Jump to content

Aptauja par IT komūnu


Lapelis
 Share

Recommended Posts

spitaligais

Tvoj, moj, pofig. Gatov, tovariš kapitan.

Link to comment
Share on other sites

Alkoholokausts

Aizpildīju!

 

P.S.

Briest jauns portāls, ja reiz tādi jautājumi aptaujā? :crazy_pilot:

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Grisha

Uz astoto punktu nevareeju atbildeet. Nav vajadziigs jauns portaals. Ja sheit tiktu galaa ar naudas kaarajiem foruma iipashniekiem, tad buutu ok. Beernudaarzs vismaz ir kaut cik izniicinaats.

Lielaakajaa daljaa LV forumos valda bardaks, Neko nezinoshi jautaa, tik pat gudras personas atblid.

 

Jaamaina ir tautas uztvere par foruma buutiibu. Kaapec internacionaalajos forumos nav stulbiibas?

Link to comment
Share on other sites

protams ka vajadzīgs ;) lai ir konkurence, lai ir daudz jaunas infas, mosh vēl veco forumu iipašnieki arī pārdomās dzīvi ;)

Link to comment
Share on other sites

Lapelis
(labots)

Varētu izvērst kādu diskusiju.

Tik tā tīri intereses pēc iemetu aci rezultātos un sapratu, ka daudzi cilvēki neapzinās reālo situāciju. Figurē atbildes par mazāk reklāmām, vairāk satura (mazāk tulkota satura) utt.

Jautājums, cilvēki - kā tik mazā tirgū kā Latvija var to visu apvienot? Portālu uzturētājiem arī ir jāēd, jāuztur serveri etc. etc... Netulkotas ziņas no citiem portāliem... Portālu saturs ir salīdzinoši līdzīgs, lielākā daļa visa satura ir tulkotas ziņas. Runa, protams, var būt par kvalitāti (kuras boot.lv nav), bet nu tāda ir realitāte.

Labots - Lapelis
Link to comment
Share on other sites

Alkoholokausts

Nē, nu, tas jau skaidrs, ka nevar gribēt, lai visi raksti būtu oriģināli, nevis nospiesti no citiem portāliem, bet es domāju, ka pārāk sarežģīti jau tas nebūtu, ja līdzīgi kā Nākotnes Parks, veidotu videoapskatus par aktuālajām IT mantiņām un tā, kaut kā ...

 

Ja jau es kedā varu iebakstīt katru nedēļu audio ziņu un reizi mēnesī vai kaut kā tā, pa kādam videoapskatam (tiesa, viss saistīts ar datorspēļu lietām), neprasot par to nekādu samaksu (lai gan man pašam no tiem video atlec vienkārši skatījumi un tā, kas manam necilajam projektelim (par kuru es arī neko nesaņemu, tikai izdodu vienu, lol) dod kaut kādu minimālu labumu ...), tad es neredzu iemeslu, kāpēc lai, teiksim, boot.lv autori(s), kas saņem par rakstīšanu algu, nevarētu ik pa laikam priecēt ar kaut kādu oriģinālkontentu? o_O Tas tomēr nav tik neiespējami un sarežģīti, uztaisīt savu podkāstu vai savu videoapskatu, kur izklāsta savas domas un viedokli .. O_O

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Lapelis

Nākotnes parks ir televīzijas raidījums, salīdzināt ir diezgan nevietā.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Lapeli, Tavs komentārs ir gluži nevietā. Kāda starpība, kādā medijā tiek publicētas ziņas, apskati, utt.? Vairumā gadījumu problēma ir tieši portālu saturu veidojošo cilvēku pasivitātē. Vai tad kāda problēma reizi nedēļā uztaisīt kādu apskatu?

Link to comment
Share on other sites

Lapelis

Diezgan paliela starpība. Un nejau medija formātā, bet gan tīrā finansējumā. Nu nestāv aiz muguras (piem. boot.lv) Latvijas Televīzija, nestāv.

Link to comment
Share on other sites

Alkoholokausts

Nu, kāpēc gan nevar salīdzināt? Vai tad, lai uztaisītu kvalitatīvu videoapskatu vai podkāstu, obligāti ir jābūt saistītam ar televīziju vai radio?

 

Rekur .. šitie Gamevision.lv džeki veiksmīgi sadarbojas ar videogames.lv bodi, kas šamiem piedāvā kā spēles balvām, tā konsoles. Domāju, ka ja gribētu, tad dotu arī uz apskatēm tādas mantiņas (ar domu, ka pēc tam nesalauztas atdod atpakaļ, protams). Kur būtu problēma ar kaut kādiem lielākajiem IT nieciņu izplatītāju/tirgotāju sarunāšanu speciāli apskatiem? :shiftyninja:

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Mõbijs

Kaapec internacionaalajos forumos nav stulbiibas?

