Jump to content

Kuru 3D TV izvēlēties


MONTERO
 Share

Recommended Posts

Nu beidzot ir pienākusi diena, kad var izdarīt izvēli par kādu 3D TV. Iegāju ELKOR un likās, ka izvēli ir jāizdara starp diviem modeļiem UE46C8000 un LG LX9500. Tomēr izgāji plāni, tā vietā, lai mani pārliecinātu par kādu no šiem modeļiem man lika paskatīties vēl uz SONY NX710. Viens par otru labāks, katram kāda funkcija labāka par otru. Tad nu gribēju uzjautāt pieredzi, viedokļus par šiem TV. TV ir vajadzīgs sekojošām vajadzībām:

 

1) 3D saturs- 20%

2) HD saturs- 40%

3) SD saturs - 40%

 

Lielu lielais paldies jau iepriekš. Jā budžets ir +/- 1500 Ls un ekrāns no 46 collām!

Link to comment
Share on other sites

Domāju ka par 3D Tev šeit optimāluu atbildi nesagaidīt, ja nu par pašiem TV kā TV, ne kā 3D materiālam. Pabrauzē kādos iXBT vai AVs forumos.

ja iet ru - te http://forum.ixbt.co...cgi?id=62:17346 par izvēlēto samsung te http://forum.ixbt.co...cgi?id=62:17298 , jeb citas tēmas par 3D http://forum.ixbt.co...name=3d&author=

Kur šodien iespējams iegūt patiesu 3D materiālu kurš var sastādīt 20% no Tv skatīšanās? Tas tā, interesei.

Labots - Mongoose
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

...kur atkārtojās saturs ik pēc kāda laika... :D

 

3D saturu domāju, ka 20% var sasniegt vai nu skatoties TV dažas reizes mēnesī, vai arī drillējot atkārtojumus. Vienkārši nav tik daudz satura šobrīd vēl...

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Nepeerc nevienu!!!! Pagaidi gadu ,jo uz naakosiem Ziemassveetkiem naaks aaraa jaunaa paaudze TV---ultra high resolution--- 4K-tas ir TV kods nu kaut kas liidziigs muusdienu 3D!!!! Tagadeejais Full HD nobaalees taa buus revoluucija TV pasaulee,nu kaut kas liidziigs , kad CRT såka izust un naaca ieksaa pirmie LCD un Plazmas. Nu pastiisies,uz papiira jau labi izskataas

Link to comment
Share on other sites

par 4k un bezbrilju 3D TV domaaju ka var nesapnjot tuvaakajos paaris gados

iipashi kad esoshie gana labi tirgojas :)

 

CRT pazuda deelj svara attieciibas pret peljnju

("svara" veel reizinaas ar izlietotaa materiaala daudzumu un transporteeshanu)

Link to comment
Share on other sites

Noteikti gadu var negaidīt, jauna tehnoloģija ja parādīsies tad pirmie eksemplāri noteikti nebūs tie labakie , piemērs jau tika minēts - pēc CRT pat uz pirmajiem LCD PC monitoriem bija grūti paskatīties. Atklāti sakot nezinu kas tā par jauno tehnoloģiju, bet ja tas attiecās uz rezolūciju tad var nepūlēties. Pie mums ar 1080p materiālu vēl pēc gadiem netiks galā - kur nu vēl ko vairāk. Bet esošais 3D standarts domāju ir visai veiksmīgs risinājums un turpinās attīstīties, tikai viena lieta - uz doto brīdi tas vēl strādā kā mārketinga triks un daudzi pat nesaprot to ka priekš 3D ir brilles jaliek(domā ka bilde ir nu tik laba ka taurenīši paši lido no ekrāna ārā) un skatīties ir tikai Avatars , dažas multenes, un reklāmas ruļļi. Līdz NGC u.t.t. materiālam vēl gaidīt un gaidīt. Personīgi es nealkstu pēc TV 3D attēla un pieņemu ka tas tā ir vairākumam , ja reiz 3D tad attiecīgi jābūt klāt esamības sajūtai - tātad kinoteātris jeb tam speciāli sagatavota telpa.

Esošais 2D - 3D variants vispār nerullē - viss izskatās kā bērnu grāmatiņās kurās atverot lappusi dažādi priekšmeti paceļās katrs savā plaknē + tas kuram no viņiem jābūt tuvāk TV nezina - tuvāk ir tas kurš ir asāks, bet filmās u.t.t reāli šādas situācijs ir 50/50.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Uz 3D jāskatās kā bonus funkciju. Tipa tā pat kā uz teletext ;)

 

Jo 3D saturs būs patiesībā mazāk kā minētie 20% ;)

 

Līdz ar to pofig kas pa 3D, jāskatās kā pārējas lietas izpildās. Es gan skatītos uz 3D plazmām...

