Jump to content

Budžeta austiņu izvēle


Krelin
 Share

Recommended Posts

Labvakar!

Tagadējās Phillips SHP2000 ir kalpojušas godam ilgu laiku (vismaz 5 gadi), taču nu tās turās tikai un vienīgi uz izolācijas lenti, jo vairākkārtīgi ir lūzušas šajā vietā. Austiņas kā tādas pilnībā apmierināja, taču vēlējos painteresēties par citām budžeta austiņām, kuru konstrukcija, vēlams, būtu izturīgāka. Ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

Necepšu jaunu tēmu, bet korporēšos. :p

Zinātāji pasakiet, kādi ir galvenie kritēriji, rādītāji (jūtības utt.), kuri ir jāņem vērā, ja taisās pirkt nopietnas austiņas (domāts ir gan in-ear, gan lielās)?

Link to comment
Share on other sites

kādi ir galvenie kritēriji, rādītāji (jūtības utt.), kuri ir jāņem vērā, ja taisās pirkt nopietnas austiņas (domāts ir gan in-ear, gan lielās)?

 

kritēriji - skanējums, valkāšanas ērtums. parametri par to visu absolūti neko nepasaka, ja nu vienīgi - pērkot portatīvajam atskaņotājam vajadzētu izvairīties no pretestības virs 32 omiem

sorī topikstarterim, bet par 10 nesanāk pat normāli in-ear, lai gan ja jau apmierināja tie filipsi, kāpēc nenopirkt jaunas tādas pašas, 10 lati priekš 5 gadiem nav nekas

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

In-ear'i man personīgi neinteresē. Biju domājis kādas izturīgākas budžeta austiņas līdzīgas bijušajām.

Edit: Btw, tīri intereses pēc, bet kādēļ player'īšu austiņām nevajadzētu būt >32 omiem?

Labots - Krelin
Link to comment
Share on other sites

stingri šaubos, vai par tādu ciparu iespējams kaut kas izturīgāks, lai gan daudz kas atkarīgs no lietošanas paradumiem, zinu vairākus cilvēkus, kas ir spējīgi nokaut izturīgākās dīdžeju konstrukcijas vai normālas 50 latu ausis pusgadā, tomēr ieteiktu budžetu trīskāršot, prasīt ietekumus par 10 latu plastmasu nav visai nopietni

 

par edit - tāpēc ka vairumam pleijerīšiem izejas jauda ir 5-20 milivati, un priekš 64+ omu slodzes skaļums ir nepietiekams

Link to comment
Share on other sites

Iepriekš pieminētas austiņas it kā tika lietotas visai saudzīgi. Protams, saprotu, ka skaldu šeit matus, bet vairāk par, teiksim, 20Ls par austiņām negrasos izdot.

Link to comment
Share on other sites

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/133017-iesakiet-datora-austinas/

tur iztirzāti populārākie modeļi un to labumi/sliktumi.

UN

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/133747-iesakiet-ludzu-slegtas-austinas/

 

Filipsiem man ir plīsušas šajās vietās - http://www.bildites.lv/images/nz6nv3f5z2ret4u48cz.png

MDR-XD200 no lietošanas plīsušas nav un netaisās.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Stāsta, ka pēc šādiem širpotreba Filipsiem labi skanot Sony MDR-XD200. Pašu gan itin labi apmierina nu ļoti analoģisks Filipsu ražojums.

Link to comment
Share on other sites

Es Tevi pilnībā saprotu! Pats esmu nokāvis jau n-tās ausis - visas eventuāli salūzt šajā vietā. :( Es gan parasti izdodu 30Ls par jaunu pāri - ir jūtama tā atšķirība no 10Ls ausīm. Man patīk, ka basus var labi dzirdēt. :)

 

Mans novērojums pagaidām ir tāds, ka jo ausīm ir lielāka jauda, jo labāka skaņa. Pašam šobrīd ir 1500mW jaudas ausis, patīk. :) Bet tas ir tāds pilnīgi diletantisks novērojums, ļoti iespējams, ka tikai sagadīšanās. Noteikti izmēģini veikalā pirms pērc.

 

Bet, par konstrukcijas izturību man, diemžēl, Tev jāpievienojas. Tur es arī gribētu atrast ko labāku. Pagaidām gan ausis vēl ir, tāpēc jaunas nemeklēju, bet ļoti interesētu, ko citi atrod. Būtu forši, ja varētu dabūt ausis ar metāla rāmi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

man telefons N81 un N900 80ohm ausis diezgan normali pavilka, pirms tam bija iriver playeris, tas arii ljoti labi pavilka... perkot lielas ausis ir jaskatas uz to vai iekshejaas vai aareejas, ertums, svars, materiali, principaa, cik nacies sastapties ar austinu padarishanu ir ta, ka jo dargakas jo labakas (vairakumaa gadijumu) protams ir iznemumi jebshu tadi ka ljoti labi izdevushies modelji, ka piemeram tas pats philps pa 10Ls, taa vieta starp citu, netikai philipsam ir vaaja, panasonic bija lidzigas austinas (ap 15Ls maksaa) tieshi taa pati vieta sapliisa...

