ka labāka varētu būt lietota spogulene . Ar normālu objektīvu tāpat jau pasālīti sanāks , taču kompaktklases ziepītis baidos ka ātri vairs neatbildīs vēlmēm . Ziepītis jau vairāk just for fun - kā ir tā ir - uzliec uz kādu no fīčām , bliez daudz un atspēries , un kā sanāk , sanāk . Kas nesanāk - izmet

Link to comment
Share on other sites

Kas tā LV par modi, ja fotografēt, tad OBLIGĀTI spoguleni?!

Visi tādi profiņi, ka tik turies!

+nopirks spoguleni - uzreiz krutās bildes būs, vai ne?

 

Vai Tu pirmo postu izlasīji? - "Mērķis pagaidām ir vienkārši aizraušanās ar fotomākslu,".

IMHO šādam mēŗķim vislabāk piemērots tieši spogulis - gan manuālā kontrole, dof, optiskais skatu meklētāj, raw, mazāks troksins.

No tā uz ziepja nekā nav, ziepjutrauka vienīgā priekšrocība ir izmēri (ok, varbūt vēl makro, jo spogulim tur vajag normālu makro objektīvu par papildus $$$). Ja cilvēks grib vienkārši bildēt dzerstiņus vai standarta "es un eifeļa tornis", tad tiešām vēl jādomā vai vajag spoguli, bet ja cilvēks grib nopietni apgūt foto lietas, tad tas ir cits stāsts.

 

Starp citu man ir gan spogulene gan ziepjutrauks un izmantoju tās atbilstoši nepieciešamajam rezultātam un apstākļiem, nav tā kā būtu spoguleņu "fanu puika", kas ziepjutraukus noliek pēc noklusēšanas.

Labots - Rik0
Link to comment
Share on other sites

Ja grib spēlēties ar ISO, diafragmām un šuteriem, tad jāņem viens no Canon ziepjiem. Par pārējo manuālām iespējām neesmu pārliecināts, drīzāk tiem to nav. A bet spoguļi ir domāti darbam. Tur jābūt mazohistam, lai staipītu 3 kg somu un tērētu tūkstošus, lai bildētu priekš savām vajadzībām un nepelnītu ar fočēšanu naudu.

Link to comment
Share on other sites

Nez, sevi par mazohistu neuzskatu, man vienkārši patīk ja varu bez nokaunēšanās savas bildes kādam arī atrādīt. Citādi, kā pasaktos ko tauta sabildē ur visādiem ūberziepjiem - mati ceļas stāvus, reizēm nav saprotams, kā vispār tik sūdīgu bildi iespējams iegūt.

Link to comment
Share on other sites

Nez, koks ar diviem galiem, man te ir viena paziņa - fotogrāfs (fotogrāfe?). Ik pa laikam izstādīte kāda, viena otra kartiņa ar LV ainavām, šur tur žurnālos bildes. Un viņa daļu foto taisa ar ziepi, jo nevazā visur līdzi spoguli, ja nav plānots speciāli ko bildēt. Un arī ziepja bildes ir gan izstādēs, gan uz kartiņām. Man ir spogulis, bet man nav un nekad nebūs izstādes vai skatus kartiņas ar manu vārdu apakšā. Jautāsiet kāpēc - tāpēc, lai uztaisītu labu bildi ir jābūt talantam kā arī saprašanai (čujs, ņuhs un poņa) un aparāts ir tikai sekundārs līdzeklis.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nu, atļaušos pakomentēt...

Pirmkārt, autors tomēr ir izvēlējies ziepjus - spogulis, protams, ir the ultimate kamera, bet, saregulējot daudz maz pareizi kameru... Var arī no ziepīša izspiet visu ko :) Piemēram, http://liistlietus.deviantart.com/#/d356ryk ir bildēta ar parastu Canon SX 100 IS un iebūvēto zibeni - ar to pašu kameriņu arī studijā esmu bildējis, un nekāda vaina, tik to labāko varu teikt... Par 50-70 latiem neko labāku lietotu neatrast - pat lētākā spogulene ko esmu pircis, man maksāja 40ls un 35ls par objejktiv vēl klāt...

Manuālie režīmi ir must-hava lai mācītos, bet vēl svarīgāka ir vēlme saprast, kā strādā kamera! Un tad jau būs pilnīgi pie kreisās kājas mazā pirkstiņa tas, ar ko tieši jābildē. Šobrīd, piemēram, bildēju ar ~7 gadus vecu nikonu... So what? Jā, 30D ar 85/1.8 USM bija super kombinācija, bet arī D70s ar 24/2.8 un aizlienētu 50/1.4 ir zvērā!

