Jump to content

Grīdas pulētājs


Taburete
 Share

Recommended Posts

Tiek meklēts jauns putekļusūcējs lielākoties priekš lamināta un šad tad arī kāda dīvāna. Ir doma pa putekļusūcēju ar ūdens filtru, bet vai ar viņu varēs sūkt dīvanus? Moš varat ieteikt kādu no paša pieredzes. :)

 

Jaunā tēma 2. lapā!

Labots - Taburete
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Es no paša pieredzes varu pateikt, ka ūdens putekļu sūcēji sāk ļoti nelabi smirdēt, ja neizlej ūdeni uzreiz pēc sūkšanas! :)

Beefs

Link to comment
Share on other sites

bet vai ar viņu varēs sūkt dīvanus?

Kāpēc lai gan nevarētu? O-o

Pašam ir kerheris ar ūdeni. Liels, neglīts un skaļš, bet sūc labāk par prastajiem draņķiem.

Link to comment
Share on other sites

Cits jautājums, manā izpratnē laminātam vairāk piemērota viegli mitra lupata ne putekļsūcējs...

 

 

Ar mitru lupatu arī, bet nu putekļusūcējs būtu labāks variants, ja vēl ir mīkstā birste, tad pavisam ideāli.

Tagads vismaz skaidrs, jānosliecas par ūdens filtra putekļusūcēju. Biju arī manījis Kerheri, tagad jāpapēta kārtīgāk.

Link to comment
Share on other sites

Ar tiem sūcējiem , ar kuriem var sasūkt ūdeni, mēdz nākt komplektā mitrās uzkopšanas birstes.

Link to comment
Share on other sites

Tākā man ir liegta pieeja labot, tad nepieciešams info pa laminātu/grīdas pulētājiem. Izskatīju un atradu Kerheri pa ~120Ls, vēl Vax pa 93Ls, varbūt ir kādi modeļi lētāki. Neinteresē man profesionāls ar kuru katru dienu jāstrādā. Vajadzīgs priekš home use, vienreiz pus gadā nopulēt grīdas.

Link to comment
Share on other sites

Man arī karchers 3001-ais

 

Neglīts, skaļš, vada ievilkšana nav paredzēta. Bet sūc labi, putekļu maiss milzīgs un ja vajag - arī mazgā.

 

Par izturību nepiekritīšu - nesen nolūza ritenis un vēl atdalījās pārslodzes indikators. Kas gan kopējo pasākumu nemaitā - ritenis tika pieskŗuvēts, bet caurums idikatora vietā aizlīmēts ar armeēto izoleni :spiteful:

Link to comment
Share on other sites

Kādu pāris gadus man ir Electrolux ciklōnnieks. "Sausais". Perfekti sūc (arī mēbeles un auto salonu), mirkšķina lampiņu, kad gaisa filtri netīri. Attaisot vāciņu un pagrozot zem tā esošos filtrus, putekļu sūcējs pats tos iztīra. Smalkie filtri ir mazgājami. Pēc sūkšanas "pē" no bunkura izber, un viss ir atkal smuki, nav nekas jāmazgā un jāčakarējas.

Protams, ja ģimenē ir hiperalerģiski cilvēki, kuri jūt dažus super smalkos puteklīšus gaisā - tad japērk "slapjais" putekļu sūcējs un jāizbauda tā kopšanas īpatnības.

Es balsoju par "sauso ciklonu". Putekļu sūcēji ar mēslu maisiņiem IMO ir vēstures palieka.

P.S. Katru reizi jūtos pārsteigts, kad tīrot grīdu it kā tīrā istabā kurā nav tepiķi, "bunkurā" mēsli ir ļoooti daudz.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Ir doma pa putekļusūcēju ar ūdens filtru, bet vai ar viņu varēs sūkt dīvanus? Moš varat ieteikt kādu no paša pieredzes. :)

 

Ja vien jāuzkopj nav milzīgas netīrumu platības, tad neredzu nekādu jēgu ņemt "ūdeni".

Viņš ir nepraktisks. Lai lietotu vienmēr jāuzpilda, pēc tam atkal jāiztīra. Piedevām arī smags (salīdzinoši).

