Jump to content

antenas uzstādīšana daudzīvokļu mājai virszemes TV


parasts lietotājs
 Share

Recommended Posts

parasts lietotājs

Ir daudzīvokļu māja. Rīgā (Grīziņkalnā). Uz jumta ir kaut kāds aizvēsturisks antenas masts ar aizvēsturisku nekam nepieslēgtu sapuvušu metru antenu. :sarkasms: Līdz šim skatījos DTV ar kaut kādu pasūdīgu istabas antenu. Kaut ko ķer, kaut ko neķer. Brīžiem kadrs iesprūst. Vienvārdsakot, jāliek normāla antena. Tad nu esmu vienojies ar mājas pārvaldnieku, ka jāizdara tā lieta visai mājai kā nākās un kārtīgi. Tas nozīmē uzlikt uz jumta normālu antenu. Tad no tās nolaist uz leju kabeli un katrā kāpņu telpā uztaisīt "razvodku". Tālāk jau pieslēgties tai razvodkai varēs katrs dzīvoklis pats un saviem spēkiem. Kāpņu telpā ir šahta kabeļa nolaišanai, tā kā ar to problēmām nevajadzētu būt. Neko urbt nevajaga. Man nav skaidrs, vai ir nepieciešams likt kaut kādus pastiprinātājus vai kā notiek tā signāla sadalīšana. Stāvi ir 6 un katrā stāvā ir pa 4 dzīvokļiem.

Tad nu vairāki jautājumi foruma cilvēkiem, kas šo lietu saprot daudz labāk par mani:

- Kādu antenu jāliek, lai signāls uztvertos labi?

- Kādas ir pārējās nepieciešamās iekārtas (pastiprinātāji, signāla dalītāji, utml)?

- Kādas ir ļoti orientējošās antenas, iekārtu un kābeļu izmaksas?

- Varbūt variet rekomendēt kādu cilvēku, kurš šo darbu var kvalitatīvi un galvenais par samērīgu samaksu izveikt. Vajaga meistaru, kuram rokas aug no pleciem, nevis firmu, kas piestāda astronomisku tāmi. Antenas mastu uzlikt un nostiprināt arī es pats varu, tam tehniskas zināšanas nevajaga, galvenais tieši viss pārējais -- sagrozīt anenu tā, lai signāls ir stiprs un stabils un pēc tam izvilkt kabeli, utml.

Link to comment
Share on other sites

Skaneris

Paliidzeeju vienai daudzziivokllu maajai,3 staavi katraa 4 dziivoklli, uzliku anteni no Lattelekoma 18ls,pastiprinatajsTERRA 25ls, daliitaaji 3 pa 3ls un kabelis 18ls,labaak ievilkt visiem vienaadu kabeli,jo tie vecie kaut kaa isti neiet.

 

post-85987-12701318745_thumb.jpg

post-85987-127013188883_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kādreiz Lattelekoms reklamēja šito kantori: http://www.ts.lv/lv/services/sat-tv/ . Par cenām nezinu, bet ir bijusi darīšana ar šo uzstādīto videonovērošanas sistēmu- kad pamatīgi zibeņi, uzņemumam visi sakari saspārdīti , bet videonovērošanai nekā ( atškirībā no tās ko kādreiz valsts uzlika uz robežpunktiem, kad pēc pirmā zibens viss čau). Tā ka kantoris māk vilkt vadus un saprot kur var zemēt un kur nē.

Link to comment
Share on other sites

Skaneris, tas spliteris nederēs sešu stāvu maāja. Katrā stavā signālu dala ar TAPS uz attiecīgu vājinājumu. Ja četri dzīvokļi, tad TAP4. Augšejā stāvā, kur signāls visstiprākais liek teiksim 4TAP(S)/24, bet apakša 4TAP(S)/12 Tie dalītāji izskatās šitā http://www.terraelectronics.com/Pub/default.aspx?Page=products&PID=119

Par pastiprinātāju nemācešu bez signāla līmeņa mērijuma pateikt.