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc? Kas tur tieši ir labāks priekš 3D ? Esi visus top 3D reāli salīdzinājis. Es pat nezinu kur LV viņus pa gabalu var redzēt, ja neskaita dažus.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Man vienīgajam liekas, ka tā esošā 3D tehnoloģija gluži vienkārši nav tā vērta? Cenas ir milzīgas, ērtums ar visām brillēm ne pārāk liels, tas baudījums no 3D attēliem arī nav nemaz tik iespaidīgs, turklāt ir ļoti maz normāla materiāla, kurā 3D uzskatīts par papildus efektu ne galveno (liekākā daļa 3D filmu ir visai pabriesmīgas no saturiskā viedokļa)?

Link to comment
Share on other sites

Neesi vienīgais. Manas (un daudz citu, domājams, pat lielākās daļas) domas ir tādas, ka 3D tv, kuriem vajag brilles, ir totāls FAIL, kas neiedzīvosies.

Link to comment
Share on other sites

Es uz 3d skatos ka uz papildus extru,kuru var ari neizmantot. Pagaidam aci iekritis LG LX9900 47"un samsung 7000 serija jatur ikshkji lai uz kristmasiem labas atlaides,varbut bus mans next buy...

Viena tante man baigi slavinaja panasonic viera plazmu ar 600hz teica ka labakais ko tirgus piedava,par sony vinsh izteicas ka ta ir lielaka k*** no visiem 3d TV.

Link to comment
Share on other sites

Kads var apgaismot ar ko iisti parasts lcd teljuks atshkjiras no 3d? Viena tante teica, ka uz parasta lcd raidot 3d materialu ar brilleem viss tapat ir redzams. Tiesham vaicaju, jo nezinu.

 

Pie reizes otrs jautajums, vai ir jega maksaat par LED LCD, ja LED vs neLED liidziiga modelja ietvaros (samsung) man konkreti sanaak 250, vai 350 marcinjas. Ir Nesaprotu vai ir jeega maksaat 100 par hren vinj zin ko. Elektribas paterinjsh neuztrauc.

Labots - mr
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Tie 3d ir chetri veidi uz parasta lcd laikam tik vienu pavelk ar krasainajam brilitem

LED aizej uz veikalu un apskaties kada atskiriba,ar Led atels dzidrs,skaidrs,bez miglains...shtuko pats vai ir verts maksat extra,es uzskatu ka ir+vel hercus apskaties 50 100 200 400 600...

Link to comment
Share on other sites

3D atšķirās ar to ka procim un bildei ir jābūt native 120Hz par visādiem starpkadriem un citien navarutiem , ulučaizeriem runa neiet , Ja pie parastas bildes vajadzēja 50-60 tad te divas reizes vairāk jo TV ir jāparāda katrai acij savs pilns kadrs pilnīgi atsevišķi, Ar krāsinajām brillēm var skatīties ari uz CRT un fotogrāfiju , dod tik materiālu . Es zinu priekš TV tikai vienu 3D tehnoloģiju un tā ir TV + LCD brilles kuras aizver vienu aci kad kadrs tiek rādīts otrajai un otrādāk. Tā kā ja mums ir kāds 3D playeris kurš vada brilles slēdzam to praktiski pie jebkura mūsdienu LCD vai Plasma un skatamies 3D.

Salīdzināt jau var ne tikai LCD ar LED-LCD bet arī LED LCD ar Plasma.

Labots - Mongoose
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Tā kā ja mums ir kāds 3D playeris kurš vada brilles slēdzam to praktiski pie jebkura mūsdienu LCD vai Plasma un skatamies 3D.

paarojam polaarlaachus ar pingviiniem?!?!

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc? Ja Tev ir teiksim 25p 3D materiāls un ir uz ko to atskaņot , tad tu to droši vari noskatīties uz jebkura monitora kurš var parādīt 50p. attiecīgi 50-100 60-120 - Tādi atskaņotāji kas sinhronizē LCD brilles jau bija kad 3D Tv vēl uz skatuves nebija.Kas tad ir mainījies ? pieaudzis Hz un iestumti visādi pseudostereo efekti kuri no 2D mēģina taisīt 3D , kas vispār nebaudāms pasākums. Un smuka bļemba 3D . Protams tad kad tas viss no gaisa nāks nevis tikai reklāmas ruļļi jeb atsevišķi raidījumi , tad lai nav atsevišķi pampari labāk ka tas viss ir TV.

