Jump to content

"Veseliga" partika


aiko99
 Share

Recommended Posts

Luk sada "veseliga" ediena recepte ievietota akcijas precu bukleta, ar ko bezjega piebaz cilveku pastkastes ik dienu. Jau lasot pirmo rindinu mana seja pavideja smaids, jo kada jega piegriest vienu redisu, vai gabalinu gurkisa, majonezes, krejuma un kauseta siera maisijuma, pec tam to visu apedot ar cipsiem. Bet, uzzinot ka darzenis ir marinets gurkis, biju gar zemi :D Diez kads ari sito uztver nopietni!? Gribetos redzet tos asprasus kas sito visu izdoma! :D

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Personīgi tāda reklāma mani aizvaino :devil:,ko nozīmē iemānīt bērnam pa vidu čipsiem kādu dārzeni? Ta sanāk,ka čipsi pārsvarā ir pamatēdiens.Nezinu mums mājā čipsi stāv pāris dienas paciņa kamēr ar aliņu neapēdu.Bērniem tiešam varbūt kad no mazām dienām,bet bez augļiem gan nevar iztikt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Neesi redzējis Mahimas runas vīru pa TV? Vienmēr tā drusku pēc pagastveča atsit... Bet tas kantoris jau vienmēr izcēlies ar Centi Nūdeli un citiem stulbumiem.

Link to comment
Share on other sites

A man ūbelis patika, samērā savdabīga reklāma viņiem padevās.

 

recepte, dabīgi, ir zem katras kritikas lol, pieņemu, ka viņu izdomāja Kokneses maksimas grušķiks Leonīds pusdienlaika garajā pīpauzē.

Link to comment
Share on other sites

tā recepte ir domāta no ādažu čipsu "dipi" sērijas. ir tādas mērcītes čipsiem un viskautkam citam, te pat bija receptes - krējumā piebērt mazliet vegetas vai saldās paprikas utml.

mājās pat taisījām tādas mērcītes un iekšā mērcējām saldās paprikas gabaliņus un puķkāposta čemuriņus. garšīgi :)

 

Šis ir kā atgādinājums nedot maziem bērniem čipsus un citas lietas, lai paši neizaug par dārzeņiem, kas alkst pēc minerālmēsliem nātrija glutamāta. Un lai atšķir labu rupjmaizi no sūdīgas un zina, cik forši ir iekosties labā Lāču/Ziedu rupjmaizes šķēlē ar sviestu :dribble:

Link to comment
Share on other sites

... cik forši ir iekosties labā Lāču/Ziedu rupjmaizes šķēlē ar sviestu :dribble:

 

Beidz, nekārdini - cilvēki vēl darbā un līdz ēšanai dažas stundas jāpaciešas!

Sadists! :D

Link to comment
Share on other sites

Par veselīgu pārtiku runājot - nu pasakiet man lūdzu kas padara mūsdienu produktus bezgaršīgus? Piemēram, pusdieņā ņammāju griķus - nu ko var izdarīt ja griķi nekaršo ne pēc kā, nu pilnīgi neitrāla garša? Nevar teikt ka nav garšīgi, bet pilnīgi/absolūti bezgaršīgi, tā kā kartons. Kas ir jāizdara ar tik vienkāršu produktu, lai panāktu tādu efektu un galvenais priekš kam. Protams, ka griķīši pa taisno aizgāja miskastē.

Bet kas tas ir: griķu šķirņe tāda, uzglabāšana (ne)pareiza, konservanti (!!!). Es tak aceros no bērnības, ka vārot griķus viss hatons bija pilns ar griķu īpatno smaržu.

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

Jā, pilnībā piekrītu Boldrikam.

Pats arī pārtiku izvēlos tā.

 

Un Jeasus - centies saprast ko no tā Hesīša gribas.

Gaļu? Bulciņu? Kartupeļus? Vienkārši neveselīgu pārtiku?

Kas tieši ir tā pārtikas grupa, kuru organisms "pieprasa".

Link to comment
Share on other sites

es ar griķus riju kā zirgs auzas. Un vēl piekožu tikko žāvētu gaļu, kura vēl karsta un tauki notek pa visu vēderu.

 

Labu aptetīti tiem kuri vēl nav ēduši :D

Link to comment
Share on other sites

Nu OK, lai būtu griķu šķirne, bēt priekškam tāda šķirņe!

