Jump to content

caurules un aizsērējumi


Deey
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

 

Tātad bija radusies diezgan bieži sastopama problēma - cauruļu aizsērējums. Bija diezgan pamatīgs, ķīmija nepalīdzēja un ūdens vispār vairs lejā negāja. Izsaucu santehniķi, kurš ar trosi iztīrīja centrālo cauruli, līdz ūdens atkal tecēja kā puķīte. Tā tas bija ~2 nedēļas, līdz ūdens atkal sāka plūst negribīgi, un 3. nedēļā atkal ciet, ka nācās saukt santehniķi vēlreiz. Jautājums - kāpēc caurule aizsērē tik ātri? Savienota ar virtuves izlietni un vannu, nekas neparasts iekšā liets netiek. Saprastu, ja skalotu nost visu, kas pagadās, bet visu biezo drazu, kas varētu ietecēt (ēdiena paliekas, etc), vispirms izmetu citur. No kurienes rodas tas šausmīgais aizsērējums un kā no tā izvairīties? Varbūt jāmaina caurule? Iepriekš arī aptuveni reizi mēnesī traucējās tecēšana, bet to kaut kā ar ķīmiju izdevies likvidēt.

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

Lielai daļai glauno mazgāšanas līdzekļu ir riebīga īpašība, aiztekot un atdziestot notektrubās veidot vazelīnveidīgu, glumu masu, kas kopā ar turpat nonākošiem matiem un citu tavu villu izveido superīgu korķi.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

To tev vajadzētu sanitārtehniķim vaicāt - kas to lai te izzīlē kāda vaina. Varbūt matu kumšķi sprūsti iekšā, varbūt tauki. Varbūt nepietiekams slīpums, varbūt pārāk straujš pagrieziens, pārāk šaura caurule u.t.t. Varbūt kāds laiž iekšā tējas biezumus vai ko tādu... Ja nu galīgi metas panika, tad par pāris sančiem kaut kādā Depo nopērc sietiņus visām izlietnēm un vannām, dušām un papēti vai vēl iet caurules ciet.

 

Un kas ir centrālā caurule? 50mm, 100mm?

Link to comment
Share on other sites

Forumisimus

Man ir sietiņi visur, bet arī reizi gadā nākas pastrādāt ar trosīti pašam. Parasti lielie aizdambētāji ir smiltis, ziepju nogulsnes un mati.

 

P.S. Pēc maniem novērojumiem šķidrās ziepes un līdzekļi tā neveido nogulsnes kā parastās.

Link to comment
Share on other sites

Tehniķim jau prasīju, viņš tikai nobolīja acis un neko sakarīgu nepateica. Centrālā ir domāta tā, kur satek viss, kas tiek liets izlietnē un vannā. To arī vienmēr tīra, pēc skata neko liela neliekas. Tualetes caurule, kur nonāk poda brīnumi (un, pēc virziena spriežot, arī izlietņu un vannas brīnumi, tik smalki nezinu cauruļu plānojumu), ir daudz resnāka. Ar tiem biezumiem ir tā, ka viss parasti tiek mests citur, ietek tikai kāds mazumiņš, kad skalo, jo visu līdz pēdējam nav ne mazākās vēlēšanās kasīt. Pie mazgāšanas līdzekļiem pieskaitāmas arī šķidrās roku ziepes?

Link to comment
Share on other sites

Visas ir no plastmasas, izņemot to, kas visu laiku aizsērē. Tā izskatās diezgan veca, varētu arī būt simtgadīgs brīnums.

Link to comment
Share on other sites

Gints Plivna

Tualetes caurule, kur nonāk poda brīnumi (un, pēc virziena spriežot, arī izlietņu un vannas brīnumi, tik smalki nezinu cauruļu plānojumu), ir daudz resnāka.

Paga, Tu gribi teikt, ka sākumā ir resnāka caurule, kas pāriet tievākā???

Link to comment
Share on other sites

Ja tik ātri atkal aizsērējis, tad tas santehniķis to mantu nav līdz resnākai trubai aizstūmis. Visvairāk problēmas rada mati + veļas pulveris + tauki.

Link to comment
Share on other sites

Gints Plivna

Nu ok, tad AFAIK visdrīzāk probza ir taukos, kas tiek skaloti izlietnē un atdziestot pielīp pie caurules sienām, pie tam visdrīzāk pie čuguna caurules sienām, tas notiek naskāk nekā plastmasenes, tad tajos salīp jau kaut kas cietāks un stop.

Sk šite arī http://www.building.lv/forums/read.php?99,113180,page=2

Link to comment
Share on other sites

tā čuguna caurule ir permanenti pieaugusi ar drazu. vienīgais reālais risinājums to nomainīt. citādi dabūs bakstīt katras 2-3 nedēļas.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...