Jump to content

Vēlos nopirkt fotokameru


Lilians
 Share

Recommended Posts

Es vēlētos nopirkt foto aparātu, tikai nezinu kādu man pirkt, jo tās firmas ir tik daudz un cenas arī tas pats viena lētāka otrā dārgāka u.t.t.

 

Vien vārdu sakot es no viņām neko nesaprotu.

 

Ja es pērku kameru, kam man būtu jāpievērš uzmanība?

 

Un kāda brends vai firma būtu viss normālāka?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Izdomā, ko tu gribi bildēt, ko gribi sagaidīt no fotoaparāta un kādā cenā, tad parunāsim. Firmai pa lielam nav nozīme, vismaz ne iesācējiem.

Link to comment
Share on other sites

Nu, ja mobilā telefona kamera netīk, un budžets ir virs 100ls, un fočēt plāno vairāk kā vienu pasākumu, tad iesaku apskatīt Panasonic vai Canon kompaktos. Un par spoguleni pagaidām pat nedomā....

 

Vēl sirsnīgi iesaku pačekot "neitrālos" salīdzinātājus, kaut vai iekš dpreview, kā arī pēc tam paskaties izvēlēto aparātu bildes flircā:keep_order:

Link to comment
Share on other sites

GreenPower

Daudz atkarīgs no tā, ko gribi fotografēt! Bet Brendus varu ieteikt Nikon un Olympus

 

Konkrēti pats lietoju Olympus SP-600UZ (nav dārgā gala) kvalitāte laba, nesūdzos! Zoom 15x( optiskais) 12 Mpix Iebūvētā atmiņa 2GB HD video

Manuprāt optimālais variants! Man pilnīgi pietiek! Rekomendēju!

http://www.olympus.lv/consumer/29_digital-camera_sp-600uz_22725.htm

Link to comment
Share on other sites

Rekomendē tāpēc ka tāda ir Tev ? Esi ilgstoši lietojis arī citus? Šājā plauktā kur stāv šis konkrētais Oli ir kaudze ar citiem aparātiem un brendiem , kuri funkcionalitātes, kvalitātes un cenas ziņā neatpaliek un ir arī pārāki. Kā jau minēja - primārais ir noskaidrot kam tieši aparāts būs vajadzīgs. Protams ziepji visi +/- būs vienādi , ar to es negribu teikt ka ziepis ir kas slikts, tas ļoti labi aizpilda savu nišu - kompaktkamera , tātad vienmēr var būt kabatā un nofiksēt "es te biju" , vai piefiksēt īsu video, labas bildes labos gaismas apostākļos ja vajadzīgs liels asuma dziļums, ainavas u.t.t. Visus advancētos zipijus un hibrīdus es neatzīstu kā sugu , to lielā funkcionalitāte un izmērs vienalga neaizstās lētāko spoguleni un cena būs augstāka. Un tos nevar vairs uzskatīt par kompaktkamerām , jo vajadzīga jau pieklājīga soma lai staipītu līdz, bet bildēs "neieliks" ziepim ~100Ls , protasm ja tas nav hibrīds ar crup matricu, bet kam tas vajadzīgs , tad jau ņem spoguli.

Link to comment
Share on other sites

Var jau padiskutēt arī pa sauso :) (vēl jo vairāk sadaļā kas ir domāta Video :mrgreen: , bet ne jau es te iepostēju , gan jau šito visu noslaucīs)

Nez man viņi visi +/- liekās vienādi(vienas paaudzes) , protams visiem viņiem auto WB staigā citam vairāk citam mazāk, pie augtiem ISO lieli trokšņi. Viss vairāk atkarīgs no taisnajām rokām. man ziepim būtu 4 galvenie kritēriji ,1. izmērs tāds lai viegli slīd kabatā , 2.iespējami mazākie trokšņi pie augstāka ISO tas būtu saistīts arī ar matricas izmēru - Mpix ļoti gribētos ne vairāk pa 6 , bet nu tagad jau tāda nebūs .3. M funkcija (pat AV , TV manā uztverē tam ir lieks, galvenais lai labi strādā Auto un ja nu ko vajag lai pats var izlikt ekspozīciju ar M) . labi būtu ja ir RAW . ideālā variantā kaut kāds caurums ka var piemest pie acs. Vairāk man no viņa neko nevajaga, nekādus mega zoom, ne n-tās funkcijas, ne kaut kādus "erganomiskos" korpusus kas visur ķerās un tāpat normāli rokās nevar noturēt , priekš visa pārējā ir spoguļkamera.