Tā ka, autor, skaties uz SX sēriju, man ļoti patika! Ziepīšus Canon taisa reti sakarīgus... Spogulenēm gan tas mārketings nosaka daudz vairāk, kā gribētos.

 

Vēl varu piebilst, ka, ja hobijs ir nopietns, arī 8 un vairāk kg soma nebūs par kavēkli lai paņemtu līdzi fotoaparātu...

Link to comment
Share on other sites

A kā studijā gaismas ar ziepi palaidi? O_o

elementāri. Ja ziepim ir manuālais zibspuldzes režīms, tad atliek ieslēgt to (nav pre-flash mērīšanai) un uzlikt cik vien mazu jaudu iespējams (jo studijas lampas vienalga ir n reizes spēcīgākas un neko tas mazais zibsnītis tur nemaisa). Lampas jau tāpat savā starpā izmanto optisko sinhronizāciju.

Tieši šīs funcikas neesamība canon spogulenēs (varbūt jaunākajās ir, bet ne 30D, ne 40D neko tādu nepiedāvā) bija liels spēriens lai pārietu uz Nikon...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Atļaušos iespamot pilnīgu offtopiku, te nebūs nekāda sakara ar cenas diapazonu. Diemžēl.

 

Vāczemē apčamdīju vairākus gudros ziepiniekus, bet ne tos ar 15x zoom, tie man krīt uz nerva jau pašā pamatā. Vienvārdsakot nonācu pie slēdziena, ka beidzot ir uzveidota viena tiešām laba ziepjkamera Canon Powershot S95. Nu tur ir viss - palielāka matrica, ātrs fokuss, manuālie iestatījumi. Ieraudzīju, izčamdīju, nolaidu gar kāju siltu. Par laimi kabatā bija mans dārgais cīņu biedrs iksusiņš un tas izglāba ~250Ls. Kamera katra lata vērta.

 

Vēl drīzumā būs Olympus XZ-1, tam vajadzētu būt nāves rīkam, tik cena būs pāri pa 310Ls.

 

Tādi ir tie mani klusie sapņi. Ja kāds vēlas - drīkst man uzdāvināt Powershot S95. Tākāka info PM :sarkasms:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pievienoshos S95 ir zvērā kamera. Arī G12, ja kas. Arī SX divciparu sērija (laikam 30 IS ir pēdējais modelis)...

Link to comment
Share on other sites

smartdevil

Man kā reiz ir Canon SX210 IS

Pārgāju no spogulenes, jo nu ļoti neparocīgs aparāts, lai ikdienā ņēmtu līdzi.

Vienīgi man neliekas kopā ziepītis ar kvalitāti un fotomākslu.

Mans spogulenes stāžs nav tik liels, lai iedziļinātos kaut kādās studijas specifikās, bet ar pārs gadiem ir pieticis, lai saprastu, ka, ja gribi labu bildi, tad spogulis ar visprastāku objektīvu būs 3x labāks variants par vislabāko ziepīti.

Ja spogulim 50%tos pietika ar automātiskajiem režīmiem, tad ziepītim tikai manuālais ar regulēšanām. Citādi nekā.

Link to comment
Share on other sites

Njā - vienam māte , otram meita :) . Es pat nezinu vai uz mana 5D marka ir automātiskie iestatījumi? Laikam jau ir , bet kur? :D

Labi , jokojos- es vienkārši tos nelietoju , jo tie neapmierina. Ja nu vienīgi user profilus , lai fiksi var uzstādīt savus jau agrāk uzliktos iestatījumus , un arī tikai tad , kad rezultāts nav pārāk būtisks . Bet tussiņos no Nikona 5700 tikai automātā , jo negribas iespringt , da i priekš kam?

Link to comment
Share on other sites

Peleeci, nu jau, nu jau. Tieshaam visu laiku bildee M rezhima ar Kelvinos iestatitu balta balansu? varbut vel visu laiku ar spotmetru parmeri kadas 10 kadra zonas un saliec ekspo pec Adamsa sistemas?

Es automatiskos uzstadijumus ka reiz biezhi lietoju tad, kad svarigs rezultats. Piemeram, Auto ISO (noderiga fiicha, kas, ja nepietiek gaismas, pacelj uzlikto ISO lidz tadai vertibai, kad pieejams iepreiksh noradits sledzha laiks) ar prioritaati 1/15-1/60 (atkariba no objektiiva) - dikti noder, kad svarigak par troksni bildee ir tas, lai butu daudz maz fikseta kustiba... tapat 90% laika fotoaparats ir Av vai A rezhima lai sledzha atrumu piemekle kamera, ja ar arejo zibeni, tad tas biezhi TTL rezhima strada... respektivi, svarigakais ir parzinat savu kameru, nevis vienmer spitigi pietureties pie vieniem uzstadijumiem - daljeejs auto rezhims biezhi nodroshina svairgako labam kadram - atrumu...