Tur ir administratori - šeit - radi un draugi.
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Parasti esmu riebīgs un kritizēju gandrīz visas šeit pazibējušās aptaujas, jo pašam ir nācies šo anketēšanas un respondentu apzināšanas sfēru apgūt pamatīgi nopietni. Tad lūk! Šī ir viena no retajām aptaujām, kura, varu teikt, ir sastādīta daudzmaz profesionāli. [..]

 

Tiešām profesionāli? Man arī savā laikā skolā mācīja ekonomikas skolotāja veidot aptaujas. No tiem pamatelementiem, kurus mācīja man, redzēju ļoti maz. Nu es teiktu, ka aptauja ir uztaisīta pieklājīga un apmierinoša, nevis kā dažam labam kā ar āža kāju.

 

Bet ar tik spēcīgiem vārdiem kā "profesionalitāte" aicinātu tomēr neaizrauties. Augt kur ir vēl diezgan nopietni. :)

 

Bet visādi citādi - veiksmi. Pats arī aizpildīju.

Link to comment
Share on other sites

itanium

Saturs, mīlīši, saturs. Tas ir tas, kas pietrūkst visos vietējajos portālos.

Da kaut tulkoti, ka tik kvalitatīvi. Protams video un audio podkāsti arī ir jauka lieta, bet tas nav primārais.

Cik esmu pamanījis, tad lielam vairumam bez objektīvā viedokļa patīk arī subjektīvais. Ja šo komentus vēl normāli nokontrolē, tad sanāk arī jaukas diskusijas.

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk
(labots)

Done, viss ir pateikts no manas puses aptaujaa... Grieetos redzeet kopeejo rezultaatu, par aptaujas atbildeem. cik ko kas atziimeejis procentuaali.

Labots - Nettwerk
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis
(labots)

Nu ja jau tāda neliela diskusija par pašu aptauju kā tādu panesās, tad mans viedoklis tiks noformulēts līdz galam.

 

Aptauja skaidri adresēta konkrētai aptaujāmo kopai. Jautājumi sastādīti pietiekami objektīvi konkrētās domas noskaidrošanai un sakārtoti virzienā no vispārīgā uz konkrēto. Rezultātus viegli interpretēt un apkopot. Atbilžu varianti nediskriminē neviena viedokli un arī neaizstāv kādu konkrētu. Jautājumu skaits iekļaujās uzmanības noturēšanai.

[..]

 

Jā, šī visa dēļ vērtēju aptauju kā "pieklājīgu un apmierinošu".

 

[..]

Trūkst argumentu, lai teiktu pretējo.

 

Mani argumenti:

1) Nav dažāda tipa jautājumi (izvēles [ar variantiem], komentējamie, asociatīvie, vērtējumu, teikuma pabeigšanu utt. utjp., baigi daudz mācīja, visus uz sitiena neatceros), tikai viens tips - izvēles (nu varbūt klāt var pieskaitīt arī komentējamo);

2) Vispār nav "patiesības pārbaudes", kas izpaužas, kā daži līdzīgi jautājumi, lai izķertu tos, kas randomizē atbildes. Šito mums ļoti skolotāja lika pie sirds;

3) Vot tagad neatceros, bija norādīts, cik laika aizņems anketas izpildīšana? Tā ir diezgan obligāta prasība. Sīkums, bet, ja mēs sakām "profesionāli", tad tam vienkārši ir jābūt.

 

Jāpiezīmē, ka profesionāls anketētājs zina, kā ar dažādiem jautājumu tipiem izvilkt pēc iespējas patiesākas (un plašākas) atbildes no aptaujājamā ar pēc iespējas mazāku atbildētāja piepūli. :) Pirmajā acu uzmetienā varētu šķist, ka daži no tiem jautājumiem ir totāls fufelis. Bet nu tā nav. Ja sāk uztraukties par anketas garumu - dažādoti jautājumu tipi papildus piesaista uzmanību. Kā arī, ja ir norādīts laiks, tad pat līdz 10 minūtēm (kas ir salīdzinoši daudz aptaujai) cilvēki būs ar mieru veltīt.

 

Pats savā laikā veidoju vienu anketu, tā bija diezgan nopietna ņemšanās... WEBā dabūt tādu vispār bija baiss pārbaudījums, beigās nonācu pie viena brīvā anketu veidotāja, kurā varēja noslaukt HTML kodu, kuru tad ar rociņu izmainīju un nopublicēju. Anketa bija domāta gana apjomīgam biznesa plānam, ekonomikas noslēguma darbam.

 

Vispār jau anketēšana ir praktiski vesela zinātne. :) Vismaz ārzemēs noteikti. Neuzskatu, ka pats spēju uztaisīt profesionālu anketu, bet ņemot vērā dzīves pieredzi, gribēju padalīties ar domām.

 

Joprojām uzskatu, ka pieklājīgi un apmierinoši.

 

P.S. Cita lieta, ka vidējais līmenis pie mums ir stipri zems, līdz ar to šāda anketa no tiesas var izskatīties profesionāli...

 

P.P.S. Nekādu iebildumu pret anketas autoru, tikai tīra domu izvade. :)

Labots - Tehnoman
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...