Un nekad iesācējam kuram ir vēlme turpmāk bildēt , nevajag ziepi ieteikt kā pirmo kameru - ar ziepi ir visgrūtāk izprast foto pamatus , jo atšķirības starp parametru maiņām , vēl jo vairāk diafragmas, ir grūti saskatīt. Bet ziepis ir neaizvietojams dēļ tā ka vienmēr var būt līdz un iegūt pietiekoši kvalitatīvas bildes, dažviet pat labāk kā ar spoguli kur nepieciešams liels asuma dziļums.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Piekrītu tam ka bieži pērkot kameru jaunais fotogrāfs gaida no aparāta brīnumpogu , kuras tā arī neatrod. Ar vārdu "isācējs" es vairāk biju domājis tādu kurš apzinās jau ka noteikti grib bildēt un ir jau to darījis. Tādam noteikti ziepis neienesīs daudz skaidrības , kā arī tiem kam tas ir mirkļa vājums un ir vēlēšanās paspiest ko vairāk par AUTO. Ziepim diafragmu var kruķīt kā gribi asuma dziļums mainās tik minimāli ka to uz LCD mazā vispār nevarēs pateikt , (protams ir veidi kā to var panākt - tele gals u.t..t) savukārt spogulim kaut ar crup sensoru katrs diafragmas solis jau smuki atspoguļojās bildē un arī tas ir viens no galvenajiem faktoriem kas bildi pataisa mākslinieciski interesantāku. Pēc šādiem neveiksmīgiem mēģinājumiem ar ziepi visa interese noplok , jo cilvēks domā ka dara ko nepareizi un viss ir ļoti sarežģiti, patiesībā , tehniskā puse ir vienkārša ja to grib saprast. bet tam vajag attiecīgu dzelzi kas skaidri parāda visas izmaiņas un kļūdas. Tas vai vari saskatīt , izvēlēt pareizo skata punktu , gaismas u.t.t. jau būs fotogrāfijas mākslinieciskā vērtība. Protams var būt interesantāks kadrs no mob. par kaut kādu momentuzņēmumu no pro klases aparāta, bet būtu vēl labāk ja šis kadrs arī būtu tehniski labs.Tad kāpēc pirkt advancētu ziepi, ja gribās bildēt un saprast kas un kā, nevis spoguli kaut to pašu 1000D par 200Ls. Man arī ir ziepis, paralēli spogulim un tie abi ir savām vajadzībām nesavietojami un naizstājami.Tā , kā palikšu tomēr pie tā , ka tam kas grib iemācīties un sagaidīt no fotogrāfijas ko vairāk - sākuma gala spogulis. Tam kam svarīgi lai aparāts vienmēr ir pie rokas - tusiņi "es te biju" , re ku mans kaķis vai bildēt labā gaismā ainavas vai ko citu un nav interese iegrimt kā veidojās fotogrāfija un kā pats to esi spējīgs kontrolēt - ziepis.Tas kurš gribēs bildēt , pēc spoguļa ziepi pēc tam vienalga nopirks :)

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

AdatuGalva

Latvijā jau pieņemts, ka jāpērk spogulene!

Citādi tu neesi NEKAS!

Un pārsvarā tiek aizmirsts, ka cilvēks tērē savu naudu!

T.i., kā grib, tā arī tērē!

Un katram ir SAVAS vajadzības!

Ne visiem, piemēram, ir vajadzīga spēlēšanās ar asuma dziļumu!

Makro un dabu nebildēsi ar 1.2 vai tml diafragmu.

Un vispār galvenais jau ir bildētprieks!

Nopirksi spoguleni, bet būs šķības rokas,- tāpat nebūs labu bilžu!

Protams, varēsi sev piekārt birku - FOTOGRĀFS!

Jo būs taču SPOGULENE!

Un vislabāk lai tās nosaukums sāktos ar C - citādi pārējie nesapratīs! :)

 

Te es nedomāju kādu personiski, bet gan vispārīgi! :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu kāpēc tā, es taču to visu postēdams nebiju domājis ka jāpērk obligāti spogulene - Nē. Tieši tā , katram ir savas vajadzības , par spoguli runāju tad ja cilvēks grib izprast un izjust fotogrāfēšanas tehniskos pamatus, ja tāda vēlēšanās nav tad spogulis ir tikai apgrūtinājums un nevajadzīgs klucis ar ko padižoties kaimiņa priekšā, lai gan pie augstākiem ISO bildes būs tīrākas vienalga.

Un ar ziepi tieši tā . Ņem platajā galā un bliez ar ar to 1.2F ja tas caurums tāds ir - un tas asuma dziļums maz mainīsies no F8 - piekrīti?

Man personīgi ziepis ir tikpat vajadzīgs kā spogulis. Vajag darbam , jeb kam citam ko nofiksēt - lūdzu izņemu no kabatas un tur tas ir, gribās ko iet pabildēt tiešām priekam , jeb kur bildēm jābūt kam vairāk par es te biju ņemu spoguli.

Par burtiem jau nu nav jēga runāt - mūžīgie C-N kari kam nozīmes šeit nebūtu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...