Link to comment
Share on other sites

Skaneris

Didzi,nemaz nestriideessos,noteikti ka vairaak staavu maajai buus cits risinaajums,bet ''Latgaliitee'' jau zinossi cilveeki ieteiks kas un kaa, nav jaabuut sevisskkam speciaalistam, lai to visu sajuugtu un visi apmierinaati.

 

 

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Ladgalītes "līmenis" ir bišku par švaku priekš kolektīvās antenas. Es Tur vispār neesmu manījis TAPus. Tur tikai spiterus piedāvā un tad dzeltenos poļu sū***. Nav jau ko brīnīties, jo Ladgalītē ne antenu meistari, ne kabeļtīklu operātori nepērkas. Kolektīvajai antenai pričendaļus jāperk Yotā vai Argusā. Tur viss būs lētāks un normāla izvēle. Tirgū pērk tikai poļu režģa brīnumantenu :sarkasms:

Labots - Didzis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

... un arī parastās decimetru antenas. Šodien biju piečāpojis, pie tantes kur parasti pirku tās poļu deltas kad vajadzēja apgādāt lauku radus, tirgoja arī daudz elementu jagi Iskra ražojumu http://www.iskra-tela.si/img/pc/uhf_ext_ant_x.pdf UHF - 71X pa desmit lati. Kā saka priekš kam pirkt dārgāku ja to pašu var krietni lētāk . Arī Deltas agrāk pirku pa 5-6 ls, kad argus tirgoja pa 10 ls :) . Bet par pārējiem loriņiem , tad tirgū ir draza vai dārgāk kā Yota un Argusā.

Link to comment
Share on other sites

Skaneris

Nu nav jau tik traki,ka tirdzinnaa tirgo tikai meeslus,ja paprasu ko vajag,viiri atrod,ja varbuut daargaak kaa ''Argusaa''bet es sevisski nesasprigstu,jo ir ari kas leetaaks, taa kaa saskaitaamos mainot vietaam, summa nemainaas.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tak nu beidziet. Nu nebūs vienam tirgotājam kaut tie paši F konektori, jo priekš daudzdzīvokļu mājas vjadzēs vismaz iepakojumu(100gab), bet tirgotājs labi ja kādreiz to simtiņu ir iepircis un tagad lēnām iztirgo. Par RG11 kabeli un konektoriem tam vispar nav ko runat- tādas mantas tirgū nekad nav bijušas. Jāatdzīst, ka poļu režģa antenas tirgū var lētāk dabūt, bet nu tās tak nav antenas priekš kolektīvās uztveršanas :sarkasms: . Ladgalītē jāperk azbesta striķis, plīts riņķi, vai citi krievulaiku hlami, kurus bodē nevar nopirkt.

Link to comment
Share on other sites

Skaneris

Viss ir taa kaa ir, es zinu ja ko vajag,kaut daudz,buus,atvediis uz maaju,man jau kaadreiz koleeggi smejas,nopeerk baazee un man daargaak paardod,bet es par siikumim neraizeejos, pelni pats un lauj citiem nopelniitdrinks.gif Prieciigas lieldienas visiem!

Link to comment
Share on other sites

un tiem spliteriem ar TAPiem izejā vajag slāpējumu likt, lai nebūtu traucējumu, un tie paši F tipa konektori ir vairāku veidu :) ar riņķīšiem un bez, no kā atkarājas cik labi turēsies uz kabeļa, jeb drusku atšķiras diametrs, kabeli varbūt arī var atrakt labu, bet vajag zināt specifikāciju, un meklēt kas labāk der noteiktai situācijai, ar labu ekrānu bet ar lielāku vājinājumu, vai mazāku vājinājumu un lielākus traucējumus caur ekrānu :) savos tīklos lietojam CAVEL, abonentam kādu pats grib-jeb lētāks un švakāks ekrāns :on_the_quiet2: vispār kā puņķi tas lētais

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...