Jump to content

LED projektora izvēle


Birokrāts
 Share

Recommended Posts

Sveiki, forumieši!

 

Ir radusies vajadzība iegādāties projektoru prezentācijām un vienkārši filmu baudīšanai. Agrāk tā nebūtu bijusi visai laba doma projektoros lietoto dzīvsudraba lampu dēļ, bet pēdējā gada laikā tirgū sāk ienākt LED projektori. To galvenā priekšrocība ir daudz, daudz ilgāks lampas darba mūžs.

Sērfojot pa Salidzini.lv, uzdūros LG HX300G (1024*768, 30 000 h lampa, 300 lm, HDMI). Cenā ap Ls 440-450 šķiet visai labs piedāvājums kaut vai lampas darbības dēļ vien. Saprotams, ka 300 lūmenu nav tā lielākā gaismas plūsma.

Ko varat sacīt par šo modeli? Jūsuprāt, ir vērts iegādāties par minēto cenu? Varbūt zināt kāda cita zīmola LED projektoru ar labākiem tehniskajiem parametriem?

 

Paldies!

 

 

Link to comment
Share on other sites

esmu redzējis samsung 150 lumenu led projektoru darbībā un attēls man patika daudz labāk nekā elkorā izstādītajam lētajam (300-400ls)epsonam.

Link to comment
Share on other sites

Viennozīmīgi nē filmām , ja kāda prezentācija uz 1 - 1,5m ekrāna OK lai būtu - cena vienalag ir augsta - filmām ja ~400Ls diapazonā EpsonEH TW 450 , vai savilkt jostu vismaz līdz Mitsubishi HC3800

Kāpēc filmām nē - 1. 300lumeni tumšās epizodes būs vispār bez detaļām . 2. nepieciešams nopietns aptumšojums. 3. Izšķirstspēja XGA kas nozīmē 3:4 ar visu no tām izrietošām sekām.Par Samsungu vispār nerunāsim.

Viens ir uz projektora skatīties reklāmas rulli kur ir padomāts par to lai izskatītos max. dinamiskais diapazons otrs ir uz to paskatīties ierindas filmu 2,35:1 , jo tās reti kad ir 16:9(1,78:1) kur nu vēl 4:3(1,33:1)

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

Mangoose minētais Epson modelis noteikti tehniski ir pārāks, taču cik bieži tam jāmaina lampa? Parēķinot lampas cenu, manuprāt, LED projektors sanāk krietni lētāks...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Es projektoru neskatos kā TV , skatos pa retam filmas un ja skatos filmu tad gribu darīt to ar baudu - uzspļaut man tām darba stundām , jo man projektori ir morāli novecojuši ātrāk kā lampas. ja uz viņiem spēles spēlē un inetu griež OK ir jēga iespringt. Lai gan draugs izmanto TV skatīšanai un lampu nomainīja pēc 2 gadiem(ViewSonic) - neuzskatu to par kaut kādu problēmu salīdzinājumā pret to ja jāskatās graudaina bilde ar vāju dinamisko diapazonu un jādzīvo pilnīgā tumsā(kas vienalga būtu vēlams jebkura projektora darbības laikā)

Šiem LED projektoriem vispār neredzu praktisku pielietojumu mājas apstākļos kā kaut kādam kinozāles dzelzim.OK - tas derētu kaut kādai prezentācijai , mazai auditorijai labi aptumšotā telpā un lielākais + viegls , mazs , tātad mobīls. Mājās, ja mēs norobežojamies ar kaut kādiem ~1,5m ekrāniem tad viennozīmīgi pērkam 60" plazmu un aizmirstam par projektoru - lielāki ekrāni 2,5 -4m LED 300lumeni var tikai iezīmēt siluetus kur jābūt bildei :)

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Pagaidi, bet cik stundas dienā/ gadā taisies darbināt ? Ja katru dienu pa 8 st. , tad varbūt ir jēga, bet ja nē, tad jau labāk kārtīgu projektoru . Pa tādu pašu naudu sanāks zvērīgs (gaismas ziņā) parastais projektors. Tagad jau jaunajiem ar loka spuldzi , tas spuldzes mūžš pat 5000 st, bet cena ap 100ls (jaunai spuldzei). Piemēram Benq MX sērijai dažam labam ir pat 3d variants, ja piepērk klāt vēl 3d brilles. Principā projektoram jābūt ar 2500-3000lm, tad nav pārāk jāķer kreņkis par gaismu telpā (nu varbūt būs slikti, ja pa tiešo pa logiem spid iekšā saule)

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

Darbināt paredzēts varbūt kādas 8 h dienā. Šādā režīmā LEDam būtu jāiztur gadus 10, bet "parastais" projektors (arī ar 5000 h spuldzi) neizturētu pat pilnus 2 gadus. Tādēļ jau ir doma par LED.

Link to comment
Share on other sites

Pēc 2 gadiem Tu uz viņu negribēsi vairs skatīties :) Uz cik liela ekrāna ir plānots skatīt ? te teiksim ir man TW450 darbībā uz 4m ekrāna pie vidēja aptumšojuma http://foto.inbox.lv...oose10/Kinozale , uzskatu ka pieņemams dinamiskais diapazons, kā tas izskatīsies ar LED 300l ? Kā jau minēju ja ekrāns būs ~1,5m lai jau būtu , brt tad labāk tiešām būtu TV ne projektors.Un ja ekrāns būs lielāks , nedarbināsi Tu viņu 8h dienā , jo nepatiks Tev tā lieta, pirmkārt jau apniks dzīvot tumsā.