Btw udens - venden, garšvielas minimāli.

Link to comment
Share on other sites

Par veselīgu pārtiku runājot - nu pasakiet man lūdzu kas padara mūsdienu produktus bezgaršīgus? Piemēram, pusdieņā ņammāju griķus - nu ko var izdarīt ja griķi nekaršo ne pēc kā, nu pilnīgi neitrāla garša?

produktus bezgaršīgus padara E-621 jeb MSG (nātrija glutamāta) trūkums tajos. pieber, un uzreiz pasaule liksies garšīgāka :) Kolēģis saka - vedot viņam no Krievijas kubiciņos, taisot zupu. bez glutamāta - nu tā .. nekas īpašs. Ar glutamātu - tad gan draugi slavē, vot tādai jābūt zupai! :)

Starp citu, smēķētājiem samazinās jutīgums pret smaržām. Un daudzas lietas jau no veikala nāk tādas .. surogātveidīgas. Piemēram, Latvijā lielākā daļa rīsu pakotāju (VALDO, Dobeles Dzirnavnieks utml) neprot izvēlēties normālus rīsus. Vienīgie, kas liekas OK - Valdo parboiled vai citi speciāli atlasīti. Pārējie liekas no kaut kāda lētā maisa pasmelti, "karaliskos" Valdo basmati ieskaitot - pēc pilnīga papīra garšo. Ar griķiem, pieņemu, varētu būt identiski.

 

tb - mums daudzas lietas smeļ no lētajiem maisiem, jo tauta takš pērk arī tos pašus papīra Basmati rīsus, kad sagrib ko "ekskluzīvāku" :) Vienkārši jāskatās, kuras konkrētas markas ir pērkamas.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

Nu neesu baigās gurmāns, bet nepīpēju, tā ka nevar norakstīt uz to ka nejūtu garšu. Bauskas no Piebalgas aizvērtām acīm atpazīstu :)

 

Oj jopt, tev nav bail ka tas gurķis iekodīs rokā?

Link to comment
Share on other sites

Boldriks: Kā tehniski viennozīmīgi atšķirt lopu kartupeļus no normāliem? Pēc izmēra vai konkrētām šķirnēm?

Laukos bērnībā par to nebija jādomā - visu organizēja vecāki, bet pēc tam paretam tik nopirkti :>

 

par gurķi - īsts vientuļu sieviešu prieks, ar maigām pumpiņām :) kā tur bija tas teiciens par lieliem gurķiem un tukšiem vidiem.. Starp citu, arī gaismot viņus baigi nedrīkstot, lai rūgti nepaliek, ar to jāuzmanās, pašiem audzējot.

Link to comment
Share on other sites

Par veselīgu pārtiku runājot - nu pasakiet man lūdzu kas padara mūsdienu produktus bezgaršīgus? Piemēram, pusdieņā ņammāju griķus - nu ko var izdarīt ja griķi nekaršo ne pēc kā, nu pilnīgi neitrāla garša? Nevar teikt ka nav garšīgi, bet pilnīgi/absolūti bezgaršīgi, tā kā kartons.

 

Nezinu mana teorija ir tāda, ka tas ir saistīts ar pārlieku lielu sāls un garšvielu apjomu, arī ar Nātrija glutamātu pārbāzto produktu lietošana ikdienā.

Es jau vairāk kā gadu uzturā nelietoju sāli un no garšvielām tikai kurkuma, dilles, ķimenes un vēl šo to.

Griķus varu ēst vienus pašu bez nekā un izjust perfektu garšu. Tas pats ir ar brūnajiem rīsiem un auzu pārslu biezbutru. Garšas kārpiņām ir jāļauj atradināties no tām lielājām sāls un garšas pastiprinātāju koncentrācijām. Vispār viss kā cilvēks uztver ēdienu ir viņa galvā, citam vajag glainu restorānu lai to izbaudītu, man ja iegribas kartupeļu ar siļķi un biezpienu liksies pa pirmo. :D

Par čipsiem ir taču nopērkami arī tādi, kas nesatur Nātrija glutamātu, tā kā neredzu nekādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Nu es atceros no savas bērnības atceros, ka sākumā bija balti kartupeļi (garšīgi) pēc tam parādījās dzelteni (manā skatījumā negaršīgi). Bet lopiem gan atsevišķi neaudzējām, pārlasot ražu, visādi sīkaļas gāja lopiem, vidējie sēklai, lielie pašiem...

