Jump to content

Kā lēti tikt pie koka lādes?


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Ir ideja bērnam sagādāt koka lādi mantiņām. Koka tāpēc, ka tā būtu smaga un stabila - meita šobrīd slienas augšā turoties pie visa kā, tāpēc vieglās kartona/plastmasas kastes ātri būtu vēkšpēdus kopā ar visu mazo akrobāti.

 

Diemžēl ar finansēm ir švaki, tāpēc gatavas lādes nopirkt īsti nevarēs. Tad nu domāju - cik sarežģīti un dārgi būtu pašam kaut ko tādu izveidot? Šobrīd nav ne mazākās saprašanas, kādus materiālus vajadzēs, un kā to visu kopā likt. Kāds varbūt varētu palīdzēt ar viedu padomu?

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

http://www.verners24.lv/index.php?l=1&c=737&p=65942 pašam būs taisīt čakars, lai tā glīti sanāktu, bet nu ja ir daudz brīva laika un apņēmība tad kapēc ne, tik materiāls vajadzīgs

 

 

http://www.semicom.lv/M%C4%81ja_d%C4%81rza_piederumi/Interjera_un_dizaina_prieksmeti/Lades_vina_pudelu_kastes_un_paplates/_387383_1723.html

Labots - Domugrauds
Link to comment
Share on other sites

jarajara

ja gribas pašam, tad silti iesaku no biezā finiera. un vēl ieteiktu uzlikt uz gumijas riteņiem(ar bremzi protams). runā , ka finieri lēti varot dabūt pārdaugavas pusē. labu izmēru atgriezumi. bet veikāla priekš kastes nav tik traki. ar vāku labāk nevajag. pažēlo pirkstus, bērnam.

mums majā vēl krievu laika kaste ar ripuļiem. labāka lieta , kur samest mantas .

p.s. šitas gan varbūt ne meitenei, bet gan jau bidēs ko ližīgu var piemeklēt.

http://www.lelle.lv/?l=1&c=34&pg=1&p=1477&c=34&pg=1&sh_Brand=&sh_Type=

Labots - jarajara
Link to comment
Share on other sites

man bērnībā bija no koka/skaidu plāksnēm uztaisīta prasta mantu kaste ( ~30cm augstumā, līdz metram platumā, visas malas vienādas ), ko pastumt zem gultas. To visu saskrūvēt, apakšā pieskrūvēt ritentiņus stumdīšanai un aiziet. Ja var pastumt tādu zem gultas, tad ideāls variants - pat vāku nevajag.

Izejmateriālus nesen redzēju K-Rautā - plāksnes malām un dibenam (30..40cm x 80..100cm), cenas gan nepiefiksēju, bet tās attēlā varētu būt uz 3Ls. Skaidu plāksnes, protams, lētākas.

 

30x80cm plāksne: post-62394-127516153882_thumb.jpg

40x80cm plāksne: post-62394-127516154799_thumb.jpg

Labots - tt2t
Link to comment
Share on other sites

Mums ir koka lāde meitai un ar pirkstiem nekas nav noticis. Viņai priekšā izgriezums starp vāku un pašu kasti.

 

Pievienoju bildi. Domāju, ka nevienu diži mana ģimenes dzīve neinterē, tāpēc tikai lāde... nu gandrīz tikai ;)

post-222-127516203259_thumb.jpg

Labots - Tilo
Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

Nu jā.

Viss vienkāršāk un lētāk laikam būtu taisīt no kaut kāda prasta finiera.

(Tas, kā jau minēts, būtu jāmeklē, kur var atgriezumus dabūt).

 

Un tad tik sazāģēt un saskrūvēt.

 

Bet ja pašam tā negribas ņemties un nav tā lieta dikti steidzama - varētu sataisīt par pāris aliņiem.

 

Ja kas - pm.

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Manējais stumda apkārt plastmasas kasti, tiesa, diezgan paliela, uz litriem 35, bet gāzies nav, jo stabila ar mantām iekšā.

p.s. Maksāja ar pāris latus tik.

Labots - liene
Link to comment
Share on other sites

@Tilo - ui, ku forša! Kur dabūji un pa cik? Tiesa - lētāk par 40ls jau diezi vai būs, tā kā man atkrīt. :(

 

@liene - Mums vēl nav tik daudz mantu, lai būtu smaga un stabila tā kaste. :p

 

Zāģēt varētu mēģināt pats, reizēm arī rokas nedreb. :D Ar skrūvgriezni arī neesmu svešs. Bet vairāk domāju par nobeigumu - kā tur jāpulē/jālako/jālīmē/whatever, lai būtu smuki? Vāku patiesi nevajag, lai arī moš par skādi nenāktu. Nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Pirkām bērnu mēbeļu veikalā uz Ģertrūdes ielas. Gandrīz pretī Kurbada ielai. Maksāja, manuprāt, ikurāt tos 40Ls, tas gan pirms gadiem 3 ar pusi.

Link to comment
Share on other sites

spitaligais

Padalīšos ar savām "piecām kapeikām":

 

Pašam bērnībā bija, un arī šodien tiek izmantota prasta "mantu kaste" - apakšā preskartons, apkārt collīgie dēļi, savstarpēji sasisti kopā ar trijstūriem, beigās noziezts ar pabiezu lakas kārtu. Augstumā ~70 cm, platums/garums ~50 cm. Vienkārši, stingri, izturīgi. Kalpo jau kādus gadus 20, arī pēc dažiem gadiem pavadītiem prastā šķūnī (nebija mājās vietas)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

Nu, daudz kas ir atkarīgs no paša materiāla.