Labots - Mongoose
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

draugs tikko nopirka 3d plazmas samsung tv. modeli neprasīju, bet no dārgā gala. man, kā philips fanam jāatzīst, ka cepuri nost, šis samsungs rāda ne sliktāk kā laba līmeņa philips, turklāt pat kustību izlīdzināšana darbojas.

uzdāvinājām viņam blu-ray 3d disku, bet izrādās, ka tv šī diska 3d saturu nesaprot un bez kropļojumiem spēj rādīt tikai 2d. par to jau elkorā brīdināja, ka katram 3d tv ražotājam ir savi 3d diski. negribēju ticēt, bet izrādās, ka tā ir. tā ka, 3d saturu savam tv dabūt būs problemātiski.

patika fīča, ka tv spēj no 2d bildes imitēt 3d parodiju, kas brīžiem izskatās tīri interesanti.

Link to comment
Share on other sites

@Mongoose

teoreetiski bla bla bla protams

bet tas viss jau naak no gaisa, kur paziistamaas 1080i 50Hz bildes pikselji vienkaarshi tiek sadaliiti diviem atteeliem

teljukam sheit ir jaaprot no shiem puss puss kadriem izveidot pilnkadrus un noraidiit pamiishus

 

veel taac aspekts ka arii 100-400Hz-cu teljuki nejem pretii signaalu lielaaku par 50-60Hz,

kuru dalot uz puseem sanjemam nebaudaamu stroboskopu

 

brillju sinhronizaacija no playera var nesakrist ar aiztureem ieksh teljuka,

gan bildes apstraades gan datu bufereeshanas deelj

Link to comment
Share on other sites

Jā protams ka ir daudz standarti kā tas notiek, tā kaste kas sinhronizē tās brilles protams arī sinhronizējās ar monitoru - tas ir iestādās apstrādes laiks. Protams tas viss ir jāšanās pasākums u.t.t. es biu domājis vairāk par pašu sistēmu kā tādu - ka tas nav nekāds jaunums un ir vecāka par 3D TV.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

tā kaste

 

Nu tak neturi sveci zem pūra! Linku studijā!

Link to comment
Share on other sites

Nu negribās man vairāk neko tik vecu meklēt , jo tagad uzrakstot google 3D LCD glases lec ārā tikai viss jaunais kas ar to saistīts , gan jau cītīgāk pafiltrējot var atrast , kad par to lasīju visi produkti pārsvarā bija USA.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc Sony:

  1. 100 kadri sekundē uz katru aci, citiem ir 50 un 60 kadri uz katru aci, līdz ar to neveidojas apkārtējās gaismas mirdzēšana, saucamais Flickering
  2. sinhronizācijas sistēma Sony ir 16 sensori citiem ir no 1 līdz 12, tas dod plašāku leņķi no kura var skatīties tas būtu citiem no 20 līdz 90 grādiem Sony ir 120 grādu plašs leņķis
  3. ir vēl tāds nieks kā EISA award kā labākais Eiropas 3D TV
  4. Brilles ērtas
  5. Laba akcija Sony Center veikalos pērc HX800 sērijas TV kas ir 40'' un 46'' saņem dāvanā 2xbrilles, transmiteru un 3D blu-ray
  6. Ļoti augstas konvertācija no 2D uz 3D

Aizvelcies uz Elkor Plaza un pats par to pārliecinies tur katrs brands ir salici 3D stendu ar brillēm!

 

Es domāju ir pietiekami daudz iemeslu, kāpēc izvēlēties Sony

Link to comment
Share on other sites

To jau gaidīju ka arī 50fps būs par maz un sāks kādam bilde raustīties arī ar tiem.

Konvertācija no 2D uz 3D nav nekas - esi skatījies? Zini pēc kādiem principiem tā strādā?

Esmu bijis aizvilcies un skatījies - neko pārliecinošu es tur neredzēju. Jo uz visiem TV nevar palaist vienu un to pašu materiālu lai tests būtu kaut mazliet Optimāls.Bet par cik 3D kā tāds mā'jas apstākļos neinteresē (vismaz pagaidām redzot to kas ir pieejams), tad nav pat intereses iespringt.

Un tā arī neredzu nevienu punktu kurš uz bildi atstātu izmaiņas kuras ar aci varu saskatīt un justu jūtamu uzlabojumu. Līdz ar to kāpēc man jāpērk Sony. Es negribu teikt ka vinņš būtu slitkāks, kā arī nav krietni labāks.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Man vienīgajam liekas, ka tā esošā 3D tehnoloģija gluži vienkārši nav tā vērta?

 

Ne tev vienīgajam...

Link to comment
Share on other sites

Kadru skaits nosaka attēla detalizāciju 3D režīmā, jo mazāks kadru skaits, jo sliktāks 3D attēls, attiecīgi ir tas ka ir pastiprināta apkārtējās gaismas mirgošana!

2D uz 3D darbības principus ļoti labi pārzinu.

protams ja mēs konvertējam SD signālu, konvertācija ir nu tā diezgan interesanta, bet ja mēs konvertējam HD vai Full HD tu ir tik tiešām elegants bildes dziļums, bet nu protams 3D effekti būs krietni vien mazāk nekā tas būtu 3D filmā, kas jau tā ir uzņemta!

