Jump to content

CAM programma 3D virsmas postprocesora, gā koda sagatavošanai CNC


nukaa
 Share

Recommended Posts

Labdien.

Lai 3d modeļus pārnestu reālā pasaulītē caur CNC esmu darbojies sekojoši:

- Maya modelēšanai

- Export uz IGES formātu

- SprutCAM veram vaļā, savadu vajadzīgām galvām parametrus, nosimulēju visu, uzģenerēju postprocesora kodu rupjai fāzei, smalkai finishing fāzei utt utjp

- Mach, kur daram to... ko jau mach'ā dara :)

- 3 asu galds

Tas viss tika darīts "studiju ietvaros" universitātes telpās, kur par softu izmaksām (šis listes cena atņemot modeļsoftu, maigi sakot, ir vienas rūpnieciskas frēzes cenā) utt uztraukties nevajadzēja. Materiāls ar pa lēto litrā nāca :)

Tagad sēžu neapkurinātā telpā bez graša kabatā:), kur pie labās rokas CNC frēze.

Pašlaik darbojas tikai 2D režīmā.. softu dēļ, jo ir 3D capable. HAASE

Kā kontrolsofts tiek lietots WinPC-NC, šeit liste ar manuāļiem PDF.

Ar šo softu pašlaik rēķinos, jo sākot eksperimentēties gribētos iet "pa soļiem". Lai nu kā, tas spēj atvērt šādus tādus formātus ieskaitot DIN/ISO, jeb RS274D gā kodu. Ļoti jauki, tieši tas ir ēdiens, ko vēlos barot iekšā.

Tātad - gribas pielaist 3d surface milling, tomēr nedaudz ko vairāk kā "hello world", interesē tieši workflowa iespējas. Lai to, ko esmu reāli modelējis kādā softā (maya, cinema 4d) man pašam nebūtu jāpārraksta g kodā. Faila tipus varu jau exportēt visvisādos formātos, ko daudzas megadārgās CAM programmas saprot - iges, stl, wrl, 3ds, dxf.

Kāds ir softs, ko forumieši lieto 3d surface miling gā koda ģenerēšanai? Cik nu esmu sekojis diy sadaļā sarakstītajam, tiek gravēts un vienkārši griezts outlains, bet tāds 3d surface risinājums netiek pieminēts. unsure.gif

OS ir pielāgojams. Strādāju uz OSX, bet šeit izstrādātāji nu galīgi nav pacentušies. Tēmēju tātad uz Win OS vai kāda linux kerneļa darbojošos programmu.

Nets pabiezs ar vairāku k$ risinājumiem. Varbūt kādu no tiem lietojiet "gudri un efektīvi" demo modē, kas ir tieši tas ko tagad taisos darīt, čekot vienu demku pēc otras?

 

Paldies par padomu! Centīšos dalīties ar veiksmēm un neveiksmēm.

Labots - nukaa
Link to comment
Share on other sites

No nedārgajiem vari paskatīties Filou. Nu tāda - diezgan primitīva, bet draudzējas ar winpcnc. Daudz jēdzīgāks risinājums ir Vectric produkti. Vēl jo vairāk tāpēc ka tas ir saistīts ar 2.5D modelēšanu. Palabošu tevi, jo priekš 3D tev kā minimums vajag vēl vienu asi.

 

Bet ar softiem jums tur pamatīgi samudrīts. Kaut kā neracionāli

Link to comment
Share on other sites

Filou. happy.gif Esmu saskāries. "NC-Programmierung die Spaß macht" .... NĒ.

No viņu mājaslapas titullapas

There is no need to create complex 3D models. Easily created 2D geometry makes it possible (..).

1. Nepiekritīšu. 2. Makes possible... arguments?

 

Zinu, ka šim softam ir tiešā iespēja sūtīt uz winpcnc postprocesoru jau no menu. Man tas pats winpc-nc šķiet... nešķiet... bet kā jau minēju, pašlaik (ir viena diena, kopš ap to dzelzi esmu sācis pakausi kasīt) neaiztieku, jo ir visi pini sastādīti, ātrumi utt. Tātad winpcnc ir zvērs, kurš, iespējams, nav uz palikšanu. Pašlaik skatos to vidusposmu. Varbūt tā neloģiski, bet gribas palaist, lai vispār kaut kas notiek uz tā dzelža. N.B. Esmu izlepis ar tiem dārgajiem softiem, kur "viss uz paplātes", pats CNC mašīnu arī neesmu būvējis, tādēļ zināšanas pietrūkst par kas un kā, jau lasu un lasu.

 

 

Jā, Vectric Cut3D apskatīju. Cena 240 eiro relatīvi ir tik "laba", ka šķiet ka kaut kam tur nav jābūt kārtībā :)

Vēl rindā ir demo BobCAD-CAM, MecSoft VisualMILL, OneCNC.

 

Nu ar softiem nezinu, kas samudrīts. Rēķini, ka katrs zīmē uz savējā. Es pārsvarā c4d, citi maya, rhino, 3dsmax, vworks. Bija jau jāatrod universitātei softs, kurš ņemtu pretī vairāk kā 1 formātu, kas nācis no kādas modelēšanas softa, un šie bija izvēlējušies SprutCAM. Softs bija, manuprāt, ar daudz iespējām, tik rijīgs gan pēc velna. Un no tā vienkārši pa taisno tika nests uz atbalstīto postprocesoru, kas bija Mach.

 

Ja tu savukārt domā samudrīts šinī situācijā, labprāt uzklausītu, ko ieteiktu ķēdes galā

- fails X ar 3d vai 2d veidojamo materiālu

- CAM softs, kas ņem pretī pieklājīgu klāstu ar faila formatiem (tevis ieteiktais Vectric patiešām supportē ļoti skaistu listi) un ir ar visām "tām" fīčām, kas pienākas happy.gif

- CNC kontrolieris/ gkoda interpreteris (Mach, TurboCNC, EMC, ...?)

 

Es laikam neizpratu to piezīmi par 2.5 un 3d. Foto no pēdējais millinga vienai dizaina klasei (gropes paliek, uz formas vakumformēju virsū balto plastmasu). Starp citu, tas tas ir galds :)

post-85145-126117910323_thumb.jpg

 

CNC'ots ar mašīnu, kur x, y, z asis kustas vienlaicīgi, lai veidotu formu. Ko tad nozīmē 3d?

Turpināšu droši vien nākamnedēļ sākumā risināt tālāk. Jādabū kāda pc kaste ar serial portu, ko ķēzīt ar tiem demo.

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Amazons (un citi...), ko Tu lieto collision detection'am? Neesmu totāls ābrams un uzstādot milling darbu ņemu talkā veselo saprāto. Tomēr ir gadījumi un ģeometrijas, kad kaut kādu ļoti stāvu vertikālo sienu, šauru iegriezumu, rādiusu no rough fāzes, griezēja asmeņa un kāta dažādu diametru utt utjp gadījumā nu visu pamanīt nevar. Vai lieto CAM, kur ir šāda funkcija, vai arī kādu no papildus simulācijām, piem., Vericut, NCManager, CutViewer?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...