 

ja gribas basus tad jaskatas ar lielu pretestiibu, bet parspiileet nevar, jo kaa jau augstak mineets, playeris vienk nepavilks, toties ja pavelk, tad basi buus labaki, protams nopietnam austinam bez normalas skanas kartes taa pat basu nebus...

 

personiigi ieteiktu panemt tos pashus philips pa 10Ls un miers, tadaa cenaa neko labaku neatradiisi un vairakums austinu arii par 20Ls skan bez maz tieshi taa pat...

atbildot uz otru jautajumu par drusku dargakam austinam varu no personiigaas pieredzes ieteikt - philips SHP895 , maksaa ap 40Ls, bet man vinas kadu 5o gadu kalpo bez problemam... tas ir drusku lielakiem muzikas baudiitaajiem, tie 40ohm bus pietiekoshi labai skanai, bet reizee pie telefona/playera arii skan ljoti labi un pietiekoshi skalji + izskatas smuki, vieniigais ir drusku smagas (par cik ir labas, bet ne tik labas, lai butu vieglas).

 

starp 20Ls un 40Ls neko tiesham sakariigu neesmu redzeejis, un jeegas iisti nebuutu, labak piemest klat, bet dabut tiesam labas ausis...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Panasonic/Technics (viens un tas pats ražotājs īstenībā) taisīja foršas ausis par ~30Ls, bet tas jau bija sen, kad es to pirku, un tur tas sortiments viņiem jau tad mainījās, tā kā tagad nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Vilx- , lai nelūstu tad jau jāņem STEELSERIES SIBERIA datorausis. Nu konkrēti izturīga konstrukcija.Reāla metāla atspere/loks. Nu skaņa arī neslikta. Tik cena laikam ne budžeta.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Bija iespēja Vācija iztestēties ausis mp3 pleijerim un to arī izmantoju. Par feinākajām civilizētā cenu kategorijā atradu sev AKG K 518 LE (konkrētais modelis gan ārā no autora cenu diapazona). Vispār šim ražotājam ir dažas ievērības cienīgas ausis. Viens mīnuss - vada garums 1.1m, jāatzīst, ka pamaz... 1.3m lietošanai ir daudz feināks garums.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm! :> Šķiet laikam būs jāpaņem vēl-vienas Phillips SHP2000, jo kā jau minēju iepriekš, jamās mani pilnībā apmierināja. Tepat pie kojām Olimpia'ā, šķiet, ap 7Ls bija. SHP1900 ir vēl lētākas, bet nezinu, cik ērtas man jamās šķitīs, toties piemaksāt vairāk par SHP2500 neredzu jēgu, jo 6m kabelis drīzāk traucēs nekā noderēs.

 

Mhh, duct-tape does teh trick. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

tauta, vajag nelielu padomu. ir dators, ir datora tumbiņas( kaut kādas "no-name", apm. 5gadu vecas), ir gan iebūvētā, gan ielikamā skaņas karte

(arī apm. 4-5 gadu veca). klausoties mūziku pilnīgi apmierina, bet, reizēm gribas paklausīties arī caur austiņām, bet ilgi klausoties kaut kā nav patīkami, jo nav ne basi, nekā. Tagad roddas jautājums, ja nopērk lielās ausis, teiksim pa 10-20 latiem( šeit forumā kau apspriesti modeļi), vai tad varētu dabūt ārā labāku skaņu, ar to domājot basus, un citas nianses, lai klausoties ilgāk nebūtu "nogurušas"ausis? jebšu ar ausīm vien nepietiks, jāpērk arī skaņas karte labāka( un tumbas?). Varbūt kāds no jums, kas orientējas šajā visā, varētu apskaidrot. Negribētos iepirkt lielās ausis un konstatēt, ka nav nekāda atšķirība no Rimčika mazajām austinām.

Labots - base7
Link to comment
Share on other sites

Uzliec AIMP, patestējies ar presetiem - full bass, vocal utml.

 

Ir MDR-XD200, ir Media-tech kaut kādas pa 6Ls ar mikrofonu (Skype neko vairāk nevajag). Media-Tech paklausoties, ir OK kādu laiku. Uzliekot MDR-XD200, pirmkārt, ir ērtāk, otrkārt - parādās toņi, kuri nav bijuši dzirdami iepriekš un skaņa dzidrāka. Ar lētākām ausīm ir sajūta, ka tur iekšā ir dažas marles kārtas, kas visu padara vienādu. Tātad lētajām ausīm no bik dārgākām atšķirība ir un jūtama. Pat MDR-XD100 ievērojami atpaliek no MDR-XD200 pēc kvalitātes, tātad dabūn kādas ausis un patestējies uz iebūvētās kartes.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...