Jump to content

Lattelecom virszemes TV (1. turpinājums)


Pirkss
 Share

Recommended Posts

Tātad par antenu zemēšanu. Jebkurai antenai jābūt sazemētai un pareizi sazemētai. Jau krievu laikos pāri mājai bija dzelzs šina, kura bija piemetināta pie visiem antenu masties(vismaz tā bija jābūt). Ziepes sākas, kad vecajā instalacijā elektrības skapji ir nevis sazemēti bet sanullēti(atvainojos par krievulaiku teminoloģiju). Tad pa TV kabeļa zeķi sāk "staigāt" klīstošās strāvas, jo bieži nulles vadi skapī jau sen nodeguši :sarkasms: .Vārdu sakot, visiem sadales skapjiem jābūt sazemētiem, visos kontaktos trešajai spailei ir jābūt sazemētai, antenas mastam jābūt sazemetam un visiem tiem vadiem jāsaiet vienā punktā kurš savienots ar zemējuma kontūru(dzelzs mieti zemē). Pie ši punkta pienāk nullesvads no centrālās sadales. Ja tā viss saslēgts, tad nekadas cilpas neveidojas uz viss darbojas perfekti. Protams, ja būs tiešais zibens trāpījums, tad zemējums pasargās tikai no ugunsgrēka, bet elektronika būs beigta. Pret zibeni pasargā tikai aparātu pilnīga atvienošana no visiem tīkliem un kabeļiem.

jacobs, nu saslēgsi Tu četras polenes sinfāzē un ko iegūsi? Četras antenas dos 18dB pastiprinājumu un riktīgu buru uz jumta. Četras antenas Tev izmaksās 40Ls(ja pirksi veikalā), vai 30Ls(ja pirksi tirgū). Viena 18dB antena maksā 18Ls un Tu vari saslēgt divas tādas antenas sinfāzē pa to pašu naudu un iegūsi 21dB.Ja ņemās ar tāluztveri, tad poļu režģis ļoti labi der monitoringam, jo šai antenai ir ļoti plašs horizontālais uztveršanas leņķis. Ieraugi bildi uz polenes un tad piegriez precīzi Yagi tipa antenu. Vienu brīdi man bija doma četras polenes salikt kvadrātā, tad var noklāt 360 grādus visapkārt. Štepselē tik antenas un skaties kas gaisa notiek. Neko labāku par Yagi antenu neviens pasaulē vēl nav izdomājis :sarkasms: .

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Uz kolektīvām antenām bija lampu pastiprinātāji,neatceros ka kāds no šiem negaisa laikā būtu izbliests

Link to comment
Share on other sites

Lampu aparatūra jau iztur pat ātomsprādzienu :sarkasms: .Pērkons priekš lampām jau tāds pirdiens vien ir. Es gan nevaru iedomāties ka izskatītos plazmas TV uz lampām :sarkasms: .

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kādreiz, un vēl tagad dažos specifikos gadijumos izmanto elektromehānisko atsaisti, motors-ģenerators. Šitam nekādi impulsi neiet cauri, tikai baigais troksnis. Vienīgi par antenas signāla atsasititu pievadīšanu jāpadomā, bat tas jau vairs nebūs tik dārgi.

Link to comment
Share on other sites

DreamMuca

Es gan nevaru iedomāties ka izskatītos plazmas TV uz lampām sarcastic.gif .

 

apmeeram shaadi vareetu izskatiities lampu dators. declare.gif

 

 

EDIT: esmu shaadus dziivee redzeejis. EC6010, ja kaads taadu atceraas.

Labots - DreamMuca
Link to comment
Share on other sites

... ech, zaļknābji, es BESM esmu dzīvu redzējis un pat perfokartes bāzis iekšā... ;)

Link to comment
Share on other sites

Didzis

 

Mūsu domas jau daļēji sakrīt,es jau arī domāju tās antenas ar reflektoriem(mugurām) salikt kopā,jo man otra puse būs pret igauņiem.Cena jau tām Argusā ,šķiet 5.50Ls gabalā.Par Yagi protams tev taisnība,vajadzētu, liktu tās 4 gabalas,kaut vai 16 :),tikai nav jaunības tāluztveres stimula.Tie antenu palagi ir redzēti.atceros 70-gadu sākumā strādāju Olainē,tur vienam armijniekam uz piecstāvenes bija grozamais Harčenko antenu "palags",sķiet 16 gabalas :) (174-230Mhz)Es jau arī varētu daudzko līdzīgu taisīt,tehniskās iespējas man lielas,ierobežo tikai jēga-kāpēc tas vajadzīgs :) .