IMHO priekš dzīvokļa ideālākais varaints ir parastais "maisiņnieks". Ja paņme normālas klases apakrātu ar regulējamu jaudu un HEPA, tad

nekādu problēmu.

 

Ja netīrumu ir vairāk - māja/spalvaini lieli dzīvieki (kaķis neskaitās), tad var apdomāt ūdens vai gaisa ciklons. Katram savi + un -.

Pats esmu lietoji visus 3 tāpēc runāju no pieredzes.

 

maiss:

+ salīdzinoši lēts aparāts,

+ vienmēr gatavs lietošanai,

- pie pilnāka maisa zūd jauda,

- jāpērk maisi (dzīvoklim IMHO sīkums, bet man ir māja ar lielu spalvainu dzīvnieku - 1x iztīrīt un maiss izmetams)

(ja tīra 2x nedēļā => 100 maisi gadā - izmaksas nedraudzīgas)

 

ūdens:

+ nezaudē jaudu.

+ nav jāpēr maisi,

- pirms lietošanas jāuzpilda/pēc jāiztīra,

- smags un neērti teiksim kāpnes uzsūkt,

- salīdzinoši dārgs.

 

gaisa ciklons:

+ nav jāpērk maisi,

+ vienmēr gatavs lietošanai,

- zaudē jaudu pie pilnākas ciklona tvertnets (ja ir spalvas, vismaz elektrolux ciklonu

tās aizliek ciet, varbūt ar philips ir savādāk).

-+ cena vidēja.

 

Starp citu neesmu pārliecināts, ka ūdens tīrītu tīrāk kā pārējie.

Izejā visiem stāv HEPA filtri. Cik labs būs šis filtrs tik sīkas daļiņas tajā paliks.

Labots - Rik0
Link to comment
Share on other sites

Neko labaaku par Dyson pagaidaam neesmu sastapis. http://www.dyson.co.uk/ . Nekaadi atritumu maisi, burka pilna, izgaazham, dziivojam taalaak. Suuc labi pat lietoti aparaati. Pasham meetaajas jau gadiem, un veel pirkts lietots. Nekaada vaina, darbu izdara ljoti labi. Paaris reizes uz graabeklja uzkaapu, shis nesleedzaas iekshaa. Beigaas izpiipeeju ka ja shim vairs nav kur drankjiibu likt, shis vienkaarshi nesleedzas iekshaa. Apkope: iztiiram turbu un filtru, kad nepiecieshams. TAs ar viss. Vienreiz nopirki, lieto kameer nomirst. Nekaadi blakus izdevumi nav vispaar.

 

Vieniigi, nezinu kur LV vinjus var nopirkt. Pats Dysons tirgojas, bet nezinu kaa ar suutiishanu uz LV. IT kaa jau Royal mail piedaavaa, taa ka vareetu buut ka suuta pa pastu.

Leeti vinji nav, tas gan, Tomeer, iespeejams ka maisu nepirkshana vareetu nedaudz nosegt augsto cenu.

Link to comment
Share on other sites

SoundForsage'

Man čoamm ir ūdeņnieks, vienreiz redzēju darbībā, nepatika, baigā ķēpa, varbūt viņam kkāds draņķis viņš vai kā, bet tādu gan nē..

Pašam ir Philips, modeli nepateikšu, cenā bija 150ls + - ar filtriem, atsevišķā kastē tie s*di tur glabājas.. :D:)

 

P.S.tieši tāda veida kāds ir lietotājam- rubb ;)

Labots - SoundForsage'
Link to comment
Share on other sites

Neko labaaku par Dyson pagaidaam neesmu sastapis. http://www.dyson.co.uk/ .

Leeti vinji nav, tas gan, Tomeer, iespeejams ka maisu nepirkshana vareetu nedaudz nosegt augsto cenu.

 

Inetu veilaki pilni ar viņiem. Cena 2-3x lielāka par elektrolux analogu.

Vai tas ir to vērts, neņemos spriest kamēr neesmu palietojis.

