Jump to content

nestabils HD kanālu ieraksts caur tīklu DM800HD


Krisha
 Share

Recommended Posts

Jautājums DM800 HD īpašniekiem. Piemontēju windows tīkla shāri dreamboxam, jo vēlos caur tīklu saglabāt ierakstus. Viss it kā strādā normāli izņemot HD kanālu ierakts. Rakstot HD kanālus tiek tiek zaudēts diezgan daudz kadru. Problēma ir ar tīkla noslodzi, kas svārstās ar diezgan lielām nobīdēm. Pēmēram ieraksta vidējais bitrate ir 15000 kbits, ieraksta laikā tīkla noslodze svārstās no 9 - 17 Mbitiem un gala rezūltātā iegūtais matereāls ir nelietojams. Ja palaižu pa taisno streemu caur vienalga kādu playeri tīkla noslodze visu laiku ir stabila, nobiide ir minimāla un nekādu problēmu nav. Ja ierakstu veicu uz piemontētas flash atminjas, tad problēmu nav. Vai kāds ir mēginājis šādi veikt ierakstus un vai šāda tipa problēmas ir arī citiem DM īpašniekiem? Varbūt kādam ir risinājums šai problēmai?

 

Lietoju jaunāko Gemini 4.7 versiju.

Link to comment
Share on other sites

Risinājums ir tikai viens : nerakstīt šādā veidā HD materiālu. Ne Drīms 800 ne Azboks ne kāds cits no man zināmajiem HD uztvērējiem ( varbūt Drīms 8K var ) nav spējīgs vielaicīgi uztvert atkodēt un strīmot tīklā kvalitatīvi HD kontentu. Procesori par vāju, tikla kartes par lēnu , un parasti vēl softiski uzlikti ierobežojumi tīkla ātrumam lai neapstātos visi citi procesi.

Cieto disku iekšā un aizmirsti par šādu problēmu.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

DM8k arī klučo HD strīmu. Jā, iekšējais cietais glābj situāciju.

Link to comment
Share on other sites

Izdevās atrast problēmai risinājumu! Sākumā mountoju shāri izmantojot cifs tīkla protokolu, palasīju infu Vācu dream forumā un uzdūros uz interesantas atziņas par NFS tīkla protokolu. Uzliku uz Windows NFS serveri, nokonfigurēju attiecīgās šāres un piemontoju ar defaulto NFS klientu drīmam servera šāri. Uzliku ierakstu, neliekot drīmu stand bay režimā un paralēli skatījos to pašu HD kanālu uz TV, pēc ieraksta pārtraukšanas nekādu problēmu ar ierakstīto materiālu, viss ierakstījies normāli, guku nav un tīkla ātrums ar vairs nesvārstās! :) Pie problēmām varu minēt to, ka ir diezgan maz un normālu NFS serveru priekš Windows, pats uzliku HaneWin NFS. Vēl viens mīnuss kuru pamanīju ir ilgais mountēšanās laiks, kas aizņem ap 1 minūti, serverim piekonektējas uzreiz, bet kas notiek atlikušo minūti īsti nezinu.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Sorry, es biju nekorekti pateicis par DM8k HD konteksta klučošanos rakstot caur tīklu. Es mēģināju to darīt caur bezvadu tīklu. Nezinu kā būs rakstīšana vai strīmošana uz stacionāro kompi, kas ir pievienots ar vadu. Kad pamēģināšu tad pastāstīšu.

Edit: Pamēģināju..... arī uz stacionāro datoru HD kvalitātes strīmošana neiet normāli, bet tajā pat laikā ja strīmot vienlaicīgi kādus 5 SD kanālus tad visi rāda normāli.

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...