Jump to content

Kandžas aparāts...


Recommended Posts

Tur jau tas stulbums ka lai nopirktu nedaudz tīra, vajag... nu visādus apkārtceļus.  Saprastu ka tas aptiekā būtu pa lēto- pirktu šnabja vietā, bet tā nav .  Paša valsts veicina lai cilvēki, kam pieeja tam spirtam, rīkotos ne visai likumīgi kad kādam paziņam savajagas tīru spirtu. Kāpēc citās valstīs var aptiekā bez receptes bet mums nē? Saprastu ka tas etilspirts būtu aizliegtā narkotika, bet ne atļautā un atškaidītu tirgo visos veikalos.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • jacobs

    66

  • Ronalds

    45

  • constrig

    22

  • Žaks Noriss

    14

Top Posters In This Topic

Popular Posts

https://youtu.be/Z2SnIB18CO8 Kāds mēnesis līdz Ziemassvētkiem un kādam būs jautrāka noskaņa.☺️

Dzīve un arī hobijs turpinās...☺️  

Piektdienas vakaram, tomēr kas atbilstošāks.... Vīna darītava Krimuldas muižā un viena no iekārtām...      

Posted Images

pirms 3 stundām , oxygen teica:

Piemēram biteniekiem pēc medus izviešanas , kārēs paliek nedaudz medus.  Kad kausē vasku, tas medus vēlams izmazgāt no medus kārēm ar ūdeni. 

nu šis tev tā nepadomājot izspruka, medu no kārēm ar ūdeni mazgāt :)

izsviestos rāmjus vai nu nolikt dārzā lai bites izēd tukšus, vai arī var pa taisno tāpat likt magazīnā lai strādā atkal pilnus.

kad kausē vasku tas tāpat notiek ūdens vannā, ja tur kaut kas galīgi sacukurojies, ka savādāk ārā nenāk - tāpat kausējot izšķīdīs...

Link to post
Share on other sites

Ja tie stropi simtos , un drava izmētāta pa pasauli...., ne katru reiz noliksi dārzā izēšanai.  Un tukšos nevar simts reizes likt iekšā pa jaunam.  Ja pāris stropi, tad jau tas saldais pārpalikums būs maz, bet ja daudz stropi... neba tonnām, bet kaut kas paliks pāri ko var izmantot brāgai.

Edited by oxygen
Link to post
Share on other sites

oxy, tici man, no šūnām medus pāri nepaliek, un stropiem arī simtos drava pa pasauli izmētāta nav.

protams biteniekam medus priekš piedevas raudzēšanai vienmēr būs, bet ne jau tāpēc, ka šūnas jāmazgā :D

Link to post
Share on other sites

Varu tikai apliecināt, jo daudzi dravnieki ir mani klienti. Arī labi pazīstami...☺️

Un tie gan, tad ar cukuru brāgu ''nešmurgā''...

Edited by jacobs
  • Patīk 2
Link to post
Share on other sites
e = d
2019.01.11. , 07:24, Ronalds teica:

Skatoties uz to gatavo aparātu cenām man nav skaidrs cik daudz ir jādzer lai kas tamlīdzīgs atmaksātos..

Ja rēķini visam price/performance , tad jāiztiek ar bamšļiem.

  • Patīk 1
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Pie tam ja gribi pats uztaisīt kādu liķierīti vai uzlējumu , tad oficiāli LABU spirtu nemaz Latvijā nevari nopirkt . Šņabjos jau ir samaisīts ar piedevām/trešās šķiras spirts( nu oficiāli der pārtikai bet ...). Ja kāds ir saskāries ar augstākās tīrības spirtu ( izmanto laboratorijās kā reaģentu) , sapratīs kāda ir atšķirība.  Nu ja labs rektifikācijas aparāts , tad jau pirmais solis kvalitatīvas mantas ieguvē. Nu uztaisām pirmreizējo rektifikāciju, izlaižam cauri kādam sorbentam , atšķaidām un vēlreiz rektificējam-sanāks krietni labāks nekā tas pārtikas, ko lieto šņabja ražošanā ( un man nav pārliecības ka krietna daļa veikalos nav krutka. Nu , it sevišķi kādās mazākas bodēs) . Reku labs raksts par to kādus spirtus izmanto kādiem dzērieniem. Es no šņabjiem ( veikalā pirktajiem) par puslīdz labu atzinu vienu , kas ražots Baltkrievijā un bija uzraksts ka no ekstra spirta.