Link to comment
Share on other sites

ta pofig kāds putekļu sūcējs- sauss , slapjš vai vēl kāds. galvenais , lai ir kvalitatīvs. truba lokanā no normāla materiāla, elektrības vads , lai vienmēr strādā, tiek ietīts. ripuļi gumijas un lieli.

un filtri, maisiņi , lai nav paši lētākie. tad viņi visi savu darbu dara. mman ir viens no EIO modeļiem, var lietot gan maisiņu, gan airbox.

pārsvarā lietoti gan tiek maisiņi, kuri tiek speciāli vesti no vāczemes. nezinu kas mums , bet tādas kvalitātes mūsu bodēs nav pieejami. kaut kādi microsintētikas, bet nu putekļus tur iekša labi.

Link to comment
Share on other sites

ko es varu piebilst - nenjemiet tos leetos ciklonveidiigos meeslus pa ~30ls, ir man taads viens, nedaudz pasuuc, filtrs pilns (nevis tvertne) un diezgan chakariigi iztiiriit. Krietni labaaks bija ~10gadus vecais electrolux.

Link to comment
Share on other sites

Ūdeņniekam ķēpa... no pieredzes. Nez, protams, ja kaifa kalngals ir priekšautiņā pa māju skraidīt un brīvo laiku veltīt tīrībai, tad kā reiz, bet savādāk...

1 reizi nedēlā vēl var pačakarēties pildot ūdeni, pēc sūknēšanas ņemties ar to netīro žļurgu, skalot tvertni un citus pričendālus(un filtru), likt žāvēties... nafig, piegriezies, nav cienīga nodarbe.

Ja kaut kas izbirst pa grīdu pa nedēļas vidu, vai ar apaviem kaut kas ienesies priekšnamā, vai spalvu kušķis uz dīvāna (ja kāds dzīvnieks) tad riktīgi kaulus lauž sākt visu svētā ūdens procesu.

Un nav ko domāt atstāt ūdeni kaut pus stundu aparātā, netīrumi iekšā pielīp un nožūst, pēc tam vēl smagāks tīrīšanas process.

Maisiņniekiem vai ciklonniekiem tas nenoliedzams pluss, sūknē, kad gribi, un tīrīšanas process daudz civilizētāks.

Link to comment
Share on other sites

Ja prastiem sadzīves putekļiem, tad gana labs ar maisiņiem. Ūdens LABS tipa Karcher ir labāks , bet prasa vairāk piepūles ( nu pabeidz darbu un jāizmazgā). Bet ja jāsūc dīvāni un tamlīdzīgas mīkstās mēbeles , tad skaties nevis uz putekļsūcēja jaudu un tipu, bet gan kas nāk līdzi putekļsūcējam. Nu jābūt līdzi DAŽĀDIEM uzgaļiem un laba manta ir turbobirste. Tam Karcher nāk līdzi, bet domāta paklājiem (plata). Piepirku klāt šauro -ideāli visādiem dīvāniem ( un pie reizes izbirstēju arī kāķi - patīk šim tas brīnums kas grizas un birstē kažoku :) ) Tā turbobirste ne tikai ar rotējošo uzslauka visādas kaaķa spalvas, bet nedaudz vibrē un ''izdauza'' putekļus no mīkstajām mēbelēm, ko nevar parastais uzgalis.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Ir īpašumā 'Thomas TWIN aquafilter TT', divu turbīnu monstrs visiem dzīves gadījumiem. Liels, pasmags un jaudīgs. Sūkšanas jauda 1600W ir pluss, bet gabarīti un manevrēšanas iespējas ir pie mīnusiem.

Twin TT ir domāts privātmājām ar plašām, neaizkrāmētām istabām. Putekļu sūcējs ir liekams zem dušas, jo korpuss ir hermētisks, iespējams ar ūdens strūklu izskalot visas nišas (necenšoties speciāli trāpīt dzinējā). Iesūcamā gaisa izmešana notiek pa piļesosa augšu, tādējādi turbīna netrenkā pa istabu pārējos putekļus.

Pa trijiem gadiem ir ieplīsis šķidruma padeves roktura turētājs, kas nepieciešams mazgāšanas režīmā, taču sūkšanas režīmā to nevar noņemt. To var uzskatīt par nelielu mīnusu.

