Jump to content

37' plazmas izvēle


Musimusi
 Share

Recommended Posts

Labvakar.

Par cik sācis "ģībt" mans CRT Sony, jāsāk "laicīgi" domāt par aizvietoitāju. Pārlsot kaudzi ar info (LCD vs Plasma), novērtējot paneļus Elkor'ā un Euronics, tā kā nosliecos pa labu plazmai. Bet ir viens bet. Lielāku paneli kā 37' nebūtu vajadzības, un bez iespringuma pat iespējas novietot dzīvoklī, taču izmērs tāds, ka ražotrāja izvēle ir visai neliela.

Tātad izvēlētie modeļi (ņu cik noprotu, Panasonic nav atteicies no šo paneļu ražošanas un nopietni investē viņu attīstībā) Panasonic 37'X10E kur aprakstā parādās jaunā NeoPDP matrica, un FullHD bet ne pēc punktiem (ticēt vai neticēt Panasonic mājas lapai?) !!, "parastais" 37' panelis C10Y. Paliek neskaidrības ar apakšlauku ierosmes frekvencēm, kuras FullHD paneļiem uzrāda (un atkarībā no paneļa veida"parastajam" 42' panelim S10E ir 400Hz, bet jaunajam 42' jaunā tipa NeoPDP panelim G10E ir apakšlauku ierosmes frekvence 600 Hz. Visiem 100Hz tehnoloģija. Bet tad kāda tā ir 37' paneļiem, un kā šī tehnoloģija ietekmē sporta skatīšanos? Patīkmsporta pārraides un ieberzties uz "raustekli" galīgi negribās.

PS. Kā tiem 37' paneļiem ar IZZI kabeļu batu dekodēšanu? Te kaut kur cilvēks rakstija, ka ar 50' NeoPDP viss ir OK (`diez vai matricas tips ko nosaka, tas vairāk varētu norādīt uz jauno modeļu iespējām)vai šim arī? It kā jau hiperband un visādi brīnumi, bet ja vien ir iespēja izvairīties no 2-ām pultīm, būtu labi.

PPS. `Var`but citi priekšlikumi.

Paldies

Link to comment
Share on other sites

GulbisRG

JAUNĀKĀS ZIŅAS!!!

 

ASV patērētāji ierosinājuši kolektīvu tiesas procesu pret vienu no vadošajiem plazmas televizoru ražotājiem Panasonic, apsūdzot to produkcijas zemā kvalitātē. Konkrēti kompānijai tiek pārmests, ka plazmas paneļi jau pēc 1-2 gadu kalpošanas laika zaudē kontrastu, un īpaši acīs duras melnās krāsas zudums - tā kļūst pelēka. Panasonic garantējis nemainīgu attēla kvalitāti visā televizora kalpošanas laikā, kas pēc kompānijas reklāmas sastāda 100,000 stundu (136 gadi pie 2 h skatīšanās katru dienu).

 

Panasonic pārstāvji savu vainu neatzīst, un gatavi cīnīties tiesā. Savukārt eksperti uzskata, ka pie vainas ir elektrobarošanas kontrollera programmnodrošinājums, kurš kompensē plazmas paneļa novecošanos, un ar laiku padod uz to lielāku spriegumu. Acīmredzot inženieru kļūdas dēļ kompensējošais spriegums pieaug pārāk agri un par daudz strauji, kas arī izraisa šķietamo kontrasta zudumu.

Problēma visvairāk skar 2008.-2009. gadā izlaistās plazmas paneļu sērijas Panasonic 10G, 11G, 12G un V10.

 

Panasonic Consumer Electronics vecākais viceprezidents Bobs Perijs atzinis, ka šī esot plazmas TV "īpatnība, nevis defekts". Viņš ieteicis cilvēkiem, kam svarīgas kvalitātes nianses, nepirkt 2009. gada modeļus. 2010. gada sērijās problēma lielā mērā būšot novērsta.