  • Atbalstu 2
Link to post
Share on other sites
Pirms 52 minūtēm , e = d teica:

Ja rēķini visam price/performance , tad jāiztiek ar bamšļiem.

Process, puiši, process. Ja šitai lietai pieķeras ar visu sirdi un dvēseli, kā mans nelaiķa fāčs..., veikala neko tādu nenopirksi, un vienmēr zināsi, ka nekas "kreiss" tur nebūs, viss no tīra cukura fermentācijas procesa :)

  • Patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to post
Share on other sites

Cilvēka zarnu trakta labās baktērijas sintezē daudzus vitamīnus, citas vajadzīgās vielas, plus vēl 50 g tīra etilspirta, kas ir diennakts nepieciešamā doza. Sliktās baktērijas izdala visādus toksīnus. Vienīgā viela, kas kaitē sliktajām baktērijām un nekaitē labajām, ir varš. Senāk daudz lietoja vara traukus. Tagad tādus izgatavo tikai Indijā un vēl dažās nabadzīgajās valstīs. To rakstu tāpēc, ka pirms tam tika apspriests materiāls, no kura izgatavot aparātu.

Link to post
Share on other sites

Nē, aparāts jāizgatavo no atbilstoša metāla; pēc mehaniskajām, ķīmiskajām un arī estētiskajām īpašībām...

Bet kaparu izmantojot pēc vajadzības, kādam kolonnas pildījumam vai iekšējām detaļām...

Pārējā ''ārējā'' pielietošana ir tikai ''pokazuha''(jā, arī citās lielajās rūpnīcās) vai meistara nespēja strādāt ar ner. tēraudu....

  • Atbalstu 1
Link to post
Share on other sites

Manam tēvam izejas materiāls bij 2 pasaules kara vācu biezputras katls, cik atceros, no tīra vara, ar misiņu metinātas šuves, tālākais, cik nu varēja izpausties ar tiem filtriem, aktīvā ogle no gāzmaskām, šķembas ect.

Link to post
Share on other sites

Jā, atceros, kad man pāris klienti šausmās pazvanīja, ka esot izlaiduši savu mantu caur gāzmaskas filtriem, bet tā zaļa palikusi...?

Ko lai darot...?

Link to post
Share on other sites
Mielestapa
Pirms 8 minūtēm , jacobs teica:

Jā, atceros, kad man pāris klienti šausmās pazvanīja, ka esot izlaiduši savu mantu caur gāzmaskas filtriem, bet tā zaļa palikusi...?

Ko lai darot...?

Iespējams, gāzmaskas filtros bija palikusi I Pasaules kara laikā lietotā zaļganā hlora gāze, kas dzērienam piešķir simtgadīgu patīnu un izsmalcinātību:)

  • Patīk 1
  • Haha 2
Link to post
Share on other sites
Ronalds

Pēcapstrāde var noņemt tā sakot nianses (Es te par aktīvās ogles filtriem. utt, utjp). Bet nekādi neaizvieto labu refrakcijas kolonnu. Tādu kā @jacobs taisa! 

Cits stāsts ir par to, ka labu refrakcijas kolonnu var izgatavot arī krietni lētāk...... 

Jā, nebūs tik smuki, bet funkcionāls būs stipri līdzīgs. 

Bet bez labas kolonnas labu dzērienu nekādi neiegūt! 

 

   

Link to post
Share on other sites

Ja kā izejvielu izmanto medu, tad rūgšanas process ir krietni ilgāks, bet ļoti svarīga detaļa visā procesā ir ūdens. Nezinu cik lielu iespaidu tas dod uz brāgu, bet pēcāk atšķaidot spirtu, milzīgu.  Piemēram, Latvijā normālu, mīkstu dzeramo (ar visādām tur piegaršām) ražo tikai Daugavpilī, un praktiski viss tas aiziet uz ārzemēm. Zinu, ka zinoši profesionāļi brauc katrs uz tikai sev atrastu avotiņu, kur ņem ūdeni, ar kuru šķaidīt. Tad produkts ir absolūti dzidrs un "mīksts".

