Jump to content

DVD ROM regulēšana


6E24
 Share

Recommended Posts

Labdien!

 

Lieta tāda, ka šis Philips roms pamazām pārstāja ierakstīt diskus sākot no DVD, tad ari CD-R, kā arī CD RW. Lasa arī švaki, tikai jaunierakstītus diskus. Nedod dievs kāda švīka uz diska - sāk žagoties un nelasa.

 

Nu lūk jautājums: vai var ar tiem rezistoriņiem kas apakšā tai lāzera galviņai kaut ko pieregulēt un ko. Vai to var uz "duročku" pieregulēt lai nu vismaz labāk funkcionē tā disku iekārta. Vispār šis DVD ROM ir no portatīvā.

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

Njā, žēl nu gan. Fufelis gan viņš, kādi 20-30 diski tika ierakstīti (2.5 gadus vecs)... Un ne man vienam tā sagadijies. Cik tad viņiem skaitās tas resurss? Garantijas laiks un tad viss? Nu gannnn...

 

PS protams jau ka es pamēģināju paskrūvēt tos rezistoriņus nedaudz gan uz vienu pusi vai otru, bet nu nekas iz:)cils nesanāca. Bet tomēr kam tad domāti ir tie reristori? Ko ar viņiem pieregule? :)

Link to comment
Share on other sites

Vēl jau var pamēģināt lēcu ar spirtu notīrīt, protams tas ir šāviens ar lielgabalu pa zvirbuļiem, tomēr - moška "jobņit".

Link to comment
Share on other sites

Rezistori lai piregulētu strāvu caur lāzeru, uzgriezīsi pa daudz, ātri nosprāgs. Biežāk noput prizma zem lēcas ( protams atkarībā no konstrukcijas ) , palīdz klizma. Par spirtu gan šaubos.

Link to comment
Share on other sites

Man bija ar Plextor firmas tāda vaina,bet tīrīšana nepalīdzēja.Tam varēja caur programmu regulēt dedzināšanas stiprumu,bet tas maz ko deva.Ierakstīju gan ap 700 diskus kad nobeidzās,tālāk tikai varēja rakstīt parastos cd un nolasīt tos,ar dvd ir problēmas.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...