Jump to content

Linux un Mac nav pieejami daži internetpakalpojumi


Aigars
 Share

Recommended Posts

Man kā parastam datorlietotājam nav visai saprotams, ka Lattelokom piedāvā internetpakalpojumus, kas pieejami tikai Windows lietotājiem. Vai tas ir saistīts ar licenzēšanas problēmām? Va to nevarēja izdarīt visiem pieejamā formā?

http://www.ltvarhivs.lv/ltv

1. Pārliecinieties vai uz datora ir administratora tiesības (to pieprasa Windows Media Payer).

2. Pārliecinieties, vai uz jūsu datora ir instalēta Windows operētājsistēma. LTV arhīva raidījumi nebūs pieejami, ja uz datora ir cita operētājsistēma, piemēram, Linux, MacOS.

3. Pārbaudiet, vai jūsu datora interneta pārlūkprogrammā ir iestatīta atļauja vērt vaļā izlecošos logus (pop-up) un izpildīt ActiveX kontroles pieprasījumus.

4. Tā kā visi LTV arhīvā ievietotie materiāli ir sagatavoti un aizsargāti (šifrēti), izmantojot Windows Media programmatūru, tad iesakām izmantot sekojošu programmatūru:

4.1. Windows Media Player 9., 10. 11. vai 12. versija. Instalēt kādu no versijām varat, klikšķinot šeit

4.2. interneta pārlūkprogramma Internet Explorer 6., 7. vai 8. versija.

5. Ja izmantojat kādu citu interneta pārlūkprogrammu, piemēram, Firefox, Google Chrome, Safari, tad uz jūsu datora ir jābūt uzinstalētām papildu programmām (plug-in), kas atbalsta Windows Media Player darbību.

Izmantojot interneta pārlūkprogrammu Opera, LTV arhīva raidījumi nav pieejami.

6. Ja esat iegādājušies licenci un neredzat nevienu kanālu (ir melna bilde), vai pēc licences iegādes neparādās aktīva poga Play, tad spiediet šeit un atjaunojiet Windows Media Player drošību.

7. Problēmu gadījumā zvaniet Lattelecom Palīdzības dienestam pa tālruni 177 vai rakstiet e-pastu uz adresi helpdeskoc@apollo.lv.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

4. punkts daudz ko pasaka . Acīmredzot tiek izmantots DRM vai , kas cits , un tam nav open source analoga vai portējuma uz Linux/Mac .

Link to comment
Share on other sites

To ka nav open source analoga, man bija nojauta. Vai tas bija vienīgais uz pasaules iespējamais veids, kā piedāvāt tādu pakalpojumu? Ja tas bija vienīgais veids, tad atliek tikai samierināties un skriet uz veikalu pirkt Windows. Ja nē, tad tad jāsūta virsū kāda antimonopola organizācija.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
Ja nē, tad tad jāsūta virsū kāda antimonopola organizācija.

Tas drīzāk būs kā ar lielgabalu pa zvirbuļiem . Reālākais ir pazvanīt/uzrakstīt , kāpēc nav Mac/Linux atbalsta , vai būs/nebūs un kad būs , ja ir iespējams .

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Tur tiem raidījumiem bija vai nu derīguma laiks vai skatīšanās reizes, neatceros, bet pavairot bez uzlaušanas nebija iespējams.

Link to comment
Share on other sites

Es gribēju tikai apskatīties dažas LTV1 programmas, kuras droši vien tika veidotas par nodokļu maksātāju naudu un kuras man nebija iespējams noskatīties raidlaikā. Kādreiz www.tv.lv varēja noskatīties ļoti daudz programmu bez maksas.

Link to comment
Share on other sites

tv.lv pēctecis vispār jau ir boms.lv, kur materiāli ir arī par velti. Vai interesējošais raidījums būs tur, cits jautājums.

Link to comment
Share on other sites

Es jau uzrakstīju Lattelecom Palīdzības dienestam. Gaidīšu atbildi.

 

Šodien sanēmu atbildi:

" Šobrīd tiek strādāts, lai LTV arhīvs būtu pieejams arī citu OS un pārlūkprogrammu lietotājiem, taču precīzu laiku, kad šis projekts varētu tikt īstenots, pateikt nav iespējams."

Link to comment
Share on other sites

Ja es ar smago mašīnu nevaru sasniegt 200 km/h, tad es nesūdzos.

Ja es ar sporta mašīnu nevaru 2t pavest bagāžniekā, tad nesūdzos.

 

Lūk arī analoģija - platforma, kura tika izvēlēta, neatbalsta vajadzīgos DRM standartus, respektīvi darba uzdevumu.

//Vari mēģināt ar MPlayer, pašam slinkums :>

 

Cik reizes var teikt - OS izvēlas atbilstoši darba uzdevam. OS uzdevums ir TIKAI un VIENĪGI laist aplikācijas.

Link to comment
Share on other sites

Man nav attiecīgo zināšanu, lai adekvāti izvērtēt attiecīgo situāciju, tāpēc iesāku šo topiku. No komentāriem arī netiku īsti skaidrībā. Vienīgi no loģikas viedokļa man nav pieņemama situācija, kad pasaulē valda viena OS. Ja salīdzinām situāciju ar automašīnām, tad būtu traģiski, ja kravas automašīnas ražotu tikai viena firma. Tad viņi varētu diktēt jebkurus noteikumus.

Mans hobijs ir fenšui, kam nav nekāda sakara ar to, kas tiek propagandēts pa labi un kreisi. No fenšui viedokļa Microsoft nav praktiski nekādu ierobežojošo faktoru. Vienīgais, kas to var ierobežot, tās ir valsts vai valstu grupu struktūras. Kā mēs zinām pret Microsoft ir vērti vairāki tiesu procesi. Man personīgi liekas, ka viens no ierobežojošiem faktoriem varētu būt brīva kooperācija, kas izpaužas kā atvērtā koda programmatūra. No fenšui viedokļa, diemzēl, esmu spiets konstatēt, ka Linux pagaidām spiests vilties progresam nopakaļus. Es domāju, ka to vairāk vada emocionālā daba, nevis loģika. Ābols ir veiksmīga kompānija, taču tā maksimāli ar saviem produktiem varētu iekarot 9-10% no pasaules tirgus. Ne obligāti ar OS. Fenšui principā varētu dot ieteikumus, kā uzlabot situāciju ar Linux, taču tikai tādā gadījumā, ja Linux tēvam tādi ieteikumi liktos nepieciešami.

Link to comment
Share on other sites

Es varbūt tūlīt izklausīšos pēc idejota, esu iesācējs uz Linux.Man ir jautājums vai caur wine vai ko līdzīgu nebūtu iespējams palaist ITV, un ja kāds domā kad tas būtu iespējams varētu iedot kādu aprakstiņu kā to izdarīt, tas būtu diezgan noderīgi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Man biku palīdzēja un atradām variantu kā palaist ITV uz ubunta, tik vajag no caur winam dabūt adresi no kurienes ņem video straumēšanu un lai skatītos izmantoju VLC un ubunta un vis gāja tik ar tiem LTV arhīviem varētu būt tādā viedā problēmas, jo katrai programai es dabūju ņemt atsevišķi adreses .

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...