 

autor, no pieredzes - casio man nekad nav patikushi, leeni un neparliecinoshi, varbut tagad kas ir mainijies, nezinu... gana augsts vertejums taja dpreview testaa, nu, pachamdi veicii...

es njemtu canon.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Nu jā ,Versatile - par balto balansu Tev taisnība - automāts (+Raw , tapēc koriģējams ) . Taču ISO gan man nepatīk tādu brīvību dot , jo apstākļos , kuros man sanāk bildēt automāts grib spītīgi likt ISO virs 3200, kaut arī dabā pietiek ar 2500 .Un ja 3200 jau ir pulka graudains , tad 2500 šamajam sanāk kā uz 400D ar Iso 200 bildēts . Tāpat ar tām diafragmas un ekspzīcijas prioritātēm . Lielākoties jau tās tiek izmantotas , taču koncertos un spēlēs , kur nevar zibspuldzi lietot , nākas vien slēgt iekšā M režīmu , jo Vai nu assuma dziļums pa mazu , vai ekspozīcijas ātrums par garu . Un vispār , man gribētos kādreiz ar Tevi pie alēna aprunāties par zibspuldzēm ;) - atzīšos ka te nu gan esmu zvans pilnīgs - tik vien māku kā

uzkabināt un automātā , iekš TTL - cik ir mēģināts ko pašam iestādīt, rezultāts ....( cenzēts ) . Apjēgas nekādas .

Tapēc lai vis šis murgojums nesanāktu galīgais offtopic - piekritīšu - svarīgi ir pārzināt to , ar ko strādā .

Ui P.s ! - no šī sarakstiņa es izvēlētos canon , un vēl papētītu , ko šajā spektrā piedāvā Nikon . Kaut kā man radies iespaids , ka ja bildē JPGos , Nikons tomēr mazliet tīkamākas bilžas dod ārā . Bet šis vairāk gan saistīts ne ar pašu dzelzi , bet gan ar dzelža izmantoto softu

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Turpinam offtopiku,

peleeci, redz, taisniiba jau Tev ir par to iso - pilniigu automaatu es ari negribetu atljaut. Un biju ari pieradis, ka uz canona nemaz tada nav normalajos rezhimos. Toties nikona un lepnaa gala canonu sisteema, kad vari iestatit sledzha laikus, ka ari auto iso augshejas un apakshejas robezhas (shis gan tikai tiesham krutajiem aparatiem) ljauj labak bildet dinamiska apgaismojuma. Turklat, neviens jau neliedz uzlikt -0.5 EV kompensaciju un velak pacelt lightroomaa - 5iitim to vajadzetu elementari atljaut.

Par diafragmu - nu, nesen viena konciti bish pabildeju, ieprieksh nekad nebija sanacis, 50mm stikls diafragma 1.6-2.0 no ~5-10m attaluma dod pilnigi pietiekamu asuma dziljumu pie sapratigiem ekspo laikiem.

Par zibenem runajot, tas ir nedaudz arpus ari manas komforta zonas, bet shadus tadus stikjus zinu. Piemeram, FEL poga (zvaigzniite canonam) kljust neaizstajama - notemejam centru, piemeram, uz cilveka seju, piespiezham, zibeni izshauj impulsu merishanai, parkadrejam un spiezham pa istam. Man parsvara uz canona bija uzlikta cfn, kur sledzha laiks AV rezhima ir 1/250 - lai nebutu pludushaas bildes. Tusinjos, savukart, biezhi liku M rezhimu gan kamerai, gan zibenei, sledzha laiku 1/6-1/60, fragmu videeju, zibeni pieshauju jau sakuma (tusinjos telpas jau parasti baigi nemainaas) un tad var mochiit kustiibaa, dabujot dinamiskus kadrus, ipashi, ja ir kadas gaisminjas, a lja disko gaismas fonaa. Tadas reizees vienmer pastav atri iespeja parslegties uz P, ja vajag kadu zolidaku kadru uzbliezt.

Protams, pats smekjiitis ir trigeris un zibene nost no kameras. Un, ja zibene ir M rezhima, tad viegli atcereties, ka jebkuras ekspozicijas korekcijas notiek ar diafragmu - sledzha laikiem ir ietekme tikai uz to kadra dalju, kur zibene netraapa.

