Jump to content

Par pikseļiem un attēla izmēru!


Gufiys
 Share

Recommended Posts

Ir Panasonic FZ38 kamera ar 12,1 megapikseļiem. Nepieciešams uzņemt pēc iespējas labākas kvalitātes attēlu 1,920 x 1,080, 100 dpi, izmērā ar 16:9 malu attiecību (attiecība atbilst dotajam izmēram).

Kamerā var mainīt attēlu lielumus un arī malu attiecības! Lielākais izmērs ir 4,000 x 2,248 ar malu attiecību 16:9 un mazākais ir 1,920 x 1,080 ar malu attiecību 16:9. Kādā gadījumā attēla kvalitāte būs labāka:

1)Ja attēls ir uzņemts 4,000 x 2,248 un pēc tam konvertēts ar datoru uz 1,920 x 1,080

2)Ja attēls ir uzņemts jau kamerā iestatot 1,920 x 1,080 izmēru ?

 

Kamerai iz 1/2.33 " CCD sensors! Kad ir lielākais izmērs iestatīts, tad viss skaidrs kas tur notiek, bet ja uzliek mazāko izmēru, tad attēls tiek centrēts uz sensora centra uz attiecīgu pikseļu skaita, vai joprojām izmanto visu sensoru?

 

Attēlus nav paredzēts apstrādāt uz datoru, tāpēc gala rezultāts var būt arī uzreiz laukā no kameras!

Labots - Gufiys
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Kameras sensoram natīvais režīms, viss drīzāk, ka ir tā augstākā izšķirtspēja. Tādēļ jautājums ir tikai par to, kurā brīdī notiek attēla konvertācija. Ja tu varētu dabūt no fotoaparāta tos atēlus .raw formātā vai bitmap, tad būtu par ko spriest, bet tā kā fotoaparāts tev dod .jpg formāta, tad tas nozīmē, ka fotoaparāta čips ir samazinājis attēla izmēru un sakompresējis attēlu par .jpg. Proti - viena spiešana + viena kompresēšana.

Ja tu ņemsi attēlu no fotoaparāta lielajā izmērā, tad būs kompresēšana + uz datora spiešana + vēl viena kompresēšana, jo diez vai tu attēlu turēsi .bmp formātā (izmērs = 6MB) -> par vienu kompresēšanu vairāk -> lielāki kvalitātes zudumi!

Un vispār labāku attēlu var iegū palielinot ekspozīcijas laiku un samazinot ISO! :)

Beefs

Link to comment
Share on other sites

RAW arī ir pieejams, tikai tas prasa apstrādi uz datora, kuru es neplānoju veikt! Par ISO zinu, bet tā kā fotografēšu laukā dienas laikā saulainā apgaismojumā, tad ISo uz 80 un pēc iespējas lielāks slēdža ātrums nebūs problēma! Jautājumu par matricu uzdevu, jo pamācībā lasīju par Extra Zoom iespēju, kur ar lēcām attēlu veido matricas centrā tikai uz 3 megapikseļiem. Tad nu radās neizpratne, kā tas notiek, vai tiek krpota bilde, vai netiek!

Link to comment
Share on other sites

Extra zoom tik tiešām ņem no konvertēšanai no matricas vidus, optiskais izmanto visu matricu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...