Jump to content

Iegūt Microsoft sertifikātus BDA


Roland
 Share

Recommended Posts

Labvakar forumieši!

 

Tad nu tāda man lieta, ka nezidodas atrast darbu par sisadminu, lai gan ir liela interese un izpratne par šo lietu, vienīgi oficiālā darba pieredze diezgan maza (ja neskaita dažādas haltūras :on_the_quiet2: ), un ir jau arī pāris diplomi dabūti sakarā ar IT (tehniķis un datortīklu admins), bet kā jau esu praktiski zaļš, tad skaidrs, ka ar darba atrašanu iet samērā grūti :mda: . Tāpēc ir doma par kāda sertifikāta iegūšanu, piemēram, MCSA. Apmācības kursus domāju iziet pašmācības ceļā un tad tikai nolikt eksāmenu, lai var dabūt sertifikātu, tādēļ jautājums: vai BDA tā sauktie testi arī ir tie īstie eksāmeni, kurus nokārtojot man arī iedos to sertifikātu? Un vēl arī mulsina cena, kura ir tikai 40ls.. man gan šķita, ka tie eksāmeni bija krietni dārgāki... Lai gan skatoties citu firmu piedāvājumos redzams ka MCSA sertifikāta iegūšanai ir jākārto veseli 5 eksāmeni.

Tad varbūt kuram ir pieredze ar šīm lietām un īsumā varētu apskaidrot ar tiem eksāmeniem :)

 

Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

BDA parasti ir kurss un kursa cenā ir iekļauta 1 eksāmena reize.

Pēc tam pa maksu.

Vari arī kursos neiet un likt tāpat.

 

Tātad BDA būs 5 kursi un 5 eksāmeni attiecīgi.

Parasti uz sava rēķina to pavilkt nevar. Dārgi.

Nu eksāmenu vēl uz sava rēķina vēl var izvilkt bet kursu cena bija 300+ls

Cik tagad - nezinu. Droši vien ka ne mazāk.

 

Kādreiz 6 eksāmenos iegūtais MCSE labi kotējās. Nezinu kā tagad...

Link to comment
Share on other sites

kursus bez eksāmena būs pagrūti nolikt - jo tajos testos atbildes variantam ir jābūt precīzi kā grāmatā, bet viņi ir ļoti,ļoti līdzīgi - ar izfunktierēšanu vien var neizdoties.

Bet protams - vēlu veiksmi.

2. agrāk īstos eksāmenus nepieņēma vis BDA, bet gan Drake Prometrics - firma kas specializējusies šādu testu pieņemšanā. Ja izdodsies dabūt MCSE - pavērsies daudzas durvis t.sk ārzemēs,

jo daudziem konkursiem un darbiem piemēram tiek prasīti sertificēti speciālisti.

Link to comment
Share on other sites

Nu BDA ir Drake Prometrics "dīleri" vai kaut kā tā...

Jap, eksāmenā bieži vien no 4 atbildēm neviena nav absolūti nederīga, riktīgi jāpiedomā+angļu valodas nianses, ja tās nepārzin, var nepareizi saprast jautājumu ar attiecīgām sekām.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par atbildēm!

Nu tagad tapa daudz maz skaidrs ar tiem sertifikātiem, tagad būs jādomā ko un kā darīt :)

Link to comment
Share on other sites

ja esi bezdarbnieks vai izbijušais students kas nav atradis vietu tad ir iespeja tikt pie NVA kupona kursu apmacibai.

tapat aizej uz BDA (tallinas iela 4) un parunajies par dažādiem variantiem. Viņi tagad arī ir ļoti pretīmnākoši, lai tikai kāds pie viņiem nāk.

Link to comment
Share on other sites

Es domāju, ka liec eksāmeniem pagaidām mieru, jo, pirmkārt, uz Tevi skatīsies šķībi, ja Tu nekur nestrādājot - neiegūstot praktisku pieredzi- būsi salicis čupu ar tiem eksāmeniem. Vēl jo vairāk, ja tie nav kaut kādi triviālie eksāmeni.... Bez tam domāju, ka tas nebūs izšķirošais faktors, vai tevi paņems vai tomēr kādu citu... Mans ieteikums būtu censties dabūt līdzīgu darbu kāda atpazīstamā uzņēmumā un tālāk skatīties...

Labots - gudolfs
Link to comment
Share on other sites

Nu, tik traki arī nav. Pirmā līmeņa eksāmeni ir samērā vienkārši, tos var arī bez pieredzes nolikt. Augstākie līmeņi jau ir grūtāki.

 

Es esu pāris M$ programmēšanas eksāmenus nokārtojis BDA, varu dalīties pieredzē.

 

Pirmkārt tiešām ir tā, ka tie eksāmeni ir atsevišķi no kursiem. Patiesībā, pat ne vienmēr ir 1:1 atbilstība kursam ar eksāmenu.

 

Otrkārt tie eksāmeni (vismaz programmēšanā) ļoti daudz kur bija tiešām ķeršana uz bezjēdzīgi smalkām niansēm. Vai klase saucās "XmlDataSerializer" vai "DataXmlSerializer"? Vai metode saucās "AddComponent" vai "InsertComponent"? U.t.t. Manās acīs tas ļoti minimāli pārbaudīja patiesās zināšanas. .NET Freimworkā ir tūkstošiem klašu, un nav cilvēka spēkos zināt no galvas visas klases ar visām viņu metodēm. Priekš tā ir helpji, priekš tā ir IntelliSense - galvenais, ka Tev vajag zināt, kur to meklēt un kādā virzienā rakt. Varu saderēt, ka sisadminu eksāmenā arī prasīs - Vai attiecīgo policy sauca par "Maximum disk quota policy" vai "Disk maximum quota policy"?

 

Treškārt, jā, tā cena par eksāmenu patiesi bija ap 50Ls. Starp citu - visas reizes, cik es gāju (pat ar vairāku gadu starpību) vienmēr bija "akcija tikai šobrīd", kur Tev ļāva otru reizi taisīt bez maksas, ja izgāzies pirmajā reizē. Nez, moš tas patiesi ir beidzies, bet nebūtu pārsteigts, ja joprojām būtu.

 

Un... pssst! Googlējot var atrast daudz... mācību materiālu. :shiftyninja:

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

(labots)

ja esi bezdarbnieks vai izbijušais students kas nav atradis vietu tad ir iespeja tikt pie NVA kupona kursu apmacibai.

Jā, par to NVA kuponu būs jāaiziet pie šiem nākamnedēļ un nopietni jāizvaicā - varbūt paveicās :)

 

Mans ieteikums būtu censties dabūt līdzīgu darbu kāda atpazīstamā uzņēmumā un tālāk skatīties...

Pašlaik to arī daru, bet pat pa šo 4 mēnešu laiku nav praktiski bijis gandrīz neviena piedāvājuma. Bet protams, ka arī pašlaik regulāri tiek skatīti vakanču sludinājumi. Varbūt kādreiz arī kādam tomēr ievajadzēšos... :unsure:

Labots - Roland
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...