Link to comment
Share on other sites

osscar

nu nez- man liekas, ka labāk tad 32 collu LCD vai 42 collu plazmu. nu nav tās 42 collas tik traki lielas. Vienīgi ja ņem 37 collas tad tur uz full HD nav ko iespringt...

Link to comment
Share on other sites

varbuut cilveekam tiiri fiziski nav kur iemaaniit 42" plazmu? tjip ir vieta sekcijaa, vai sienaa nisha

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Neesmu sen pētījis, bet apmēram pirms gada iedalījums bija sekojošs:

* līdz 40...42 collām bija tikai un vienīgi LCD

* no 40...42" bija gan plazmas (no 42"), gan LCD (no 40"), bet LCD cena bija vismaz 1.5-2x lielāka nekā tāda paša izmēra plazma

* ap 50 un vairāk collām bija reti kurš LCD (par vājprāta $$$$) un salīdzinoši daudz plazmas (arī par kosmosu)

 

Šobrīd zem 40" atradu tikai Panasonic TX-P37X10Y par aptuveni 420Ls. Bet par šādu ciparu jau var piemeklēt lietojamu 42" plazmu. Turklāt ir tāda slikta aizdoma, ka tik maza plazma nekas labs nevarētu būt; velku paralēles ar LCD zem 32" kvalitāti.

Link to comment
Share on other sites

Musimusi

Nu Žaka teiktais baida arī mani, bet 42' tiešām ar "fiziskām" grūtībām ievietojās istabā, lai gan attālums , no kura varētu skatīties būtu 3,5 m, kas it kā būtu pietiekams...

Ja būtu pārliecība , ka vienam no 37' paneļiem ir tā jaunā NeoPDP tehnoloģijas matrica (kā rakstīts mājaslapā), varētu cerēt , ka viss OK, bet nez kapē' šķiet ka kaut kas tur ir sajaukts, jo citur tāda info neparādās.

Kas ar tām frekvencēm- 100Hz tehnoloģiju un apakšlauku ierosmes frekvenci (400-600Hz uz fullHD)? Kaut kā neizdevās sakarīgu/saprotamu skaidrojumu netā atrast.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Mani paziņas pāris nedēļas atpakaļ akcijas laikā nopirka 42'' samsung plazmu pa ~350 ls. Ar mpeg4 digitālās TV uztvērēju. FULL HD protams nav. Bet tā rāda ideāli. Tāpēc neredzu jēgu par mazāku TV maksāt vairāk. Ja nu vienīgi tiešā nu nekādīgi nevar 42'' tv iemānīt... Bet nu plazmas tv takš plāns. Var vis kaut kur viņu nolikt, arī pie sienas piekarināt!

 

Ja kāds uztraucās par bildes izmēru - nevajag aizmirst ka lielākā daļa tv programmu ir ar malu attiecību 4:3! Tātad paliek neizmantotas ekrāna malas, ja vēlamies skatīties nekropļotu bildi. Un tad reālā bildes diagonāle ir krietni zem 42'' collām.

 

Kas ar tām frekvencēm- 100Hz tehnoloģiju un apakšlauku ierosmes frekvenci (400-600Hz uz fullHD)? Kaut kā neizdevās sakarīgu/saprotamu skaidrojumu netā atrast.

 

Mans uzskats ka tas viss vairāk vai mazāk ir reklāmas triki. Tiešas saistības ar bildes kvalitāti tam nav. Katrā ziņā manas acis (kuras ideāli pamana CRT mirgošanu un sāk sāpēt...) nespēj saskatīt neko sliktu lētās samsung plazmas bildē ne skatoties LTK tv, ne analogo kabeļtv, ne filmas no datora kurš caur hdmi pieslēgts.

