Jump to content

Jautājums par iespēju izmantot plazmas TV kā datora monitoru


Birokrāts
 Share

Recommended Posts

Labvakar!

 

 

Esmu te jauniņais. Vēlētos uzzināt citu viedokļus jautājumā par TV izvēli. Strādāju nelielā uzņēmumā, un mums radusies vajadzība iegādāties 46"-50" LCD/plazmas TV, ko izmantot pamatā prezentācijām. Doma par projektoru tika atmesta uzreiz to dārdzības un lampas mazā resursa dēļ.

 

Tātad jautājums - vai plazmas TV iespējams izmantot kā datora monitoru? Vai redzamais attēls ātri neiedegs plazmas matricā uz mūžiem? Varbūt plazmas vietā labāk izvēlēties LCD TV? Būtu pateicīgs, ka kāds ieteiktu modeli cenā līdz Ls 500.

 

Jau iepriekš pateicos par atbildēm!

Link to comment
Share on other sites

LCD noteikti. Prezentācijām nav obligāti arī Full HD, lai gan šitiem izmēri gan jau jauni vairs nenāk ar mazāku izšķirtspēju.

Pie tam, ir pieejami aparāti, kam ir USB un SD kartes pieslēdzamas, un nemaz kompi klāt nevajag.

Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

Ja runājam par lētumu, tad 42" LG 42LD450 LCD TV maksā nieka Ls 350 (esmu sazvanījies ar Internetveikaliem un noskaidrojis, ka par šādu cenu tas TV tiešām ir pieejams). Taču 42" tīri subjektīvi šķiet nedaudz par maz. Runājot par plazmu, manu uzmanību piesaistīja Samsung PS50C430 un PS 50C550 (pirmais maksā Ls 420 un ir ar 1365*768; otrs - Full HD un maksā Ls 560). Samsung apgalvo, ka šo TV resurss esot 100 000 h. Skan jau nedaudz fantastiski.

Ja būtu drošs, ka Windows uzdevumu josla jau pirmajās dienās permanenti neiedegs plazmas ekrāna apakšējā daļā, pirku plazmas TV jau šodien.

Kas īsti izraisa to attēla iedegšanu plazmas TV? Tas, ka fosfors pastiprināti izdeg vietās, kur tas intensīvāk spīd? Vecie CRT monitori kā lumiforu arī lietoja fosforu, bet neatceros, ka tajos kaut kas būtu iededzis.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

A neesi domājis par OELD? Varbūt, apsverot visu, ir prātīgāk pie attiecīgā budžeta nedzīties pēc izmēra, bet pēc funkcionalitātes un attēla kvalitātes?

 

 

Ja vari man piedāvāt jaunu OLED displeju cenā līdz Ls 500 un lielāku par 40 collām, tad nopirkšu kaut šodien. :)

Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

Ar vispār atšķiras parasts LCD no LED? Cik saprotu, tad pati TFT matrica ir vienāda, tikai LED gadījumā aizmugures apgaismojumu nodrošina gaismas diodes, kamēr parastam LCD - dienasgaismas spuldzes. LEDam vajadzētu būt nedaudz labākam kontrastam tādēļ, ka TV prot aptumšot diodes attēla tumšakajās vietās, tādējādi nedaudz uzlabojot kontrastu. Varbūt, ka LEDam ir arī nedaudz labāks gamuts - neesmu pētījis. Bet vai vērts maksāt ~1,5x dārgāk par LED TV parastā LCD vietā? Kustīgu attēlu LCD un LED LCD tāpat izsmērēs vienādi :)

