Jump to content

rutera pieslegsana


Arturs06
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Esmu iegadajies ruteri, lai butu wi-fi interntes. Lasot manual un konfigurejot ruteri vairakas stundas, ta ari neiznaca sagatavot lietosanai, tapec griezos pec palidzibas. Ieprieks internets tika lietots ar lattelecom modemu, vienam datoram. Radas nepieciesamiba pec wi-fi interneta un tika iegadats sis D-link G664T ruteris. Kads var uzrakstit ka vinu nokonfiguret, lai darboties internets ? dators atrod wi-fi avotu, bet neiet internets, otra datoram, kas ruterim pieslegts ar vadu ari neiet interntes!

 

Pievienoju pamacibu, kura paradits ka sagatavot darbam ruteri. Kads varbut vares vienkarsak, vai skaidrak izskaidrot to punktus...

http://yy.lv/upload/...f=98624&ext=PDF

 

Pamaciba ir rakstits "Enter the Username and Password assigned by your ISP." - nesaprotu, par to ISP ? tur sakas visas probelmas !

 

Liels paldies jau ieprieks

Link to comment
Share on other sites

Tu rūterī vispār esi ticis iekšā?

Karoč:

1. kabeli no LTK modema iespraud wan portā

2. ieej rūterī

3. Nokonfigurē WAN'u kā DHCP pieslēgumu un spied apply

4. pēc tam konfigurē wirelesu - no sākuma pamēģini bez security, pēc tam vari mēģināt nodarboties ar izvirtībām.

 

un viss

Link to comment
Share on other sites

nekas nebija jakonfigure iespraud wana kabeli un ies.

 

praktiski visiem jaunajiem ruteriem wans ir nokonfigurets uz dhcp un wireles ieslegts

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ieprieks bija http://files.sharedreviews.net/images/reviews/45795/modem_1251764277.jpg sads modems. Atvienoju abus vadus, DSL pievienoju ruterim ADSL. Un ethernet vadu ruterim 1. no 4. ligzdam. Pievienoju stravu. Iedegas sekojosas lampinas-power,status, wlan, 1., nedeg parejie cipari 2,3,4 un ADLS. Dators, kas ar ruteri savienots ar ethernet vadu sakonektejas, bet nets neiet, iet tikai vina adrese- http://192.168.1.1- . Bet ar Ipodu meklejot atrod wi-fi, pilns signals, pievienojas, bet nestrada internets. Iegadajos, jo bija par loti iepriecinosu cenu, un interneta skatijos, ka jauns maksa ap 60Ls.

Link to comment
Share on other sites

bilde, kas ir manual ir bez modema pirms rutera.

Visa linija ir sekojosa :

 

Dzivokli ienak lattelecom vads, tas vads ieiet balta kastite, no kuras iznak vads uz telefonu un vads uz modemu, no modema izziet vads uz datoru. Nesaprotu kaa tad tie vadi javieno ? Radusies vel viena problema, nevar ieiet lapa, kas ir manuali !

 

Paldies par palidzibu !

Labots - Arturs06
Link to comment
Share on other sites

tas varbūt bija pirms 3 gadiem... Tagad no pieredzes varu teikt ka darbojas visi ADSL modēmi, kuri supportē vajadzīgo ADSL protokolu. Un LTC gadījumā tas ir PPPoA un VPI/VCI 1/32 (ja nemaldos). Cik paskatījos, tad šis konkrētais supportē tikai ADSL un nesupportē ADSL2 un ADSL2+ , tas nozīmē tas var arī nesinhronizēties pie konkrētiem DSLAMiem. Kas arī izskatās, spriežot pēc tā ka tev nedeg DSL indikators

 

ieteiktu pieslēgt šo devaisu kā AP (Access Point) aiz esošā modēma pēc shēmas: vads no modēma izejas uz jebkuru no rūtera izejām (LAN). Tikai jātiek rūtera konfigā un LAN pusē jāizslēdz DHCP. Ieguvumi: varēsi izmantot 1 datoru pa WiFi un 1 datoru caur kabeli (no jebkuras citas LAN izejas). Vai 2 datorus pa WiFi. Vai 2 datorus pa kabeli. Ierobežojums - 2 datori vienlaicīgi jo LTC piešķir tikai 2 IP adreses. Jā, vēl viens pluss: atšķirībā no pieslēguma caur rūteri, nebūs jāuztraucas par portu forwardēšanu ;)

Labots - Lapais
Link to comment
Share on other sites

sodien pec eksamena pameginasu izdarit ta kaa teicat. Es nesaprotu par username un password, ka to var izveidot, lai nakosaja reize, ka logojos, lai darbotos jaunais username un pasword ? VPI un VCI ari vins prasa ievadit pareizos pec kaut kada ISP

Link to comment
Share on other sites

Vienkaarshi sadod pa seju tam, kas tev ieteica pirkt tieshi sho modeli (ja pats biji tik gudrs, tad pats arii vainiigs). Ja vari - stiep atpakalj uz bodi un njem vietaa parasto bezvadu ruuteri bez visaadiem tur iebuuveetiem ADSL modemiem.

Link to comment
Share on other sites

bet kapec nevar saslegt ka shema paratits ? ar ko tas ADSL atskiras no citiem ? Ja jau ir slikts, kapec tik dargs ap 60ls ?Kur var but vaina, ka nesledzas klat adresei-- http://192.168.1.1 ? Un kam domata reset poga ?

 

nets aizgaja, bet ka uzlikt paroli ?

Labots - Arturs06
Link to comment
Share on other sites

Nevajag nekādas PPPoA paroles taisīt! Parole tev jāuzliek ir webadmin un Wireless!

Parasts DHCP uz WAN (DSLisko), pareizi saliec VPI/VCI (1/32) un viss notiek.

Nesaprotu, kas te tie par specialistiem kuri uzskata, ka bez speedtouch bridge DSL nestrādājot.

Link to comment
Share on other sites

Paldies visiem, kas palidzeja nokonfiguret ruteri un atrisinat so problemu :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...