Pirku pēc pircēju atsauksmēm Eiropā.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Lietoju jau vismaz 4. gadu Electrolux ciklonnieku. Pēc visiem parametriem šie gan neesot īsti atzīstami par ciklonniekiem. Neatceros, bija kaut kāds viens ražotājs, kam tie cikloni bija super nostrādāti. Ja atmiņa neviļ tad laikam tas pats Dysons... ne par to stāsts.

 

Komplektā nāca 3 gab. HEPA filtri vai kā tos cilindriskos mazgājamos filtrus sauc. Viss skaisti, sūcot 70kvm apmēram 1-2x nākas izkratīt kasti. Principā jau varētu krāt pilnu, bet tad ciklons vairs nav tik efektīgs un mēsli sāk tīties ar filtru. Viss notiek sausajā, tādēļ puvekļu smakas nav. Lielo filtru zem auksta ūdens izskaloju apmēram pēc 5 sūkšanas reizēm. Ja slinkums, tad pēc 7. Bet tā kā ir 3 filtri, tad ar šo nodarbi ņemos apmēram reizi 3 vai 4 mēnešos. Žūst filtri apmēram 2 dienas. Pēc kārtīgas izskalošanas var sajust, ka putekļu zīdējam ir uzreiz daudz lielāks sūkšanas spēks.

 

Garantijas laikā pats netīšām salauzu putekļu sūcējā vāku virs mēslu tvertnes. To bez maksas nomainīja. Tagad rīkojos prātīgi.

 

Izskatās šādi.

 

Otrā mājā ir ūdens zīdējs. Rainbow vai kā tos sektantus sauc. 1x tik ar to esmu darbojies. Nu nez, tur tā ūdens padarīšana tāda aizdomīga, jāžāvē, līdz ar to jātur izjaukts. Nav kur ietīt vadu, nav kur uzkabināt cauruli. Turbo birste jau sen atteikusi.

Link to comment
Share on other sites

Vo vells cik daudz viedokļu. :cool2:

Pārliecinājāt ņemt parasto maisa vai arī ciklona sūcēju, jāpapēta kāds Latvijā piedāvājums.

 

Tēma nedaudz nomainījās, un lai netaisītu vēlvienu topiku tad tagad aktuāli arī grīdas pulieris. Izskatīju un atradu Kerheri pa ~120Ls, vēl Vax pa 93Ls, varbūt ir kādi modeļi lētāki. Neinteresē man profesionāls ar kuru katru dienu jāstrādā. Vajadzīgs priekš home use, vienreiz pus gadā nopulēt grīdas.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

1x gadā grīdu pulēšanai nu gan šāds nav jāpērk. Ja vien tev nav 300kvm parketā atlaisti... Ar rociņām, ar rociņām! Vispār parketa pasākumi super patīk - tīrīšana ar terpentīnu, vaskošana, pulēšana. Nu tā tak ir bauda!

Link to comment
Share on other sites

Ar roku man tas ilgs kādu nedēļu no vietas, īrēt tehniku vai arī tehniku ar darbinieku neatmaksājas (zinu pēc pieredzes)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tu tiešām Rundāles pilī dzīvo?

 

Atvainojos! Gribēju vaicāt cik tev tie kvadrātmetri ar parketu?

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

ja mājās ir alerģiski cilvēki tad vajag ņemt sūcēju ar kārtīgu HEPA filtru un atcerēties ka HEPA filtrs no alergologu viedokļa nav savietojams ar ūdens sūcēju.

(tur mitruma sāk veidoties sēnītes kuras pašas ir alergēnu avots. Īpašs vēziens šeit ir karcher virzienā kuriem kā reiz tāds sūcējs ir)

Link to comment
Share on other sites

Tu tiešām Rundāles pilī dzīvo?

 

Atvainojos! Gribēju vaicāt cik tev tie kvadrātmetri ar parketu?

 

200 - 250

 

Un sūcēja tēma jau noskaidrota, tākā varat nepūlēties rakstīt ..., bet ja tomēr gribas, tad droši.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...