Jump to content

Interneta TV lietderība skolās


karlosons36
 Share

Recommended Posts

The_Saint

Precizē, par ko tu īsti aptaujā. Pēc pirmajiem jautājumiem sapratu, ka tu gribi, lai skolas admins atbloķē routerī ierobežojumus, kas liedz skatīties web tv streamingu, lai nesēdinātu skolas interneta pieslēgumu.

 

Pēc nākamajiem jautājumiem sanāk, ka skolnieki grib paši taisīt savu TV programmu un streamont www, vai uploadot ,piemēram, uz youtube podcastus, kas ir jau kaut kas radikāli savādāks.

 

Ja tas vairo bērnu radošo izaugsmi, tad, protams, ka tas ir tikai apsveicami.

Labots - The_Saint
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Viss nav tik viennozīmīgi.

Ja pareizi saprotu autora domu, tad tas ir vienkāršs digitālais analogs kādai skolēnu avīzītei. Protams, ka neuzlabos skolnieku sekmes vai vēlmi mācīties, tai pat laikā tas var veicināt skolēnu redzes loka paplašināšanos - var mācīties video montāžu, runāt kameras priekšā (tā lai baudāms rezultāts, kas nav nemaz tik vienkārši), darbs ar kameru utt.

 

Nevar zināt vai ar šīs idejas nolikšanu mēs neatsitam kādu topošo Streiču vai Kameronu no sava talanta un kaislības atklāšanas!

 

Kamēr autors savu ideju nav izstāstījis es atļaušos to nenolikt.

Labots - The_Saint
Link to comment
Share on other sites

karlosons36

Tas bija domats, ka tiktu pāraidītas skolas rīkotie pasākumi (Skolenu lidzparvalde), kas nav stundu laikā, bet gan pēc stundām

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Un kāda jēga no anketas?

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

un kā tu to iedomājies darīt no tehniskā viedokļa? Un kas tavuprāt skatīsies? Un kā tu to info pārraidīsi (datu kanāls)?

 

IMHO, visi, kuriem interesē skolēnu pasākumi tos skatās dzīvē, izņēmums varētu būt tie vecāki, kuri strādā Īrijā&co. Priekš šīs auditorijas daļas video var uploadot uz kādu rapid šare, youtube utml.

Labots - The_Saint
Link to comment
Share on other sites

Tehniski jau mūsdienās viss ir iespējams. Kamera maksā dažus latus, dators montāžai arī, bet ko tālāk? Ar kameru jāprot filmēt, jāzin, ko filmēt, jāprot uzlikt pareizi gaismas, jāzin montāžas pamatprincipi un kādam to skolā ir jāmāca, citādāk ir pilnīgi bezjēdzīgi internetā likt trīcošu bildi ar tumšiem ģīmjiem vairāku stundu garumā.Ļoti apšaubu, ka skolā atradīsies kāds skolotājs, kuram būtu zināšanas un vēlēšanās nodarboties ar jaunajiem televīzijas censoņiem. Otra problēma, arī jaunajiem filmētājiem šķiet, ka neko jau mācīties nevajag. Pietiek paskatīties dažus klipus televizorā un viss skaidrs kas un kā jādara :sarkasms: .

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Skolas pasaakumus neviens iipashi neskatiisies, jo kaa jau augstaak rakstiija tie kas veelas tie aizies uz pasaakumu. Neredzu shim veidam naakotni. Tad labaak ir noslegt sadarbiibu ar vieteejo televiiziju kaadu, kas var atveeleet laiku savaa kanaalaa piemeeram 30 min un veidojiet jaunieshiem atbilstoshu raidijumu. Mani pupi aidaa...

[media]http://www.youtube.com/watch?v=5fANOlQcoOs[/media]

 

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Netwerkam laba doma. Atkrīt tehniskā jebņa un paliek pāri radošā potenciāla izpausme. Tāpat tām reģionālajām TV nav programma visu diennakti, gan jau viņi var piestiķēt kaut kurā galā tās X minūtes raidlaika.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kāda vēl demotivēšana? Paskaties ko sastrādāja visādi idiņi

 

http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/112529-nasing-spesal-spa-edisen

 

Domā tas kādam ir baigi nepieciešams? Kāds skatīsies?

 

P.S. sievišķis gribēja noskatīties A-Z visas Sex& The City sērijas, nu sorry - salīdzinot ar šābrīža seriāliem (ne jau Ugunsgrēks :sarkasms: ) galīgi netur līdzi. Šķiet, ka šajā gadījumā varētu būt līdzīgi - publika pilnīgu mēslu neskatīsies. Un darīt tikai darīšanas pēc...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ne jau par to runa! Vienkārši darīšanai darīšanas pēc nav īsti jēgas. Turklāt tiek nelietderīgi tērēti skolas līdzekļi. Lai sasniegtu uzstādīto mērķi, ka kāds skatās interneta tiešraidi, vajag diezgan līdzekļus un prasmes. Te pareizi minēja par Youtube! Liek iekšā un visas problēmas atrisinātas. Nevajag praktiski nekādas jaudas un izdevumi arī minimāli.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

nu bet tieši demotivēšana arī tā ir!

kāds kaut ko vēlas darīt, bet visi viņu atrunā ...

 

kaut kādas tizlenīgas savējo bīdīšanas u.c. vispār nav ko apspriest šai gadījumā, kur skolnieciņi kaut ko mēģina darīt

 

Nav demotivēšana, bet labākā risinājuma ieteikšana.

Es jau tieši to pašu saku, labāk lai montē sižetus un manispēc kaut specefektus liek klāt, bet nevajag spiest uz online kontenta ražošanu, kas šajā gadījumā pilnīgi noteikti neatmaksājas. Lai intervē skolotājus, lai filmē mācību materiālu un uploado. Ja skola pie optikas - skolas ftp serveri var likt virsū vai vienalga ko, bet uz tam neparedzēta pieslēguma taisīt video streaming risinājumu???!!! :sarkasms: pirmkārt tam vajag labas tehniskās zināšanas. Tālāk - vai nu tas būs tik nepopulārs, ka neviens neskatīsies, vai ja cilvēki sāks skatīties, tad nevilks dzelži/sakari. Dēļ 5 vai 10 skatītājiem online to laist nevajag. Lai koncentrējas uz saturu un atmet procesus, kas prasa prasa nopietnu tehniku un nopietnu sakaru risinājumu (youtubam ir gan sakari, gan dzelži gana labi un var izmantot bez maksas ;) ).

 

Ja būs labs saturs, ko uploado youtube, tad tam, ka pie mums tiks atklāts kāds talantīgs režisors, aktieris, komiķis utt. ir daudz reiz lielāks nekā, ja tas viss tiek translēts onlainā priekš 5 cilvēkiem.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...