Populārs ieraksts Grossmeister Ierakstīts Februāris 3, 2010 Populārs ieraksts Share Ierakstīts Februāris 3, 2010 (labots) Vistas receptes jau ir bijušas vairākas un gatavoju samērā reti arī un virtuves aprīkojums kāds nu ir , tāds ir , bet nu labi - galvenais uzsvars šoreiz uz izmaksām , ja vajag pabarot lielākas tautas masas , nelielas viesības , piemēram . Produkti/izejvielas : - vistas gaļa , apmēram 3 kg . Der spārni/stilbi/šķiņķi . Primārais , skatoties tuvākajās bodēs , kas ir lētāk , iet pa "akcijas cenām" utt. Man šoreiz trāpījas iepirkt "Ķekava" veikalā vistu pa 1.19 LVL/kg . Paņēmu 3 gab. , ar kopmasu nedaudz virs 3,5 kg . Attiecībā pret spārniem/stilbiem/šķiņķiem vistas "+" ir fileja , bet "-" - mugura un čakars ar sadalīšanu ; - citroni , 2- 3 gab. , skatoties pēc lieluma ; - majonēze , apmēram 0,5 kg ; - ķiploki , apmēram 1 - 2 galviņas ; - karijs ; - sāls . Vistu sadala gabalos un iegriež ādu , lai marināde vairāk un labāk iesūcas iekšā . Tā griešanas process bija nedaudz garlaicīgs , tad , lai nekristos morālais pacēlums , stiprināju garu ar netālu kaimiņos iepirktu samagonu , krīze takš . Labi , vista sagriezta , ņemam citronus , pārgriežam , iespēju robežās izņemam kauliņus ( par to vēlāk ) , izspiežam uz vistas un apmaisam . Man gandrīz vai divarpus citroni prasījās , bet nav tik būtiski . Kamēr citrons jau nedaudz ievelkas gaļā , tīrām ķiplokus . Ķiplokus katrs liek pa garšai , man pašam galviņa uz kilogramu gaļas ir nedaudz par daudz , bet divas uz 3,5 kg - pašā laikā ( vispār jau pieliku nedaudz vairāk par divām galviņām ) . Labi , ķiploki notīrīti , izspiežam caur ķiploku spiedi , pieliekam kariju ( apmēram puspaciņu ) , pieliekam sāli ( apmēram ēdamkaroti vai nedaudz vairāk , pēc garšas ) un apmaisām . Pievienojam majonēzi un samaisām . Majonēzi ņemu vislētāko , jo šeit viņai nav primārā nozīmē un tātad nav starpības , kurā vietā viņa no olu pulvera taisīta . Tālāk liekam ledusskapī vai pieliekamajā , lai iemarinējas kādas 12 stundas . Laiks nav stingri fiksēts , eksperimentāls , jo parasti iemarinēju vakarā un cepu nākamajā dienā ap kādiem 12.00 - 14.00 . Tā kā man šoreiz bija trāpījies nedaudz vairāk gaļas , tad vajadzēja vairāk majonēzes , lai viņu visu apklātu - bija no rīta , tā kā nedaudz apkaltusi un nācās vēlreiz izmaisīt . Tālāk liekam uzkarsētā krāsnī ( var uzliet nedaudz eļļas , bet nav obligāti - vista jau pietiekami taukaina ) cepties uz 200 grādiem apmēram pustundu , varbūt vairāk - kaut kā šoreiz laiku piemirsās piefiksēt , orientējos pēc brūnuma . Labi sakārtojot izdevās divos piegājienos visu izcept . Tā izskatās pirmā porcija pirms pasniegšanas uz galda . Ko ēst klāt vistai ? Pēc izvēles , kaut pašus banālākos kartupeļus . Izmaksas - kaut kur starp 5 - 6 LVL , čekus kaut kur pazaudēju , atceros , ka par vistu aizgāja 4.59 , bet pārējais apmēram pusotrā latā iekļaujas . Ar šito gaļas daudzumu + piedevas izdevās paēdināt 11 pieaugušos un 3 pirmskolas vecuma bērnus ( neizskatījās , ka kāds būtu nepaēdis ) + kauliņi diviem nelieliem bezšķirnes suņiem un šādi tādi sīkumi vienmēr pa kājām maisošajam kaķim . Cipars var mainīties katram individuāla , atkarībā no gaļas daudzuma un viesu izsalkuma pakāpes , bet nu orientējoši - 10 +/- 2 pieaugušie . P.S. Vēl vienas laba lieta - uz pannas paliek ar majonēzi un ķiplokiem sacepušās gaļas sulas , kas nākamajā rītā ir sagalējušas . Šo galertiņu var uzkost ar maizi/kartupeļiem/makaroniem/etc. , ļoti garšigi pa manam , tikai , ja trāpa uz citrona sēklu , tad gan tāds rūgtums garšā . Labots Februāris 9, 2010 - Grossmeister 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 (labots) Bildes nav pareizi saliktas! Pēc 3 min ielādējās... Baigie palagi. Moš samazini, lai garākā mala kādi 600-800 pix. Labots Februāris 3, 2010 - Žaks Kustō Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Februāris 3, 2010 Author Share Februāris 3, 2010 Vainīgs , salaboju . