Jump to content

1000w subuferis


cakste
 Share

Recommended Posts

Labdien! Es vēlējos pajautāt, man ir doma pirkt Pioneer-TS-W307D2 un es gribeju uzinat kads pastiprinātājs man būtu vajadzīgs? Un es domaju slēgt viņu klāt pie datora nevis automašīnas. Protams uztaisot kasti un visu parejo.

 

Specifikācija : Pioneer: TS-W307D2

 

Nominal output power400 W Maximal output power1200 W Frequency diapason (Hz)18 ~ 500 Sensitivity (dB/W/m)89 Dimensions (width x height x length) (cm)32.7 x 17.2 x15.3

Link to comment
Share on other sites

50W "īstās" jaudas pastiprinātāju pietiks pāri galvai, un arī tad kaimiņi "nāks ciemos"

Link to comment
Share on other sites

CITĀTS

 

Ar 50w pastiprinatāju pietiks nebūs pa maz? Es gan neesu lietpratejs, jo audio tehnikas spēks mani ir ietekmējis tikai tagad, un būtu jauki ja varētu ieteikt arī kadu konkrētu modeli kas atbalsta 2x tumbas un 1x sub.

Labots - Žaks Kustō
TEV IR KAUT KĀDAS ĪPAŠĀS VAJADZĪBAS CITĒT PĒDĒJO POSTU UN PĒC TAM ATKAL CITĒT TO PAŠU, KAD ES ESMU IZLABOJIS???
Link to comment
Share on other sites

Ronalds789

Ja taisīsi portēto kasti (aprēķinot tilpumu vadoties pēc skaļruņa specifikācijas), tad tev pietiks ar 150-250 w pastiprinātāju.

 

neskaties uz tiem watiem , budžeta klases aparatūrai tāpat tie skaitļi sazimēti bakstot ar zīmuli zvaigznēs :)))

Ir daudz citu parametru (skaļruņa, kastes) kuri ietekmē skanējumu.

Link to comment
Share on other sites

CIK VAR CITĒT???

 

Un pēc tavām domām kāds varetu būt labs?

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Ronalds789

ar 50w petiktu subim, pie nosacījuma, kādu skanējumi gribi iegūt, balansētu frekvences diapazonu gan zemajās/vidējās/augstajās frekvencēs - pietiks ar 50w

vai vienkārši everesta izmēra kāpumu pie 50 hz un nedzirdēt neko vairāk - vajadzēs 200-300w

Link to comment
Share on other sites

Oma likumu skolā vair nemāca jeb te visu gudrinieki vēl tikai 6jā klasē/ OK, tas bucinātājs ira jaudīgs, 2 paralēlās spoles pa 2 Om, var slēgt paralēli (1 Om) vai virknē, 4Om sanāks.

Pieļaujot, ka saslēdz spoles paralēli, sanāk 1 Om. 1200W = I^2 * R Tātad strāva caur to būs SQRT (1200) = ~ 35A. Jums tam ir ticība?

 

Reāli, kā jau te rakstīja, saslēdzot spoles virknē un pieliekot kādu no Dklases daiktiem uz 50-70W vai TDA / LM čipampiem uz 50W, domāju ka bumsīs pietiekoši. Bet nu pēc jautājumiem un atbildēm spriežot līdz čipampa būvēšanai te ir kā līdz mēnesim.

 

Un jā, gribēju sarūgtināt, normālu, cilvēkiem domātu pastiprinātāju 2 tumbām + subam nav. Tie ir tikai pokemonu -pie - PC variantos. Vai nu meklē kādu vecu daiktu un lieto vienu kanālu, vai palūdz, lai kāds tev to skaļruni ieliek kastē un ietaisa tur ampu...

Link to comment
Share on other sites

man šāda tipa sabs tiek darbināts kopā ar vecu pioneer pastūzi - kurš domājams reāli izdod vatus 50-70. pietiek pilnībā.

Link to comment
Share on other sites

Kāda joda pēc ir jāpērk mājai auto subis? O-o, tak ir priekš pc speciālas 2.1.(arī 5.1., 7.1.) sistēmas vai arī parasti aktīvie subīši, kas tad lietoti kopā ar kādām grīdiniecēm.

Link to comment
Share on other sites

njā

sāksmi ar to, ka auto subis ir auto subis, un nav ko to bāzt iekšā mājā, priekš tam ir speciāli skaļruņi priekš mājas, kam būs ievērojami ausgtāka jutība (tam auto subim tiešām vajadzēs kādus 500W, lai sasniegtu to pašu, ko ar neauto pie kādiem 50W), zemāks Fs un tml.

Piem. šitāds http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=4296

pareizu kasti, un iedod tādam kādus 10W, varēsi sagaidīt kaimiņus.

Link to comment
Share on other sites

A kāpēc tādu subi vispār vajag? Kur nu vēl pie PC?

Pietiks ar normālu stereo pastiprinātāju un normālām tumbām kaut 30nieces no RRR priekš istabas un basi ar būs pietiekami.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc jāpērk auto audio aparatūra mājai?? Jau automašīnā šie 307. sērijas subi skan nu tā ļoti viduvēji. Mājās būs vēl sliktāk.