Link to comment
Share on other sites

man uz jumta stāv 4 decimetru jagi antenas, jau pie vairākiem gadiem, un tās vienkārši pārspļauj jaunāka kura darbojas šaurākā diapazonā manos kanālos, tāluztverei labāk jau taisīt no 0 savu jagi, veikalā jau pēc šablona saliktas, nevis piedzītas, ar to pārošanu bija kā bija, pastiprinājums ir uz pāris dB, bija formulas šķiet

Link to comment
Share on other sites

janispauls

Didzis

 

Mūsu domas jau daļēji sakrīt,es jau arī domāju tās antenas ar reflektoriem(mugurām) salikt kopā,jo man otra puse būs pret igauņiem.Cena jau tām Argusā ,šķiet 5.50Ls gabalā.Par Yagi protams tev taisnība,vajadzētu, liktu tās 4 gabalas,kaut vai 16 smile3.gif,tikai nav jaunības tāluztveres stimula.Tie antenu palagi ir redzēti.atceros 70-gadu sākumā strādāju Olainē,tur vienam armijniekam uz piecstāvenes bija grozamais Harčenko antenu "palags",sķiet 16 gabalas smile3.gif (174-230Mhz)Es jau arī varētu daudzko līdzīgu taisīt,tehniskās iespējas man lielas,ierobežo tikai jēga-kāpēc tas vajadzīgs smile3.gif .

Viņš nebij nekāds armijnieks Roberts Jankovskis,bet parasts elektriķis,dvēselē kā agrāk sauca ,,radio ļubiteļ,,nodarbojās ar tālas telvizijas ustveršanu ,skatijās pat zviedrus,bija uzbūvēti vairāki radio raidītāji

Link to comment
Share on other sites

[media]

[/media]

 

Vidusdaugavas TV sižets.

 

Normāla apraide pēc tās kartes ko tur rādīja. Visa Lietuvas pierobežas daļa arī aptverta. Mani tik interesē vai starp Biržiem un Viesīti (teiksim kaut kur netālu no LV robežas, vēl Lietuvas daļā) netiek traucēta paša Biržai bezmaksas programmu uztveršana 61.kanālā, ja Viesītes 60. ir tikpat spēcīgs (jauda ir tāda pati) ņemot vērā to, ka no Biržai kanāls ir visai vārgs.

Torni - tev kolēģu LT nav? Esmu meklējis jaudas viņu raidītājiem, taču diemžēl bez panākumiem.

Link to comment
Share on other sites

Rudiger

Uzņēmums «Lattelecom» un TV3 pirmdien vienojušies par TV3 raidīšanu «Lattelecom» virszemes ciparu apraidē no 1. jūnija, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā «Lattelecom».

 

Tas nozīmē, ka TV3 arī turpmāk būs pieejams «Lattelecom» «Virszemes TV» skatītājiem bez maksas visā Latvijas teritorijā.

 

Līgums ir spēkā līdz 2013. gada beigām.

 

Puses vienojušās nesniegt turpmākus komentārus.

APOLLO

Link to comment
Share on other sites

tv3 ir "uzvilkuši", nu itkā ;)

 

bažas rada iekš delfiem rakstītais, gan jau kļūda.

Pašās raksta beigās teikts

LTV7 pilnībā pārgāja uz ciparu apraidi no 1.marta. Savukārt LTV 1 un LNT pārtrauca analogo apraidi no 1.aprīļa, bet ārpus Rīgas reģiona LTV1 vēl skatāms analogajā apraidē līdz 1.jūnijam. Jaunajā ciparu formātā bez maksas varēs skatīties LTV1, LTV7, TV5 un LNT.

