Jump to content

Vai izvēlēties plazmas TV ?


markei
 Share

Recommended Posts

Vispār mūsu dienās jau atšķirība praktiski nav liela,piesieties var abiem.Galvenais jau ir ko cilvēks skatās,te es domāju kontentu.Vai tikai TV vai arī ko citu.Strīdēties kas labāks ir muļķīgi un bezjēdzīgi,tāpat katra puse paliks pie sava.Piemēram krievu ixbit komā strīdnieki pāris tūkstošu lapu pierakstījuši par to kas labāks:plazma vai LCD.Tas pats:Winda vai Linux,Winda vai Maks.Rezultātā liela 0.Un ja runā par SD,tad tā ir atmirstoša lieta.Un kvalitāte ir dažāda un pat grūti salīdzināma.Kā rāda vācu kanāli,tie paši dāņu,zviedru u.c. un mūsu mīļotās.Es te nerunāju par filmām,bet par kaut vai attēlu no studijas. Un tad reizēm jādomā,vai priekš sūdu skatīšanās vajag dārgu mantu.Galvenais,ko tu pats gribi skatīt.Un tad,kā zēni jau raktīja,labāk pielikt un paņemt dārgāku,kas arī pēc dažiem gadiem nebūs galīgi morāli novecojis,bet vai plazma,vai LCD jau nu jāizšķiras pašam.Var dot padomus par konkrētiem modeļiem,bet ne jau par principiem LCD vai plazma.Es personīgi jau pasen esmu par visu izlēmis:vietējo tikpat kā neskatos,skatos no satelītiem un galvenokārt HD,no SD gandrīz tikai muzonu un ne jau bildes dēļ.Un teļļuks 32 collu LCD Philips kas pirms pāris gadiem bija vidū,ja atmina neviļ,kaut kur ap 650Ls.

Link to comment
Share on other sites

Tātad bija iegādāta plazma LG 42PQ3000. Viss baigi labi un vēl bonusā patīkamās lietas:

 

•Typical power consumption: 167W

•Stand-by power consumption: 0.2W

 

Un ir USB (tikai jpeg un mp3), bet ieejot servise menu var ieslēgt arī video atskaņošana no USB, līdz ar to iegūstam arī DivX no USB. Jauki, bet kāpēc ražotājs atslēdz iespējas, ko TV spēj. Laikam tāpēc, lai pirktu dārgāku, ka ir jau aktivizēts DivX. :t_p_o_n_e:

Link to comment
Share on other sites

superKrona

nu vai ta ir kāds, kas saka tā, ui, vakar nopirku, šim nav divx, skriešu uz bodi pirkt dārgāku?

nu naf. Iemesls, kāpēc atslēgts, ir drīzāk, rādīt rāda, bet tik sūdīgi, ka labāk par to pie fīčām nerunāt, suņi nories un neviens vispabā nepirks.

Link to comment
Share on other sites

Nu ne jau tā, ka skries un pirks jaunu, bet pirms pirkt paskatīsies, ka dārgākajam ir tāda fīča un nopirks varbūt to.

 

Cik dzirdēts par jaunajiem LG LCD tv, tad viņiem vienkārši ir ļoti līdzīgas iekšas un lētajiem dažas fīčas ir vienkārši softiski apgrieztas, tāpat kā šaj plazmai.

Link to comment
Share on other sites

bet ja nav tas naudas tik daudz nu jabut kadam modelim shaja cenu grupa, kas tomer ir kaut cik normaals. vismaz viens vienigs .

Link to comment
Share on other sites

PQ3000 un PQ6000 lielākā atšķirība ir nevis Divix un softs bet PQ6000 ir 4 skaļruņi 2vu vietā. Bet ja audio laiž caur resīveri/zāli, tad tas pofig un var mierīgi tos 25Ls netērēt.

Link to comment
Share on other sites

Apsveicu topika autoru ar veiksmīgu pirkumu. Bet par labumiem kas dažreiz ir aparatūrā , bet atslēgti: nu nez kā ar dvix , bet videokamerām ražotāji atslēdza digitālā formāta ierakstīšanu no citas kameras/kompja pa ugunsvadu tik viena iemesla dēļ- EU regula , kad ja šada iespēja , tad maksā konkrētu summu nodokļos tipa pirātu nodoklis . Nu ražotājs vienam un tam pašam aparātam kas EU tirgum atslēdz, bet kas ne tam atstāj. ( un bieži pārāk neslēpj kā var ieslēgt :) - nu kam vajadzēs tas ieslēgs) . Nu varbūt arī šite , kāda kārtējais EU nodoklis spiež ražotāju rīkoties viltīgi. Ja kas , arī Philips DVD atskaņotājiem itkā ir uzliktas atbilstošaās zonas , bet attiecīga ciparu kombinācija uz pults un... uzliekam 0 zonu :) . I vilks paedis, i kaza dzīva ( nu nevar visādi autortiesību sargi bļaustīties ka Philips izlaiž nepareizus aparātus, bet kam vajag, tas pārtaisa par ''nepareiziem'')

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Man ir jautājums plazmas īpašniekiem - kā īsti ir ar šāda tipa tv slēgšanu pie datora priekš filmu skatīšanās un pa retam arī geiminga.

Forumos priekš slēgšanas pie datora parasti iesaka izvēlēties LCD, jo Plazmām ņirbot bilde. Vai tiešām ar Plazmām šajā ziņā ir tik slikti?

Konkrēti interesē kā ar PC sadarbojas salīdzinoši lētā gala LG 42PQ3000/6000.

Jau iepriekš paldies par atbildēm.

