Jump to content

Modēms mobilajam i-netam


traukss
 Share

Recommended Posts

Sveiki.Ziemā nopirku portatīvo,lai vasarā lietotu ārpus Rīgas.Jau pārdevējs pateica kā būtu vislabāk-LMT nets(esot vislabākais pārlājums)+īrēt Tele modemu;tagad jāsāk ko darīt bet izrādās ka modems tikai Tele tīklā derēs.Vai tiešām neies ar LMT sim karti un neko nevar izdarīt?Ja tā-kādi vēl būtu lēti varianti neslēdzot līgumu,jo tikai max uz 4 mēnešiem vajadzētu?Lietot gribētu ziņas,meils,pokers,tiešsaistes menedžerspēles.Paldies ja kāds padomu dotu..

Link to comment
Share on other sites

Dīvaini, ka man Tele2 teica, ka viņu izsniegtais modems (Huawei E169) darbosies visos tīklos. Pārbaudījis gan neesmu, bet tā nu man teica.

Lai vai kā, tiešām bija slinkums uz-Googlēt par to, kā atbloķēt attiecīgo modemu? Caur datoru ar atbilstošu programmatūru var to izdarīt - vismaz priekš Huawei E220 es atradu aprakstu un visas nepieciešāmās programmas, lai to izdarītu. Vienīgi gan nepārbaudīju vai strādā, bet apraksts kā tāds bija.

Nosauc vismaz modema modeli, lai var palīdzēt meklēšanā.

 

Pamēģini šo softu - http://www.4shared.com/file/lWwdx0Ed/dc-unlocker_client-1000388.html - neesmu lietojis, nav ne jausmas kas jādara, bet it kā konkrētais softs atbalsta vairumu Huawei (E1552 atbalsts ir) un iespējais tikt vaļā no Tele2 sloga arī vajadzētu būt. Vienīgi nezinu ko Tele2 teiks un darīs, ja atgriezīsi atbloķētu modemu :sarkasms:

Labots - Muchacho
Link to comment
Share on other sites

Par to, ka LMT esot vislabākais pārklājums - izklausās, ka LMT viņus nopirkuši. Nu nevar tā viennozīmīgi pateikt, ka jebkurā Latvijas punktā LMT ir pārāks par Tele2. Iz pieredzes - pāris dienas atpakaļ jaunajās mājās pastaigāju pa dzīvokli un paskatījos, kāds tīkls pieejams ar Tele2 un kāds - ar LMT. Lai arī ne pārāk izteikti, taču Tele2 bija labāks (LMT 3 Edge palkas, Tele2 4 palkas, Tele2 vietām HSDPA 2 palkas, LMT - nekāds HSDPA).

 

Viens no variantiem - paņemt testa komplektu. Piemēram, Tele2 ļauj 2 nedēļas testēt bez maksas, tikai laicīgi jāpaspēj atdot atpakaļ modēmu ;)

 

Cits variants - vari mēģināt kā modēmu lietot mobilo telefonu.

Link to comment
Share on other sites

...pāris dienas atpakaļ jaunajās mājās pastaigāju pa dzīvokli un paskatījos, kāds tīkls pieejams ar Tele2 un kāds - ar LMT. Lai arī ne pārāk izteikti, taču Tele2 bija labāks (LMT 3 Edge palkas, Tele2 4 palkas, Tele2 vietām HSDPA 2 palkas, LMT - nekāds HSDPA).

Izskatās, ka Tevi pašu ir nopirkuši teletūbiji. :)

 

Zonas stiprumu strīpās rāda operators pēc saviem kritērijiem. Pēc šī rādītāja nevajadzēt salīdzināt sakaru pieejamību.

Link to comment
Share on other sites

Kamēr nepamēģināju LMT, man ar likās ka Tele2 ir labāks. Vismaz ārpus Rīgas ātrais pārklājums labāks ir LMT. Ar tele2 modemu man iet arī LMT. Es gan pirku to, kas ir ZZ mobilā interneta pakā vēl kad bija pa 39Ls.