Link to comment
Share on other sites

Kas ar tiem projektoriem pajuka , par ko tas ir dārgs? Prezentācijām- tātad cilvēki nebūs tuvāk kā 3-4m ja projekcējam uz ekrāna ekvivalenta 50' nevajadzēs ne aizkarus vilkt ciet ne izšķirtspēja pietrūks, Prezentācijām droši ka labāks variants ir 4/3 un 500Ls robežās var jau paņemt kaut 720p. Mēs taču runājam par prezentāciju nevis melnā un baltā urbšanu filmās - ne tā? Otrs tas ir mobils un ekrāna izmēra maiņa pēc apstākļiem. Lampa ---- nu ja lampā tā prob(kura nemaz nav tik ātri degoša) var skatīties uz modeļiem kuriem lampas ir ~ 40Ls cenā.(kura Tev būs jāmaina 1x gadā ja prezentācijas būs 10h katru dienu) Un nevajag projektorus salīdzināt ar tiem kuri bija gadus 2 atpakaļ.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

100% piekrītu Mongoose. ne nu dārgi , ne nu lampas deg. pa saviem 350 latiņiem jau var iepirkt labu labo prezentācijam. nu ja gribas 500 simtus iztēret var 2us pa 250. :)

Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

Normāls projektors maksā vismaz 350-400 latus, turklāt tam nepieciešams arī ekrāns. Diemžēl vienas lampas mūžs ir kādi 3 000 h, ne vairāk. Pieņemot, ka attēls jādemonstrē 8 h dienā, ar 3000 h pietiks 375 dienām, t.i., aptuveni vienam gadam. Ja šo ierīci plānots izmantot vismaz 5 gadus, tad, rupji rēķinot, būs nepieciešamas 5 lampas. Ok, nedaudz pārspīlēju, bet šī ir tikai aplēse. Vienas lampas cena ir kādi Ls 80-100 (neesmu redzējis nekur lampas par 60 latiem). Sanāk, ka 5 gadu laikā uz lampām vien aizietu Ls 500. Jebkura LCD TV resurss ir vismaz 60 000 h; pārrēķinot to gados ar 8 h darbu dienā, sanāk kādi 20 gadu.

Ja attēls būtu jādemonstrē pusstundu dienā, tad es nešaubīgi izvēlētos projektoru (kā nekā attēls arī ir lielāks), taču konkrētajā gadījumā, domāju, projektors nav ekonomiski izdevīgs.

Link to comment
Share on other sites

Draugs ar projektoru skatās TV (ko pats neatbalstu) Skatās ~5h dienā lampa noklājās pēc 3 gadiem. Lampas ja jau jāmaina tik bieži ir vērts iepirkt ebay ~100$ (atkarībā no modeļa). Ja tā ir viena telpa (un saprotu ka jā , jo vadājot apkārt 50' plazmu katru dienu tā noklāsies ātrāk par projektora lampu viennozīmīgi) kur demonstrēt ekrāna vietā var sagatavot sienu. No otras puses ja tikai vienā telpā mazai auditorijai tad varbūt tiešām TV , bet nu prezentācijai jau no tad vismaz uz 60' vajadzētu saņemties.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Birokrāts

Sveiki!

 

Nopirku Samsung PS50C550G1W par Ls 560. Sākumā darbojās lieliski, ideāls datora monitors! Tagad diemžēl fosforā ir iedegušas Windows pamatvirsmas ikonas un Start poga. Skatoties gaišus attēlus, ļoti labi var redzēt iedegušās kontūras - tas ir tumšākas. Jā, lietoju pikseļu "bīdīšanas" (Pixel Shift) funkciju, taču diemžēl tā nepaglāba. Ko tagad darīt? TV ticis ekspluatēts tikai 9 dienas. Mēģināju iebūvēto funkciju, kas it kā likvidējot after-image, taču nepalīdz. :(

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

14 dienu laikā tak it kā varot naglo atdot atpakaļ.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Nu jaunu nepiebrauktu plazmu uzreiz rullēt ar statiskām bildēm un lieliem kontrastiem jau nebūtu labi , dažiem pat tas instrukcijās jau minēts. Vispār jau tam ir jāpazūd padzenājot dinamisku bildi pašam no sevis.

Link to comment
Share on other sites

Izlaid whitewash stundas 4-5, var uz nakti atstāt "sniedziņu" rādīt uz tuksa kanāla.

