Jump to content

iesakiet labu DVD ripošanas/video konvertēšanas programmu


Deey
 Share

Recommended Posts

Tātad, ir vajadzība pēc labas DVD disku ripošanas programmas. Esmu iegūglējis ap 10 programmas, bet neviena kaut kā īsti nepiesaista. Mērķa formāts - XviD .avi. Bonusa īpašības - video konvertēšana no viena formāta uz otru (nav obligāta). Ideālā variantā bezmaksas, taču par labu programmu esmu gatavs arī maksāt un pirkt licenci.

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Lietoju http://handbrake.fr, izejas formāts ir .mp4 un .mkv un ieteiktu pie tiem turēties, jo .avi jau ir vecs konteiners ar savām problēmiņām.

Link to comment
Share on other sites

#Žaks Kustō:

1. Daudz tu vari nosaukt stacionāros pleijerus, kuri atbalsta mp4, kur nu vēl mkv :sarkasms: ? Protams, var jau ākstīties ar sistēmu dators > TV vai kādu multimedia player - bet nu tā tomēr ir pokemoniska ākstīšanās.

2. mpeg4 formātam ir būtisks trūkums - tas veido "plastmasa ģīmjus". Un nevajag te par Lattelekom TV drazu.

Esmu skatījies uz 42" HD bildi olimpiādes laikā pa tiešo no Eurosport - tuvplāni ir OK, bet kaut kur tālāk esošo egļu skuju vietā - pelēkzaļi pleķi, tas patas ar sejām - nu neredz tur matiņus un poras, viss nogludināts. Mpeg 2/DVD šādi "uzlabojumi" nav novēroti.

Link to comment
Share on other sites

+1 par AutoGk , vienkārša kā divi pirksti :) Plus DVD Decrypter ar kuru no DVD diska informāciju iekopēt uz HDD pirms pārkodēšanas ar AutoGK.

 

P.s Nedaudz gan nesaprotu kāpēc DVD jābojā ? Nav taču matricas kosmiskās cenās. Bet tas nu autora ziņā.

Link to comment
Share on other sites

Ja grib kvalitāti, iesaku hard way - DVD Decrypter, tad SubRip un/vai CCextract (ja ir vēlme pēc subtitriem) un MeGUI. Lēni, mokoši, bet lielākā daļa t.s. scene ripu tieši tā taisa, tātad - kvalitatīvi. Var pameklēt jau gatavus MeGUI profilus netā. Visi tie one-click-handbrake un gordijamezgli ir kvalitātes ziņā garām.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Ja cilvis grib no DVD taisīt div-iksu, tad stipri šaubos, ka viņam interesē laba kvalitāte.

Tās ir manas domas.

Link to comment
Share on other sites

pāliekot DVD, kas ir vismaz kādi 4GB uz 1GB, nevar gribēt, ka tur būtu sasaktāmas skujas un sejas tālumā. Tāpēc jau tie ir kompresētie formāti, un kaut kas ir jāziedo - detaļas attēlā, ne tik plūdenas pārejeas krāsām, kustīgiem objektiem, skaņai dinamiskais diapazons un tml.

Link to comment
Share on other sites

ju,

 

tā kā man ar mpeg4 ikdienā jāsastopas, tad atļaušos aizrādīt, ka tev nav īsti taisnība. Ne jau datnes izmērā ir sāls... bet to visu aprakstīt pagari... protams, jebkura kompresija kaut ko noēd, bet tā jau ir zinātne ;-)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

DVDRip taisīšanai ieteikt varu AVIDemux, man patīk labāk nekā AutoGK.

Priekš konvertēšanas iesaku Xilisof Video Converter Ultimate 6.0 versiju. Konvertē visos visvairāk izplatītajos formātos.

 

Ja vēlies labāku kvalitāti bildei no DVD ņemot, taisi DVDRipu ar AutoGK, bet Advanced settingos width liec, lai ir 16:9, nevis 4:3, atstāj 1. audio celiņu. Subtitrus izvelc caur Subrip vai Vobsub.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...