 

Link to post
Share on other sites
Gestapo

Hvz par avotiņiem, bet vispār šķaidīšanai izmantoju destilētu ūdeni. Visādi akas un avotiņi mēdz noreaģēt ar spirtu un tad izkrīt nogulsnes, ne smuki, ne smalki. 

  • Patīk 1
Link to post
Share on other sites
Ronalds

Vienkāršāk - reversās osmozes filtrs! ;) Skaidrs ka lai gala produktu atšķaidītu, ne brāgai. 

Medu raudzēt - nu nezinu, nezinu... Domāju ka nav tā vērts! No LV pieejamām izejvielām ļoti labi sanāk no ābolu sulas.

Link to post
Share on other sites

Visādā ziņā dzērienu ražošanā izmantotais ūdens tiek mīkstināts ar katjonītu filtriem...

Bet šņabis vēl iziet caur aktīvo ogli...

Galvenais atcerēties ka pudelēs vienmēr pildīt tikai labi filtrētu produktu.

Medus cukura vietā ir bieži sastopams variants un spirta raugu uzrūgs tā brāga ātri...

Nu, raudzētas ābolu sulas, ražas gadā, citiem jau kā vircas, parasti par tonnām runā...

Vispār jau man klienti ļoti reti grib palepoties ar paštaisīto šņabi...

Pamatā visādi uzlējumi, kalvadosa paveidi utml.

Tā kā pats nedzeru, tad par kvalitāti tuvāk spriest grūti...

Lai gan paziņu lokā ir arī apdāvināti degustatori...

Tiem tad varu pajautāt...

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
  • 8 months later...
Breks

Jautajums, Jacob, cik man izmaksātu, pietiekami labs aparāts mājas lietošanai. 

Paldies, Raimonds. 

  • Patīk 1
Link to post
Share on other sites
jacobs

Jautājums tāds, vēl arī,☺️ filozofisks...

Labāk raksti PM...

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...

Vai taisnība, kaLV pieņemts likums, ka mājās nevar dzīt? Neesmu meklējis, bet nesen viens kurš agrāk dzina, teica, ka vairs nedrīkstot.

Link to post
Share on other sites
Pirms 45 minūtēm , energys teica:

Vai taisnība, kaLV pieņemts likums, ka mājās nevar dzīt? Neesmu meklējis, bet nesen viens kurš agrāk dzina, teica, ka vairs nedrīkstot.

Labs dzinulis bija, ka tik tagad atleca širmis vaļā 😆  Vismaz kopš 2004.gada nedrīkst, iepriekšējo likumu slinkums meklēt.
Mājās drīkst tikai alu, vīnu u.c. dzērienus kuros spirts radies vienīgi rūgšanas procesā  un tikai savam pašpatēriņam.

 

Link to post
Share on other sites

Mājās var tikai alu līdz 50l. 
Vīnu var taisīt zemnieku saimniecibas no savām izejvielām uz atvieglotiem noteikumiem. 

Stipors tikai ar licenzi un maksājot akcīzi.

  • Patīk 1
  • Kādas šausmas! 1
Link to post
Share on other sites

Tā atruna domāta, lai kāds mājas apstākļos nesāktu taisīt koka spirtu jeb metanolu.

Link to post
Share on other sites
Pirms 8 minūtēm , AlCohol teica:

tā jau arī stiprie uzsāk savu dzīves ciklu.

:D tā ir, tikai vai izdosies par to pārliecināt policiju un tiesu...
Pēdējos gados gan nav dzirdēts, ka kāds būtu sodīts par to, ka uz savas ādas pārbauda ūdens aprites ciklu dabā

Administratīvi pakrata ar pirkstu:

"Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), piedāvāšanu, glabāšanu vai pārvietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām,"

Bet par realizāciju uzreiz ir kriminālais un tāpat par ražošanu lielos apmēros.

Vismaz no masu medijiem šķiet, ka šobrīd topā ir ķert zāliena audzētājus ne destilētājus.

Link to post
Share on other sites

Šāda līmeņa aparātus, kā augstāk video, tiešām, neviens tāpat nepērk ''točku biznesam''.😏 Pamatā vīriem ir licences vai nu tas ir naudīgāku censoņu, tāds hobijs.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...