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 Samagons ir baigi labais! Tāds viegli pienains... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Februāris 3, 2010 Author Share Februāris 3, 2010 Pēc manā rīcībā neoficāli esošās informācijas - tiek gatavots no miltiem ( a varbūt no maizes ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 (labots) labs +1 tik kamdēļ tu to ādu sagriez ? jēgas no tā marinēšanā nebūs nekādas bet sāpe būs tā ka cepot nesanāks smuka "bruhna miziņa" jo lai to dabūtu tur vainu āda ir vainu nav a tā klasika vistas receptūra ... Labots Februāris 3, 2010 - NormaalsCilveeks 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarpins Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 Paldies pameginasu nakam nedel ja sacakaresies vistinas es tevi nokershu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 (labots) gatavots no miltiem Nu, jaunaiscilvēk, tad tu nedraudzējies ar alko destilēšanas procesu, kurā faktiski gala rezultāts ir kristāldzidrs. Cita lieta, ja tiek izmantotas kaut kādas ļoti prastās metodes, bet tāpat nevajadzētu būt šādam pienainumam... Karoč pats esmu 2 dažādos veidos dzinis: 1. "parastais" - katlā iekšā ievārījumu brāgu, virsū vāks, no tā iet ārā truba ar dzesēšanu (neiegrimstot tehniskās niansēs). Ārā pil normāls, lietojams padzēriens. Bet to būtu ieteicams vēl vismaz 1x pārtvaicēt, klāt pielejot šādas tādas piedevas, jo tīru alko (kas tuvs 90%) nedrīkst šādi vēlreiz pārtvaicēt. Nu tad pēc otrās reizes sanāk ļoti skaists un tīrs padzēriens. 2. ir "prastais" ar katlu un 2 bļodām - Ir lielais katls, tajā lej brāgu. Ieliek dibenā ķieģeli vai ko tamlīdzīgu. Uz tā bļodu, kurā viss pilēs iekšā. Katlu nosedz ar vēl vienu bļodu. Včibriko nosedzošo bļodu piepilda ar ledu, lai smuki kondensējas. Var iegūt ap 30...35% padzērienu. EDIT: Jā... varētu būt ka atšķaidīšanas procesā ar ūdeni viss tas izstrādājums kļūst pienains! Bet tā jau ir "komerciāla" metode. Jo paša lietošanai parasti tik cik stiprs tiek izdzīts, tādu arī dzer. Tauta runā, ka varot mājas apstākļos dabūt ārā no zaptēm, tiem pašiem miltiem u.c. padarīšanām līdz pat 92% spirta satura. Labots Februāris 3, 2010 - Žaks Kustō Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Februāris 3, 2010 Author Share Februāris 3, 2010 tik kamdēļ tu to ādu sagriez ? Griežu tāpēc , lai ķiploki līdz kaulam aiziet , bet , ja saki , ka nav nozīmes nākamreiz pamēģināšu bez griešanas , da brūnums arī it kā pietiek . P.S. Katrā ziņā rekomendācijas/ieteikumi/aizrādījumi tiks ņemti vērā , it sevišķi no tiem , kam virtuves pieredze ( pēc šeit novērotā ) ir lielāka par manējo . ja sacakaresies vistinas es tevi nokershu Varbūt varēšu tevi mierināt ar kādu glāzi duļķaini pienainās dziras ? gala rezultāts ir kristāldzidrs. Cita lieta, ja tiek izmantotas kaut kādas ļoti prastās metodes, bet tāpat nevajadzētu būt šādam pienainumam... Šito brīnumu lietoju samērā reti - radagabals , kas to lieto regulāri , iedeva . Gatavošanas procesa nianses tiešām nezinu - nav mana prakse , cik zinu - stiprums ir ap 31 grādu un aromāts ne visai augstkvalitatīvs . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 Hmmm... publika te nejauc pašdzīto (samagons, dzimtenīte u.t.t.) ar brutāli atjaukto (ņem kontrabandas spirķiku un uz pusēm jauc ar ūdeni, salej 0.5 PET pudelēs un tirgo caur restotu lodziņu maskačkā)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 Grossmeister lai ķiploks "aizietu līdz kaulam" vienkārsi iedur ar naža galu vistas gabalā un iebāz ti caurumā veselu ķiplokdaivu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Februāris 3, 2010 Author Share Februāris 3, 2010 iebāz ti caurumā veselu ķiplokdaivu Doma skaidra , bet patīk tas sagalējums , kas pēdējā bildē , kuru no veselām ķiplokdaivām nedabūšu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 nu bet - i tā ķiploku pieliec i "iebāžot" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstatators Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 (labots) ŽK Davai tad nākamreiz ieliec šeit ilustrētu pareizo samagona recepti pēc visām vislabākajām tradīcijām un nešķaidi ar saviem spirtotajiem pārspriedumiem "A no kā šitas gatavots" te vistas receptūru... Labots Februāris 3, 2010 - A-kalvis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Februāris 3, 2010 Author Share Februāris 3, 2010 Nu to nākamreiz , kas zin , varbūt vēl ko iedomāšu pamainīt .l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 Svēti apsolos līdz ar jaunās ražas ienākšanos (septembris) ievietot arī kādu pašdzītā fotorecepti. Pagaidām gan vēl privātais dzenamais aparāts tikai uz papīra atrodas. To gribētos uzsākt būvēt un nodot ekspluatācijā līdz vasarai, kad ienākas lētās zemenes, pēcāk arī ogas, tad āboli. Pagaidām būvniecību aizkavē aukstā garāža un slinkums. Lai projekts priecētu arī aci, nāksies ieguldīt ap 50Ls materiālos (kapars, pazīstams arī kā varš). Link to comment Share on other sites More sharing options...
saimnieks Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 Būs jāpamēģina. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 Taukais jaukums Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mefistofels Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 No kā Tev pannā tik daudz tā šķidruma, tipo mērces ? Tu taču nelēji tur ūdeni ? Man vienmēr izcepjas gandrīz sauus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Februāris 3, 2010 Author Share Februāris 3, 2010 Marinādi pirms cepšamas pārlēju pāri + tauki no vistas + biju nedaudz eļļas uz pannas uzslacījis ar domu , lai nepierauj , bet varēju arī neslacīt . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 Mefistofels aizvien vairāk māc aizdoma ka vistu pardevēji piekopj vistu gaļas "piešpricēšanu" ar buljonu svara palielināšanai jo tik sūdīgas vistas kādas ir pēdejā laikā nekad nav manītas tamdēļ es personīgi izturu vistu fiksā sīpolu marinādē lai "iztek susla" (ko pārdevēji pielaiž) un kaučvaicik garšā ienākas (vistu audzētāju zivju smaka pazūd) ... ok ok tas ož pēc baisas sazvērastības bet nu NEGARŠO tās vistas pēdējos 5cos gados vairs nepēckā 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 Tās vistas ir pārāk lētas, lai tur vēl ar špricēšanu kautķermeņos ņemtos. Kur te redzēju - 1,19 lvl kilogramā...zombiji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Februāris 3, 2010 Author Share Februāris 3, 2010 Par tavu sīpolu marinādei esmu informēts , šoreiz citrons+ķiploks aromātu jau laicīgi izmainīja . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horis Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 (labots) Hmm, nu par gaumi jau nestrīdās, bet tās vistas un citi ikdienas vieboni jau pieriebušusies Man mūžīgais kaifs ir treknā siļkes fileja + auksti vārīti kartupeļi + biezpiens ar krējumu + protams, alus = skatāmies hoķi šovakar!!! Un lai baidās tas, kurš mani nosauks par reņģēdāju! P.S. Bija man ciemiņi atbraukuši no Brazīlijas un palūdza kādu no Latviešu nacionālajiem ēdieniem Brokastīs, ieraugot speķi ar olu (vēršaci) taukos, atteicās ēst, tā esot pašnāvība, holersterīns (Kellogs rullē ), kad vienu dienu uztaisīju joka pēc zirņus ar taukiem un speķa gabaliņiem (standarta Z-svētku sastāvdaļa) uz mani jau sāka dīvaini skatīties Man nekas cits neatlika, kā atnest no veikala to pašu siļķi, tad atkal vainīgs, viņiem , redz pat krutajos restorānos reti kurš varot atļauties baltijas siļķi, tas esot ekskluzīvi Karoče vakarā ēdīšu siļķi un skatīšos hoķi Veiksmīgas jums arī vakariņas! LATVIJAAAAA, UZVARA!!! P.S.S. Tā arī nevarēju izzīst no pirksta vēl kādu tradicionālu latviešū ēdienu Man kauns Bet silķi ar krējumu, biezpienu, aukstiem vārītiem kartupeļiem slavēja uz +5 (varbūt tapēc, ka "delikatese" ? Labots Februāris 3, 2010 - Horis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstatators Februāris 3, 2010 Share Februāris 3, 2010 (labots) OT Horis Nē, nu gan atradis ko brazīļiem piedāvāt - taukos ceptu speķainu vēršaci brokastīs... Latvisks taču nav uzreiz obligāti taukos peldošs... Tiem siltzemju aborigēniem tač tur viss ir citādāk kā pie mumsīm un tādi ēdieni noteikti izraisīs izbrīnu. Domāju tu arī pārgrieztu acis, kad tev Ķīnā agrās brokastīs piedāvātu izsmalcinātas tradišinal čūskulēnu iekšas asā čili mērcē... Labots Februāris 3, 2010 - A-kalvis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Februāris 8, 2010 Share Februāris 8, 2010 Hori, Tu jau ar nolēji ūdeni ar speķi brokastīs btv, ja ciemiņus gribējās pacienāt, tad jau varēji uzraut, piemēram, skābeņu zupu vai štovētus kāpostus vai to pašu skābputru, vēl jau mūsu iecienītie pākšaugi - cūku pupas gan jau šamējie pat iedomāties nevar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
badrap Februāris 8, 2010 Share Februāris 8, 2010 (labots) Es pat domāju, ka Brazīlieši nezin, kas ir auzu biezputra, mannā un pankūkas. Pankūkas gluži nav latviešu ēdiens, bet tomēr. Horis, varēji jau pastāstīt to, ka mums vajag mazliet treknākus ēdienus, jo dzīvojam ziemeļos, kur ir salidzinosi vēsi un vajag savas kalorijas . Ja būtu iedevis uzēst vietējās zemenes, ķiršus, avenes vai kazenes tad šie vispār no laimes būtu palikusi tepat uz dzīvi Labots Februāris 8, 2010 - badrap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Februāris 9, 2010 Author Share Februāris 9, 2010 Pamanīju Žaks Kustō ieteikumu otrajā postā - "palagus" samazināju . P.S. Varbūt pie sadaļas noteikumiem derētu pieminēt rekomendējamos bilžu izmērus un hostēšanas vietas ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristaps_83 Februāris 9, 2010 Share Februāris 9, 2010 (labots) Pirms cepšanas vistu var iesmērēt arī ar sinepēm un beigās rīvētu sieru ar majonēzi. Labots Februāris 9, 2010 - kristaps_83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts