Jump to content

Ienākumu legalizēšana no publiskiem pasākumiem


kraasainais
 Share

Recommended Posts

Tātad īsumā mana situācija: Reizi 2 mēnešos mēdzu uzrīkot auto orientēšanās pasākumu. vienā pasākumā dalībnieku skaits nav lielāks par 120, tātad automašīnas max 30. par vienu šādu pasākumu ienākumi nepārsniedz 150 latus, no kuriem peļņa ir maksimums 30%.

Tā ir bijis līdz šim, kad viss ir rīkots pa vienkāršo - nekādas atļaujas utt.

Gribas nodrošināties un sākt to visu procesu legalizēt. Es domāju, ka jādibina biedrība, kuras mērķis ir maza apjoma auto sacensības, kuras balstītas uz ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu. uzdevumi neprovocē pārkāpt noteikumus (ātrums, skaņa, gaismas)

 

Šo to palasījos par biedrības dibināšanu/reģistrēšanu, manā izpratnē nekas nereāls.

Organizatoriski varētu vēl tikt skaidrībā un tikt galā ar pašvaldības un iesaistīto komersantu (stāvlaukumu īpašnieku)atļaujām/piekrišanai.

Palasījos likumu par publiskajiem izklaides pasākumiem, un tur atdūros pret kārtības nodrošināšanu - kādi drošības pasākumi piemērojami šāda veida auto pasākumam?

 

Kā jums šķiet, kas vēl būtu jāņem vērā? Pasākuma kārtība - pulcēšanās, secīga izbraukšana, atgriešanās starta vietā, laiks ir pēc plkst. 21 vakaros.

 

Varbūt kādam ir info par to, kā tiek organizēti velo-orientēšanās (čekpointi) pasākumi, tos esmu manījis un ticu, ka tur viss notiek legāli.

 

paldies par sapratni!

Labots - kraasainais
Link to comment
Share on other sites

nedari to (plānoto tipa legalizāciju).

atstāj visu kā privātu pasākumu un miers. citādi nosprāgsi birokrātijā.

Link to comment
Share on other sites

No vienas puses piekrītu, ka labāk nevajag, jo pāries vēlme tev vispār strādāt ko redzēsi kādas summas ir jāmaksā valstij.

Link to comment
Share on other sites

ja ir šāds apgrozījums un reizi divos mēnešos, pilnīgi noteiki nevajag neko legalizēt.ja ši summa būtu x 10, pat tad daudz jādomā, vai un kā padarīt to oficiālu...

Link to comment
Share on other sites

Nedomāju, ka šis ir īstais forums, kur uzdot šādus jautājumus. Te tev noteikti dos sakarīgākus padomus .

Nu ar birokrātiju jau tiksi galā, bet ļoti liela loma šādos pasākumos ir rūpes par skatītāju drošību - nodalīt zonas, kur cilvēki nedrīkst atrasties, organizēt personālu, kas to kontrolē. Pretējā gadījumā, ja kas, tfu, tfu, notiks - sēdēsi gan tu, gan vēl daži piesaistītie. Atceries nu jau krietnu laiku atpakaļ notikušo traģēdiju rallijā ar 8 upuriem skatītājos - reālus gadus dabūja pat sekretāre, kuras vienīgais pienākums - rakstīt papīrus. Tā kā lieta nopietna.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Piedeklarē "peļņu" gada ienākumu deklarācijā sadaļā "citi ienākumi", nomaksā IIN un būsi tapis legāls

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sor pa nekrofīlismu, bet Tu to biedrību nodibināji vai nea? Mani interesē viens lieta, kas obligāti jāiekļauj biedrības statūtos

saimnieciskās un finansiālās darbības revīzijas institūcijas uzbūvi, ievēlēšanas kārtību, kompetenci, lēmumu pieņemšanas kārtību un pilnvaru termiņus vai zvērināta revidenta iecelšanas kārtību un pilnvaru termiņus.
Ko te likt, ko nelikt, kā izdarīt labāk?
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...