Link to comment
Share on other sites

tīri praktiski ar dienas limitiem tika konstatēts, ka tas brutāli zemais ātrums neieslēdzas. netika gan lietoti kaut kādi p2p, bet tikai http

Link to comment
Share on other sites

Par šo sīkāk! Gribi teikt, ja LMT izdomā, viņi var likt visiem telefoniem, kas lieto LMT tīklu, rādīt pilnu zonu, lai arī signāls ir tik vājš, ka knapi katru 3. vārdu var dzirdēt?

 

Es drīzāk teiktu, ka visiem trim operatoriem 4 nokia strīpas varētu nenozīmēt vienu un to pašu.

Tādēļ datu pārraides subjektīvs tests ir nevis strīpu pētīšana, bet gan kāda failiņa lejupielādēšana. Attiecīgi balss zvaniem parunāšana un zvanu saņemšana. Ja netrūkst un dzirdamība abos galos laba, tad viss kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka Tevi pašu ir nopirkuši teletūbiji. :)

 

Zonas stiprumu strīpās rāda operators pēc saviem kritērijiem. Pēc šī rādītāja nevajadzēt salīdzināt sakaru pieejamību.

VIL, nenoliegšu - pats tik tiešām daudzus gadus lietoju Tele2 (slinkums mainīt ZZ uz ko citu - pagaidām lieks čakars; kad būs vajadzīgs kas nopietnāks, tad, protams, padomāšu arī par LMT piedāvātajiem labumiem), taču neesmu gluži pret LMT. Tas, ko ieteicu, ir paņemt abus un salīdzināt konkrētajā vietā (dzīvoklis, māja, meža būda utt), jo pat ja pieņemam, ka LMT vispārīgi (procentuāli uz visu Latvijas teritoriju) ir labāks/kvalitatīvāks pārklājums, tas nenozīmē, ka katrā konkrētajā punktā arī tā būs. Domājams, ka autoru varētu interesēt sakaru pieejamība/kvalitāte konkrētā punktā, nevis visos Latvijas 65 tūkstošos kvadrātmetru.

 

Par to, ko rāda operators - saki, ka ja LMT neko labāku par Edge dzīvoklī nepiedāvā, bet Tele2 uzķer HSDPA, tad vienalga nevar salīdzināt? Pieņemot, ka EDGE (LMT uzķertais) teorētiski ir līdz 236.8(?) Kbps, bet HSDPA praktiski konkrētajā vietā pavilka līdz 1Mbps.

 

 

p.s. un jā, es ne tikai strīpiņas pētīju, bet arī praktiski iemēģināju, kāds ir internets, jo pašam tagad aktuāla ir problēma - kādu ISP lai ņem.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Nevajag runāt par kaut kādu mistisku pārklājumu!

 

Cilvēkam ir svarīgi lai sakari būtu konkrētās vietās kur viņš atrodas - Mājas, laukos, darbā utt.

 

Man piemēram ir principiāli vienalga ka LMT ir zona mazpisānos, bet tele2 nav, jo uz turieni nebraucu. Bet manos laukos TELE2 zona ir nesalīdzināmi labāka par LMT. Tāpēc jātestē.

 

Cik zinu tele2 nepiesaista savus aparātus pie operatora - jo tas maksā naudu, tāpat ir atlaužams.

Ja nu tomēr sanāk dabūt noloķētu aprātu kuru nav vienkārši atlauzt - ir risinājums "Turbo SIM"

http://cgi.ebay.co.uk/New-Universal-Cell-Phone-Turbo-Sim-Card-Unlock-GSM-Card_W0QQitemZ220588643083QQcmdZViewItemQQptZUK_Mobile_Home_Phones_Sim_Cards_CV?hash=item335c1b930b

 

Maza plāksnīte ko ieliek starp sim un mob telefonu (modēmu) un visi operatora loki ir noņemti. (2.59 GBP) Pats tādu lietoju, kad vajadzēja LMT subsidēto telefonu lietot ar TELE2 karti.

Link to comment
Share on other sites

1) Tas, ka pārdevējs veikalā rekomendē LMT, ir saprotams - ja lietošanas vieta nav precīzi zināma (vai arī tā mainās), ar lielāku varbūtību normāls pārklājums būs LMT (bāzes staciju aptuvenie skaitļi: 2G: LMT ap 1000, Tele2 ap 650; 3G: LMT ap 500, Tele2 ap 250).