Ja izvēlas to pašu finieri..

 

Tad es droši vien ka darītu tā - sazāģētu pa vajadzīgajiem lielumiem, saskrūvētu ar skrūvēm visu kopā, aizšpaktelētu skrūvju vietas, noslīpētu visu to padarīšanu (droši vien laba doma būtu kārtīgi noapaļot stūrus/maliņas, lai iespējamais kontakts ar kasti bērnam nav pārāk sāpīgs (ideālā variantā vienkārši ar frēzīti pārlaist pāri)) un ar kādu skaistu krāsu nokrāsotu. Finieris jau nav nekāds cēlais materiāls, lai īpaši izceltu viņa faktūru un tamdēļ aizrauties ar kaut kādām beicēm/lakām. Un bērnam laikam arī vairāk patiktu kaut kas krāsains.

Bet ja tomēr grib lakotu, tad jārēķinās, ka to materiālu vajadzēs rūpīgāk atlasīt.

 

Par vāku - var nepažēlot naudiņu (nav jau it kā tik dārgi, bet tomēr) nopirkt enģes ar bremzi. T.i., vāks taisīsies ciet klusāk un iespēja iespiest pirkstus arī mazāka.

 

 

Ja grib tā pa smuko, tad jau varētu taisīt no kaut kādiem koka dēlīšiem (līdzīgi kā Tilo) (mars-kokapstrade.lv - tur kādreiz ir sanācis pirkt kaut ko no kokmateriāliem, biju apmierināts).

Tik tur tas darbs tāds specifiskāks - nevar vienkārši tā ņemt un sastiprināt kopā piecas plaknes. Instrumentus ar bišķi piemērotākus vajadzētu.

Bet, protams, izskatītos smukāk.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Tiko pirku pirts apšuvuma dēlīšus - apse (vagonka). 6Ls kv/m . Bet lieta tāda ka pirtij un normālai sienas apšūšanai tur dēļi bija jau beigušies , vai praktiski pēdējie . Palika vesela čupa ar smukiem , trīsmetrīgiem dēļiem , kuriem ik pa metram vai diviem pabiruši zari , vai ir citi defekti . Ko es gribu pateikt - kantoris tāds , ka ja ietu un kaulētos , tad tos atbirumus arī atdotu par pulka zemāku cenu - kastei labulabie . Materiālus (četrkants) karkasam arī škiet tur manīju . Placis atrodas Iļģuciemā . Ja ir luste pielikt roku , jautā - pateikšu precīzākas koordinātes . Finiera (biezā ) atgriezumus arī var nopirkt pie manis netālu Latvijas finierī . Tik ... nu nez - man jau liekas , ka koks būs gan vieglāks , gan mīlīgāks . Darba gan vairāk

 

Rekur ... tiko atradu ideju konstrukcijai no finiera

http://www.ss.lv/msg/lv/for-children/children-furniture/lockers-bedside-tables/ipkko.html

 

Un šekureku, vienspar 15 Ls pārdod

http://www.ss.lv/msg/lv/for-children/children-furniture/lockers-bedside-tables/jfpcc.html

šķiet ka pārkrāsot gan vajadzētu

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Var taisīt no kārtīgiem dēļiem vai 5x5 brusām. Vienā izstāde redzēju, ka galdam dēlim apakšā iefrēzēta rieva apmēram pusi no dēļa biezuma - lai žūstot dēlis nesāk griezties un viss būtu smuki.

Link to comment
Share on other sites

Warriorr

es nopirktu k-rautaa vai depo liimeetos deeljus tur par sazaagjeetu preciizi peec izmeeriem [zaagjeshana tur kapeikas maksaa] maajas visu smuki saskruuvetu var nopirkt skuuves kuram var uzlik smukas dekoratiivas cepuriites virsuu un nobeicetu vai nokraasotu :D prognozejamaas izmaksas liidz ~30ls

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Kas attiecas uz finiera taisnu sazāģēšanu bez lentzāģa vai smalka ripzāģa - tas ir diezgan liels izaicinājums! Zinu pāris cilvēkus kas spēj ar lobziku vai fuksīti smuki taisni nozāģēt, bet viņi ikdienā strādā ar koku.

 

Es teiktu, ka finieris jāpērk vietā, kur viņu uz vietas var pēc izmēriem sazāģēt. Zinu ka to dara DEPO. Tikai pirms zāģēšanas nevajag aizmirst ka finierim ir arī biezums!

Jo saskrūvēt jau gatavus gabalus nav pārāk sarežģīti - katrā stūri pa brusiņai, bet mājās izzāģēt piemēram 40x60 cm lielu finiera gabalu lai viņš būtu ar taisnām malām un leņķiem....

Link to comment
Share on other sites

Diezgan taisni var nozāģēt, ja ir normāls galds un blakus zāģējuma līnijai ar spīlēm piespiež zāģim vadotni - kādu latu.

 

Finiera atgriezumi - Ergoss uz Ganību dambja, Finieraveikals.lv pie Riga Plaza, vēl bija uz Ventspils ielas un Bolderājā. Ergosā var arī piezāģēt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...