Labots - e402
Link to comment
Share on other sites

Ja izmantosi kā monitoru, tad LCD labāk. Ja skaīties filmas no datora, tad pofig.

 

LG plazmām image retention izteiktāks nekā teiksim Panasonic. Nevajadzētu statisku bildi ilgi bez pārtraukuma turēt (geimiem HUD teiksim). Bet ja negeimo nonstop 8h un pēctam palaiž image washus un orbiterus var dzīvot.

 

Ja nebaida akmens laikmeta dizains un neesoš integrētais mediaplayers var apskatīt Panasonic P42x10 pieviena arī melnie toņi būs labāki filmās.

 

Bet lētajiem LCD atkal lielāks latency (aizture) kamēr attēls atspoguļo izdarīto darbību, kas var būt kaitinoši sevišķi online aktivitātēs.

 

 

Plazmām kamēr obkatka (~200 darba stundu) vispār neiesaka geimot. Var image burn dabūt, būs mūžīgas geima hud uz TV iededzis.

Pirmās 200h plazma uz 50% contrast&brightness neizmantojot dynamic/game un citas spilgtas modes jādarbina.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds789

Man arī jautājums saistībā par šo tēmu.

Vēlos iegādāties tv budžets 330-370 LVL

pagaidām esmu nolēmis par labu LCD LG 32Lh5000 fullhd 100hz utt.

 

bet interesants liekas plazminieks LG 42PQ3000, taču šim nav fullHD

 

Vai piemēram uz tāda plazminieka skatoties fullHD materiālu kvalitāte būs krietni sliktāka nekā to pašu materiālu laižot uz attiecīgā fullhd LCD TV?

 

Villina jau tās 42 collas plazminiekam :)

Link to comment
Share on other sites

Ja nesēdēsi 1m attālumā atšķirību nejutīsi un uz 32" fullHD anyway nav īpašas jēgas, ja nesēdi kā pie PC monitora.

 

vienīgais arguments TV <40" ir ja fiziski kaut kādā nišā nevar ielikt vai jāskatās no attāluma <1.5m

Labots - Hrjum
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Vai piemēram uz tāda plazminieka skatoties fullHD materiālu kvalitāte būs krietni sliktāka nekā to pašu materiālu laižot uz attiecīgā fullhd LCD TV?

Bilde būs kvalitatīvāka, dabīgāka- pārbaudīts praksē. Līdz 42" Full HD televizors reāli ir tikai mārkatings.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds789

paldies par ietteikum , biju elkorā, skatījos LCD gan plazmas, man patik plazmam ka cenu daipozona ap 350 lvl var dabut 42 collas, un kvalitte tai ir pat labaka neka lcd, parsvara jau skatisos 720p hd filmas un NTV+ sat kontentu sd formata, ta ka domaju bus kak raz :)

attālums l;idz ekrānam ~2.5-3 metri.

Link to comment
Share on other sites

budžeta variantu galā LCD nespēj ar attēla kvalitāti sacensties. Un kad LCD kļūst konkurētspējīgs tā cena vairs īpaši neatpaliek no Pioneer plasmas un tādēļ atkal LCD nav vairs interesants variants. LCD ir apskatāms risinājums segmentā 500-1000Ls, virs un zem plasma labāka izvēle.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies, Hrjum.

Pašlaik sāku diezgan nopietni nosvērties par labu Plazmai.

Būs vakarā jāpārmēra TV atvēlētā vieta - cerams ka neizrādīsies par mazu priekš 42" :)

Link to comment
Share on other sites

Jau otro mēnesi lietoju LG 42PQ3000. Viss strādā smuki un bez problēmām un USB uzhakots, lai var DivX filmas skatīties no ārējā diska, kas arī periodiski tiek darīts. Vienīgi iespārda Lattelecom interaktīvās televīzijas sliktā kvalitāte.

Link to comment
Share on other sites

Tāks, esmu ticis pie 42PQ3000, pagaidām viss ļoti patīk. Vienīgais - dāmai liekās, ka ir par lielu :D Nekas, gan pieradīs.

 

Gribēju pamēģināt tikt pie divx atskaņošanas, bet izskatās, ka manam TV ir pārāk svaiga firmware (3.41.0), kurā tikšana pie service menu ar tv/pults pogu kombinācijām ir nogriezta :(

Apiet to varot ar firmwares downgreidu vai speciālo lg servisa pulti. Pults man nav, bet downgreidoties pagaidām baidos.

Markei - kādā veidā Tu eneibloji divx? Varbūt vari nedaudz apstāstīt :)

Link to comment
Share on other sites

Es arī atdūros pret svaigu firmwari. Downgreidot pat domas nebija. Mana izeja bija ievilkt simbiānī universālās pults softu un atrast to liktenīgo servisa pults pogu IR kodus. To veiksmīgi izdarīju un izsaukt tagad varu service menu ar telefona palīdzību, neatkarīgi no firmwares svaiguma.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Paldies par info! ;) Es beigās arī atbloķēju DiviX, bet pie SERVICE MENU tiku nedaudz savādākā veidā (pateicoties infai no šī te foruma):

1) savienoju paralēli 2 sarkanas krāsas diodes (man pa rokai bija tikai baltas - defektu pielaboju ar draudzenes nagu laku)

2) pievienoju diodes pie audio pastiprinātāja vadiem (tumbas vietā)

3) palaidu mediaplayerī loopā failu

4) palielināju skaļumu līdz diodes sāk mirgot

5) diodes pieliku pie televizora IR uztvērēja acs

6) un hoplā - uz ekrāna izleca paroles ievades logs - ievadīju 4 nulles un biju iekšā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...