 

bet nu ticēsim apollo utt labāk, nevis delfiem šoreiz varbūt

Labots - dadzis
Link to comment
Share on other sites

Rudiger

Jā, es arī sākumā izlasīju DELFOS un dikti nobrīnījos, par ko tad šie slēdza līgumu.Cerēsim, ka taisnība APOLLO!

TVNET arī raksta to pašu, ko APOLLO!

Labots - Rudiger
Link to comment
Share on other sites

Offtopiks: EC (Jēzenes, jeb Vienotā Sistēma (Edinaja Sistema)) tak bija IMB360 kloni un uz pusvadītājiem. MESM un BESM un vēl laikam Urāli bija uz lampām. BESM esmu tikai Krievijā redzējis, bet stāsta, ka Latvijā arī esot bijušas...

 

apmeeram shaadi vareetu izskatiities lampu dators.

EDIT: esmu shaadus dziivee redzeejis. EC6010, ja kaads taadu atceraas.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Nejauši ieslēdzās TV5 un tur skrējušā rindiņa divās valodās paziņo, ka ar 2.jūniju Tv5 būs pieejams skatīšanai Ekonomiskajā pakā. Tā ir pīle vai pēdējā brīža kārtējais gājiens?

Edit: Sorry, par šo jautājumu jau laikam tika runāts dažas lapas iepriekš.:t_p_o_n_e:

Labots - RimaNTSS
Link to comment
Share on other sites

TV5 pārnest uz maksas MUXi, līdz ar to atstājot lielāku bitreitu brīvajiem kanāliem, kā arī reģionālajai televīzijai, kurai šobrīd ir statisks 1,9mbps. Es ceru, ka tas notiks.

Link to comment
Share on other sites

Tad rītdien 00:00 tiek atslēgta analogā apraide, vai pareizi ?

Link to comment
Share on other sites

aha skaidrs.

un kad tiek atslēgti visi mazie vietējie(reģionālie) radītāji? arī tai pat brīdi, vai 1 decembrī ?

Link to comment
Share on other sites

Principā MK noteikumi paredz, ka analogā apraide tiek atslēgta līdz 2011.gada 1.decembrim, bet nākošnedēļ, cerams, gaidāms Saeima sbalsojums par jauno "Elektronisko plašsaziņas līdzekļu" likumprojektu, kurā ir iestrādāti pārejas noteikumu, ka vietējās un reģionālās TV drīkst raidīt analogi _savu_ programmu, izmantojot _savu_ raidītāju, līdz 13jam gadam. Kaut kas jau tiks izslēgts ātrāk, kaut kas jau ir izslēgts.

Link to comment
Share on other sites

Mazie raidītāji turpinas darboties. Tā vismaz patreiz nolēmusi saimas komisija. Kā nobalsos saima nav ziāms. Mazajiem jau vieglāk par TV3, jo raidītāji pieder pašim un mazās TV "liek mīksto" uz LVRTC un Lattelekom. Pēc likuma viņi var darboties līdz 2012 gadam. Ja kāds teiks slēgt raidītājus ārā, tad sekos tiesas darbi, kuros protams valsts zaudēs.

Link to comment
Share on other sites

nez cik ilgi šie to varēs darīt, ja var raidīt tikai savu programmu? jo lielākoties tie raida max stundu dienā, pārējā laikā retranslē un apakšā laiž reklāmu slīdošās lentas izskatā kā vecajos KS-Video utml laikos.

Link to comment
Share on other sites

Vidusdaugavas TV noteikti darīs kā pirms 2-3 gadiem, kad tika beigta Euronews retranslācija un LZK translācija vēl nebija sākta, t.i. laiž sludinājumus visu dienu un vakarā programma.

Vai arī, beigs raidīt no 34.kanāla un paliks tikai digitālajā ar LZK translāciju. Par citām TV nemāku teikt.

Link to comment
Share on other sites

bet ja gribam dabūt to dividendi tad visiem jābūt izslēgtiem nevis tikai lielajiem, vai ne.

atvainojas ja atkārtojos !

Labots - DJWoX
Link to comment
Share on other sites

Pēc Eiropas normām katrā valstī mazajām TV pienākas astoņas frekvences un tajās ar mazu jaudu lokāli var raidīt kā grib. Visas tās dividentes ir tikai muldešana lai panaktu Lattelekoma monopolu.

