Jump to content

Mac studijām UK


chapitis
 Share

Recommended Posts

Sveiki, lasītāji!

 

Š. g. oktobrī sākšu studēt Apvienotajā Karalistē. Tas, protams, nozīmē, ka no ierastā galda datora būs jāpāriet uz kādu jaunu portatīvo datoru. Pirmā doma bija, ka jāiegādājas būtu kāds Macbook. Lai arī līdz šim esmu darbojies tikai ar PC, saprotu, ka šī pāreja nebūs nekas īpaši traks.

 

Tātad, domāju, ka man pietiktu ar parastāko šī brīža MacBook. Cik skatījos, cena Latvijā visur ir apmēram vienāda, tas ir, ~740 Ls. Gan man, gan maniem "sponsoriem" uzreiz rodas jautājums : "Vai ir vērts maksāt tādu cenu par portatīvo datoru, ja var arī nopirkt kaut ko no lētā gala?" Uz to arī vēlētos dzirdēt atbildi no jau pieredzējušiem un zinošiem lietotājiem.

 

Pagaidām par labu Mac esmu izdomājis šādus argumentus:

 

  • Pirmkārt, jau patīkamais dizains;
  • Jāatzīst, ka šeit Latvijā esmu bijis diezgan aktīvs t. s. pirātiskās programmatūras lietotājs, bet, saprotot, ka UK šāds prieks atkritīs un par programmatūru arī būs jāmaksā, rodas naiva cerība, ka Macā "viss" vairāk vai mazāk būs jau iekšā pēc paša datora iegādāšanās;
  • Atkrīt antivīrusa iegāde un ar to saistītās izmaksas;
  • Izskatās, ka "dzelži", kas ir iekšā datorā, ir diezgan spēcīgi un varētu kalpot visus četrus studiju gadus.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Veel viens pluss, UK zina tikai Windows un Mac.

Ja vari atljauties, tad jau njem Mac. Nepatiks, uzliksi Windows. Teiksim,"tautas klases" laptopi aptaustiiti diezgan, kaut kaa peedeejaa laikaa skjiet vinji paliek tikai sliktaaki.

Taadi labi laptopi ar daudz maksaa.

Un vispaar, iesaku pirkt laptopu uz vietas UK. Ja kaut kas nospraags, buus mazaak probleemu. Ja neizveelies Mac, tad iesaku izstaigaat Tesco. Tur garantijas serviss ir perfekts. Ja kaut kas nobruuk, momentaa sanjem naakosho laptou vai naudu atpakalj. Viss, kam jaabuut, cheks.

Tikai iesaku iet ar liikumu PC-WORLD un STAPLES. Tie ir vissliktaakie kantori UK.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

MacBook, tāpat kā visiem pārējiem "i" produktiem cena ir stipri par augstu. Nekad neesmu sapratis, un arī nesapratīšu, kādēļ pārmaksāt, un vēl pie tam tik daudz, ja var iegūt ko daudz labāku.

 

Kaut vai šis: http://www.dateks.lv/cenas/3/46540_hewlett_packard_pavilion_dv6_3025sy_15_6_2_26ghz_4gb_500gb_win_7_hp_64bit.php

Būs daudz labāks par visiem tiem imaciem, kur klients maksā tikai par smuko dizainu, un iekosta ābola logo.

  • Patīk 2
  • Slikti! 3
Link to comment
Share on other sites

Anglijā Mac ir ļoti populāri tā kā tiešām ja vari atļauties un gribi smuku gadžetu pērc. Pirkt iesaku tepat UK. Vari arī apskatīties ko piedāvā Dell Maca cenu kategorijā, iekš UK ir patīkamas cenas un garantiju var līdz 3 gadiem dabūt.

Jā vēl, lielajām universitātēm vēl ir arī speciālas atlaides studnetiem tieši datoru iegādei, tā kā izpēti savas universitātes mājas lapu.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Es, piemēram, tīri no kvalitātes viedokļa joprojām neesmu atradis nevienu PC tipa portatīvo datoru, kas turētu līdzi MacBookiem. Lai arī cik dārgs un kruts tāds HP, Dell un sazin kāds vēl tas PC nebūtu, čīkstošs un grabošs plastmasas draņķis viņš būs tāds pats kā jebkurš lētucis pa 300-400 Ls. Par to var pārliecināties ieejot jebkurā datorbodē, kur ir apskatei izlikta čupa ar laptopiem, kaut tajā pašā Capital vai Elkorā.

 

Ja ir nauda, ņem MacBook - nenožēlosi. Ja naudas nav, tad, protams, jāņem to, kas ir pa kabatai.