Labots - Mongoose
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

Mongoose, Tu esi maniaks! Labā nozīmē! :good:

 

Nē, manas vēlmes un iespējas ir daudz pieticīgākas. Parādīt prezentāciju, pieslēgt pie datora un lietot kā monitoru, lai apkārtējie varētu vērot un mācīties (datorkursi), kādreiz noskatīties kādu filmu, YouTube video - tas arī viss.

Es saprotu, ka ar 300 lm gluži attēlu ar 4 m diagonāli skatīties nevarēs. Domāju, ka pilnīgi pietiktu ar 1,5-2 m aptumšotā telpā. Jūsuprāt, tur kaut kas var sanākt?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu Mongoose viedoklim. Skatīt filmas un rādīt prezentācijas- tie ir dažādi izmantošanas veidi. JA sev filmām, tad jāpērk kas nopietnāks, vai tiešām TV.

 

P.s.

 

Mongoose - labs setaps filmām ! :good:

Link to comment
Share on other sites

Paldies!

Datorapmācībai daļēji aptumšotā telpā būs pieņemami , jo tur signāls būs ļoti kontrastains , līdz ar to bilde arī būs detaļās uztverama , bet tādam mērķim es tiešām tomēr ņemtu kādu ofisnieku ar 3000l pa latiem ~200 un par pārējiem 200 lampas iepirktu - rezultātā aizkari nav ciet jāvelk (1,5-2m ekrānam) kursanti var arī kaut ko sev pierakstīt , ja nu ir arī stipri jāskatās uz elektroekonomiu tad vēl var domāt. Nu kaut kā tā

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

Domāju, ka riskēšu no nopirkšu to LG projektoru. Paldies par viedokļiem! Bija ļoti interesanti palasīt.

Link to comment
Share on other sites

Sameklē vai tas LG nav kādā veikalā un mēģini paskatīt tieši pie kompja signāla uz domātā lieluma ekrāna , pieķer salīdzināšanai arī kādu ofisnieku kaut ko no Beng , Epson vai ViewSonic , saki lai palaiž abus reizē ar vienu signālu (tā nav problēma) Tici man , tā lampu mainīšana nav tik dramatiska kā tas ir izpūsts.

Ja arī paņem to LED atraksties kā patika, nepatika.Jā un vēl - šitai lietai noteikti skaties 3x LCD jo DLP esošās priekšrocības tu prezentācijai nemanīsi , savukārt 3xLCD tomēr būs gaišāki kaut arī krāsas un dinamiskais diapazons iespējams vājāks.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

nepērc projektoru, ja svarīgākais ir lampas derīguma termiņš. nopērc tv. sanāks lētāk. tapat nožnaugies ekrānam.

man piemēram , treso gadu iet hd projektors , netaisas spŗāgt. ierēķini labu surge protecto + labus kabeļus , un izdomā vai to tev vajag.

nopērc labāk tv

mazāk poblēmu un jautājumu.

Link to comment
Share on other sites

Atradīsi par to summu 1,5-2m lielu TV? Kaut arī autors tā arī nepieminēja paredzēto attēla izmēru (vai arī man acis šodien jau iet mezglā)

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

60PK250 -900Ls 1.5m protams budžets x2 , bet bilde x10 labāka pie vienalga kāda apgaismojuma.+ XGA vietā ir HD

1080p

Vēl jau tam LED arī vajag ekrānu kurš 1,5-2m labs maksās arī savus 150Ls Un ja ar gaismu ir švaki tad ekrānam ir ļoti liela nozīme - palagi tur nerullē.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Vispār rādas ka tas Casio ar to lāzerprojektoru beidzot ir uztaisijis kautko reālu , nevis kā tie citi LED projektori, kur gaisma nu nekāda. Ja šitie tā turpinās , tad parastajiem lokizlādes lampas projektoriem būs jāpabīdās malā. Palasijos forumos ko tauta saka-tīri sajusmā par kvalitāti. Tik izsaka domu ka citi konkorenti ir varen nikni.

Link to comment
Share on other sites

Jā - lāzernikiem noteikti ir nākotne , tikai kā viņiem ar krāsu pārejām - pagaidām vēl pašvaki, priekš tādām lietām kā prezentācijas , vai citi kontrastaini materiāli noteikti ir vairāk kā OK.

Tas ka raksta ka viņš ir skaļš jau ir pakārtota lieta kur vainīgi ir paši ražotāji un tā ir vienkārši novēršama, Mani arī besī tas ka visu cenšās iespiest sērkociņu kastītēs - nu kam tas ir vajadzīgs? Tāda tendence ir arī jaunajiem lampiniekiem, ko ražotāji no tā ir ieguvuši - troksni un viss , jo mazajā kastē var iegrūzt tikai sīkus kūlerus - švilpes. Vecie projektori ar lielajiem kūleriem bija praktiski bez skaņas.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...