 

2) Ja internetu taisās lietot zināmā vietā, loģiskāk, protams, ir notestēt visus operatorus. Pie tam nav obligāti salīdzināt, kuram labāks pārklājums pie darbagalda - ja cits operators nodrošina normālu pārklājumu kaut vai tikai pie loga (vai bēniņos), toties ar patīkamāku Ls / GB attiecību, nekas netraucē uzlikt, piemēram, Huawei B260 un tālāk lietot WiFi.

 

3) Visi operatori ņipri attīsta savus tīklus, piemēram, LMT solās no esošajiem 35% līdz gada beigām tikt pie 50% teritorijas. Attiecīgi, pat ja testi nepatīk, ir vērts noskaidrot, kādi ir operatoru plāni attiecīgajā nostūrī.

Link to comment
Share on other sites

"Tu saki?", par Huawei B260 - autors minēja, ka viņam to vajagot max uz 4 mēnešiem. Pieņemot, ka kaut kur sanāk dabūt B260 par 100 Ls (netā atradu par 113), tad tas vien jau izmaksā 25 Ls mēnesī, neskaitot tarifu plānu - imho padārgi. Protams, ja tas ir risinājums uz 4 gadiem, nevis 4 mēnešiem, tad varbūt arī vērts.

 

Pats savulaik (pirms pusotra, diviem gadiem) Huawei E220 kāru garākā USB vadā pie loga - arī variants, ja pie loga labi ķer un ar laptopu nav vēlmes vazāties pa visu māju/dzīvokli.

Link to comment
Share on other sites

Par GPRS modēma kāršanu pie loga - vajadzēja sakarus (kā backup LTK dsl) salīdzinoši nomaļā LV nostūrī - paziņas ieteica gprs modēmu garā vadā izlikt uz jumta - palīdzēja pa 200% ! Tas pats modēms pie laptopa celtnieku būdā - švaks signāls - sakari te ir - te nav - bet uz jumta viss ideāli. Viss notiek gandrīz ar max gprs ātrumu.

Tikai vajag labu USB vadu - ar lētu neekaranētu modēms nestrādāja. Vajag lai vads būtu USB2.0 compatible un shielded.

Link to comment
Share on other sites

Tiešām paldies par atsaucību!

1)Tā vieta kur gribētu lietot ir Garciems-varbūt kāds zin kā tur vai tuvākās vietās(Garupe,Kalngale) ir ar pārklājumiem?

2)Cik sapratu tad modēma atbloķēšana nesanāks-jo Tele uzliks sankcijas;var padomāt par ieteikumu ebay to atbloķēšanas karti(vai atbloķē kad ielikta jeb pavisam?)

3)LMT-10GB-7Ls-pārsniedzot+1Ls par GB

TELE-5GB-6Ls+divi varianti1.samazina ātrumu līdz 64 Kb/s;2. par katru MB 0,002 Ls

Kurš variants liekas labāks?

4)visu apkopojot-jāmēģina testēt tūbiji,bet īsti labs eksperiments nesanāks-vēl jau par agru vasaras mājā:)

Link to comment
Share on other sites

1)Tā vieta kur gribētu lietot ir Garciems-varbūt kāds zin kā tur vai tuvākās vietās(Garupe,Kalngale) ir ar pārklājumiem?

 

1) LMT raida tieši Garciemā 3G

2) Ir, protams, varoņi, kas tiem vajadzīgo interneta pieslēgumu palieto vasaras mēnešos, pēc tam aptur.

Reāli absolūtais vairums kā sāk lietot, tā arī turpina. Attiecīgi - pirms operatora izvēles iesaku notestēt arī ziemas dzīves un darba vietās.. :)

Link to comment
Share on other sites

Attiecīgi - pirms operatora izvēles iesaku notestēt arī ziemas dzīves un darba vietās.. :)

Man savulaik ziemā gāja uz pilnu jaudu (pilna HSDPA), vasarā (tb kad kokiem lapas bija - no brīža, kad parādījās, līdz pat brīdim, kad nokrita) - ļoti draņķīgi.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...