Link to comment
Share on other sites

Ja naudas nav, var droši paķert lietotu macbook par kādiem 300-400 latiem (pa 400 jau var atrast unibody)

 

Programmas = viss ko vajag jau nāk komplektā + vajadzēs novilkt openoffice rakstu darbiem. Var arī pirkt iWorks - Pages un Keynote ir tās naudiņas vērtas aplikācijas. Ofisu pirkt studēšanas vajadzībām jēgas nav.

 

Tie kas pukst par cenu, nesaredz atšķirību starp kia un mersi.

Labots - Smii
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Krishius

+ vairums pļūtītāju maku nav dzīvē taustījuši vai arī ar jamo saskārušies uz 20 minūtēm.

Link to comment
Share on other sites

Nu tad pastāstiet, lūdzu, man nezinītim, kā **** kaut kāds makbūks var būt labāks par, piemēram, manis piedāvāto portagļuku. Maksāt 800 latus par kaut kādu dizainu un, atvainojos, sūda iekostu ābolu, ir pilnīgs absurds. Kas tur labāks? Visas programmas sainstalētas? Ou jē, vismaz nav pašam nekas jādara, lai kompis bremzētu - tas bremzēs uzreiz (sarcasm). Vienmēr esmu uzskatījis, ka ja lietotājs nemāk ieinstalēt elementāras programmas, kuras viņam ir nepieciešams, viņam dators nakuj nav vajadzīgs. Ābolzombiji ****.

Labots - A.D.D.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vai 13,3" nebūs par maz, ja visu laiku būs jāpavada pie tāda? Autors arī nav neko teicis, kādā jomā taisās mācīties.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

Ja neesi strādājis ar mac tad labāk pērc pc ar windows.

 

pa 400ls jau var dabūt tīri sakarīgu portatīvo ar windosu un neklausamies par korpusiem. Korpusa izturība atkarīga tikai no tevis kā ar viņu apiesies. Njap klaviatūra gan makiem tāda patīkama bet arī portatīvajiem ie gadījies tīri okey klaviatura.

 

Personīgi ir strādāts ar mac nju neko ērtāku tur nesaskatīju tikpat labi var likt linux uz kompja nu noteikti nav ērtāks par windows Tā teikt modes lieta...

 

P.S Kāpē gan maksāt par windows un uzlikt linux jo cik sapratu tad neko daudz vairāk nevajag par offisu un netu...

 

No linux patīk debian un mint.

 

P.S.S Un par pāri palikušo naudiņu nopērc labu mp3 pleijeri jeb smartfonu.

Labots - ricijs
Link to comment
Share on other sites

Lai ko arī teiktu MAC aizstāvji - bet price/performace mac datoriem ir zem katras kritikas! Īpaši jau Latvijā! Aiz dīķa MAC cenas ir krietni cilvēcīgākas..... Bet liekas ka UK cenas arī ir +/- LV līmenī.

 

Dizains - tā ir gaumes lieta, par ko kā zināms nestrīdas. Tomēr ja skatās ne uz pašiem lētākajiem laptopiem, ir atrodami arī kvalitatīvi un glīti uztaisīti eksemplāri!

 

Kas attiecas uz programmatūru - win7 home OEM nemaksā nemaz tik dārgi! Bez tam neesmu dzirdējis ka kaut kur pasaulē, tai skaitā UK kāds pārbaudītu privātpersonas vai viņas lieto nelegālu softu! Un ja win ir oficiāls, tad antivīruss ir pieejams bezmaksas mājas lietotājiem. Dokumentiem ir pieejams bezmaksas openOffice. Uz PC ir pieejama kaudze ar visādām bezmaksas programmām.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nu tad jau sākuši bez manis?

 

Karoč ģimenē ir vairāki āboļi (vecais baltais C2D MacBook 13", G4 PowerMac Mirrored Doors, jaunais 13" MBPro un iMac G4), tas tā, lai nav info, ka tik 20 min esmu lietojis. Faktiski esmu gan apmēram 20 min lietojis, jo nespēju īsti adaptēties tajā OS X sistēmā. Vienmēr ir kaut kāda lieta, kas mani attur no pārejas uz Mac. Faktiski esmu ģimenē viens ar savu pīslisko lapsi, OK vēl brālis ņemas ar PC, jo viņam darbam dod PC ar CAD programmām.

 

Ir tak miljons lietas, ko uz tā OS X nevar izveikt, vai vismaz es nezinu - visāda veida video pārspiešanas softi (PopCorn MKV AudioConverter,

MKVToolnix laikam ir kaut kāda čerez Ž OS X versija, Haali u.t.t.), BluRay ir tikai viens burneris un tas pats maksas, turklāt nav BD playback. Visādi GPS palīgsofti nav priekš OS X. Vēl noteikti ir kaut kas, ko esmu piemirsis!