Link to comment
Share on other sites

Tātad, pēc visa scenārija Lattelecom rīcībā nonāk 31.decimetru kanāls Rīgā, kā arī vidēji 1-2 kanāli (LNT, LTV1) pārējā LV. Tikai, likt jau viņos pagaidām manuprāt ko nebūs, jo (jūnijā?) tak būs tas konkurss kanāliem par apraidi digitālajā TV.

Link to comment
Share on other sites

ir jau pāri pusnaktij taču vēl nekas nav pazudis vismaz Alūksnē LTV1 un TV3 vēl rāda. ceru kad no rīta tā nebūs ;)

Labots - DJWoX
Link to comment
Share on other sites

Gan jau vēl pāris dienas rādīs brīdinājuma plakātus, kā tas bija Rīgā, aprilī

Link to comment
Share on other sites

ir jau pāri pusnaktij taču vēl nekas nav pazudis vismaz Alūksnē LTV1 un TV3 vēl rāda. ceru kad no rīta tā nebūs ;)

Atslēgšanas moments jau tā kā uz 1.00 nolikts.

 

Nu tas arī ir noticis!

Link to comment
Share on other sites

tieši tā TV3 ar izslēgts

kad kaimiņvalstī pilnībā izslēgs ?

Link to comment
Share on other sites

A kāda starpība ko dara kaimiņvalstīs. Tas nu nekādīgi neietekmē Latvijas digitālo TV.Ir pilnīgi pofig, vai kanālu aizņem analogais vai digitalais signāls.

Link to comment
Share on other sites

vai tad pierobežā ar vienalaga neticu.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja Krievijas pierobežā grib skatīties kaimiņu TV, tad jau nav vienalga. Krieviem jau uz Eiropas direktīvām uzspļaut. Viņiem tanki ātrāki un stobri resnāki- pamēģini ko pateikt :sarkasms: Krievi tikai tagad sāk štukot par digitalo TV.

Link to comment
Share on other sites

Kaimiņvalstīs izslēgs: Igaunijā - 1.jūlijā šogad, Lietuvā: 2012.gadā, Krievijā kaut kur lasīju, ka 2015.gadā.

 

TV3 visu vakaru un nakti laida klipu ar Zūzenu un viņas skaidrojumu par situāciju, kas izvērsusies.

Nu ko, analogā ēra beigusies. (praktiski, vēl jau reģionālie paliek).

 

R.I.P.

1954 6.novembris - 2010 1.jūnijs

 

Ko sakat par Lattelecom reklāmu, tipa teksts līdzīgs šim: "Un piedodiet šķīvji un kabeļi, jo jums Latvijas kanāli ir par maksu".

Un tajā brīdī es tā padomāju: Njā, ja kabelim vai tam pašam Viasatam raidorganizācijas maksātu pusļimonu, arī viņi piedāvātu Latvijas kanālus bezmaksas.

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Ar poļu antenas aizmuguri uztveru Baltkrievijas digatālo tv (8 kanāli). Tie gan ir malači, ka diezgan lielu gabalu nosedz LV. Nevis kā LTC knapi līdz robežai aizvelk.

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Neko viņi nepiedāvātu par velti, jo kabeļi un šķīvji maksā naudu un vieni ir piesaistīti vietai otri konkrētam satelītam. Kā tu to iedomājies izvilks kabeļus, un cilvēciņi pateiks Ok paldies par bezmaksas TV tos krieveļu kanālus skatieties paši. Ātri vien bankrotēs tādi kabe;ļi un šķīvji.

Link to comment
Share on other sites

Atkarīgs no atrašanās vietas. Leišu forumos cilvēki raksta, ka pierobežā mierīgi skatās digitālo arī no Latvijas.

Pagājušajā nedēļas nogalē es te biški paspēlējos un ar normālu (nu cik nu poļu režģis skaitās normāls, vēl DTX 48 neesmu iepircis) antenu varēju uztvert Latvijas kanālus no 3 raidītājiem. (Viesīte, Cesvaine, Daugavpils). Tā kā vai nu cilvēku negribēšana, antena, vai arī faktors "citiem vienmēr ir labāk kā mums" ir vainīgs, nesaprotu...

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...