Jump to content

Windows 7 uzkaras, bet HDD aktivitāte turpinās


midix
 Share

Recommended Posts

Mans dators jau 3 gadus bez problēmām darbojās ar Windows XP, spēles normāli gāja (neko jaudīgu nespēlēju, bet nekādas pārkaršanas problēmas vai negaidīti restarti nav novēroti). Vispār XP šo gadu laikā uzkārās tikai 5 reizes - divas spēles laikā izmeta zilo ekrānu - vainīgi bija draiveri, uzliku jaunus un ok, 3 pārējās reizes - pats biju vainīgs, pablēņojos ar Comodo Firewall :D. Vārdu sakot - uz pirkstiem saskaitīt uzkāršanos, kaut gan kompī sainstalēts viss kas - Visual studio sql server, netbeans u.c. programmētājam nepieciešami verķi.

 

Pārmigrēju uz Windows 7 un nu nedēļas laikā JAU TRĪS reizes uzkārās :( Pie tam veicot kaut kādas sīkas darbības - nospiežot Run as administrator uz programmas (pēc tam spaidīju to neskaitāmas reizes, bet neizdevās atkārtot uzkāršanos). Otru reizi skatoties filmu un patinot tālāk. Trešu reizi - pēc ielādes uz Welcome ekrāna. Vārdu sakot - vairs nevaru uzticēties datoram kā darba zirgam.

 

Pie tam uzkāršanās tāda, kas nav agrāk nekur piedzīvota. Uz ekrāna pilnīgs sastingums, nereaģē ne uz peli ne klavieri (nav arī to pīkstienu, kas reizēm gadās normālā darbībā, ja dators tai brīdī kaut ko smagu dara un saspaidu daudz pogu), bet cietā diska indikators ik pa laikam viegli uzmirgo - kā parasti, kad dators strādā normālā režīmā - tātad procesors turpina darboties un kaut kāda programma vēl joprojām kaut ko dara ar disku! Bet skaņas no filmas vairs nav. Pēc piespiedu restarta Event viewerī pilnīgi nekā, kas liecinātu, ka kaut kāda programma vai serviss ir uzkāries, tikai ziņojums, ka dators netika pareizi restartēts.

 

Vai tā varētu būt, ka vainīgi ir Creative X-Fi draiveri? Ievēroju, ka skaņas ziņā ir gļuki - reizēm ne no kurienes atskan sprakšķi, tad atkal Windows signāli (klikojot linkus utt.) kaut kur aizkavējas - atskan sekundes 5 pēc tam, kad es jau esmu izdarījis darbību).

 

Protams, dators nav no jaudīgajiem, bet ja tas spēj pavilkt visu vairākas stundas normālā darbībā, tad kāpēc tādi uzkārieni? Ja win būtu sazāļots ar kādu bootloaderi, arī būtu uz ko vainu novelt, bet nē - normāla versija, iegūta no MSDNAA. Tā ka nu nez, baigi negribas migrēt atpakaļ uz XP :(

Labots - midix
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks

eeee a kā tu migrēji ?

tjip datus saglabājot vai caur clean install ?

kaučkā aizdomas ka tev kautkas nav ar cietni

pat ne fiziskā līmenī cietnis beigts bet tīri failsistēmas gļuki

win7 tomēr ir bik atvancētāka pieeja diskam kā XP ...

Link to comment
Share on other sites

Taisīju formatēšanu un liku uz tīras sadaļas. Uz C palika Windows XP, un Windows 7 sanāk uz otrās primārās sadaļas, tālāk seko Extended partīcija. Vispār esmu skenējis visus diskus ar chkdisk ieslēgtiem "automatically fix file system errors" un "Scan for bad sectors", ar HDTune arī pārbaudīju - nekā redzama. Bet tā kā ir fiziski otrais cietais disks, varēs pamēģināt varbūt uz tā uzlikt Win 7.

Link to comment
Share on other sites

NormaalsCilveeks

ja caur format un disks ok tad vainas tur nebūs ...

ko tev ska devaisu menedžeris vai tur viss atpazīts korekti ?

visi mātes pribambasi tjipa gadās tur visādi inteļspecifiskie diska kontroļieri un cita draza ...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...