Jump to content

Abit NF8


noobuser
 Share

Recommended Posts

Problēma sekojoša, nodega dotā mātes plate Abit -nf8. Tādu pašu uzsitiena nesanāk atrast, tāpēc jautājumi sekojoši:

 

1) Kā saprast, ka tā vai cita mātesplate derēs kā aizvietotājs šitai. cik saprotu galvenais ir socket lai sakrīt ? Var sanākt, tā ka es nopērku mātes plati teiksim ar socket s754 (ja tādu vsp var vēl dabūt) un man kaut kas neaiziet no pārējiem dzelžiem (hdd/video/ram principā vairak arī nekā nav cita).?

 

2) Ir kaut kādi ražotāji uz ko vajadzētu vairāk tēmēt ? Vai arī tas nav svarīgi dotajā gadījumā (ņemot vērā vecumu utt..).

 

Varbūt kāds atradīsies kam nav slinkums un varētu nosaukt kādas konkrētas mātesplates.

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Praktiski 90% der visa pārējā mantība jaunai platei. Vienīgi kad māte deg, tā šad tad parauj līdzi hdd.

Link to comment
Share on other sites

Nē praktisi 90% neder galvenais protams, lai sokets sakrīt tas ir prieks procesora, bet nozīmīgāk ir lai chipsets sakrīt, jo ja nesakritīs tu ieliksi jaunu mātesplati un viss būs jāpārinstelē, windows(ja tāds ir ) utt. Pieņemu, ka lieto to.

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Jāpievērš uzmanība atmiņām un videokartei, ja tāda ir. Laikam bija periods, kad viena soketa robežās bija pāreja no ddr uz ddr2. Vai tas ir šini gadījumā nezinu, skatos, vecajai mātei ddr. Tātad, jaunā jāmeklē arīdzan tāda.

Un Winda, protams, jāpārinstalē, lai gan, ja nav slinkums, var ieslēgt tāpat, ir redzēti gadījumi, ka palaižas un pieinstalē tikai trūkstošos mātes draiverus.

Link to comment
Share on other sites

Galvenais skaties procha soketu un videnes slotu. Kad razhoja shito soketus bija varijaacijas ar videnes soketiem AGP vai PCI-E. Rami tur ir tikai DDR ar Single Channel atbalstu. Iespeejams ka kaads AsRock tajaa laikaa meegjinaaja dabuut virsuu DDR2, bet nu stipri shaubos.

Link to comment
Share on other sites

Tēks uzsitienu atradu šitādu. Ja es pareizu visu saprotu, balstoties uz komentāriem sanāk Asrock nf3 šitai vajadzētu derēt ? It kā viss sapas, tik par tiem AGP nevisai sapratu. Tas bij domāts, ka paši AGP var atšķirties vai arī vienkārši ir AGP vai PCI-E (tipa viens no viņiem) ?

Link to comment
Share on other sites

Jaa... tas dzelzis Tev derees. Tik Tavaa vietaa es mekleetu kaadu lietotu variantu, jo ja lietotais ir nokalpojis liidz muusu laikmetam tad vinjam nevajadzeetu atnjirgties peec paaris meeneshiem. + pirkt tagad taadu jaunu buutu, kaa ar cirvi pa galvu! :D

p.s. ar ietaupiito naudinju vareesi kaadus paaris 0.7 nolociit :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...