Jump to content

PSU sprieguma celšana.


markei
 Share

Recommended Posts

Sveiki biedri.

 

Man ir nepieciešams barošanas avots 15volti ar jaudu minimālais 10ampēri. Mētājas viens PSU, kuram ir 12v 13a izeja. Jauda tā kā pietiek, bet spriegums bišķi pamazs. Paguglējot pa internetu atradu, ka it kā spriegumu iespējams pacelt. Doma tāda- barošanas blokā ir sprieguma kontrolieris, kas veic sprieguma regulāciju un atgriezeniskā saitē arī nolasa izejas spriegumu. Un, mākslīgi samazinot atgriezeniskās saites spriegumu, kontrolieris palielinās spriegumu, lai to noturētu noteiktās normās. Piemēram, izejā ir 12volti un atgriezeniskā saitē kontrolieris saņem arī 12voltus, tātad viss kārtībā. Bet ja izejā ir 12volti bet atgriezenisko saiti mēs samazinām par 1 voltu, tad kontrolieris cels spriegumu, līdz tas atkal būs normas robežas(atkal saņems 12v, bet izejā jau būs kādi 13v utt...).

Manā gadījumā tas kontrolieris ir SG6105D un viņa 7.kājiņa atbild par 12voltiem.

visādi eksperimentējot ar 7.kājiņas spriegumiem pie rezultāta netieku. Pie noteikta minimālā sprieguma sliekšņa atgriezeniskā saitē nostrādā PSU aizsardzība, bet līdz tam 12voltu līnijā nekādas sprieguma izmaiņas nenotiek.

Vai pacelt spriegumu vispār ir iespējams vai viss mans sarakstītais ir pilnīgas muļķības? :agree:

Ja viss mans sarakstītais ir pilnīgas muļķības, tad lūdzu bargi nelamājiet.

Link to comment
Share on other sites

teoretiski vis ir pareizi visi mobo Vmodi darbojas uz shada principa, tik nezinu vai tavi praktiskie meiginajumi ir bijushi pareizi.

tu mineji kautko par prieguma aizsardzibu, ja tada ir taa butu janolikvidee!

7 kaja ir atgriezeniskaa saite? taa vismaz sapratu no tava rakstiitaa

tad vienkarshi iekabini mainrezistoru uz to 7 kaju pret zemi un tik precizi nevaru pateikt kadas vertibas, to var atuveni nojaust pamerot pretestibu 7 kajai pret zemi ;)

Labots - Moon
Link to comment
Share on other sites

Citiem stabilizatoriem slēdz pret vadības kāju stabilitronu ar tādu spriegumu par cik voltiem japaceļ spriegums . Murgaini sanāca .

Link to comment
Share on other sites

PSU ir būvēti tā, lai visās! izejās noturētu pareizos spriegumus. Ja gribi regulēt (palielināt) 12V, jāpalielina arī pārējie spriegumi (tikai nevajag uzvārīt elektrolītus). Tā ka- visur proporcionāli maini dalītājus, kuri stāv uz attiecīgajām kājām.

Palasies http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/90300/ETC/SG6105D.html.

Labots - učuks
Link to comment
Share on other sites

nu tieši to es arī darīju- 7.kājiņu uz zemi īsināju. Pie 400omiem ieslēdzas aizsardzība, bet pie 500omiem nekādu izmaiņu- izejā joprojām 12volti.

 

Kamēr rakstīju atbildi klāt ir vēl pāris atbildes parādījušās. Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...