Jump to content

Intel Sandy Bridge chipset problēmas


Guest
 Share

Recommended Posts

Sveiciens.

 

Interneta ir pavīdējusi informācija, ka ar Intel Sandy Bridge jauno chipsetu ir problēmas un Intel taisās laist klajā jaunu variantu tam, kur problēma ir izlabota.

http://www.neowin.net/news/intel-identifies-major-flaw-in-sandy-bridge-chipset-begins-recall

http://www.engadget.com/2011/01/31/intel-finds-sandy-bridge-chipset-design-flaw-shipments-stopped

 

Iesaku būt piesardzīgiem!!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Intel Corporation has discovered a design issue in a recently released support chip, the Intel® 6 Series, code-named Cougar Point, and has implemented a silicon fix. In some cases, the Serial-ATA (SATA) ports within the chipsets may degrade over time, potentially impacting the performance or functionality of SATA-linked devices such as hard disk drives and DVD-drives. The chipset is utilized in PCs with Intel's latest Second Generation Intel Core processors, code-named Sandy Bridge. Intel has stopped shipment of the affected support chip from its factories. Intel has corrected the design issue, and has begun manufacturing a new version of the support chip which will resolve the issue. The Sandy Bridge microprocessor is unaffected and no other products are affected by this issue.

http://classic.cnbc.com/id/41351152

 

Intel estimates that something like 5% of systems could develop problems over a three-year life span, assuming typical laptop usage patterns. Beyond that time window, the failure rate might rise further. For systems with heavier usage patterns, the failure rate during that initial three-year window could be as high as roughly 15%. That's obviously high enough to warrant the drastic action Intel is taking.

 

 

 

http://techreport.com/discussions.x/20326

 

Vārdsakot visas Mātesplates ar H67 un P67 ir ar defektīvu PCH(Southbridge) čipu, kas var izraisīt sata portu miršanu vai korupciju.

 

Iesaku potenciālajiem pircējiem tomēr pagaidīt.

Labots - kuba
Link to comment
Share on other sites

Kuba - divi vienādi topiki nav jātaisa. :) Pietiks ar vienu topiku, lai visi klusītēm baidītos par jaunajām SB platēm no Inteļa. Sapludināju vienā.

Link to comment
Share on other sites

AMD zealoti jau sajūsmā mauro ka Intelim gals :on_the_quiet2:

Mani vairāk interesē vai LV tirgoņi nemēģinās šmaukties un atteikt dēļu maiņu.

Plus, var sagaidīt ļoooooti lētas šo čipsetu māteplastes ar defektīvajiem čipiem. Šeit, tas ir iespējams

 

Intels pat ir atvēlējis 700$ miljonus nomaiņai. Tā kā visiem ražotājiem noteikti būs apmaiņas iespējas.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Velti mauro - arī agrāk Intel ( arī AMD ) ir bijušas problēmas un neveiksmes , bet gals nepienāca , tik atmeta vienu vai otru atpakaļ . Protams , AMD no šitā iegūst un viņu pēdējā laika pašvakās pozīcijas nedaudz uzlabojas . Ja kāds no CPU gigantiem aiziet pa burbuli - cietīs tikai pātērētāji , bet no šī gadījuma viņi var tikai iegūt . Gan jau ķiniešu lielražotāji noteikti uz tiem daļēji defektīvajiem čipiem lētos modeļus izlaidīs un tirgos ne tikai pie mums , bet pašā primitīvākajā izpildījumā var tos 4 SATA portus nemaz neielodēt - atstāt tikai 2 , defektam nepakļautos un lūk , lētā , budžeta klases gatava , pie tam - nedefektīva .

 

P.S. Offt. Vispār AMD jaunā procesora reklamēšanai Latvijā varētu Šleseru piesaistīt , tjip reklāma - sēž Ainārs pie PC , a apakšā teksts - "Buldozers ar Buldozeru" ...

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Atvainojos par veca raksta celšanu gaisā, bet interesē - kā tad īsti izpalika ar to defektīvo plašu nomaiņu? Tātad, veco defektīvo plati veikals mainīs uz izlabotās plates versiju? Vai tomēr tas nav iespējams? Protams, ja ir vēl garantija un visi pirkuma čeki.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...