 

Par konkrēto balto Buku - nu neņem pašu lētāko Mac izstrādājumu! Kaut vai to pašu 13" PowerBuku ar ļumīnija bodiju. Tā kā man ir lietošanā vecais baltais C2D 13" Buks, tad teikšu, ka tik daudz gļuku nav ne ar ko citu piedzīvoti - plastmasa sasprēgāja, šobrīd sāk noklāties displeja kontakts, 2x mainīts barošanas vads, kaut kāds gļuks ar Wifi - ik pa laikam atsakās saprast tīklu, baltās pogas dikti smērējas.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kas tur minimālā prasība ir maks? Kaut kā neizklausās nopietns arguments.

Š. g. oktobrī sākšu studēt Apvienotajā Karalistē. Tas, protams, nozīmē, ka no ierastā galda datora būs jāpāriet uz kādu jaunu portatīvo datoru.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Lai ko arī teiktu MAC aizstāvji - bet price/performace mac datoriem ir zem katras kritikas! Īpaši jau Latvijā! Aiz dīķa MAC cenas ir krietni cilvēcīgākas..... Bet liekas ka UK cenas arī ir +/- LV līmenī.

 

Šī nebūs gluži taisnība! Ābolim Eiropā ir visam ļoti vienādas cenas dažādās valstīs. LV pat dažreiz ir lētāk nekā DE vai UK. ASV - cita runa, tur cenas ir tiešām paceļamas. Ja paveicas, tad pa retam LV interneta veikalos parādās šādi un tādi pelēkie Mac, kas vesti no kaut kādām UK "superakcijām". Tad var dabūt ar UK štekeri visādus brīnumus par zemāku cenu. Bet Capital un iDeal veikalos cena būs tāda pati kā UK un DE veikalos.

Link to comment
Share on other sites

Skurstenis

1) Dizains, jā, ir. Kaut gan tā ir gaumes lieta, piem, man balts nepatīk. Arī tas 13 collu monitors var būt par mazu ilgstošai strādāšanai.

2) Visas programamas tāpat nebūs, kaut vai tas pats Ofiss. Var nopirkt portatīvo ar jau instalētu Windowsu. Vai likt Linux-u. Vispirms jānoskaidro, kas tieši būs vajadzīgs, varbūt ka pārsvarā tikai Ofiss. Ir gadījies, ka dažus studiju darbus var izpildīt tikai uz MS Exceļa, un OpenOfiss neder. Microsoft Office Home & Student ir nopērkams par 25 Ls. Nezinu, vai Mac versija ir par tādu cenu (ja vispār tāda ir).

3) Ir brīvi antivīrusi, īpaši nekomerciāliem mērķiem, t.i. studijām. Comodo antivīruss ir par brīvu, tāpēc izmaksas nekādas nav.

4) Par 700 Ls var atrast Windows portatīvo ar ne sliktākiem dzelžiem. Nez kāpēc tam Mac-am garantija tikai 1 gads?

Link to comment
Share on other sites

No MacBook tikai Pro sēriju un arī to kuriem vairs negija GF8xxx video.

 

Parastie MacBook ir dārgs crap priekš wanabee Macistiem. Kā jau Žaks minēja nav jamajiem no kvalitātes nekā. Tā kā vainu pacel alumīnija kluci MacBook pro vai met līkumu.

 

Bet domāju labākais atstāt tos 800-100GBP kontā un doties uz uni un tur noskaidrot, kādus special deals piedāvā studentiem. Parasti ir atlaides tehnikai, vai kā minimums softs par velti/kapeikām (akadēmiskās licences caur uni)

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

nu nav tādu tiešu analogu tirgū.

vienkārši nav.

 

ir Apple un ir PC.

abiem ir savi plusi un mīnusi.

 

bet nu nevar teikt, ka redz - Apple tas pats pīslis vien ir, tikai dārgāks.

 

 

bet autoram - ja tādi līdzekļi ir pieejami brīvi, tad noteikti ņemtu to pašu Apple brīnumu.

 

ir viņš tās naudiņas vērts.

Link to comment
Share on other sites

Šī nebūs gluži taisnība! Ābolim Eiropā ir visam ļoti vienādas cenas dažādās valstīs. LV pat dažreiz ir lētāk nekā DE vai UK. ASV - cita runa, tur cenas ir tiešām paceļamas.

 

Aiz dīķa - ar šo es jau biju USA domājis!

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ļoti labi sapratu, ko biji domājis. Tik papildināju info ar to, ka visā Eiropā cenas ir ļoti līdzīgas. Un pat LV nav izņēmums. Protams, ir jau arī visādi ne-dīleri, kuri spēlējas ar cenām - gan liek klāt, gan taisa atlaižu akcijas.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ja? Šo izlasīji?

http://storeimages.apple.com/1733/store.apple.com/Catalog/US/Images/backtoschool/bts-qualify-popup.html

 

 

 

Palaboju virsrakstu, jo "MAC" vairāk asociējas ar MAC adersi (08:00:69:02:01:FC), nevis Makintošu. Tas būs "Mac".

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...