Jump to content

medus imports caur proxy


sumis
 Share

Recommended Posts

Sveiciens dravniekiem!

 

Ārzemju bites medu pie manis nes diezgan gausi sakarā ar lēno ārzemja internetu. Rezultātā medus sanāk tāds saraustīts :)

 

LV ātrums gan man te ir pieklājīgs. Tad nu radās ideja, vai nevarētu dravniecībā izmantot tādu lietu kā proxy? Kāds ir mēģinājis varbūt?

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Caur proxy nekas labāk nestrādās. Proxy jēga ir vienveidīgu datu kešošanā, bet medus nekad nav vienveidīgi dati. Pat, ja to proxy izmantos 100 medus tecinātāji, katram lietotājam tik un tā ir vajadzīgi unikāli dati, un no citu lietotāju kešotās informācijas nav nekādas jēgas.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tecinātājs būšu es viens pats - man neinteresē nekāda kešošana un daudzlietotāju režīmi. Problēma jau ir tur, ka man ārzemju neta ātrums ir zems un vakarā parasti kanāls aizsists ciet. Lv kanāls savukārt ir resnāks. Ir pieejami datori LV, kuriem ārzemju kanāls ir gana labs - ja varētu uz kāda no tiem uzlikt proxy, tad caur to slēdzoties situācijai vajadzētu būt labākai. Jautājums tikai vai tas ir iespējams un kā...

Labots - sumis
Link to comment
Share on other sites

kirils

ir iespējams. ieskaties, piemēram. ssh un konkrēti ssh tunneling. var būvēt to visu arī uz netcat.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man jau likās, ka tas ir teorētiski iespējams, tikai kā...

 

Tavs variants, kiril, prasa pašam kaut ko kodēt uztvērējā un ssh servera pusē? Varbūt vari pāris teikumos uzrakstīt, kā to iedomājies :)

Link to comment
Share on other sites

kirils
(labots)

vienmēr esmu facinējies par to, kas ir medus utml (t.i. Dreamboxam dzīvē pieskāries neesmu), bet pieņemot, ka tas darbojas TCP protokolā, Tev vajadzēs 3 lietas:

1. serveri (SSH) ar labu LV un ārzemēm. uz servera SERVERIS Tavs lietotaaja vaards buus USERNAME un serverim buus Tava publiskaa atsleega.

2. uz datora DATORS savā tīklā palaid:

ssh -q -l USERNAME -L viltusmedusports:medusadrese:medusports -N -n -i /kur/atrodas/Tava/privaataa/atsleega.key SERVERIS

3. dremboxam pasaki, ka medus jāņem no DATORS:viltusmedusports.

 

tas arī viss

medusports drīkst būt vienāds ar viltusmedusports.

viltusmedusports ir jābūt lielākam par 1024.

 

lai veicas ar to, ko nu jūs te darat.

Labots - kirils
Link to comment
Share on other sites

Vai pareizi saprotu, ka, lai pasākums darbotos, ir nepieciešams gan serveris, gan dators visu laiku ieslēgts?

Link to comment
Share on other sites

Dreamboxā arī ir ssh klients Dropbear, tā kā datora daļu var aizstāt ar dreambox, vienīgi izmēģināju un camd3 protokols šādā veidā negrib darboties :( . Sanāca caur manu dreamboxu izlaist ssh piekļuvi pie cita linux servera, bet medus gan netek.

 

Vēl idejas? :)

Link to comment
Share on other sites

Aizmirsti. Gribi medutiņu tecināt - parūpējies par pietiekami resnu trubu no dravas līdz pat savācēj traukam. Ja truba būs par šauru, tad nevis tecēs smuki, bet ar izteiktu raustīšanos un regulāru aizdambēšanos. :on_the_quiet2:

Link to comment
Share on other sites

Nu tad meklē medutiņu Latvijā.

Link to comment
Share on other sites

Drošāks liekas importa medus :) Man vienkāršāk būtu ņemt medu no ārzemēm, nekā no LV. Ir tikai daži tehniskas dabas jautājumi, kas ir jāatrisina...

 

Atcerējos, ka camd3 sugas bites pārvietojas pa UDP skreju, tāpēc loģiski ka kirila ieteiktais variants neiet (Tcp). Jānotestē ar citu protokolu.

Link to comment
Share on other sites

Uz "dravniekiem" šitie punkti laikam neattiecas?!

3.6. Forumā aizliegts propagandēt pirātismu un zagšanu.

3.6.1. Aizliegts publicēt dažādu konfidenciāla rakstura informāciju. (Programmproduktu atslēgas, sērijas numurus, pieejas kodus, lietotājvārdus un paroles, u.tml.)

3.6.2. Aizliegts izplatīt ļaundabīga, drošību mazinoša, aizsardzību apejoša, vai destruktīva rakstura programmproduktus, kā arī pamācības, kā piekļūt neaizsargātām informācijas sistēmām u.tml.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Biedri arla, kur pamanīji ko tādu kas neatbilst noteikumiem? Principā te runa iet par protokoliem, ssh tunneling utml...

 

Tātad viss protams veikts pētniecības nolūkā, bet varbūt kādam noder vai vismaz interesanti! :)

 

Vajadzīgs ssh serveris. Pats izmantoju openssh. Ssh serveris jānokonfigurē tā, lai pie viņa varētu pieslēgties izmantojot privāto atslēgu. Par ssh servera konfigurāciju vairāk šeit http://sial.org/howto/openssh/publickey-auth/.

 

Es publisko un privāto atslēgu ģenerēju servera pusē. Tad iekopēju dreamboxā privāto (publiskā pirms tam jāieimportē korekti servera pusē). Uz dreamboxa darbojas dropbear ssh klients un viņam tie sertifikāti ir nedaudz savādāki (cik sapratu no knapās dokumentācijas netā). Lai vai kā ir konvertēšanas verķis rakstām iekšā konsolē: dropbearconvert openssh dropbear ~/priv_atsleega_no_openssh ~/priv_atsleega_prieksh_dropbear. Tālāk mums ir uzģenerēta privātā atslēga un varam viņu izmantotu, lai slēgtos pie ssh servera un uztaisītu local port forwarding. Te atkal sintakse sekojoša: ssh -l openssh_servera_lietotajs -L lokālais_ports:merrkja_serveris:meerkja_servera_ports -i ~/priv_atsleega_prieksh_dropbear openssh_servera_adrese

 

pēc tam var slēgties pie paša dreambox lokālā porta, šamais savukārt sazinās ar openssh serveri un tas visu izdara tālāk... Dropbear cik noprotu darbojas arī uz vairākiem rūteriem (DD-WRT u.c.), tā kā var visādus interesantus risinājumus vēl sadomāt. Nosacījums - trafikam ko gribam šādā veidā pumpēt cauri ir jābūt TCP protokolā. Varbūt kādam noder kādreiz! :)

Labots - sumis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...