(katrā ziņā ražotāji bārstās ar gudriem terminiem, tomēr parametri pēc kuriem varētu salīdzināt bildes apstrādes procesoru iespējas tiek rūpīgi slēpti. Piemēram tādi kā GPU tips, takts frekvence, izmantotais deinterlace un resize algoritms)

 

Kas attiecas uz kalpošanas laiku - Samsungam ir 3 gadi garantija - es ceru ka viņš šo laiku nokalpos, ja saplīsīs - salabos. Kas būs pēc tam - ta jau redzēs - visticamākais būs jaunas tehnoloģijas un vecā plazma būs morāli novecojusi.

Link to comment
Share on other sites

martinus

skatos ka vairāki posti par plazmas tv, vai tad tagad nav LED un nevajag tos pirkt, vai tas tik atkal marketinga triks ka tas labāks un mazāk ed elektrību??

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tieši LED jau ir mārketinga triks!

 

Tie ir ar LED aizmugures apgaismojumu, nevis LED kā kaut kāda attēla veidošanas tehnoloģija.

Link to comment
Share on other sites

LED TV ir tie paši LCT tikai ar LED backlight, Tiesa, dārgākiem tas LED backlight mēdz izgaismot dinamiski, atkarībā no momentānās bildes.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

LCD tv ar LED izgaismojumu rāda labāk par parastajiem LCD (ar luminiscējošo spuldžu izgaismojumu), tomēr cenas starpība nav to vērta (pēc manām domām).

 

Cita lieta - jaunā OLED tehnoloģija! Bet nu tur cenas vienkārši kosmiskas....

Link to comment
Share on other sites

uldiss

plazminieki mirgo, tikai maliet mazāk nekā 50 hz crt. ja ir kāds lētā vai dārgā gala plazmis, kas mirgo vismaz tik nemanāmi kā 100 hz crt, es labprāt uzzinātu tā modeli.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss
(labots)

Nu gan te ir parādījušies feinšmekeri! Plazma mirgo gan, bet lai to pamanītu ir jāuzliek statiska balta bilde un tumšā istabā jāskatā garām TV uz sienu un tad (ķipa ar periferiālo redzi vai kaut ko uz to pusi) var konstatēt plazmas mirgošanu (flickering).

 

Runā, ka plazma (atšķirībā no LCD) "pārlādē" pikseli 50x sekundē, ja arī pikseļa krāsa nemainās. LCD to nedara, ja krāsa nemainās. Vēl ir dzirdēts, ka mirgošana īpaši novērojama kad tiek "pārspiests" attēls no interlace. Bet jebkurā gadījumā ir jābūt ar baigām prasībām un ātrām acīm :rolleyes: lai spētu kaut ko tādu saskatīt. Un salīdzināt ar CRT 50Hz mirguļošanu arī īsti nevar, jo efekts ir daudz mazāks.

 

Man domāt, ka no šīs plazmas īpatnības īsti izvairīties nav iespējams. Tad ir jāpēta vai kāds ražotājs ir uztaisījis riktīgu 100Hz vai 200Hz plazmu, nevis kaut kādus mārketinga trikus ar kustību izlīdzināšanu vai ko tamlīdzīgu.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

uldiss

tāpēc saku, ka mazāk par 50hz crt ir, tomēr nepatīk, ka tik liels lauks, kā 37 vai 42 collas visu laiku mirgo. commmon, ir jau 21. gadsimts, bet problēmas tās pašas vecās. speciāli mēģināju veiklos meklēt, kura plazma nemirgo vienkārši pie gaiša attēla. neatradu tādu.

p.s. žēl, ka nobeidzās SED tv projekts. tas būtu bijis labāko plazmas un LCD īpašību apvienojums, turklāt daudz lētāks par, nez vai vispār kādreiz reālo, OLED.

Link to comment
Share on other sites

LCD tv ar LED izgaismojumu rāda labāk par parastajiem LCD (ar luminiscējošo spuldžu izgaismojumu), tomēr cenas starpība nav to vērta (pēc manām domām).

Aizmugures apgaismojuma lampas jau arī visas nav vienādas - dārgajā galā vēl sastopamas WCG-CCFL.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...