 

"Obkatka" plasmai ~200-300h starpcitu ;)

Link to comment
Share on other sites

Es uz savas Samsung plazmas dažreiz uzspēlēju xbox. Ja kādu pus dienu no vietas nospēlē, tad ķipo arī itkā iedeg meņuči visādi. Tomēr tas iedegums nav ilgs - paskatotoes Tv vai kādu filmu pats no sevis pāris stundu laikā pazūd.

Link to comment
Share on other sites

ja raksta autōra vēlme tiešām ir drellēt ekrānu režīmā 5x8 (tas ir visu darbadienu no rīta līdz vakaram), tad atvainojiet, neviens no lētajiem (pieprasītajā cenu diapazonā ietilpstošiem) monitoriem tam NAV piemērots.

ja grib lēti, tad - tomēr projektors, ja grib pa smuko, tad - industriālie monitori, kas speciāli piemēroti nepārtrauktai darbībai. cena nemaz tik pārmērīgi liela nav - kādi 2, 2,5x dārgāks kā parastais mājas ekrāns vai televizors.

Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

ervie:

 

Vai TV ekspluatācija 8 h dienā un 5 dienas nedēļā skaitītos kāds industriālais standarts? 8 h * 5 dienas = 40 h nedēļā. Es savu TV mājās darbinu vismaz 70 h nedēļā un PC monitoru - pat vēl vairāk.

 

Visiem pārējiem:

 

Esmu jau kādu diennakti to plazmas TV mēģinājis atbrīvot no after-image. Vispār tās Windows uzdevumu rindas, Start pogas ēnas kļuvušas mazāk pamanāmas, bet pilnībā izzudušas gan nav. Man vairs nav padoma. :(

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Visticamāk ka pazudīs pats no sevis (TV izslēgšana gan nepalīdz) pamēģini kā Hrjum minēja . Un piebrauc viņu pirms sāc likt pie PC un kontrastus celt.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

versatile

Vecie CRT monitori kā lumiforu arī lietoja fosforu, bet neatceros, ka tajos kaut kas būtu iededzis.

 

ir, ir redzeeti :) bet nu tie bija ljooooti veci monitori.

Link to comment
Share on other sites

Pirms kruķīt plazmai kontrastus augšā, saka, ka pat 600h vajag lietot ar kontrastu un spilgtumu līdz 40%...

Link to comment
Share on other sites

Plazma varētu nebūt ideālais risinājums viena iemesla dēļ - salīdzinoši mazāks gaišums. Ja tas TV atradīsies vietā, kur ir spilgts apkārtējais apgaismojums, tad plazmas bilde liksies "pablāva". ja tiek darbināts 24/7 režīmā, tad el.patēriņš arī mazāks.

Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

ir, ir redzeeti :) bet nu tie bija ljooooti veci monitori.

 

Atceros, ka pirms daudziem gadiem pats lietoju CRT monitoru. Večuks tika darbināts nežēlīgi (nekādi ekrānsaudzētāji u.tml.), taču pēc 5 gadiem, kad to nomainīju pret LCD, fosforā nebija manāms ne mazākais iedegums. Just out of curiosity, kāds var paskaidrot, kādēļ fosfors, skatot statisku attēlu, CRT ekrānos nevienmērīgi iedeg tik vāji, bet plazmas paneļos - tik ātri un izteikti?

Link to comment
Share on other sites

Ja nebija obkatka (contrast <50%) ~200h tad iespējams ir nevis image retention, bet image burn - permanents iedegums dabūts. Var mēģināt izslēgt un izraut no sienas uz vismaz pusi dienakts un tad laist witewash/sniedziņu uz nakti. Ja arī tad vēl ira tad esi iesvilinājis permanenti ar visām no tā izrietošajām sekām.

 

8x5 režīmā budžeta plasmu kā monitoru izmantot tiešām nav prātīgi.

 

Workstation locked screens iededzis uz serveru monitoriem tak pierasta lieta. Pat LCD ir manīti ar šādu ghost image.

Labots - Hrjum
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...