Link to comment
Share on other sites

Bet tie griķi mani pārsteidza, esmu pieradis ka pirktā gaļa ir bezgaršīga, augļi ziemā, norvēģu lasis ir parodija par zivi. Bet ka vienkārš produkts ir pinīgi bezgaršīgs...

Link to comment
Share on other sites

Da pie mums vairs nav praktiski lopu kartupeļu, jo vairs lopus ar kartupeļiem jau sen neviens nebaro...

 

Btv ar iepļūtīšu savu viedumu par pārtiku. Kaut kā studiju gados vispār netaisīju ēst un to nemācēju, ēdu 4 gadus no vietas opšepitā un pa to laiku tas tā apriebās, ka tagad no tā izvairos, cik vien iespējams. Taisu pēc iespējas pats, neņemu pusfabrikātus, darbojos pēc režīma - labāk vienkāršāks ēdiens, bet paša gatavots. Veikalos ar pētu tomēr iepakojumus nezināmām precēm - negribās stūķēt tos glutamātus. Desu jau sen nepērku vairs, tāpat tur gaļa vien ap 40% un tā pati ir masa no subproduktiem, labāk paņemu Vārpas cauraudzīti vai kūpinātu šķiņķi, ja Vārpas produkcijas nav, tad ņemu pēc skata - kūpinājums nedrīkst būt sarkans vai tamlīdzīgs, īstam ir jābūt pelēkam līdz tikko nojaušami rozā, saspiežot nedrīkst izdalīties nekāds mitrums. Jēlu gaļu pērku visur, kur labāka cena, jo nav vērts viņu pirkt tirgū ar cerību par mājās audzētu/veselīgu lopiņu, iemeslus pastāstīšu citu reizi. Garšvielas izmantoju maz - pārsvarā tikai sāli un piparu, vistai retu reizi kariju un reizumis kādus asos piparus vai to maisījumus. Visas tās gaļinas blankas un citas universālās garšvielas ir piestūķētas ar glutamātu un nekā laba tur nav. Esmu atmetis kolveidīgos dzērienu, saldumus nekad neesmu cienījis. Gan jau tāpat nomiršu ar visiem kopā 2012., bet vismaz kaut cik veselīgi ēdot arī jušana ir labāka. Tas gan nenozīmē, ka esmu atmetis visu kaitīgo pārtiku - reizi mēnešos divos apēdu kaut ko no makdonalda vai hesīša, ja eju uz kino - tad vienmēr ir 0,5 glāze kolas un sāļais popkorns un man ar to pietiek, biežāk neprasās. Ai nu kaut kā tā...

 

p.s. Kas te minvodiem runāja, mangaļi sūkā, pie mums, manuprāt, ir nopērkami 3 labi minerāļūdeņi - Valmieras, darida un boržomi, pēdējais gan nav makam draudzīgs, pārējie visi šķiet vairāk vai mazāk krānūdeņi (nu labi, ir vēl esentukī, bet tas ir dārgs un garšo tā, ka tur būtu marles izmērcētas :D )

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ojā Valmieras un Darida ļoti labs Price/Performance.

 

Man par laimi ir saglabājusies pieeja pie īstas gaļas. Ne pārāk bieži, bet dabūnu īstu cūkgaļu no sencīšiem. Tās saldēta garšo daudz labāk par veikalā pirkto tipa atdzesēto.

 

A

Link to comment
Share on other sites

Pat ar labību un graudiem reizēm baro.

Nesapratu? :crazy_pilot:

 

Vispār īsti Tevi laikam nesapratu par lopu kartupeļiem, normāli šķirojot dajebkuru šķirni ir ēdamie, sēkla un saucamie lopbarības kartupeļi, kas ir mazāki par abiem iepriekšminētajiem un der tikai lopbarībai. Vai Tu runā par kartupeļu šķirnēm ar paaugstinātu cietes saturu, ko labprāt audzē priekš Aloja Starkelsen. Kaut kad sen beidzu LLU LF, moš piemirsies kaut kas :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...