Ja nu tomēr iespītējas un grib tieši to subu mājai - vajadzēs būvēt specifisku kasti. Automašīnā - jā - 30-70 litri (atkarībā no kastes veida) būs OK. Bet mājās - es teiktu, ka vajadzēs ap 150-250 litriem. Tas būs tāda neliela skapīša lielumā! Jaudu tad vajadzēs ap 50-100 W.

Nākamā problēma - pastiprinātājs. Mājas tehnikā pastiprinātājiem parasti uz subu ir priekšpastiprinātāja izeja. Pastiprinātājs ar jaudas izeju uz subu - neesmu ar tādu sastapies.

Parēķini, cik maksā pats subs, kaste un pastiprinātājs. Pa 100+ latiem jau var nopirkt normālu mājas subu ar iebūvētu pastiprinātāju. Ja, protams, tam nebūs virsū rakstīts 1000W!!! :crazy_pilot:

Link to comment
Share on other sites

ka vajadzēs ap 150-250 litriem. Tas būs tāda neliela skapīša lielumā!

 

Nu reāli 2 standarta vannu tilpums :D

 

Ja, protams, tam nebūs virsū rakstīts 1000W!!!

 

Ar marķieri vai korektoru (atkarībā no subja krāsas) to var izdarīt!

 

Bet nu kopumā, autoram tomēr ieteiktu nākt pie prāta un tēmēt vai nu 2.1. sistēmu speciāli paredzētu pc vai nu pastiprinātājs + grīdinieces + subi, kaut vai tāds. http://www.rrr.lv/lv/produkti/akustiskas-sistemas/serija-x-line/5

Link to comment
Share on other sites

ā, nepiefiksēju, ka priekš mājas - tad ir garām :D

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Vai nu pirmais šāds fantazētājs - uhh ahhh ka nu pirkšu un taisīšu...

 

Tak kas te nesaprotams? Čalis grib mājās tādu boooombastik, ka mammai no sekcijas šķīvji birst laukā. Normālu aktīvo mājas subi pavilkt nevar (~150-200Ls), ta nu apskatot piedāvājumu neta bodēs, ak tavu brīnumu, auto suba skaļrunis ar veselu kilovata jaudu tikai par 45 latiem! Tur nav divu domu, visi kas šito neizmanto, pērk aktīvos mājas sūbjus ir pamuļķi pēdējie, kas neko nesaprot no audiotehnikas. Tak ko tur vaig, no vecas skaidenes sanaglot kasti, kautkāds pastūzis un būs jeēēējēē boomboom.

 

A vot skuju dzīvē viss ne tuvu nav tik vienkārši. Sākot ar jau pieminēto faktu, ka auto subji ir paredzēti autiņiem ne tikai tapēc, ka stulbie ražotāji negrib tos pārdot attapīgiem mājas lietotājam, bet jau augstāk pieminēto raksturlielumu dēļ - nu atšķiras prasības vāģī kur telpa maza un specifiska, un mājai, kur citam 40m2 halle... Tālāk kaste. Uztaisīt pareizu kasti, tur vajag ne tikai galdnieka iemaņas, jāprot rīkoties ar to pašu jbl spīkeršopu, jāmāk aprēķināt pareizo tilpumu un portētas kastes gadījumā vēl sarežģītāk - portu skaitu, garumu, diametru un novietojumu. Par citiem noformējumiem nemaz nerunājot... Un ja tas viss vēl būtu, tad paleik pēdējā problēma - kas to subi nobaros ar tam nepieciešamo signālu. Ja autiņos viss ir izī - paņemam pastūzi, uzslēdzam LPF filtru, nachrenizējam augšas, saslēdzam visādus bass boostus un kolbasījam, tad priekš mājas lietošanas tādi brīnumpastūži vis apkārt nemētājas. Ja arī atradīsi - cena tev nepatiks... Mājās pamata doma ir 2 kanālu stero ar normālām grīdniecēm kas pašas pumpē pietiekami un vajadzības gadījumā (vēl par īsu) aktīvais subs, kam pietiek ar prastu RCA signālu no pastūža, vai arī visi daudzkanālu brīnumslēgumi caur resīveri un tiem parasti esošo sub izeju. Bet tas viss izskatās, ka tāpat ir ārpus tava budžeta.

 

Būsim godīgi - ja ķersies šitās idejas realizācijai klāt, tad nekas labs tev nesanāks. Nu tā būs. Un pēcāk vari atrādīt gatavo rezultātu un izmērītās raksturlīknes, būs ko iemest sadaļā "gada audio fail"...

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

+1 kabinetam!

 

Bet šī dziesma jau ir mūžīga - wot es uzpiļīju kārbu, iebāzu subi, jēēē viss kļova. Atvaļīja pacani, viņi saka ka ūberreāli kruta skan. Da jūs te nax nix nerubījat. Pacani saka, ka viss bumbās, tad tā arī ir. Fsjo.

 

Tādiem āmurgalvām jau neko vairāk nevajag, tikai ummmbā - ummmmmbā - ummmmmmmbā rībina un dzīvokļa stikli dzied pretī pļer - pļer - pļer.

Link to comment
Share on other sites

Nav jau arī tajā auto viss tik vienkārši

Un tiešām, šitas autors varētu arī būt vīlies pareizi uztaisītā mājas subī, nebūs tas GD (buuum, buuum, būs kā vajag - bum, bum, un nekas vairāk), tā ka varbūt, lai tik bliež augšā, un priecājas :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...