Link to comment
Share on other sites

Kadru skaits nosaka attēla detalizāciju 3D režīmā, jo mazāks kadru skaits, jo sliktāks 3D attēls, attiecīgi ir tas ka ir pastiprināta apkārtējās gaismas mirgošana!

2D uz 3D darbības principus ļoti labi pārzinu.

protams ja mēs konvertējam SD signālu, konvertācija ir nu tā diezgan interesanta, bet ja mēs konvertējam HD vai Full HD tu ir tik tiešām elegants bildes dziļums, bet nu protams 3D effekti būs krietni vien mazāk nekā tas būtu 3D filmā, kas jau tā ir uzņemta!

 

Tas labi ka pārzini kā tiek konvertēts 2D signāls uz 3D , jo es to tik labi nezinu , zinu tikai rezultātu kurš neatbilst patiesībai , tas ir priekšmeti kurii ir tuvplānā atrodas tālak un otrādi, ir ainas kur attels daudz maz veidojās pareizi , parasti tas ir tad ja asuma dziļums ir veidots priekšplānā, kas filmās un citur bieži tā nav. Tāpēc būtu ļoti interesanti dzirdēt tavu skaidrojumu par apstrādes algoritu neiegrimstot detaļās. Jeb galvenais ir ka tikai brilles uzlikt un priecāties ka attēls dziļāks, un uzspļaut tam vai tas ir pareizs.

Vēl gribās palasīt kāds sakars cilveka acs izšķirtspejai starp 50fps un 100fps ja patiesie kadri ir 24fps. Kāds šeit ir apstrādes algoritms un no kurienes tiek ņemtas iztrūkstošās detaļas kuras izejošā materiālā nemaz nav.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Es ļoti ceru ka šis video klipiņš palīdzes tev saprast Sony 3D

Spied

un arī
Labots - Prime
Link to comment
Share on other sites

Nekas mani neparliecinaja ka sony ir ar kaut ko paraks par citiem brendiem,kuri maksa stipri mazak. rulitis vairak izskatijas pec pulvera reklamas kur tide tiek salidzinats ar mistisko parasto pulveri :on_the_quiet2:

Link to comment
Share on other sites

Nekas mani neparliecinaja ka sony ir ar kaut ko paraks par citiem brendiem,kuri maksa stipri mazak :on_the_quiet2:

 

Nu tad aizvelcies uz Elkor Plazu un pārliecinies pats!

Link to comment
Share on other sites

Es jau rakstīju - mani nepārliecināja ne 2D-3D ne tas ko tur rāda 3D un uz visiem vienu to pašu palaist nevar . Nu pareizāk būtu teikt neredzu es tur šķirbu starp citiem TOP modeļiem, vēl jo vairāk tādu par ko minēts tavos reklāmas ruļļos. Laikam pie acārsta laiks.

Link to comment
Share on other sites

nee nu, sho to tur vareeja izlobiit, kaa piemeeram:

ja vajag izcelt plazmu tad to saliidzina ar Sunjsung LCD nevis Sony vai Philips

Link to comment
Share on other sites

Izskatīju visu to saitu, mans viedoklis šajā ir uzticēties savām acīm! Neticu tam ko raksta netā, jo tas ir no sērijas viena tante teica!

 

 

 

Tieši tā - tāpēc nevajg nekādus Sony reklāmas ruļļus te likt :mrgreen: .(joks , informācijai bija OK) Un katram ir sava izvēle jāveic pēc tā ko viņš redz / neredz.

Jo kāda jēga man teikt ka plazma ir labāka , jo tā viennozīmīgi labāka ir man un tam ko es saktos. Citam LCD , un uz plazmu nemaz negrib skatīties. Citam pofig ko kā rāda , vadās no reklāmas , draugu un ineta ieteikumiem.Citam visi ir pretīgi jo pēdējo ko redzējis ir 5gadu vecu modeli , jeb lētā gala LCD un vispār neskatās uz "plakanajiem" tikai CRT. Citam ir mobīlais Samsung un TV un viss pārējais arī tikai Samsung , jeb kas cits. Tātad izvēle mūsu , jo izfiltrēt no visiem viedokļiem optimālo sev, neapčamdot to ar roku un aci ir praktiski neiespējami.

Viens no kurioziem - atnāk paskatīt 60PK750 protams nekur nav rakstīts ka tā ir plazma - staigā apkārt skatās - O , baigi plānais un labi rāda pat TV7, a tu man visu laiku saki plazmu ņem, palmu ņem , a pašam LED stāv es ar pirkšu šitādu LED. :mrgreen:

Tā kā līdzināt mēs varam plazmu gan ar Philips LCD gan ar jebko citu - skatamies ko līdzinām un ko varam un ko gribam salīdzināt un saskatīt.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...