Ar canona wireless ttl sistemu gan neesmu spelejies, liekas parak chakariiga. Nikona CLS ir interesanta manta, bet ari tuvak neesmu sapazinies vel, jo zibenes pagaidam mana arsenala nemaz nav.

Cits stasts ir par gaismas modifikatoriem, piemeram, pashlaik slipeju no kartona kastes uzbuvetu stripboxu ar shuunaam. Baigi interesants gaismas raksturs, skat. piemeeru. - C 300D, M rezhiims, f/5.6, ekspo 2 sekundes (neka savadak nevareju tobrid sasinhronizeet zibeni :( )

post-774-0-58429000-1298204729_thumb.jpg

 

autoram - nikon ziepishus taisit isti nav macejis nekad. varbut pedejo 2 gadu laika kas ir uzlabojies, ipashi krutaja gala, bet mazie nekad nav bijushi baigi seksiigie.

Link to comment
Share on other sites

Par NIKON ziepīšiem . Nez , Nikon 5700 Bija mana pirmā kamera (tagad ir kā otrā ), citus modeļus gan lāgā nepārzinu . Var piekrist ka navigācija settingos un pogu izvietojums ir mazliet glupš . Taču par bildes kvalitāti un iespaidiem , bildējot tieši JPG (tb . variantā , kad paparāc pats pārkompresē )- Ir gadījies salīdzināt apm. vienas klases Sony , Olympus , Canon , kas bildēti vienos un tajos pašos apstākļos ... T.i - pēc brauciena grupa savstarpēji apmainās ar bildēm . Manuprāt Nikons iekabināja visiem . Var jau gadīties , ka savu nospēlēja paši bildētāji un megapikseļu skaits (vairāk ne vienmēr ir labāk uz mazas matricas ), bet nu ....

Tāpat , kad nopirku savu nākošo Canon 400 D (kropota spoguļkamera), JPG bildējot un salīdzinot ar veco Nikon ...Nu atkal - kaut kas man Nikon bildēs šķita labāks . Protams - Ja izmanto tikai RAW , tad pēc tam paša pārkompresētais materiāls ir diena pret nakti ar Nikon ziepi .

Bet nu jā - iespējams tie ir pikseļi . Paradoksāli skanēs , bet arī uz marka , ja nu negribu čakarēties , un bildēju JPG , tad attēla kompresiju JPGam lieku nevis vismazāko , bet gan vienu no lielākajām ( apm atbilstošu pieciem muljoniem pikseļu ) Un šis smagāk kompresētais ir tīkamāks par bildi ar mazāku kompresijas pakāpi . Paradoksāli , bet tā . Bet vispār ... ja gribas patiešām labi - tad RAWS rullē . Tikai laiku gan paņem bezjēgā .

Link to comment
Share on other sites

Ja godiigi, neesmu ziepiishos baigi iedziljanies jau labu laiku, bet nu, skatoties bildes no dazhadiem pasakumiem, protams, njemot ari vera lroku liekuma lenkjus, nu, nekas ipashs.

Tiesa, ari par canon var teikt to pashu. Ja pasham tagad butu jaizvelas ziepiitis, tomer skatitos uz canon, daljeji pieraduma pec, daljeji lielo matricu delj.

palasiju ta casio aprakstu, nu, tiesham neslikts. ieteiktu autoram paspaidit veikalaa. 40 kadru sekundaa ir iespaidiigi...

 

un ar RAWiem lieliski gala tiek lightroom + piedomashana bildejot.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Ej vien uz Elkor Plaza, tur būs viss lielākā izvēle un varēsi apgramstīt visu!

Jā pa Canon S95 neko sliktu nevaru teikt, vienīgais mīnuss viņam ir CCD sensors, ja salīdzinam ar Sony HX5 kam ir Cmos ExmorR sensors!

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Un kā šī kotējas nosaukto vidū?

Laikam jau švaki, ja neņem vērā cenu lumix fz 38 ir krietni labāka.

Labots - dzincha
Link to comment
Share on other sites

Cik zināms tad no CCD signāla tiek saņemts analgos signāls, un pie konvertācijas uz digitālu, rodas liekie trokšņi, atkarīgs no Brenda un nokonvertora, kāds tiek izmantots.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

no CCD signāla tiek saņemts analgos signāls

Izlasi nu pats sho un padomaa velreiz. Velreiz.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

versatile, tavā paša dotajā linkā ir info, ka no CCD nāk ārā analogs signāls. Vai arī es dikti maldos...

 

z5y8g6abbob7zdzsc5gt.png

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...